Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Co sądzicie o tej myjce? głównie drobne mycie w gospodarstwie. Jeśli nie ta to jaką byście polecili w tych pieniądzach? https://www.castorama.pl/myjka-wysokocisnieniowa-macallister-2100-w-140-bar-id-1050692.html

Opublikowano

Dobrze jak jest myjka,gdy jest dostęp do części. Kupując narzędzie nawet znanej firmy nie łap produktu wyprodukowanego pod     ......[obi,castoramę......],te sprzęty będą ,,budżetowe''i wyprodukowane po  najmniejszej linii oporu, a w serwisie tylko bekę z Ciebie zrobią.

Opublikowano

Aktualnie mam dwa sprzęty tej firmy Castoramowej i nie ma tragedii nie używam tego co dziennie po kilka godzin tylko parę razy w tygodniu jak jest potrzeba i nic złego się z tym nie dzieje mimo iż marka dla sklepu to robi całkiem fajne sprzęty. Myjki nie będę używał co dziennie i niepotrzebna mi moc aby zrywała farbę wystarczy mi taka aby dobrze umyć ciągniki i maszyny po pracy np z zaschnietego błota czy obornika bo zwykły wąż ma problemy z takim myciem

Opublikowano

Należy pamiętać że parametry podane na ulotkach są wzięte z kosmosu. Ogólnie max ciśnienie to wartość jaki pojawia się po puszczeniu spustu a gdy pompa jeszcze pracuje przez ten ułamek sekundy. 

Poza tym nawet karcher k5 w podobnych pieniądzach to maszyna którą można spłukać samochód raz na tydzień. 

Z używanych na okazjonalne mycie można polecić poserwisowe karcher hd, np 5/12, 5/15, 6/13. Kranzle serii 1152,1132. Podane modele mają prawdziwe mosiężne pompy, a nie imitacje (jakiś model karcher miał rurkę doprowadzającą wodę z mosiądzu a reszta była z aluminium). 

Dlatego warto dołożyć parę złotych i mieć spokój, niż później szarpać się z serwisem. 

Opublikowano (edytowane)

A co sądzicie o takiej myjce.

https://wera-serwis.pl/sklep/myjki-i-akcesoria/415-myjka-cisnieniowa-lavor-pro-7.html

Najlepiej opinie uzytkownikow a jak nie ma to prosilbym o jakies merytoryczne wypowiedzi na podstawie zamieszczonych parametrow na stronie. Z jakim karcherem by to porównał? Myjka ma byc raczej do domowego uzytku a nie do zrywania brudu razem z farbą

W tych pieniądzach mozna kupić używkę Karcher K7.20 mx

Edytowane przez romanik99
Opublikowano

Można ją porównać do k2-k3, to ciśnienie co jest napisane wzięte jest z kosmosu i nie ma nic wspólnego z rzeczywistością. Jak coś Ci padnie w takiej myjce to odrazu śmietnik - szkoda tego naprawiać.

Kup uzywana po serwisa Karcher HD 655 i będziesz zadowolony ew tego mxa. Broń boże tego lavora.

Ta 655 naprawdę robię robotę jak na taką małą myjkę. 

Kiedyś dawno miałem taką :)

Opublikowano

A uzywana HD 650? cena jakies 1500 niby po full serwisie. 

Czym rozni sie seria HD od np karcher K7. w myjki trójfazowe raczej nie chcialbym wchodzic . Co będzie najrozsądniejszym zakupem przy 230V w przedziale 1000-2000

• AgroTeam
Opublikowano

@marcinn998

Masz jakąś styczność z tymi myjkami, że piszesz że awaria to kubeł. Z tego co widzę wszystkie części są dostępne.

Chcę coś kupić budżetowego do użytku okazjonalnego. Czyli może z 20x w roku umycie jakiejś maszyny i raz na jakiś czas auto. Wcześniej miał chyba K5.60 ale skończyła żywot.

I tak rzucił Mi się w oczy ten włoski lavor. Używanego karchera też brałem pod uwagę ale ceny jednak już x2 względem tej https://www.obi.pl/myjki-cisnieniowe/lavor-myjka-cisnieniowa-vertigo-26-170-bar-2600-w/p/3320298

Widziałem że polecałeś te HD 655 ale to już 1500zł za używkę która ma tylko 6 miesięcy gwarancji. Każda część oczywiście dostępne ale każda pewnie sto jak nie dwieście wiec.....

