Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak to jest ze szkoleniami które mam wpisane w biznesplanie, czy tytuł szkolenia musi być identyczny z tym który mam wpisany w biznesplanie czy może się trochę różnić?

Opublikowano

Wczoraj skladalem wniosek o młodego z poprawkami i pani która to prowadzi kazała napisać mi oświadczenie o pradzie i wodzie ze nie będę korzystał z prądu ojca ani wody (woda ze studni ojciec z lini)  czy wy też mieliście takiego dziwnego prowadzącego?  I kazała wywalić tabele 21 w ktorej są wydatki wiec wywaliłem. Przecież nikt chyba nie będzie mi sprawdzał faktur skoro 100 % premii przeznaczam na zakup pola. Pani była z Opoczna teraz poszedł wniosek do łodzi znając życie będą kolejne poprawki pod inną osobe 😃

Opublikowano

sukces odezwali się po 60 dniach jak by nie zmiany ze zwierzętami to nawet by się nie odezwali a teraz nie wiadomo czy nie wpadną kury i króliki policzyć czy są 🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Opublikowano

Co nie zmienia faktu, że jeśli KE zaakceptuje te zmiany to opłaca się poczekać. :) Może się pospieszą, żeby zdążyć zrobić jeszcze ze 2 nabory po 150tys. bo powoli kończy się PROW, a pieniądze jeszcze są. 

Opublikowano

Dokładnie może dadzą może nie a czym więcej dadzą tym znowu ceny większe maszyn i kolejny rok bez nowego sprzętu a za rok niech zmienia jeszcze punktacja to połowa nie dostanie z tych co teraz 

Opublikowano

Ale marudzicie,kto ma czas poczeka,chyba większa szansa jest na zwiększenie pomocy niż na to,że nie będzie więcej  naboru na MR :P

A jak ktoś się orientuje ile środków wydano na MR .a ile zostało do 2020 to wie,że zmiany są bardzo możliwe.

Opublikowano
19 godzin temu, dzikidaniel napisał:

Robisz szkolenie, po czym temat tego szkolenia wpisujesz w BP. Ważne by temat szkolenia pokrywał się z tematem dotacji.

Chodzi mi o tytuł, czy musi być identyczny,  robiłem zmianę do biznesplanu, dodałem tam szkolenie, wpisałem tytuł który podali mi w ODR, dostałem zgodę na zmianę biznesplanu, zrobiłem szkolenie, a teraz dostałem certyfikat  i tytuł tego szkolenia jest minimalnie inny (1 słowo inne) niż to co mi podali wcześniej w ODR i wpisałem do zmiany biznesplanu i nie wiem czy robić teraz zamieszanie w ODR zeby mi zmienili ten certyfikat czy nie ma to az takiego znaczenia,  wystarczy żeby sens szkolenia był podobny.

Opublikowano
4 godziny temu, bartek19990 napisał:

Jeśli to prawda, to chyba trzeba będzie wycofać wniosek i składać w przyszłym roku :)

To już lepiej poczekaj na nowy PROW ma być 100 tysi ale euro

Opublikowano (edytowane)
40 minut temu, staszek131415 napisał:

To już lepiej poczekaj na nowy PROW ma być 100 tysi ale euro

Dobry pomysł. Jak mówisz, że takie piniendze się szykują, to chyba tak zrobię :)

Panowie, to czy ktoś postanowi zaryzykować i poczeka rok czy nie to jest jego indywidualna sprawa, jednemu to odpowiada drugiemu nie i tyle w temacie.

Edytowane przez bartek19990
Opublikowano
2 godziny temu, adamn999 napisał:

Jestem z naboru 2017 i też ludzie zastanawiali się czy nie czekać na nabór 2018 bo miało być 150

Wybory panowie wybory są 2019 do sejmu , mogą dać .

Opublikowano

takie poprawki to ja mogę robić co dzień ciekawe czy pierw wpadnie kontrola czy kasa na konto 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez mllodyyy
      Witam mam takie pytanie czy ktoś się orientuje jaki jest przelicznik według którego ARIMR przelicza moc ciągników, chodzi mi głównie o to że mam 35 ha i zastanawiam się czy agencja przyzna mi ciagnik o mocy 110 KM a jak nie to ile musiał bym mieć ha żeby taki ciagnik mi przysługiwał, i czy dzierżawa jak nie jest zapisana notarialnie tylko jest umowa na piśmie między rolnikiem a właścicielem działki to tez będzie się zaliczać do wielkości gospodarstwa?? czy musi być raczej dzierżawa spisana notarialnie ??
    • Przez rolnik22
      Czy już coś wiadomo jak będą wyglądały nabory na PROW 2014-20? Na jakich zasadach będą przyjmowane wnioski o dofinansowanie z UE? Co z Młodym Rolnikiem i Rentami Strukturalnymi na kolejne lata?
    • Przez wojtek161
      mam pytanie czy trzeba podać cały sprzęt który się posiada czy też te maszyny co się chce kupić za młodego rolnika (56250zł) a za reszte chce kupić c360 i niewiem czy ją wpisać na wniosku że planuje kupić (napewno ją kupię) bo z własnych pieniędzy to ciężko chyba ze wziąśc kredyt i potem tymi pięniędzmi go spłacić co wybrac pomocy?
    • Przez pw34
      Czy są jakieś informacje odnośnie naboru w marcu? Bedzie mozna byc ubezpieczonym z ZUSie? czy wydłużyli okres posiadania gospodarstwa? gospodarstwo zostało przepisane na mnie w pazdzierniku 2014 roku, skladalem na MR w pierwszym naborze czy w  marcu bede mogl skladac?
    • Przez Czakk
      Witam
      Pół roku temu przejąłem gospodarstwo. Jestem w trakcie przerabiania chlewni na kurnik. Istniejącej płyty obornikowej nie będę używał, pomiot kurzy będę wywoził poza teren gospodarstwa na pryzmę ze względów higieny przy kurniku.
      Składam wniosek na PROW, potrzebny mi sprzęt za który nie ma punktów. Punktowane są stanowiska do mycia i płukania sprzętów w tym stanowiska biobed. W tym celu chcę wykorzystać tą płytę.
      Czy jest możliwe, aby zmienić przeznaczenie płyty?
      Jak to zrobić?
      Pozdrawiam
  • Dodaj nową pozycję...
v