News
IWEK22

CASE 1056XL NIE CHCE PODNOŚIĆ TYLNICH WIESZAKÓW

Polecane posty

IWEK22    0

CASE 1056XL. Na początku przy lekkiej maszynie normalnie podnośnik podnosił i opuszczał ale gdy ramiona uniosłem maksymalnie do góry to było słychać jak by coś nie rozłanczało i pompa non stop tłoczyła olej . potem założyłem ciężki agregat uprawowo siewny podniosłem dwa razy i teraz nie chce podnosić. odłączyłem maszynę jak trzymam na pełnych obrotach silnika to coś tam delikatnie podnosi. Proszę was o pomoc!.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
IWEK22    0

próbowałem nawet rozkręciłem  pokrętło ale to i tak nic nie daje , ja chyba tak myślę że to jakiś zawór się zaciął ale gdzie coś takiego szukać ?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiadomość z agroFakt.pl

krzysztofz14    27

Pewnie gdzieś koło podnośnika.Nie mam takiego ciągnika ale zastanawiam się nad kupnem tylko jest uszkodzony zakres drogowy.Czy żeby dostać się do podnośnika trzeba zrzucać kabinę.Czy jest zdejmowana podłoga .

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
JACK36    1

Witam.nie trzeba podnosic kabiny,ja wyciąłem kawałek podłogi  i zrobiłem teraz nas sruby teraz mam dostep do przystawki od biegów i do podnosnika.Podnosnik po odkreceniu da sie wyciągnąc pod belką kabiny na styk.Nawet jak go sciągniesz nic nie zobaczysz jest szczelnie przykryty pokrywą(blachą).Sprawdz pompę bo jezeli nie ma cisnienia nie bedzie podnosił ani opuszczał,sprawdz filtry,i zawór cisnieniowy pomiedzy filtrami moze sie zaciął i przede wszystkim poziom oleju.A jeszcze z lewej strony podnosnika ,czyli jak siedzisz przy lewej nodze jest taki kurek ,bolczyk ze srubką nim mozna zamknąc dopływ oleju i nie bedzie podnosil.Pozdrawiam

 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
IWEK22    0

Witam olej Filtry i pompa jest ok pompę kupiłem niecały rok temu. Chodzi Ci o to pokrętło od prędkości opadania to też próbowałem na różne sposoby i nic. Dodam że  rozdzielacze z tyłu ciągnika po prawej stronie dobrze działają. Wiesz gdzie mogą znajdować się zawory ? i czy w podnośniku są też jakieś?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
JACK36    1

Nie w podnosniku chyba nie ma

zawór jest pomiedzy filtrami chyba na klucz19 grzybek i sprezyna potrafi sie zaciąc.Nie chodzi o pokretło a o kurek który jest w podnosniku 

Ja tez wymieniełem pompe ale podruby sa nietrwałe.Olej Ci sie nie "burzy"jak sie rozgrzeje?

 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
IWEK22    0

Mógłbyś zrobić mi fotki gdzie u Ciebie znajduje się ten zawór między filtrami i ten kurek ? Bardzo bym Cię o to prosił  Olej w pompie mi się nie burzy.  pompa jest dobra ponieważ gdy podłączyłem się  od rozdzielacze tego trzy sekcyjnego  pod to euro złącze  i połączyłem się pod ten wąż co idzie do siłownika wspomagającego i  teraz  tylko tak podnosi . Przy rozgrzanej hydraulice siałem rzepak i podnosił dobrze nawet na zupełnie wolnych obrotach silnika.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

  • Podobna zawartość

    • Przez ChiquitaB
      Witam.
      Mamy problem w jx90 z hamulcami a dokładniej raz są raz ich nie ma i pedał wpada w podłogę. Nie będę dodawał że to niebezpieczne bo każdy sobie potrafi to wyobrazić. Jak myślicie co jest nie tak.
      Dodam że Case ma 560mth teraz przypadłość jest coraz częstsza. Kiedyś po odpaleniu nie było raz dwa razy jak się pedał wcisnęło i to przechodziło a teraz nie chce za bardzo.
    • Przez grego
      Bawił sie już ktoś w te sprawy w MX? Mam dwa problemy w ciągniku, wentylator nie działa na pierwszy biegu, na pozostałych owszem, przełącznik sprawdzony. Uwalony rezystor? Nie miał bym wątpliwości gdyby działał tylko 3 bieg czyli pomijający rezystor. Oczywiście najłatwiej sprawdzić..., tylko czy ide w dobrym kierunku bo trzeba dach ściągać i sporo rozkręcać.
      Druga sprawa, klima słabo mi działała, więc został dobity czynnik, ale jak się okazało winny był zalepiony skraplacz w kabinie. Wyczyściłem go i dopiero powietrze zaczeło dmuchać. Klima się załącza, słychać pstryknięcia tylko po chwili włącza się kontrolka i klima nie działa. Działa za to na pierwszym uwalonym biegu gdy powietrze nie dmucha, gdy zacznie to moment i się rozłącza... WTF? Elektryka czy jednak coś z układem?
    • Przez alvaroalvaro78
      Witam

      Są tu użytkownicy tych ciągników ? Kupiłem MX220 parę dni temu i czekam na transport. Rozeznaję ilości potrzebnych olejów i filtrów. Ktoś podzieli się wrażeniami z użytkowania? Jak kalibruje się skrzynie, podnośnik i wom ? Jest on bliźniakiem serii TG w NH czy tylko mi się wydaje?
    • Przez johny
      Witam czy miał ktoś z was styczność z ciągnikami tej serii JX a szczególnie chodzi mi o JX 90 a jak wiał to jakaś opinia jak wygląda itd >??
    • Przez roxor
      Witam panowie mam do was taka prośbę chce kupić case mx 135 to mój pierwszy case i nie wiem na co trzeba zwrócić uwagę w tym ciągniku jeżeli ktoś wie coś na temat tego ciągnika to proszę o wasze rady dzięki i pzdr.
×
×
  • Utwórz nowe...

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.