Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Taa jasne, lepiej tańczyć pod dyktando sił z daleka niż dogadywać się z sąsiadami. Ot taka nowa retoryka. Tym bardziej że od tamtych musisz kupić, a tym sprzedajesz. No kuźwa logika godna miłościwie panujących.

• Thanks 1
Opublikowano
7 minut temu, dysydent napisał:

to zróbmy sobie parę "atomówek"

Taaa , a mareckowi dać "przycisk" .

Opublikowano (edytowane)

Na to samo wychodzi .

Szybko by się skończył problem z wrogami ludu .

Edytowane przez zetorki12
Gość marekfarmer
Opublikowano
4 minuty temu, mirro napisał:

Taa jasne, lepiej tańczyć pod dyktando sił z daleka niż dogadywać się z sąsiadami. Ot taka nowa retoryka. Tym bardziej że od tamtych musisz kupić, a tym sprzedajesz. No kuźwa logika godna miłościwie panujących.

Moja produkcja  właśnie  idzie  do tych  dalekich   Państw  :)  

Opublikowano

Marecek sądzisz że twoją "produkcję" bajek na forum aż tam czytają ?

Opublikowano
4 minuty temu, marekfarmer napisał:

Moja produkcja  właśnie  idzie  do tych  dalekich   Państw

Zrób listę środków produkcji tzn maszyn, chemii, technologi, nasiennictwa.
Dla tego pracujesz od kogo kupujesz zwłaszcza że on dyktuje ceny. 
...i nie dotyczy to tylko środków produkcji co nawet wydatków "codziennego użytku" (trochę nieudane określenie ale niech tam..)
Nie podejmuję polemiki co bardziej wskazuję problem.

Opublikowano (edytowane)

Eksport do USA wynoci 4,8 mld eksport do Rosji 6,1 Mld do Noemiec ponad 50 mld a do Izraela 0,5 Mld.

Cieszmy sie że nie tańczymy jak nam Niemcy i UE zagrają. Jak nam podskoczą to ich znowu pokonamy 1:27. 

Tymczasem Władimir Władimirowicz i frau Merkel spotkali się wczoraj i po raz kolejny ogłosili gdzie maja m.in nasze protesty przeciw nord stream 2 i bałagan na Ukrainie.

Jak widać lepiej być pragmatycznym niż  paranoicznym

Edytowane przez Ulman
Opublikowano (edytowane)

Fatalnie wyglądamy w tym układzie bo nie uznajemy faktów żyjąc marzeniami że gospodarka niemiecka upadnie a nasza zostanie podczas gdy jesteśmy tylko pryszczem na cielsku niemiecko europejskiego molocha. Wielu żyje nadzieją rozpadu unii to wtedy ... no właśnie, co wtedy? nawet fabryki rowerów własnej nie mamy.
Wracamy do sochy czy konnego pługa bo ciągniki te nasze nie u nas produkowane i samodzielnie  parę części sobie wykonamy ...
No, konie zaczynają wspierać....
Komunistyczna gospodarka lat sześćdziesiątych do siedemdziesiątych wprawdzie żałosna ale bardziej była samowystarczalna niż to coś teraz.
Znika znaczenie państw narodowych na rzecz koncernów na całym świecie. Lenovo kupuje IBM, jakieś coś (nie pamiętam) kupuje Volvo, amerykańsko europejskie konsorcja kontrolują przemysł chemiczny.
Biznes stał się argumentem nad politykami i narodami. Może dla tego że w biznesie nie ma demokracji?....

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
2 godziny temu, marekfarmer napisał:

A czy przypadkiem nie ty pisałeś,  że dzięki 500plus,  rekordowo dużo osób nad morze wyjeżdża? 

2 godziny temu, marekfarmer napisał:

A czy przypadkiem nie ty pisałeś,  że dzięki 500plus,  rekordowo dużo osób nad morze wyjeżdża? 

https://dorzeczy.pl/kraj/74301/Ratownicy-i-policja-prosili-ludzie-nie-sluchali-Tlum-gapil-sie-na-cialo-chlopca.html

Poczytaj komentarze. Tak samo mądre jak to co Ty wrzuciles. 

Np 

Pewnie łowcy sensacji od Lisa, Kraśki albo innego lewako-liberała

Nie ma się czemu dziwić, bo do liberalno-lewackiej dziczy nie trafiają żadne argumenty, oni po prostu zatracili poczucie przyzwoitości i zdrowego rozsądku

Opublikowano (edytowane)

Sprawa jest niezwykle delikatna. Z jednej strony tragedia jak cholera. Z drugiej strony czasem w wypadku samochodowym ginie cała rodzina i nikt przez tydzień o tym nie trąbi. Trudno - taki jest ten świat. Tak czy owak kontekstów jest tu mnóstwo. Może dostali socjal i małpiego rozumu, moze tłok na plazach po 500+ doprowadził do niemożności ogarnięcia całości przez ratowników, A może tak miało być bo takie przypadki zapewne raz na 30 czy 50 mln rodzin sie zdarzają. Nad naszym morzem zastanawia mnie czemu w jednym miejscu na długości 3 km plaży nie ma gdzie szpilki wcisnąć a kilka kilometrów dalej praktycznie pusto. Mamy  ok 500km wybrzeża a ludzie  pchają się wszyscy w jedno miejsce i się niemal tratują. To jakieś szaleństwo

Ciekawe czy i ewntualnie jak nasza władza bedzie chciała ta tragedię spożytkować. Moim zdaniem takiej okazji nie przepuszczą

Edytowane przez Ulman
Opublikowano
Czerwona szmata się majtała bo wiatr, fala, prąd... Kiedyś poszedłem przy siódemce popływać na wybrzeżu, gdzie prądów niema - ot taki wybryk... Po gacie brzegiem szedłem ze 4 km bo ni uja fale wrócić prostą drogą nie pozwalały. To żywioł w rękach dzieci, jak zapałki. Mądrego nima na takie wypadki.
Ach i jeszcze żale do ratowników. Jak kuźwa na plaży gęsto, że gość od "kuuukurydza gottowana" niem którędy przejść to co ratownik?! Ja się pytam.. Niby daleko ale jednak Chorwacja, Turcja, Egipt. Warto pooszczędzać.
Dysydent - o czym Ty?? ;-P
Gość marekfarmer
Opublikowano
3 godziny temu, Ulman napisał:

Eksport do USA wynoci 4,8 mld eksport do Rosji 6,1 Mld do Noemiec ponad 50 mld a do Izraela 0,5 Mld.

Cieszmy sie że nie tańczymy jak nam Niemcy i UE zagrają. Jak nam podskoczą to ich znowu pokonamy 1:27. 

Tymczasem Władimir Władimirowicz i frau Merkel spotkali się wczoraj i po raz kolejny ogłosili gdzie maja m.in nasze protesty przeciw nord stream 2 i bałagan na Ukrainie.

Jak widać lepiej być pragmatycznym niż  paranoicznym

A co my  takiego  do Rojsi  eksportujemy   przecież   ,,profesur,,  ze swoją ,,zgrają,,  wywołał wojne  handlową  z Rosją.

Jak trza będzie  to pokonamy   i znowu będzie   190:0 

Opublikowano (edytowane)

My im dziadostwo eksportujemy by ich gospodarkę jeszcze bardziej osłabić . To taka potajemna podstępna dywersja

Marek , z kim my wygraliśmy 190-0 skoro tam kontrkandydata nie było?

Włączajcie  tvp info - Morawiecki na spędzie PIS 75% czasu mówi o PO

Edytowane przez Ulman
Opublikowano
33 minuty temu, Ulman napisał:

Marek , z kim my wygraliśmy 190-0 skoro tam kontrkandydata nie było?

Kiedyś już pytałem go ilu było kontrkandydatow i kiedy była zgłoszona kandydatura,  ale o tym chyba w pis tv kurski nie mówił, mema żadnego też chyba nie mógł znaleźć w tym temacie. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v