Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Gość marekfarmer
Opublikowano

Widać nie bardzo wiesz skoro się tak upierasz  przy swoim.

Ja się z ciebie nie naśmiewam  czy  z twojej sytuacji z przed  lat nigdzie  tam  etymotoikonek  z uśmiechem nie widzę  abym dał  

Ja nigdzie nie pisałem o ,,prawdziwej suszy,, tylko ty 

3 minuty temu, Ulman napisał:

Opłata dopiero wejdzie wiec policzone dobrze. 

Spalajac powiedzmy 80l zapłacisz 12 pln/ ha a z tych dodatkowych 14 pln nie skorzystasz wiec co ci tak naprawdę dadzą?

Opłata  paliwowa jest od  lat 

Chyba nie bardzo wiesz  co  płacisz  na stacji  

Opublikowano (edytowane)

oczywiście,że TY nie.........

Przypominanie i wytykanie przy każdej sytuacji jak nazwać??

Znając znaczenie słów i czytając ze zrozumieniem sam byś zrozumiał

Pozwolę sobie zacytować ze strony

http://www.prow.wzp.pl/

"

Zmiana list operacji zawierających informacje o kolejności przysługiwania pomocy przyznawanej w ramach działania „Podstawowe usługi i odnowa wsi na obszarach wiejskich” objętych PROW na lata 2014–2020"

czy tam nie jest napisane pomoc??

Wracając do paliwa a to co będzie??

https://www.money.pl/gospodarka/wiadomosci/artykul/nowa-oplata-paliwowa-rzad-zaklina,162,0,2400162.html

Edytowane przez soltys48
Opublikowano
9 minut temu, marekfarmer napisał:

Widać nie bardzo wiesz skoro się tak upierasz  przy swoim.

Ja się z ciebie nie naśmiewam  czy  z twojej sytuacji z przed  lat nigdzie  tam  etymotoikonek  z uśmiechem nie widzę  abym dał  

Ja nigdzie nie pisałem o ,,prawdziwej suszy,, tylko ty 

Opłata  paliwowa jest od  lat 

Chyba nie bardzo wiesz  co  płacisz  na stacji  

Tylko ze teraz będzie nowa wiec nic nie zyskawsz. Jeśli uważasz inaczej to pokaz to na cyfrach. Jeśli nie umiesz to możesz jak zwykle wrzucić jakiś obrazek z emotkami

Opublikowano
47 minut temu, Ulman napisał:

Dadzą 14 pln do ha ale skoro limit wynosi 100l/ha to zabiorą 15 pln/ha. Dali tyle ze tylko się cieszyć 

Natomiast pozostali zapłacą o 15gr/l więcej. Np Roman jeżdżąc 100 tys/rok spali pewnie Ok 7000litrow wiec zapłaci więcej o 1050 pln i się z tego cieszy i popiera😋

ale dalej bd jeździł o 80gr tańszym paliwem niż niemiec z czego twój mózg nie może przyjąć do rozumu bo mamy potentat paliwowy , ale twój mug pewnie by się cieszył gdyby jeździliśmy by droższym paliwem od niemiec  o 80gr 

jeśli bd jeździł drogami takimi jak jest zakładane w programie to popieram ostatnio miałem wojaż prawie po całej polsce nowe drogi  już rozjeżdżane przez tiry kolejny

a niektóre pomsta do nieba się proszą  ... 

Gość marekfarmer
Opublikowano
13 minut temu, soltys48 napisał:

oczywiście,że TY nie.........

Przypominanie i wytykanie przy każdej sytuacji jak nazwać??

Znając znaczenie słów i czytając ze zrozumieniem sam byś zrozumiał

Pozwolę sobie zacytować ze strony

http://www.prow.wzp.pl/

"

Zmiana list operacji zawierających informacje o kolejności przysługiwania pomocy przyznawanej w ramach działania „Podstawowe usługi i odnowa wsi na obszarach wiejskich” objętych PROW na lata 2014–2020"

czy tam nie jest napisane pomoc??