• AgroTeam
Opublikowano

Poczytałem troszkę i stwierdziłem że daje jeszcze szanse mojemu. 2h rozbierania i patrzenia co poszło. Uszkodzona pierdoła, tłoczek wyłącznika głowicy a w zasadzie jego cylinder miał spory nalot. Chwila czyszczenia papierem wodnym, wazelina i chyba jeszcze troszkę popracuje

Opublikowano

Wszelkie myjki, spawarki, prostowniki,to aby gabaryt,a w srodku to co pracuje to tylko  ,,obklinowane''a reszta powietrze. kużwa parę sprzętów i nie ma gdzie nogi postawić. Mam karsherka mobile,szkoda że zepsuty. Jak kto przyzwyczajony do tych ,,kolosów'',podchodził do niego , brał i prawie na ryja padał, myśląc że może 7 kg,a tu zdziwko 30 kg😋

Opublikowano

Powiem tak  ,mam tą karshera 6.15  c ,tylko teraz widzę jakiś nowszy model  z 220 barami ,tylko nie wiem jak oni to liczą ,na strumieniu zwykłym ,czy dodają ,,moc '' dyszy rotacyjnej. U mnie ma max chyba 180 ,i te bary tam są . . I według mnie z silnika 3100 w  ,nie uzyskają 220 na zwykłym strumieniu przy wydatku wody . Myjka czsami tłucze non stop 3 godziny i działa poprawnie przy myciu ścian ,czy rozżutników ...,na jakieś tam opryskiwacze ,czy siewniki ,mam 2 mniejsze popierdółki .  Myjka 1000 hd ,chyba to była ta, miało podgrzewanie wody,ale i bez tego ciśnienie miała książkowe ,i co najważniejsze ,przy tym ciśnieniu spory wydatek wody ,czyli szybkie płukanie syfu . I z nią współpracowało się bardzie elegancko . Jak masz w zasięgu 3 fazy  [trochę to upierdliwe ,bo przeważnie w zasięgu 1 faza],lub ot tam jakąś przedłużkę,i aby tylko myjka była nie wysłużona ,bo to może mieć 20  i więcej lat i nie orjętuję się jak z częsciami  ,bym odpuścił te dwie ,choć mówiąc szczerze że ze sztilami nie miałem do czynienia ,a słyszałem dobre opinie ,a terażniejsze karszery to już płacisz ,,ciut'' więcej za napis .

Opublikowano

Ja mam karcher hd1050. Polecam- prosta jak cep, za***iście mocna i wydajna. Praca nią to przyjemność. Jak miałem małego Karchera czy inną marketową to mycie rozrzutnika zajmowało pół dnia. Tetaz pół godziny.

• Like 1
Opublikowano

Trzeba zwracać uwagę na wydatek wody oraz ciśnienie robocze bo to decyduje o szybkości mycia.

Przy rolnictwie dobrze by było aby myjka miała przepływ powyżej 900 l/h.

Myjki ciepłowodne jeszcze szybciej będą usuwać zabrudzenia ale ich cena jest też wyższa.

Jeżeli ktoś intensywnie wykorzystuję myjkę to najlepiej żeby miała pompę na korbowodach bo inaczej można szybko taką myjkę zajechać ;)

• Like 1
Opublikowano
Dnia 24.08.2021 o 09:01, SamaPrawda napisał:

Czyli lepiej odpuścić tego hd 1000? A takie coś? Wydaje się nowsze.

https://www.olx.pl/d/oferta/myjka-karcher-hd-1090-1290-duzy-wybor-CID628-IDsXF9x.html

Czy lepiej wybrać właśnie 6/15 lub coś tego typu? Wystarczy to do mycia przyczep po Oborniku lub rozrzutnika? Bo to chyba najgorsze rzeczy do mycia.

HD 1090 mogę z czystym sumieniem polecić mam ją pewnie z 5 lat kupiłem używaną po przeglądzie . Teraz mam Lavor 2021 9,4 kW.

Przyzwoite mycie to minimum  20l/min, ale mniejszym też myłem miałem K520 która też lekko nie miała a sporo wytrzymała  ale dziś seria K5 to typowy domowy użytek.

Opublikowano

Co polecacie do gosp i żeby samochód umyć Karcher HD 5/15 czy pro HD 400 lub 600 czy HD 6/13 czy brać te dysze wibrująca oraz czy te zamienniki do pianowania pasują czy pianownica też tylko Karcher a jak nie Karcher to co na lata?