Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie wie ktoś z was od czego jest i jakie ma zadanie ten korek w bloku z prawej strony silnika na taki kwadrat podobny jak do spustu oleju w skrzyni tylko mniejszy ??? 

Opublikowano

Denerwuje mnie wysoki skok pedału sprzęgła , chce założyć pompę i wysprzeglik,skok by się zmniejszył i lekko by się wciskało sprzęgło

macie jakieś pomysły przemyślenia  wedle tego zagadnienia ?

Pompę sprzęgła mam z możliwością serwa z podciśnienia trzeba by zamontować vakupompe z forsa transita na pasek  , koszt zamknął by się w 200 zł

Opublikowano
sławek, w kolektorze diesla nie ma wystarczającego podciśnienia, a z turbiną to juz w ogóle. Mnie różne rzeczy w rusku denerwują ale akurat pedał sprzęgła nie najbardziej. Oczywiście jak był zaniedbany przez poprzedniego właściciela to sprzęgło nie działało jak trzeba ale wystarczyło dobrze ustawić tą sprężynę odbijająco - wspomagającą i jest przyzwoicie. Co nie znaczy że nie może być lepiej :-)
  • Like 1
Opublikowano
2 godziny temu, robert983 napisał:

Mnie akurat drażni wysokość skoku tego pedała ,chodzi lekko ale za wysoko nogę trzeba zadzierać ,ja to co Mnie drażni próbuje zmieniać na swoją stronę😃 

a jaką wersje pedału sprzęgła masz ? z podłogi czy z przodu z pod konsoli?

Opublikowano

zbyszekbrzuze napisał:

A ile ja już rzeczy zmieniłem i nadal przerabiam. Cały czas myślę o porządnej hydraulice.

A jak tam pompa wtryskowa? Będzie coś z tego? Ja moją dałem do regeneracji, nowe sekcje, pokasowane luzy itp. i jakoś nie widzę szczególnej poprawy. Nie wspomnę o tym, że po dwóch mth coś się zacięło i jak odpaliłem to wszedł na obroty i zgasł. Jak go odpaliłem znowu to nie bardzo reagowal na gaz i był słaby ale jakoś do domu wróciłem. Zadzwoniłem do pompiarza to stwierdził że sekcje przyłapało i na pewno od paliwa więc trzeba pompę wyjąć na stół i wyczyścić. Podziękowałem mu serdecznie i się rozłączyłem. Po godzinie ciągnik odpaliłem i już chodzi normalnie. Paliwo mam sprawdzone bo na nim od jakiegoś czasu jeżdżę, nawet teraz do samochodu wlałem, do nowych ciągników leją a gość od razu telepatycznie stwierdził, że to na pewno przez nie. Olej w pompie jest więc kanał drożny. Boję się trochę że jak pójdzie w konkretną robotę to znowy się coś zatnie.

Opublikowano
10 godzin temu, mani51 napisał:

sławek, w kolektorze diesla nie ma wystarczającego podciśnienia, a z turbiną to juz w ogóle. Mnie różne rzeczy w rusku denerwują ale akurat pedał sprzęgła nie najbardziej. Oczywiście jak był zaniedbany przez poprzedniego właściciela to sprzęgło nie działało jak trzeba ale wystarczyło dobrze ustawić tą sprężynę odbijająco - wspomagającą i jest przyzwoicie. Co nie znaczy że nie może być lepiej :-)

No tak , istnieje bardzo małe podciśnienie , bo nie ma przepustnicy , a co do turba to wpinasz się przed turbo , ale i tak podciśnienie jest znikome, mój błąd :D po całym dniu na słońcu mózg średnio pracuje...

Opublikowano
19 godzin temu, radio19966 napisał:

a jaką wersje pedału sprzęgła masz ? z podłogi czy z przodu z pod konsoli?

Tą z podłogi Ale to przerobie jak będą wolne środki

,Zbyszek też mam plan na w hydraulike Ja zostawię tylko pompę i założę wedle zdecia jakie wstawił Seweryn w innym wątku a noże i tu , do tego ehr

Opublikowano
Dnia 2.06.2018 o 06:03, mani51 napisał:

A jak tam pompa wtryskowa? Będzie coś z tego? Ja moją dałem do regeneracji, nowe sekcje, pokasowane luzy itp. i jakoś nie widzę szczególnej poprawy. Nie wspomnę o tym, że po dwóch mth coś się zacięło i jak odpaliłem to wszedł na obroty i zgasł. Jak go odpaliłem znowu to nie bardzo reagowal na gaz i był słaby ale jakoś do domu wróciłem. Zadzwoniłem do pompiarza to stwierdził że sekcje przyłapało i na pewno od paliwa więc trzeba pompę wyjąć na stół i wyczyścić. Podziękowałem mu serdecznie i się rozłączyłem. Po godzinie ciągnik odpaliłem i już chodzi normalnie. Paliwo mam sprawdzone bo na nim od jakiegoś czasu jeżdżę, nawet teraz do samochodu wlałem, do nowych ciągników leją a gość od razu telepatycznie stwierdził, że to na pewno przez nie. Olej w pompie jest więc kanał drożny. Boję się trochę że jak pójdzie w konkretną robotę to znowy się coś zatnie.

Bo te regeneratory to są poprostu papraki aby wziąć kase i fuszerke zrobić z jakiś dziadowskich części a wiadomo sekcje to podstawa pompy. Taki regenerator to nic tam poza sekcjami i uszczelkami nie wymienia a puzniej traktor po regeneracji faluje obrotami bo regulator stary wyrobiony szarpie tak jak u mnie mam pompe po regeneracji a na połowie obrotów faluje. Teraz musze kupić i sam wymienić nowy regulator bo ten ma luzy bo jak oddam na gwarancje pompe to i tak nic jej nie zrobią. A ile dałeś za regeneracje pompy ? Bo ja 600 zł

Opublikowano
Ja dałem 400zł - wymiana sekcji i kasowanie luzów w regulatorze też i do tego wymiana końcówek wtryskiwaczy. Podejrzanie mało. Mój chodzi możliwie, nawet lepiej niż znajomego, chodziło mi o to że nie chodzi wiele lepiej niż przed remontem pompy. Lepiej odpala, a jak będzie w polu to zobaczymy. Stare sekcje juz były wyjechane na maxa. Poprzedni szpec jak mi ustawiał wcześniej pompę to dawał im dwa lata a wytrzymały więcej.
  • Thanks 1
Opublikowano

To faktycznie mało. No niby mój też w miare dobrze chodzi o wiele lepiej niż poprzednio bo na początku chodził na pompie d 50 i się wykończyła w polu na wtryskach 80 robił się coraz słabszy i się wymieniłem na pompy w sklepie i wziołem typową 80 tylko nic nie robili w regulatorze i lopatki mają luzy na tych bolczykach i dla tego pewnie na srednich obrotach faluje ale na szczęście dam se rade to zrobić samodzielnie bo sekcji już się nie da samemu tam pogrzebać bez stołu ¬¬

Opublikowano

Witam panowie mam takie pytanie kojarzy ktoś producenta tej kabiny do mtz mam problem z szybą od drzwi  ... 
a druga kwestia czy ktoś ma jakiś czytelny katalog części w języku polskim bo jak pobieram to albo po rosyjsku są albo dziwnie po skanowane że nic nie idzie wyczytać  

20180607_200136[1].jpg