Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
Dnia 21.07.2021 o 07:43, robi57362 napisał:

tą czarna czapkę zdejmujesz i tam kręcisz. lecz jak stalo sie to nagle to cały zawór w mak musisz rozebrac wyczyścić nasmarowac

Rozebrane czyszczone smarowane nic nie pomogło nadmiaru powietrza nie puszczał kupiony nowy wszystko gra.

Jaki koszt regeneracji wtrysków w mtz tak w przybliżeniu bo muszę do nich zajrzeć a sam tego nie naprawię?

Opublikowano

Zbyszek jeśli robisz sobie sam instalację to może mógłbyś mi wyjaśnić jaki prąd i skąd przychodzi do obwodu pomiaru paliwa 3 nowe liczniki potwierdziły moja tezę ze nie może to byc 12v bo każdy z nich po podpięcia takiego prądu wywala na max i ani myśli pokazywać ilości paliwa po zasileniu tego obwodu 2v działa tak jak powinno 

Opublikowano
6 godzin temu, kris148a napisał:

Jak masz źle podłączony zegar z czujnikiem lub zegar nie pasuje do czujnika to tak będzie Ci robić na max, zasilanie 12v musi być

Do pierwszego Pinu zegara podłączam plus z drugiego idzie do czujnika na obudowę masa na pływaku na jeden pin idzie przewód z zegara a na drugi masa   Nie da się tego inaczej podłączyć pływak tez jest nowy kupiony w komplecie z zegarem rezystencja działa poprawnie 

Jahooo dzięki wielkie wyrwało mi ta środkową śrubę 

Opublikowano

Ja w ubiegłym roku kupiłem nowe okrągłe z jakimiś ruskimi napisami i założyłem lepsze żarówki. Warto też sprawdzić podłączenie kabli, jeżeli pomyli się masę z kablem od światła to lampa też bedzie świecić tylko słabiej.

Opublikowano

Panowie czy ktoś wymieniał tuleje w uchwycie Górnego zaczepu te na których pracuje wał podnośnika bo nowe części mam i nie bardzo wiem czy papierek wyczyścić nasmarować i wio czy lepiej podgrzać te uszy a drugie pytanie to jakie macie doświadczenie z ta firmą agrostok z parczewa bo niby części maja dużo a kontakt z nimi masakra nawet na ich głównej stronie przez e-mail 

Opublikowano

No właśnie widzę ze ceny maja bardzo konkurencyjne tylko zraża mnie ten brak telefonu 

Kupiłem w agromar i tak średnio chce wejść dlatego mam dylemat bo jak włożę na ciepło to jak przyjdzie je wymienić to będzie problem z wybiciem 

Opublikowano

No niby jest sposób Nie rozumiem jeszcze skąd cena tej śruby tego zaczepu jakby ze złota była niby części do mtz tanie a tu za jedna kompletna śrubę z nakrętka w najlepszej opcji 50 trzeba dać masakra 

Opublikowano

Nie próbował nikt z was tej śruby dorobić trochę mnie czas goni bo roboty dużo wiec musze zamówić ale jeśli to się rzeczywiście tak urywa to trzeba będzie ja dorobić 

Opublikowano (edytowane)

Przez 20 lat nie spotkałem się z tym, żeby ją rwało, gwint czasem słaby, to sie wymienia.  Nawet w lesie na zrywce nic się z nią nie dzieje.

Częściej wyrywa cały plecak z ramionami z korpusu, gwint puszcza, albo się luzuje i urywa szpilki

Edytowane przez jahooo