Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Upadek muru to symbol dla germańskich narodów promowany, bo oni nie uznają (nie przyznadzą) że coś pozytywnego mogło się zrodzić u słowiańskiej nacji.
Kształt podręczników Historii zależy od pisarza nie jej aktorów.
Ułatwiają takie Ziemkiewicze tylko tamtym doprowadzenie do świadomości u następnych pokoleń że gdyby nie niemiecka rozwałka muru to polskie dzikusy nadal gnili by w komunie.

Opublikowano

Dobrze że jest ten Ziemkiewicz. I dobrze że wydaje z siebie "odgłos paszczowy". Przynajmniej temat można porozwijać w różnych kierunkach. 
Ale jest większy problem. Oto do gry wraca sam "Wielki Destruktor" Antonii. Jak go spuszczą ze smyczy to ja się już poddaję. 

Opublikowano (edytowane)
13 godzin temu, Roman176 napisał:

1. czyli popierasz nowego ministra ...??

2. uzasadnij ostatnie zdanie ??

1.Ty masz ten problem że albo całkowicie bezmyslnie popierasz albo całkowicie bezmyślnie negujesz.  W przypadku stadnin uważam ze Ardanowski obrał dobry kierunek bo dobra zmiana doprowadziła do padaki w dwa lata

2.Co do głupich i pracowitych - PIS właśnie takich wprowadził do stadnin. Byli namaszczeni, może ich chcieli ale że to głupie to tylko napsuło i teraz trzeba naprawiać. Lepiej niech oni stadnine kotów założą

https://www.forbes.pl/life/aukcja-koni-pride-of-poland-2018-w-janowie-podlaskim-wyniki/6f0mjv0

Ciekawy jest akapit pod koniec o tym jak z 3 mln zysku, w dwa lata, zrobiło sie po dobrej zmianie 1,5mln strat

Edytowane przez Ulman
Opublikowano
Dysydent - moim zdaniem zaoomniałem dopisać. Moje symbole na spojrzenie jest takie, że po wyjściu rosjan z Austrii w latach '70 jedyną pozostałością stref okupacyjnych i jednocześnie symbolem było podzielone na pół miasto. Chronologicznie patrząc był sierpień 80, czerwiec 89 i letnie wydatzenia, o których pisałem oraz listopad '89 czyli upadek muru oraz Gorbaczowska pierestrojka. Wg tego symbolem końca będą te ostatnie wydarzenia a Wałęsa pokazał (podobno bo nie taki on ważki przecież) jak naród może bezkrwawo swoją wolę wprowadzać. Taka moja logika - może być nieprawidłowa...
Opublikowano

W zasadzie Antonii ma przeprowadzić audyt w kwestii, jaki jest stan armii na dziś. Przedsięwzięcie to pewnie pochłonie go całkowicie. W końcu niedawno był audyt, potem były jego ekstatyczne rządy a teraz Błaszczaka, którego generalnie nic nie obchodzi ani nie interesuje w MON. Nawet podpisywanie wszelkich decyzji przekazał wyznaczonym ludziom. Tak że lata możemy już zapomnieć, im szybciej tym lepiej. No i teraz jeszcze problem tych cudaków poobsadzanych w PGZ. Np taki wnuk Pani Walentynowicz, jednego dnia z taksówkarza stał się specjalistą od bezpieczeństwa w PGZ. Jak to się skończyło? Ano mamy przykład z radiostacjami dla Egiptu.
Ktoś chyba zaczyna zamieniać się z czymś na rozumy. 

Opublikowano

Ale chodzi Ci o kolor "Białej Księgi"?🤣

Przecież zameldował że armia wstała z kolan, toż same sukcesy tam będą. Czyli jakiś kolor radosny. Może nawet tęcza?

Gość marekfarmer
Opublikowano

Brakuje ci na wyprawkę  ???

Pożyczyć  ci  ??

Opublikowano

Nie no, ja to bym z 2 tys na głowe chciał. Trzeba wyciągać od nich ile się da bez żadnych skrupułów.  Natomiast logika  wypłaty kasy na książki i zeszyty w październiku jest żałosna.

Opublikowano

maerecek pewno jakie dojścia do Kas ....... , czy innych takich ma jako zagorzały PiSowiec ma i chce się z bliźnimi podzielić .

Opublikowano

Ha . Kto zgadnie gdzie ? Ja myślę że u Antosia na kolanach i robi - Buju - buju .

Opublikowano

W sumie to może jest w tym jakiś sens. Pamięć wyborcy a szczególnie prostego człowieka , krótką jest. Jak przed wyborami dadzo czysta to znaczy że dobre som i trza głosować na ich. 

Opublikowano (edytowane)

No i właśnie tak się wygrywa .

Rzucić gawiedzi garść srebrników i po rękach , a nawet nie tylko , będą całować i duszę oddadzą . "Bo oni przez osiem lat ..."

Edytowane przez zetorki12
Opublikowano

O anarchii słyszałeś ? Tam głupi nie rządzą . Żart , ale co zrobić ? Rządzą ci , którzy więcej obiecują .

Opublikowano

najlepszym ustrojem byl komunizm -od kazdego wedlug mozliwosci, kazdemu wedlug potrzeb-tyle ze nie przetestowano go wczesniej na szczurach i temu powstaly bledy i wypaczenia a tak ogolnie to i ludzie nie dorosli.

marek wszedl na dobra droge-czyzby w koncu dobra zmiana go dopadla- i przedstawil pierwszy w pelni prawdziwy filmik, w moich stronach takich historii bylo i jest pelno- w sasiedniej parafii proboszcz przegral w karty plebanie, samochod a nawet gospodynie😁-jakies dziwne dzisiaj te emotki-czyzby dobra zmiana ??????

adrian leci na zimowe wakacje w alpy- taka wycieczka z cala swita najdrozszymi liniami lotniczymi swiata to koszt kilku milionow a 8 dni pobytu nastepne pare groszy, odwiedzi dwa potezne gospodarczo kraje z ktorych najwiecej sprowadzamy smieci[niestety to nie zart]-takie azjatyckie tygrysy-to tez nie zart,tylko slowa dziennikarki tvp-info, akurat na antypodach zima i z gory kosciuszki mozna zjezdzac wiec dzien bedzie wypelniony -nawet ryby mozna lowic a potem zwiedzic kraine hobbitow.gondor,rohan, jaskinie krasnolodow  i mordor[nowa zelandie] 

alpy-oczywiscie australijskie.......

byl zapomnial w temacie smieci z australii bedzie mowa o zlomie czyli jakis  fregatach na zyletki

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v