Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Przed chwilą, Roman176 napisał:

ja pier**le ale ty jesteś naprawde gupi ........  gdyby te pieniądze trafiały zgodnie z ustawą ..... a nie na prywatne konta zginęło wtedy dużo ludzi zeby afera nie wyszła 

przypuszczam że ludzie typu frasyniuk którzy kupili 200 mercedesów  z czego i za co zadał pytanie leper siedziałeś a w 2 dni dostałeś fortune 

No i widzisz jak sie o własne nogi przewróciłeśxD Jak wiesz że na prywatne konta trafiały to leć do prokuratury albo od razu do Ziobry niech ich powsadza. 

Napisz do skarbówki i niech Frasyniuka sprawdzą bo masz przypszczenia:D:D:D 

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, jacus napisał:

w taki upal chodzenie we futrze z jenotow jest niebezpieczne dla mozgu...zreszta czego sie spodziewac dla kogos kto siedzi w sejmie obok antka .

a takiego wolfganga tez ukaraja, albo balbine ??????

roman-znowu niedoczytales do konca, w aferze fozz-u kilka osob prawomocnie skazano i odsiedzieli swoje wyroki, i nie wspomiales o dwoch braciach tez oskarzonych o branie pieniedzy z fozz..........

ktos 45 lat temu zniszczyl im zycie a  dzisiaj sie swietnie maja- tez bym tak chcial9_9

https://www.pressreader.com/poland/angora/20180527/281513636809885

FOZZ, zamiast skupować polskie długi, transferował gigantyczne środki do prywatnych spółek zakładanych za granicą przez postkomunistów, byłych wojskowych oraz oficerów bezpieki PRL. Później ustalono, iż w latach 1989-1990 FOZZ otrzymał na swoje zadania 9,9 bln starych złotych (ok. 1,7 mld dolarów), za które mógł wykupić długi o wartości 7,6 mld dolarów (przy rynkowej cenie polskiego zadłużenia wynoszącej 22 centy za 1 dolar wartości nominalnej długu). W rzeczywistości FOZZ na cele statutowe (obsługę/wykup zadłużenia) wydał jedynie 69 mln dolarów nabywając dług o nominalnej wartości 272 mln dolarów. Pozostałe 1,63 mld dolarów rozpłynęło się pomiędzy postkomunistów i złodziei.

o tym śledztwie  mówiłeś 

Ale to nie koniec tajemniczych zgonów. W ciągu dwóch lat od wypadku zmarli zarówno biegły, który na zlecenie prokuratury wykonał ekspertyzę wypadku, jak i dwaj policjanci, którzy jako pierwsi przybyli na miejsce wypadku. Policjanci "utopili się" będąc wspólnie na rybach w wodzie o głębokości 70 cm...

Edytowane przez Roman176
  • Like 1
Opublikowano
Mirro - niech szuka. Będzie pionek do wykonania planu "wsadzonych". Trzeba wyraźnie rozróżnić "posadzić" to umieść swojego gdzie trzeba. "wsadzić" z kolei to umieszczenie niewygodnego na niewygodnym posłaniu.
Opublikowano
1 godzinę temu, marekfarmer napisał:

tez nie bardzo  ogarniałem po co co miesiąc

ja dalej nie ogarniam , jakichkolwiek wiadomości w tv  już od kilku lat nie oglądam 

1 godzinę temu, marekfarmer napisał:

Pamiętne słowa Rzecznika Rządu  PO-PSL

,,Polska jest wstanie przyjąć  każdą ilość uchodźców,, 

http://www.polsatnews.pl/wiadomosc/2018-08-12/holenderska-radna-popelnila-samobojstwo-mowila-ze-zostala-zgwalcona-przez-gang-muzulmanow/

islamskie bydło z zdziczałej afryki ubogaca nie tych co trzeba ,

jak czytam takie informacje to zachciało mi się powrotu do testów termonuklearnych podczas wyścigu zbrojeń ale tym razem za poligon niech robi półwysep arabski i północna afryka

a tu niech ci proimigranccy lewacy i nowoczesne feministki wypną im gołe tyłki na powitanie na europejskich plażach wzdłuż morza śródziemnego by dzikusy miały w co wsadzić by odpocząć i ubogacić europe oraz by dzięki temu normalnych białych europejczyków (których niestety im dalej na zachód jest coraz mniej) dało się uchronić od nieszczęścia

Opublikowano
4 minuty temu, Ulman napisał:

No i widzisz jak sie o własne nogi przewróciłeśxD Jak wiesz że na prywatne konta trafiały to leć do prokuratury albo od razu do Ziobry niech ich powsadza. 

