Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zgłosił sie do mnie wczoraj handlarz, nie wiem dokładnie z jakiego regionu ale to ci typu "kupie ziemniaki, ilości tirowe, płatne gotówką'. Mówił że bierze wszystko co mam, nawet mogą być niesortowane, luzem. Chyba na wiosnę będzie potrzeba ziemniaka skoro kupują wszystko jak leci. Nie wiem po jakiej cenie bo nie byłem zainteresowany takim zbytem.

Opublikowano

Panowie powiedzcie, jeśli możecie jaka ilośc wprocentach ziemniaków została wam do sprzedania. Ciekawy jestem jaka ilośc ziemniaków może wskoczyc na rynek wiosną?

Opublikowano

Ja mieszkam nie daleko Dębicy na początku grudnia znajomy sprzedawał po 6zł z 15kg a pod koniec listopada sprzedawałem tak po7 i 7,5 za worek w tedy handlarze szukali i nie było już ziemniaków, bo każdy sprzedawał w lecie obawiając się podobnego scenariusza z zeszłego roku. Ja się nie spieszyłem i nie myślę się spieszyć w tym przypadku to nie jest wskazane. Jeszcze coś mam. Na razie jest zastój Rumuni i Węgrzy nie biorą- mają Święta, pewnie po nowym roku znowu przyjadą jak nie będzie mrozów.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Darozioom
      Witam uprawiał ktoś z was odmiany Red Anna albo Red Sonia? Co sądzicie o tych odmianach? Warto w nie zainwestować?
    • Przez danielhaker
      Kontynuacja tematu: 

• Przez Dominik1987
      Jaka odmianę ziemniaków polecicie na uprawę woj świętokrzyskie? 
    • Przez Pawek21
      Witam chciał bym się dowiedzieć jak wygląda opłacalność produkcji ziemniaka skrobiowego wiedząc że w skupie płacą 1zl za kg skrobi
    • Przez MICH4Ł
      Witam. 
      Interesuje się rolnictwem i pracą na roli. Mam okazje uprawiać 3 ha i za bardzo nie wiem jak się za to zabrać a bardzo bym chciał to robić. Mam do wyboru uprawę ziemniaków albo zboża czy mógłby mi ktoś napisać co by było lepsze (opłacalniejsze) wiem ,że w dzisiejszych czasach trudno jest gospodarzyć ale bardzo proszę o odpowiedź.
  • Dodaj nową pozycję...
v