Skocz do zawartości

Zdjęcie

john deere 6310


38 odpowiedzi na ten temat

#1 Share maniek321

maniek321

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 16 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Zainteresowania:Rolnik, kobiety

Napisany 09 marzec 2013 - 16:38

john deere 6310 Czesc mam wielka prosbe gdyby ktos mogl mi pomoc, a wiec posiadam john deere 6310 chodzi pieknie nie nazekam gdy go kupilem nie bylo tego problemu a teraz jest jak jest panel pod kierownica i jest tam 1 rzad kontrolek, drugi jest 3 kontrolki STOP, SERWIS, I , na koncu wyswietlacz gdy go zapale i jade droga i mam zaluzmy 1500 1200 obrotow te trzy kontrolki co napisalem duzymi literami mrygaja mi z 10 sek a potem sie wylaczaja i po 4 godz znow migaja 10 sek i znikaja nie mam pojecia co to jest obszukalem google ale tematow jest masa ale odpowiedzi wcale moze ktos z was wie, ostatnio co w nim wymienilem to akumulator bo tamten byl slaby. Ja sie zastanawiam moze przez to ze wymienilem akumulator moze cos trzeba w nim zresetowac odlaczyc i podlaczyc jeszcze raz kabelek jakis. Narazie ciagnik chodzi ale te kntrolki przeszkadzaja i interesuja bo nie wiadomo o co biega.

Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
john deere 6310 Dzisiaj, 01:45
  •  

#2 Share Zetek5340 Zetek5340

Zetek5340
  • thumbphoto
  • Guests

Napisany 09 marzec 2013 - 18:36

john deere 6310 Przypomnij mi w środę na pocztę napisz to się w robocie przypytam

#3 Share kris14

kris14

    Stary Kombinator

  • Moderator Forum
  • PipPipPip
  • 7069 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:PWR

Napisany 09 marzec 2013 - 18:37

john deere 6310 Coś mi się kojarzy że jest to przypomnienie o serwisie ciągnika. Ile mtg na liczniku?

#4 Share Zetek5340 Zetek5340

Zetek5340
  • thumbphoto
  • Guests

Napisany 09 marzec 2013 - 21:50

john deere 6310 Raczej nie w tych modelach to może być wszystko nie jestem pewien czy te modele mają gniazdo pod komputer jak by się pod pioł pod niego to coś więcej wiedział

#5 Share maniek321

maniek321

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 16 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Zainteresowania:Rolnik, kobiety

Napisany 10 marzec 2013 - 10:27

john deere 6310 zetek nie ma sprawy przypomne ci dzieki:) w moim modelu nie ma wiescia pod komputerek szkoda, mth mam 6364 to jest 2001 rok produkcji :) 105 KM ale to wlasnie mnie interesuje czemu mi to swieci, kolega dobrze mowil o tym ze moga przypominac o serwisie ale tez mi sie wydaje ze tylko w tych nowych wersjach to sie dzieje

Edytowany przez maniek321, 10 marzec 2013 - 17:46.


#6 Share deerepiotrek

deerepiotrek

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 48 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 10 marzec 2013 - 12:03

john deere 6310 Zdejmij oslone bezpiecznikow i miedzy jedna a druga grupa bezpiecznikow czyli w samym srodku skrzynki bezpiecznikowej jest wtyczka do podlaczania ale zeby odczytac ewentualne kody nie musisz sie podlaczac a zrobic to na wyswietlaczu ciagnika. W bezpiecznikach jest wolne miejsce na bezpiecznik do wejscia w sterowniki czyli odczytywania kodow lub dokonywania potrzebnych zmian typu zmiana wyswietacza z mil na km itp. Jak odczytasz kody i mi je podasz moze bedzie wiecej wiadomo

#7 Share maniek321

maniek321

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 16 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Zainteresowania:Rolnik, kobiety

Napisany 10 marzec 2013 - 17:50

john deere 6310 deerepiotrek masz tez racje mozna tak zrobic ale musisz troszke poczekac bo teraz mam troche pracy a w weekendy moge zajac sie takimi sprawami ale naprawde dzieki za pomoc i czekam dalej na wasze odpowiedzi:)

Edytowany przez maniek321, 10 marzec 2013 - 17:51.


#8 Share juras390

juras390

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 225 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:złotow

Napisany 20 marzec 2013 - 18:10

john deere 6310 co moze byc przyczyną ze john deere 6310 cieżko odpala gdy jest troche mrozno -3 i mniej zeby złapał troche trzeba pokrecić rozrusznikiem a jak złapie to kreci tak około 400 obrotów przez okolo minute bez reakcji na połzenie pedału gazu mozna pulsacyjnie dodawac i ujmowac gazu a on nic az sam załapie to wtedy jest ok. miał ktos cos podobnego co mogłoby byc przyczyną jak odpali to potem żeleta moc ma oleju niebieże jedyny mankamet to to odpalanie w mrozy jak ciepło to dwa obroty i chodzi pozdrawiam i zycze słonca

#9 Share zyz1o

zyz1o

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 339 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 20 marzec 2013 - 19:00

john deere 6310 pewnie gdzies lewe powietrze zasysa popatrz przewody idace od filtrow moze cos luzne i trzeba ciut dokrecic

#10 Share juras390

juras390

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 225 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:złotow

Napisany 20 marzec 2013 - 21:16

john deere 6310 a jak myslisz pąpa wtryskowa ? OK.

Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
john deere 6310 Dzisiaj, 01:45
  •  

#11 Share juras390

juras390

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 225 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:złotow

Napisany 21 marzec 2013 - 08:09

john deere 6310 a jak myslisz pąpa wtryskowa i wtryski ? OK. bo ten brak reakcji na gaz mnie niepokoi jeszcze takiego zdazenia niemiałem dzis odpalałem i to samo a na dworze -2 jeszcze dzis wymienie wezyk i zobacze jutro rano róznice wyklucze bynajmniej lewe powietrze myslałem ze moze ktos miał juz takie awarje

#12 Share juras390

juras390

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 225 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:złotow

Napisany 22 marzec 2013 - 09:01

john deere 6310 wezyki i obejmy wymienione wiec lewego powietrza niełapie a problem pozostał macie jakies sugestje :unsure: :wacko: :(

#13 Share juras390

juras390

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 225 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:złotow

Napisany 24 marzec 2013 - 11:14

john deere 6310 alo puk puk jest tu ktoś ?

#14 Share maniek321

maniek321

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 16 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Zainteresowania:Rolnik, kobiety

Napisany 24 marzec 2013 - 11:25

john deere 6310 Kolego dobrze trafiles tutaj ja tez to mialem wszystko jest wina rozrusznik to samo mialem musialem dlugo grzac swieca zeby cos odpalil. przyczyna jest taka brak szczotek i tulejki, tam taka mala tulejeczka jest i ona ci sie juz sprasowala musisz go wyjac i zawiesc gdzies do mechanika on ci zrobi ale na 100% rozrusznik :)

#15 Share juras390

juras390

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 225 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:złotow

Napisany 24 marzec 2013 - 20:39

john deere 6310 rozrusznik załozyłem nowy szybko obrotowy i jest to samo

#16 Share zyz1o

zyz1o

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 339 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 24 marzec 2013 - 21:11

john deere 6310 zeby to bylo cos z pompa to by wcale nie odaplil a jak odpala to pompa musi byc dobra jeszcze przekrec klucz i obczaj czy pompka paliwowa pompuje moze filtry zawalone i nie da rady przewalic sprawdziles wszyskie przewody nie te szmaciane ale i te rurkowe co wychodza od filtrow na caly silnik (ktorys moze byc luzny i wystarczy dokrecic ) wez klucz chyba 13 i probuj tylko delikatnie

#17 Share juras390

juras390

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 225 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:złotow

Napisany 25 marzec 2013 - 08:22

john deere 6310 pompka działa filtr wymieniony w grudniu no jeszcze te przewody sprawdze narazie dzieki jagby miał ktos jeszczcze jakies sugestje to prosze o pomoc

#18 Share kris14

kris14

    Stary Kombinator

  • Moderator Forum
  • PipPipPip
  • 7069 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:PWR

Napisany 25 marzec 2013 - 10:41

john deere 6310 A ja się spytam tak- jak wyglądają świece?

#19 Share juras390

juras390

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 225 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:złotow

Napisany 25 marzec 2013 - 18:24

john deere 6310 w moim swiec niema tylko podgrzewacz powietrza taka płytka spirala miedziana tylko na prąd w kolektorze powietrza i to tez działa ale myslałem nad zainstalowanim swiecy płomieniowej moze to lepiej by funkcjonowało

Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
john deere 6310 Dzisiaj, 01:45
  •  

#20 Share hubertuss

hubertuss

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 4050 postów

Napisany 25 marzec 2013 - 23:51

john deere 6310 Problem jest w tym,że zimny silnik nie może prawidłowo spalac paliwa. Dlatego musisz dłużej kręcić i potem nie reaguje na ruchy gazem. Dopiero gdy tłoki się troszke rozgrzeją zaczyna prawidłowo chodzić. Jest nie prawidłowy proces spalania. Przyczyna może być już troche niższe ciśnienei z racji zużycia silnika. Lejące wtryskiwacze, zbyt niskie, źle ustawione ciśnienie otwarcia dyszy wtryskiwacza w końcu sama pompa. Ewentualnie ten typ tak ma. Jeszcze jedno wązny jest dobry akumulator i rozrusznik. Wszystkie niby kręcą ale jeśli nie będzie dobrego uderzenia to też rozruch gorszy. Sprubuj go na jakimś urządzeniu rozruchowym lub pożądnej baterii odpalić tak aby dobry prąd miał.

Podobne tematy john deere 6310