Nie przy każdej  ale  co  ,,prawda w oczy kole,,  czy  co  ??

Jeśli ty  porozumiewasz  się w jakimś  innym  języku  jak Polski  i  znasz jakieś  inne  znaczenia Polskich słów  to wiesz nie wymagaj tego  od  innych 

POMOC w Ramach PROGRAMU ROZWOJU OBSZARÓW  WIEJSKICH

Masz  tak wielki ból  d*py  że ktoś  skorzystał z Programu Rozwoju Obszarów Wiejskich  a ty  nie    taka  zazdrość  u ciebie  

Opublikowano

czego mam zazdrościć?? Pisałem ,ze mam podpisaną umowę i mogę skorzystać a czy to zrobię to nie wiem.

Jaka prawda ma mnie w oczy kłuć??

Cyba ta ,ze nie potrafisz odpowiedzieć na pytanie jakie Ci zadałem.

Piszesz,ze szanujesz innych , ja twierdzę co innego.Czytając Twoje wypowiedzi nie zauważyłem ani razu szacunku choćby do mojej osoby.Piszesz do mnie z zauważalną pogardą i wyższością zresztą nie tylko do mnie, no cóż wybaczam. I liczę na poprawę

Opublikowano (edytowane)
14 minut temu, marekfarmer napisał:

Nie przy każdej  ale  co  ,,prawda w oczy kole,,  czy  co  ??

Jeśli ty  porozumiewasz  się w jakimś  innym  języku  jak Polski  i  znasz jakieś  inne  znaczenia Polskich słów  to wiesz nie wymagaj tego  od  innych 

POMOC w Ramach PROGRAMU ROZWOJU OBSZARÓW  WIEJSKICH

Masz  tak wielki ból  d*py  że ktoś  skorzystał z Programu Rozwoju Obszarów Wiejskich  a ty  nie    taka  zazdrość  u ciebie  

cały czas pisałem że głupota nie zna granic ... czyli jeśli ciebie zrobili do internetu sieć... zrobili kanalizacje to socjal....

tak jak pisałem wyżej jak tak majaczy to niech zgasi latarnie za***rdala z dziećmi do szkoły polami na plecach..  przepraszam do szkoły prywatnej bo to socjal...😂😂😂

typowe bezmyślne tłumaczenie ... żebyś za mój socjal tak czasem z lekarza nie korzystał ... a jak bd sie paliło to zeby ci nie przyszło po straż zadzwonić ... wiaderka i wiesz zaradny ....

1 godzinę temu, soltys48 napisał:

nie najtańsze ale jedno z najtańszych....

jak zapewne zauważyłeś zarobki też mamy jedne z najniższych

I patrząc przez pryzmat zarobków paliwo u nas jest drogie

@jarecki nie z Niemiec a niemieckie z Polskiej firmy

a niemiecka firma takuje w rafinerii orlen jak shel bp i inni 😎 

Edytowane przez Roman176
  • Like 1
Opublikowano
3 godziny temu, marekfarmer napisał:

Nie było i kropka  coś mi to przypomina  a raczej kogoś  

Ja żadnego ,,handlu,, nie prowadzę

Więc jak rozumiem podatków za usługi nie płacisz   działalności nie masz założonej bo i KRUS  trza płacić  wyższy.   :/   

A weź ty baranie wełniany napisz mi ile wyniosły dochody Państwa w 2017r. a ile wydatki Państwa w 2017r. I wtedy napisz kto ma rację, PiS że są, czy Rostowski, że nie ma.

