Skocz do zawartości

Zdjęcie

Case MX100 Maxxum nie dziąła WOM


6 odpowiedzi na ten temat

#1 Share SWITCHER

SWITCHER

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 10 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 18 marzec 2014 - 00:04

Case MX100 Maxxum nie dziąła WOM Witam
Mam problem z case jak w temacie.
Mianowicie nie wom włącza się i na 540 i na 1000 obr/min.
Stopniowo cały czas się to pogarszało aż przestało działać całkowicie.
Jescze do niedawna z trudem dało się go uruchomić podnosząc obroty silnika, teraz nawet to nie działa.
Sprawdziłem cewkę i elektrozawór -cewka ok napewno, natomiast elektrozawór wydaje mi się że raczej też mimo żę wałek nie działa nawet przy podłaczonym elektrozaworze na " krótko ".
Przy diagnostyce wywala błędy 63 i 67 czasem też 14.
Wyminiony zpstał też filtr hydrauliki.
Sprawdziłem rezystancję czujnika przędkości obrotowej wałka (bo chyba tego dotyczy bład 63) i wynosi 3kOhm.
Może macie jakieś pomysły.
Pozdrawiam

Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
Case MX100 Maxxum nie dziąła WOM Dzisiaj, 18:31
  •  

#2 Share piterwx2

piterwx2

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 135 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Zainteresowania:Rolnictwo,Mechanika

Napisany 18 marzec 2014 - 19:11

Case MX100 Maxxum nie dziąła WOM W jakich okolicach mieszkasz? bo znam kogoś kto by Ci to naprawił.
Jak pomogłem to daj strzałkę w górę. :)

#3 Share Rowan

Rowan

    Użytkownik

  • Members
  • PipPip
  • 87 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Zainteresowania:Motoryzacja... Sport... Elektronika... Elektryka

Napisany 20 marzec 2014 - 07:13

Case MX100 Maxxum nie dziąła WOM Ja rónież mam problem z WOM, z tym, że u mnie działa cały czas i nie da się go wyłączyć. Elektrozawór sprawdzony i wszystko jest ok, bo mam oprócz 135 też 80c i tam wszystko jest identyczne i w 80c jest ok na zaworze od 135, a w 135 nie idzie zatrzymać wałka... Co może być przyczyną? Czy możliwe, aby były pokrzywione tarczki sprzęgłowe od wałka? Zaznaczam, że kupiłem go z tą przypadłością :)

#4 Share Ziel

Ziel

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 994 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 20 marzec 2014 - 07:40

Case MX100 Maxxum nie dziąła WOM A jak rozłączysz wałek i dasz mu opór to też sie kręci?

Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
Case MX100 Maxxum nie dziąła WOM Dzisiaj, 18:31
  •  

#5 Share grego

grego

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 1910 postów
  • Lokalizacja:opolskie

Napisany 20 marzec 2014 - 10:19

Case MX100 Maxxum nie dziąła WOM skoro wymieniłeś cały elektrozawór (cały nie tylko cewkę!) i dodatkowo rozłączyłeś kostkę z napięciem i wałek dale się kręci to raczej pozostają tarczki może się przypaliły i zlepiły. Zdaje się, że tam jest jeszcze hamulec wałka może on nie trzyma ale pod obciązeniem wałek powinien stać.

#6 Share casemx110

casemx110

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 114 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 21 marzec 2014 - 00:33

Case MX100 Maxxum nie dziąła WOM Jeżeli pod dużym obciążeniem kręci wom bez załączenia to najprawdopodobniej tarczki są przegrzane i się wyprężyły, do poprawnego zdiagnozowania trzeba pomierzyć ciśnienia i sprawdzić czy przypadkiem cały czas nie idzie na kosz

Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
Case MX100 Maxxum nie dziąła WOM Dzisiaj, 18:31
  •  

#7 Share Rowan

Rowan

    Użytkownik

  • Members
  • PipPip
  • 87 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Zainteresowania:Motoryzacja... Sport... Elektronika... Elektryka

Napisany 25 marzec 2014 - 08:11

Case MX100 Maxxum nie dziąła WOM
casemx110, a jak można to zrobić? Dziś będe brał się za rozbieranie tyłu żeby dostać się do kosza, chyba, że jest jeszcze jakaś inna opcja, że coś jeszcze może być nie tak, jeśli nie tarczki? Mnie jednak właśnie wydaje się, że to z nimi jest problem, gdyż poprzedni właściciel mówił, że stało się tak po pracy z prasą wielkogabarytową...



Dodaj odpowiedź



  

Podobne tematy case mx100 maxxum