Napisz do skarbówki i niech Frasyniuka sprawdzą bo masz przypszczenia:D:D:D 

dobre ... dziekiej naszej konstytucji jeśli nie złapałeś to nie pójdziesz siedzieć 

prawo nie działa wstecz 

Opublikowano

Konstytucja o tego nie reguluje tylko ustawy. Naucz się podstaw w końcu.

Nie działa wstecz powiadasz? A taki mały pan , prawnik marksista zwany obecnie prezesem , niedawno proponował by ograniczyć kadencyjność do dwóch liczac te które już były. Idź mu powiedz ze prawo nie działa wstecz bo za komuny na studiach tego widocznie nie miał albo przespał te zajęcia tak jak i początek stanu wojennego

Opublikowano
45 minut temu, mirro napisał:

Roman nie tych pieniędzy szukasz. A tych drugich lepiej nie szukaj. 

oj miruś ja już dużo widziałem ... jak w latach 90 niby wolnej polsce wysoko partyjni nagle otwierali  swoje działalności duże firmy transportowe gospodarstwa pokazowe 

łączyło ich jedno  partyjny ,  .... balcerowicz ....  tusk posłem........   i mógłbym ci opowiadać ale po co ....  łączy ich dzisiaj jeden cel walkę z pisem 

2007 Na marginesie dodam, że podwyżki w mojej pracy bynajmniej nie ogołociły budżetu państwa - wzięły się bowiem że zlikwidowania różnych bezsensownych stanowisk, które (i tu już nastąpiło obciążenie budżetu państwa) jak bumerang powróciły na platformie... ze zdwojoną siłą 

dzisiaj czytam komentarze jak za pisu się obsiada spółki i ile zarabia to zastanawiam co ci ludzie robili w przeciągu 8 lat  gdzie ci reporterzy co wmawiają tym tu formułowiczą 

że teraz jest gorzej widać kto z czym ma doświadczenie i z czego wyciąga wnioski 

Opublikowano (edytowane)

Jak mieli lepszą świadomość że dużo się zmienia , szersze horyzonty i otwartą głowę to od razu się połapali że nasza gospodarka pójdzie w slady zachodniej. Wystarczyło zobaczyć czego u nas nie ma, podjąć ryzyko i nie bać się skali. 

Ty masz jakieś lewicowe myślenie - każdy kto coś ma jest podejżany bo to niemozliwe żeby tak się można było dorobić jak ty tyrasz za pensyjke na kopalni. Tak samo mysli prezes który grosze przez całe zycie nie zarobił

Typowe myslenie wyborcy PISu który patrzy przez pryzmat swoich mozliwości 

Edytowane przez Ulman
  • Like 1
Opublikowano
48 minut temu, Ulman napisał:

Konstytucja o tego nie reguluje tylko ustawy. Naucz się podstaw w końcu.

Nie działa wstecz powiadasz? A taki mały pan , prawnik marksista zwany obecnie prezesem , niedawno proponował by ograniczyć kadencyjność do dwóch liczac te które już były. Idź mu powiedz ze prawo nie działa wstecz bo za komuny na studiach tego widocznie nie miał albo przespał te zajęcia tak jak i początek stanu wojennego

Najwyższym i podstawowym aktem prawnym w Polsce jest Konstytucja, a więc pozostałe akty prawne muszą jej podlegać.

