Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Na Żuławach skrzynie siadały w DF silnik padł a Same Titan 190 śmigał bez awaryjnie. A propo ile ten DF mają mtg nie dostaną ostro w piz*...e to w tedy można pogadać. :P

Pozdrawiam

Opublikowano

ja tez znam duze gospodarstwo w ktorym pracowal SAME TITAN 190 teraz zastapil go SILWER 180 wiecmusza byc zadowoleni z tej marki wiadomo w kazdej marce mozna trafic na bubla nawetw JD ale zdaza sie to dosc zadko

Opublikowano
nabierze kredytów i bedzie tyrał po nocach u ludzi żeby to spłacić! juz ode mnie z wioski znam taki.

A co ty w dzisiejszych czasach chcesz załatwić bez kredytu ? Chyba, że masz bogatego wujka z USA, czy gdzieśtam...

Opublikowano
Da sie wszystko załatwić, i to bez żadnego wujka z USA :P

Może i się da, ale potrzeba dużooo czasu na to i Cię sąsiady powyprzedzaja i musztarda po obiedzie

Opublikowano
Może i się da, ale potrzeba dużooo czasu na to i Cię sąsiady powyprzedzaja i musztarda po obiedzie

Masz racje, trzeba czasu, a sąsiadami sie nie przejmuje, tym bardziej że jakoś specjalnie nie przodują :P Zastaw sie a postaw sie to nie moja dewiza :P

Opublikowano
Masz racje, trzeba czasu, a sąsiadami sie nie przejmuje, tym bardziej że jakoś specjalnie nie przodują :P Zastaw sie a postaw sie to nie moja dewiza :P

No własnie u mnie przodują, wszystkie ugory pozabierali w dzierzawy i trzeba bedzie wykupywac chyba ;p

Opublikowano

napewno coś powyżej 100 koni....trudno konkretnie doradzić....wszystko zależy w jakich warunkach będzie pracował...moim zdaniem skrzynia bezstopniowa jest lepsza....hmm..>Zetora bym raczej odradzał>dużo pali i jak ktoś napisał: ..jednak przestarzałe rozwiązania...no ale cenowo stanowi konkurencje...odradzałbym też mtz-ty i pochodne...

Opublikowano

Za kilka lat podejrzewam ze Zetor będzie stanowił już poważniejszą konkurencję. Już niedługo,według planów ma pojawić się przecież forterra II, a za chwile duży model zetora ("maxterra"). Mysle, że przy wciaz ogromnie szybko rosnacych cenach ciagnikow z gornej polki cenowej, jezeli tylko zetor skonstruuje dobra "szostke" i wystarczajaco dobra przekladnie z 3 lub 4 stopniowym powershiftem, bedzie dobrym wyborem. Na razie jak sam sugerujesz - masz czas. Poczekamy - zobaczymy.

Opublikowano
nabierze kredytów i bedzie tyrał po nocach u ludzi żeby to spłacić! juz ode mnie z wioski znam taki.

rozwalasz mnie swoimi wypowiedziami na ten temat.

moje zdanie jest takie : "wszystko jest dla ludzi"

ty pracujesz starymi ursusami i może ci zazdrośc ale niczego nie dociekam.jesli dobrze rozplanuje kredyt i spłacanie to kupi maszyne rozwinie sie spłaci i bedzie zadowolony i zaciągnie kolejny bo stwierdzi że jest sie w stanie wypłacić.przecież mogą robic tylko takie golasy jak ursusy bo po co taki JD czy fendt itp bo przecież mało kto je wezmie bez kredytu :/.masz bardzo dziwne myślenie.

albo ci od ciebie ze wsi to jacyś niemyślący są i nie łapią sie w finansach :P i znam ludzi którzy rozwineli sie mają tylko nowy sprzęt i nie narzekają na kredyty.unia też troche odda :P

Opublikowano
A co ty w dzisiejszych czasach chcesz załatwić bez kredytu ? Chyba, że masz bogatego wujka z USA, czy gdzieśtam...

Chyba, że pieniądze lecą z nieba :P. Niedaleko mnie przez jedną wioskę (przez pola rolników) kopali rurocią z gazem. Takie im odszkodowania popłacili, że zaraz nowe ciągniki stały w gospodarstwach :P.

Opublikowano

Jejq jak ja nie lubie takiego nastawienie bo sąsiady to co jak mam stere ciagniki i spokjojnie nimy sie obrabiam i mi one pasuja i nie chce sie zadłuzac i takl dalej to poco tak robic naka zazdrośc tak jak u co niektórych ludzi u nas w gminie widze ten ma to czego aja mam nie miec leprzego i tak w kółko przesciganie sie

Opublikowano
Jejq jak ja nie lubie takiego nastawienie bo sąsiady to co jak mam stere ciagniki i spokjojnie nimy sie obrabiam i mi one pasuja i nie chce sie zadłuzac i takl dalej to poco tak robic naka zazdrośc tak jak u co niektórych ludzi u nas w gminie widze ten ma to czego aja mam nie miec leprzego i tak w kółko przesciganie sie

Nie zrozumiałeś mnie. Chodziło mi o ziemie. Jej dla każdego nie ma.. Kto pierwszy ten lepszy. To dobrze, że masz stare ciągniki, ale nie o to mi chodziło... Koniec o/t w moim wykonaniu.

Opublikowano

wiecie jak będzie ? mimo że kolega ma 1224 ale jak siądzie do nówki to zaraz poczuje głód ziemi i przybędą kolejne ha :) wiem to po sobie - tylko narazie nie ma co brać ;)

z mojej strony też polecam Johnego :)

Opublikowano

witam

mam taki problem, nie wiem do końca jaki ciągnik kupić na gospodarstwo o pow 50h, zastanawiam sie nad kupnem deutz-fahra agrotrona tak o mocy 120 km, mogli byście mi doradzić jaki ciagnik jest najlepszy pod wzgledem spalania mocy i komfortu pracy :lol:

z góry dziękuję B)

Opublikowano

No własnie.Zależy od kasy.Jeśli masz troche za dużo to kupuj Fendt,a nawet.Ale tak na serio to pewnie.Bierz Deutza.Calkiem inna maszynka jak John Deere, patrząc na silnik oczywiście, bo wyposażeniem Jelonek nie odbiega od Deutza :lol: