Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Bo największym kłamstwem szatana było wmówienie ludziom że diabła nie ma.😃 A tu masz pełgająca komuna powraca pod sztandarami PiS. 
Odnośnie zakupionych albo i nie okrętów to problem w tym że trzeba by się określić od razu jakie śmigłowce będą tam lądować i kupić takie jakie się zmieszczą. Za chwilę będą do wymiany silniki, a uzbrojenie OPL wcale nie powala. 

Gość marekfarmer
Opublikowano (edytowane)

Ta  niema  a w brukseli  to kto siedzi  

39442543_1101729146668434_35622640430140

Edytowane przez marekfarmer
Opublikowano (edytowane)

W godziny po przekroczeniu granicy polsko ukraińskiej autokar ukraiński spada z serpentyny i nie ustalono po sześciu godzinach tożsamości poszkodowanych którzy dopiero co przeszli kontrolę paszportową. (według cogodzinnych komunikatów Radia Kierowców Radiowej Jedynki)
Wszystko to dzieje się w czasach komputerów, internetu i terrorystycznych zagrożeń.
Albo nikomu nie przyszło do głowy sprawdzić u celników albo nie ma czego sprawdzać. Informacje personalne przydatne w tym przypadku chociaż do celów medycznych.
To tylko w filmach szybko wyszukują służby informacje w komputerach bo w tym przypadku skuteczność służb niewspółmierna jak na koszt ich utrzymania.
Jeszcze to podają w radio że nie wiedzą kogo wpuścili.
Kasjerka w supermarkecie prędzej ustali co który klient kupił na podstawie kasy fiskalnej niż żałosna polska mundurówka a ile zarabia ta kasjerka w stosunku do ...

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
55 minut temu, dysydent napisał:

Kasjerka w supermarkecie prędzej ustali co który klient kupił na podstawie kasy fiskalnej niż żałosna polska mundurówka a ile zarabia ta kasjerka w stosunku do ...

Teściowa ma 2700na kasie,  ja w mundurowce 3000z małym hakiem. Ani nie musi pracować w niedzielę, święta, nocki i jeszcze parę kwestii by się znalazło. Nie żebym komuś pracy zazdrościć,  czy też wypłaty.  Zresztą kiedyś już o tym było. 

Co do ustalenia,  kto jechal,  to wszystko jest w systemie. I dane  pojazdu i kierowca i wszyscy pasazerowie  i ich dane.  Podejrzewam, że problem leży w przepływie informacji. Ktoś musi napisać pismo o udzielenie informacji, ktoś musi je dostać, ktoś musi na nie odpowiedzieć itd. Jeśli oczywiście są blachy autobusu znalezione.

Kiedyś kontrolowalismy kolesia na drodze i w systemie były niejasnosci, to zanim nasi przełożeni to wyjasnili,  wymienili się pismami z odpowiednimi służbami (bo na telefon nikt nic nie powie), to staliśmy z chlopem  ponad półtorej godziny, a ostatecznie i tak nic więcej się nie dowiedzielismy niż to,  co już wiedzieliśmy. 

• Haha 1
Opublikowano

A zbudował już ktoś system "totalnej inwigilacji"? Na razie chyba nic o tym nie świadczy, bo każdy urząd i służba buduje swój. Ogłasza się przetarg na byle co, albo zatrudnia informatyków za 3000 PLN i każe im budować system w ramach obowiązków służbowych. 
A tak przy okazji. To jakiś czas temu naszym sojusznikom przekazaliśmy do integracji z systemem Patriot fajny system informatyczny. Jak przekazaliśmy to okazało się że radar zbudowany i rozwijany u nas, a przeznaczony do tego systemu,  pod naciskiem sojuszników nie wejdzie do produkcji. A kto wie dlaczego? 
Ano dlatego że jest radarem 360 stopni i w pewnym zakresie stawia pod znakiem zapytania przydatność systemu Stealth😉 w np. F35.

Gość marekfarmer
Opublikowano
1 godzinę temu, Ulman napisał:

A tu Michalkiewicz ma rację czy się myli?

Niewiem nie chce  mi  się   30  minut   to oglądać   jakąś  skróconą  wersje   daj  

Opublikowano (edytowane)
17 minut temu, marekfarmer napisał:

Niewiem nie chce  mi  się   30  minut   to oglądać   jakąś  skróconą  wersje   daj  

Niech mi ktoś powie,  że to nie jest samozaoranie. 

Jak mama wstawić to luz - obrazek,  krótki tekst, anty po,  nie trzeba za dużo myśleć - ok. 

Jak ju poświęcić pół godziny, ni chu chu.  Szkoda czasu,  tym bardziej, że możliwe że będzie coś co nam się nie spodoba. 

Przekaż ma być krótki,  zwięzły i taki,  który nie będzie potrzebował żadnej własnej analizy. 

Marek-nie wiem,  nie chce mi się-farmer :)

Edytowane przez daron64
Opublikowano (edytowane)

Jeszcze bywa - nie chce mi sie szukac , znajdź sobie🙂

Memy to jest najprostszy przekaz Odbiorca nie ma mysleć tylko przyjmować i powielać. Za komuny też tak było 

Znalezione obrazy dla zapytania plakaty za komuny

Marek poświęć 5,5 minuty - od 6.30 do 12.00

Edytowane przez Ulman
Gość marekfarmer
Opublikowano (edytowane)

Popieram popieram   niedopuszczalne jest  konsultowanie  Polskich ustaw  z Izraelem czy Ameryką unią    czy kimkolwiek innym. 

7 godzin temu, daron64 napisał:

Niech mi ktoś powie,  że to nie jest samozaoranie. 

Jak mama wstawić to luz - obrazek,  krótki tekst, anty po,  nie trzeba za dużo myśleć - ok. 

Jak ju poświęcić pół godziny, ni chu chu.  Szkoda czasu,  tym bardziej, że możliwe że będzie coś co nam się nie spodoba. 

Przekaż ma być krótki,  zwięzły i taki,  który nie będzie potrzebował żadnej własnej analizy. 

Marek-nie wiem,  nie chce mi się-farmer :)

Nie każdy może  się   opie*dawać  cały  dzień. Sobota   to  robota   by w niedziele móc  odpoczywać  i tylko prace   konieczne wykonać  przy  zwierzynie :27_sunglasses:

39441417_2247328315553625_60920619714845

Opublikowano
2 godziny temu, marekfarmer napisał:

Popieram popieram   niedopuszczalne jest  konsultowanie  Polskich ustaw  z Izraelem czy Ameryką unią    czy kimkolwiek innym. 

Więc był to sukces jak PIS wmawia czy kleska i upokorzenie?

Gość marekfarmer
Opublikowano

Przeczytaj  to  co napisałem raz  jeszcze  a następnie  zastanów  się  nad sensem  swojego pytanie.

Chcesz  zabłysnąć  jak  wczoraj @soltys48  ale  jemu  nie wyszło  pewnie  ,,rwa kulszowa,, go  poniewierała   i  jak to  mówią  ,,samozaorał się,,  xD  xD  

Opublikowano

Marek jeżeli pewne sprawy konsultuje się oficjalnie na szczeblach rządowych, w świetle dziennym gdzie są stenogramy spotkania, jest protokół a potem informacja dla społeczeństwa o efektach to można to robić.  Nawet niekiedy należy aby potem żadna ze stron nie robiła wielkich oczu, a i opozycja nie czuła się wpuszczona w kanał. Jeżeli zaś przyjmuje się formułę skrytości i w dodatku nie w placówce dyplomatycznej a w lokalu i pod płaszczykiem służb, to potem będzie efekt jak widać. 

Gość marekfarmer
Opublikowano

Niema znaczenia kto z kim gdzie się spotkał   Niedopuszczalne w  Niepodległym kraju  jest  konsultowanie   czy  wykonywanie  poleceń  innych  czy to Izraela  czy  UE.

Opublikowano

Nie no jasne, lepiej było dać do naskrobania Jakiemu ustawę o IPN, a potem ogłosić że nie będziemy jej stosować bo tak w ogóle to był taki żart.  Ustawa ze skutkami karnymi dla podpadających pod nią. Powaga prawa prawa stanowionego" level master". Świat zadrżał.😂

Gość marekfarmer
Opublikowano (edytowane)

zadrżał nie zadrżał   trzeba było  tą  żydówkę   wydalić  z Polski  i tyle   nic nie zmieniać   tylko robić   swoje.   Nie może  mały  kraj  hen   daleko   nakazywać   innemu  co  ma  robić  

https://newsweb.pl/500-darlowko/

Opublikowano

Widać może bo "mały kraj hen daleko" ma protektora dużego hen daleko, a nam wydaje się że że jesteśmy tak przez niego lubiani i doceniani a nawet chronieni. 
Nasza przestrzeń to właśnie dogadywanie się poza strefą interwencji wuja z za oceanu. Załatwianie spraw na poziomie państw a nie czekanie na interwencję US. 
Jak pokazuje życie to nic tak szybko nie otwiera drzwi na świecie, jak wujek ze strony żony będący wpływową osobą w gminie żydowskiej.😀

Opublikowano
1 godzinę temu, marekfarmer napisał:

Przeczytaj  to  co napisałem raz  jeszcze  a następnie  zastanów  się  nad sensem  swojego pytanie.

Chcesz  zabłysnąć  jak  wczoraj @soltys48  ale  jemu  nie wyszło  pewnie  ,,rwa kulszowa,, go  poniewierała   i  jak to  mówią  ,,samozaorał się,,  xD  xD  

Nie możesz przyznać ze to porażka bo wyjdzie ze propaganda kłamie. Taki sam sukces z żydami jak z 1:27  Bajki o samodzielności i suwerenności Polski wstawaniu z kolan , upodmiotowieniu są dla. sfrustrowanej ciemnoty. Prawda jest tak ze tańczą jak im zagrają

47 minut temu, marekfarmer napisał:

zadrżał nie zadrżał   trzeba było  tą  żydówkę   wydalić  z Polski  i tyle   nic nie zmieniać   tylko robić   swoje.   Nie może  mały  kraj  hen   daleko   nakazywać   innemu  co  ma  robić  

https://newsweb.pl/500-darlowko/

Za wydalenie Żydówki zafundowali.by nam pokazowe kłopoty finansowe albo wycofanie wojsk USA i dopiero byłby dramat. Pomysł jak oni są od Żydów zależni skoro tak na komendę ustawę zmieniają?

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, marekfarmer napisał:

Niedopuszczalne w  Niepodległym kraju  jest  konsultowanie   czy  wykonywanie  poleceń  innych  czy to Izraela  czy  UE.

to zróbmy sobie parę "atomówek"

22 godziny temu, mirro napisał:

A zbudował już ktoś system "totalnej inwigilacji"?

wprawdzie to pytanie postawione było w innym kontekście ale...
Google, Facebook, Microsoft.
Oni już mogą decydować kto wygra wybory lub wręcz wojnę. 
Najgroźniejszym i najskuteczniejszym wydaje się Google bo jeszcze dysponuje niezłym rozpoznaniem terytorialnym z oznaczeniem lokalizacji wszystkich użytkowników. Niejedna armia może pomarzyć o takim rozpoznaniu.
To nieco przerażające, ale nigdy jeszcze takiej wiedzy o planecie nie posiadał nikt skupionej w jednych rękach.
Czegoś takiego jeszcze nie było nigdy i wszelkie analogie historyczne procesów społecznych mogą być nieaktualne. 
Ja np. czuję się obserwowany i manipulowany w sieci w stopniu bardziej skutecznym niż ta średnio udolna bo z daleka widoczna propaganda w Polsce.

Edytowane przez dysydent
Gość marekfarmer
Opublikowano
8 minut temu, Ulman napisał:

Nie możesz przyznać ze to porażka bo wyjdzie ze propaganda kłamie. Taki sam sukces z żydami jak z 1:27  Bajki o samodzielności i suwerenności Polski wstawaniu z kolan , upodmiotowieniu są dla. sfrustrowanej ciemnoty. Prawda jest tak ze tańczą jak im zagrają

Za wydalenie Żydówki zafundowali.by nam pokazowe kłopoty finansowe albo wycofanie wojsk USA i dopiero byłby dramat. Pomysł jak oni są od Żydów zależni skoro tak na komendę ustawę zmieniają?

Tańczą  od 29  lat  jak im zagrają z zachodu.

Jedno się zmieniło na lepsze  że  nie tańczy PiS  jak im  Niemcy  czy  UE  zagra   :27_sunglasses:

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v