Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wpisać w wyszukiwarkę „amazone.pl” w menu wybrać „serwis nawozowy”, następnie zaznaczyć typ rozsiewacza, rodzaj tarcz, szer rob, rodzaj nawozu i dowiecie się, jakie ustawienia. Można też pobrać aplikację na tel kom. ewentualnie zadzwonić do doradcy. To nic nie kosztuje. 

Opublikowano
bezbarwny napisał:

Wpisać w wyszukiwarkę „amazone.pl” w menu wybrać „serwis nawozowy”, następnie zaznaczyć typ rozsiewacza, rodzaj tarcz, szer rob, rodzaj nawozu i dowiecie się, jakie ustawienia. Można też pobrać aplikację na tel kom. ewentualnie zadzwonić do doradcy. To nic nie kosztuje. 

tylko gdy wybiore kraj Poska i klikam dalej to pisze 'dalszy wybór jest nie możliwy dlatego wyboru są gotowe tabele rozsiewiu' a na tej apce nie można wybrać nawozu telefon Samsung Galaxy a-40

Opublikowano

Jak wykonujecie próbę kręcona w w swoich Amazonkach? Mam zaf 1404 i zastanawiam się jak ja wykonać.. Instrukcji nie posiadam i nie wiem czy niema jakiegoś łatwego sposobu. Myślałem o zdjęciu tarcz otwarciu zasow i odliczaniu czasu

Opublikowano
6 godzin temu, Ziel napisał:

Jak wykonujecie próbę kręcona w w swoich Amazonkach? Mam zaf 1404 i zastanawiam się jak ja wykonać.. Instrukcji nie posiadam i nie wiem czy niema jakiegoś łatwego sposobu. Myślałem o zdjęciu tarcz otwarciu zasow i odliczaniu czasu

Korytko jakieś podstawic i zwalczyć 

Przeliczyć tez prędkość i szerokość czy jakos tak 

Opublikowano

Temat pewnie poruszany tysiąc razy

Chcę kupić rozsiewacz, (póki co mam lejka ;) ) i decyzja padła z paru względów na najpewniej amazone i najprawdopodobniej model 603. 

Czy zmieszcze w nim jednego Big-Baga?

Jak to jest z przekładniami w nim i talerzami bo tego się boję (widziałem niebotyczne ceny na jakimś sklepie rolniczym, podczas gdy na olx jest 10 razy taniej)

Na co zwrócić uwagę podczas zakupu? Może ktoś ma zadbany model w okolicach Legnicy, Bolesławca. Poszukuję sprzętu na lata, który zapewni mi w miarę dokładny i równomierny siew (byle lepszy od lejka bruh) 

Ile kosztowała by regeneracja, naprawa, zrobienie od nowa przekładni? 

I na ile "oryginalne" części różnią się od polskich odpowiedników,podróbek

Z góry przepraszam że po raz n-ty poruszam podobny temat i jeśli ktoś wskaże jakiś link do forum to będę wdzięczny

Opublikowano

Zaf 603 za bardzo rzuca i na boki a słabiej do tyłu, mam dwie długie łopatki i dwie krótkie, obie z regulowanymi koncowkami. Problemem jest zła regulacja łopatek?

Opublikowano

Witam wszystkich, niedawno odremontowałem Amazone za-f 1003 i chciałbym jakoś ustawić zasuwy aby z obu stron nawóz uciekał równo.Oczywiście pod mieszadłami dno jest praktycznie szczelne. Poniżej na zdjęciu nr. 1 skala jaką mam, zanitowana jest równo na 0 tak jak ma być bo wcześniej początek nie zgrywał się z zamknięciem. Na ile ustawić szczelinę aby skalibrować zasuwy? Macie jakiś sprawdzony sposób lub punkt odniesienia??  Na zdjęciu nr.2 przykładowe ustawienie zasuw na 11

20200227_172455.jpg

20200227_172614.jpg

Opublikowano

Prawie takie ustawienie zasuwy powinno być przy ustawionej skali na pozycję 11.

Dnia 20.02.2020 o 21:23, Matey napisał:

Zaf 603 za bardzo rzuca i na boki a słabiej do tyłu, mam dwie długie łopatki i dwie krótkie, obie z regulowanymi koncowkami. Problemem jest zła regulacja łopatek?

Na jaką szerokość siejesz? 

Opublikowano

Witam wszystkich, pytanie następujące w rozsiewaczu mam wszystkie łopatki krótkie, rozsiewacz sieje więcej za ciągnikiem niż na boki, jak to poprawić zmienić łopatki na dłuższe czy jak?

• Like 1
Opublikowano
19 minut temu, PitTerro napisał:

Witam wszystkich, pytanie następujące w rozsiewaczu mam wszystkie łopatki krótkie, rozsiewacz sieje więcej za ciągnikiem niż na boki, jak to poprawić zmienić łopatki na dłuższe czy jak?

A jak podsiejesz podnośnik wysoko i skrecisz ciegno na ciagnik pochylic ?  Zmienia coś czy nic ? 

Opublikowano (edytowane)
22 godziny temu, Ziel napisał:

Rozsiewacz gdy jest ustawiony na 15m powinien dorzucać do następnej ścieżki.

Rozumiem że jak wiedziesz między dwie ścieżki.    :)   Bo tak jak napisałeś , to wychodzi że musiałby rzucać na 27m.   :P

Edytowane przez Sean
Opublikowano

przymierzam się do zakupu rozsiewacza, przy czym chyba najważniejszym kryterium jest traktowanie nawozu. zastanawiam się nad amazone za-m 1001, bez komputera (za mało ha), jak ten system ze ślimakiem traktuje nawóz, sieję saletrosan i mój obecny rozsiewacz strasznie go mieli

Opublikowano
Dnia 29.02.2020 o 09:17, red83 napisał:

Skrzydełka od łopatek masz pod kątem czy równo? 

na rowno

Dnia 29.02.2020 o 10:41, Ziel napisał:

Rozsiewacz gdy jest ustawiony na 15m powinien dorzucać do następnej ścieżki.

??????

Opublikowano

Cześć. Możecie mi podpowiedź jak ustawić wysiew w tej amazonce na ok 200kg saletry? Nie mogę znaleźć numeracji tych otworów. Będzie pracowała z c360.

received_549262399182464.jpeg

received_217580802720402.png