Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A niech będą po 1 zł za kg. Niech każdy baran, który sprzedał choćby jeden kilogram za mniej niż 20 gr sobie pluje w brodę. Może się nauczą, żeby szanować swoją pracę, chociaż tacy rolnicy są niereformowalni.

Opublikowano

Handlarz też figę ma jak ziemniak jest jesienią po 20gr a sam sprzedaje po 25gr. Kupić po 40 gr a sprzedać po 60 - to jest biznes.

rozumiem, że duży hurtownik bierze ode mnie ziemniaka w tej cenie, bo musi utrzymać klienta (brakuje już podaży), bo raczej poniżej 1-1,5zł marży na worku oni nie schodzą, ale największym zaskoczeniem jest dla mnie dynamizm zmian, a co będzie gdy pojawi się mróz?

Opublikowano

Handlarz też figę ma jak ziemniak jest jesienią po 20gr a sam sprzedaje po 25gr. Kupić po 40 gr a sprzedać po 60 - to jest biznes.

Coś słaby ten biznes :rolleyes: Ja jak kupuje po 40 groszy to wstawiam 80-1.00 zł .

100% zawsze się zarabia.

Kazdy handlarz Ci to powie , za 20 groszy to by się nawet handlarz "nie paprał"

Opublikowano

Przy dyskutowaniu o cenie, należałoby też wspomnieć o ilościach, które się produkuje, lub którymi się obraca.

Bo też mógłbym kupować po 20 gr a sprzedawać po 50 gr 100 kg tygodniowo, ale gdy sam produkuję rocznie 400 - 500 t, to nie ma czasu na takie zabawy. To samo tyczy się sprzedaży swojego towaru.

Opublikowano

W tym tygodniu jest przedziwna sytuacja na rynkach detalicznych,gdzie jest taniej niż na hurcie.Fala podwyżek w detalu jeszcze przed nami.Dzisiaj ze znajomymi podnieśliśmy cenę z 6 na 8zł za 15 i obyło się bez większego oburzenia.Dalsze wzrosty mile widziane :D

Opublikowano (edytowane)

wskazujcie proszę lokalizację, gdyż ma to kluczowe znaczenie, u mnie drobni handlarze są oburzeni na 5zł a hurtownicy nie grymaszą (na rynku ziemniaki 50gr/kg i 6-7zł/15kg a na hurcie 15kg wyjściowo 7zł)

i jeszcze słyszałem, iż w Bydgoszczy ktoś ładował się na Wielką Brytanię po 70gr/kg

Edytowane przez kissmy...
Opublikowano

Panowie co się dzieje? W hurcie ziemniak 5 zł/15 z domu miałem telefon po 7-8 zł/15, a w Inermarche ziemniaki po 0,29 gr./ 1 kg.(tj.ok.4,5 zł/15). O co tu chodzi ,co to za rozpiętości i skąd mają w sklepie po 0,29 jak ziemniak niby do góry??? Dziwny rok?

Opublikowano

Ten kto handlował z marketami to wie ze jak market robi promocję to trzeba dac w takiej cenie i tyle towaru ile sobie życzą. w innym przypadku to koniec współpracy. Dostawcy ratują się tym że na promocję idzie odpad.

Opublikowano

A ile tego ziemniaka jest na sklepie? 100kg a reszta "nie promocja" po po 80 albo i więcej. Znajomy daje ziemniaki do dyskontu po 40gr a w sklepie one są od 0,29 do 1,19zł/kg za kg w zależności od dnia. Teraz handlarze z podwórka płacą nawet po 50gr. (Szkoda bo zostało mi tylko 20t ziemniaka w kopcu)

Opublikowano

Panowie jaka cena jest za ziemniaka paszowego?

Mam z 10 ton takiego tajfuna skórka jest parszywa a w środku SUPER .

Niestety Tajfun na mojej ziemi nie będzie a inne tak i nic im nie jest.

Niestety do sklepów nie wstawiie bo bym stracił odbiorców , a muszę co z nimi zrobić. Narzie nie sprzedaje poczekam do stycznia i lutego powinna cena być większa.

Opublikowano

u mnie paszowka od 10 do 20 groszy

jadalny, ilosci tirowe 6,5zl worek 45+ cena dnia (z tendencja wzrostowa) bo brakuje ziemniaka w okolicy, kto ma to trzyma, kto nie mial gdzie trzymac to juz konczy sprzedaz

Opublikowano

Ja miąłem propozycje po 5zł/15kg z miejsca ilości triowe ale nie sprzedaje tylko czekam na wzrost ceny. ( ziemniak na eksport) okolice Rzeszowa

Opublikowano

Panowie co się dzieje? W hurcie ziemniak 5 zł/15 z domu miałem telefon po 7-8 zł/15, a w Inermarche ziemniaki po 0,29 gr./ 1 kg.(tj.ok.4,5 zł/15). O co tu chodzi ,co to za rozpiętości i skąd mają w sklepie po 0,29 jak ziemniak niby do góry??? Dziwny rok?

na jakim hurcie jest po 5zł?

Opublikowano

jak to co się dzieje,panika jest bo w grudniu ma być koniec świata :D

tak na serio to u nas na pograniczu świętokrzyskie małopolskie 5,0 - 5,5 za 15kg ilości tirowe

Opublikowano

to jaki biznes mają hurtownicy w targaniu ziemniaka ode mnie po 5 zł? 5 zł było w zeszłym tygodniu przy ilości, teraz wyjściowo mają 7 zł, a na moim muszą zarobić minimum 1 zł, więc poniżej 6 zł nie zejdą

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez elektrotech
      stosowałem Sencor,Dancor...ale jakos nie bardzo jestem zadowolony..
      co stosujecie????
    • Przez goodkat
      Witam wszystkich:) nie zauważyłem tematu typowo pod ziemniaki bardzo wczesne, a ich uprawa jest bardzo ciekawa. Proszę o dzielenie się swoimi spostrzeżeniami na ten temat. Zachęcam do dyskusji.

Osobiście sadzę kilka arów, wiec wiedzy za dużej nie mam;)
    • Przez mrbarti44
      jaka jest grupa producencka dżeli
    • Przez jolanta1959
      Ceny ziemniaków w 2013 roku do sprawdzenia w wątku: http://www.agrofoto.pl/forum/topic/72466-ceny-ziemniakow-2013/
      Dyskusja o cenach ziemniaków w poprzednich latach http://www.agrofoto.pl/forum/topic/1313-ceny-ziemniakow/

Ceny sadzeniaków jak na razie około 1400 zl za tone
      .
    • Przez damii1
      Dyskusja o aktualnych cenach ziemniaków przeniesiona do wątku o 2014 roku http://www.agrofoto.pl/forum/topic/72464-ceny-ziemniakow-2014/page__view__getlastpost
      Wątek o cenach ziemniaków we wcześniejszych latach: http://www.agrofoto.pl/forum/topic/1313-ceny-ziemniakow/

ciezko powiedziec... ale moze 80gr bedzie
  • Dodaj nową pozycję...
v