Opublikowano
3 minuty temu, Elektryk napisał:

A weź ty baranie wełniany napisz mi ile wyniosły dochody Państwa w 2017r. a ile wydatki Państwa w 2017r. I wtedy napisz kto ma rację, PiS że są, czy Rostowski, że nie ma.

a co dawali za tuska mega prywatyzacja żadnego socjalu a prawie do biliona doszli już nie pisze na co poszło offe 

gdyby policzyć ile dźwigni na nfz zarobki i budowę nowych inwestycji to mało 

Opublikowano

Jeśli by dopłaty do rolnictwa rozpatrywać w kategorii socjalu to ich jednolitość i powszechność jako do całej branży socjalem jest dla konsumenta a nie dla rolnika jako producenta. Z kolei wszelkie subwencje dla młodych rolników itp. chronią przed konserwowaniem struktury własnościowej na zasadach czysto dziedzicznych bo ułatwiają wejście do zawodu tym którzy chcą pracować na roli a nie tym którzy ją odziedziczyli. Tylko to drugie zbytnio nie działa... ale tego nie chce mi się już rozwijać w tym wpisie, nie mniej dla dziedziców rolnych takie subwencje są niewątpliwie socjalem i fałszują konkurencję spowalniając rozwój bo niekoniecznie lepszy zostaje producentem rolnym a lepiej dziedzicznie ustawiony. W skali dziesięcioleci obserwowalne jest zjawisko gdy rolnik doprowadza gospodarstwo do rozkwitu a jego spadkobierca stacza się niejednokrotnie do ruiny. Subwencje celowe niwelują selekcję ale stabilizują/konserwują stan zastany.
Na dłuższą metę trafiają te środki do przemysłu ale czy są skuteczne ? Przynajmniej nie konserwują bardziej struktury własnościowej to już coś.

Pieniędzy to nadwyżkę mają Chiny i wcześniej czy później samo się okaże że zachód to bankrut bo pieniądze jeszcze jakieś tam są ale za mało czyli przejadane więcej niż wytwarzane i tutaj PO z PiS-em w jednym worku.

Opublikowano
Przecież, Romanie, mamy tzw. Państwo opiekuńcze i wszystko to co wymieniasz są to działania socjalne. Co taki zdziwiony? Rzecz w tym aby działać razem z obdarowanym aby część tej pomocy oddał. Takie pojęcie: wiek produkcyjny. Komuna to taki żydowski kibuc a to co innego.
Opublikowano
1 minutę temu, DTaras napisał:

Przecież, Romanie, mamy tzw. Państwo opiekuńcze i wszystko to co wymieniasz są to działania socjalne. Co taki zdziwiony? Rzecz w tym aby działać razem z obdarowanym aby część tej pomocy oddał. Takie pojęcie: wiek produkcyjny. Komuna to taki żydowski kibuc a to co innego.

ja zdziwiony ?? zdziwiony to każdy wolnościowiec .. niech wyjadą do bułgarii tam jest wolność pełną garścią 

Opublikowano
Czyli zaczął zniżkować już za poprzedniej ekipy. Kiedy wreszczcie zrozumiecie, że to co teraz uruchamiają efekt da w czasie dalszym? Ale nie o tym.. Niewiem skąd wziął ktoś te 80 groszy mniej jak niemiec. Realnie jest to niecałe 60 groszy. Pytanie brzmi: wiecie gdzie Niemiec ma złotówkę i ile to dla niego 60 groszy?
Opublikowano
1 minutę temu, DTaras napisał:

Czyli zaczął zniżkować już za poprzedniej ekipy. Kiedy wreszczcie zrozumiecie, że to co teraz uruchamiają efekt da w czasie dalszym? Ale nie o tym.. Niewiem skąd wziął ktoś te 80 groszy mniej jak niemiec. Realnie jest to niecałe 60 groszy. Pytanie brzmi: wiecie gdzie Niemiec ma złotówkę i ile to dla niego 60 groszy?

to same tłumaczyli bułgarii wszystko sprzedać  nic nie dawać i tak właśnie powstał najbiedniejszy kraj eu taki wolnościowiec 

a takie socjalistyczne niemcy wyrosły na ??? właśnie 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v