Opublikowano

Weż się chłopie nie ośmieszaj. Konstytucja reguluje sprawy organizacyjno - ustrojowe a ustawy regulują poszczególne kwestie. I nie maja jej podlegać a być z nią zgodne a o tym orzeka TK. 

Nie dziwie się że jesteś wyborcą PISu i nieswiadomym socjalistą skoro takich podstaw nie rozumiesz

Opublikowano
2 minuty temu, Ulman napisał:

Jak mieli lepszą świadomość że dużo się zmienia , szersze horyzonty i otwartą głowę to od razu się połapali że nasza gospodarka pójdzie w slady zachodniej. Wystarczyło zobaczyć czego u nas nie ma, podjąć ryzyko i nie bać się skali. 

łał pracuje na kopalni wychowując 5 dzieci jutro sie zwalniam i mam jedną większą flotę transportową w polsce dobre....  

dzisaj nic a jutro pgr i 6tyś ha ??

dzisiaj 2ha  jutro 150ha nowe 4 ursusy nowego bizona i zdjęcie z władzami  ze tak powinno rolnictwo wyglądać ??

Opublikowano
Przed chwilą, Ulman napisał:

Weż się chłopie nie ośmieszaj. Konstytucja reguluje sprawy organizacyjno - ustrojowe a ustawy regulują poszczególne kwestie. I nie maja jej podlegać a być z nią zgodne a o tym orzeka TK. 

Nie dziwie się że jesteś wyborcą PISu i nieswiadomym socjalistą skoro takich podstaw nie rozumiesz

ty jesteś na tyle głupi że rozumiesz co to konstytucja mam rozumieć że działa jak stoisz w kolejkach do lekarzy i umierasz i tysiące ludzi nie doczekawszy się operacji konstytucja zadziałała ??

1 minutę temu, Ulman napisał:

Donieś do Ziobry i niech zrobi porządek. To że tobie się to nie mieści w głowie nie oznacza że to musiała być lewizna. 

mi sie miesci ja się za późno urodziłem ...  

mam rozumieć że aborcja którą popiera i wspiera po i n zostaną pociągnięci do odpowiedzialności konstytucyjnej .....

• Like 1
Opublikowano

roman ty chyba jestes rocznik 86 -co mogles widziec w 89-chyba ze miales wysoki nocnik:22_stuck_out_tongue_winking_eye:, te auta sa wujka czy firmy leasingowej ??????

wg konstytucji kadencja I prezesa sn trwa 6 lat -wiec jak mozna ja skrocic ustawa??

w paradzie wojskowej beda braly udzial druzyny wikingow mieszka I, ruscy woje jagielly, niemieccy najemnicy sobieskiego, do tego emigranci francji i usa hallera-tak przynajmniej twierdzi plaszczak albo normalni przebierancy.:D.

aukcja w janowie-jak sie mozna domyslac kolejny sukces dobrej zmiany- 400 tys i 6 koni:26_nerd:.

kontento-dobrze ze w polsce sa chetni na rozaniec do granic-beda kleczec i witac imigrantow, na modle prezesa ,tylko boje sie o stan polskiej ortopedii i proktologii 

Opublikowano
1 minutę temu, jacus napisał:

roman ty chyba jestes rocznik 86 -co mogles widziec w 89-chyba ze miales wysoki nocnik:22_stuck_out_tongue_winking_eye:, te auta sa wujka czy firmy leasingowej ??????

wujka sam jest dilerem mana od 2 lat 

1 minutę temu, jacus napisał:

wg konstytucji kadencja I prezesa sn trwa 6 lat -wiec jak mozna ja skrocic ustawa??

jak nas kolejkami do lekarza :P

Opublikowano

Ze stadninami już się Ardanowski połąpał i wciąga zwolnionych przez Jurgiela bo misiewicze nie dali rady. Przykład stadnin jest klasyczny na poparcie tezy że najgorsi sa głupi i pracowici.

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, jacus napisał:

Sędziowie w sprawowaniu swojego urzędu są niezawiśli i podlegają tylko Konstytucji oraz ustawom.

Art. 178.Sędzia nie może należeć do partii politycznej, związku zawodowego ani prowadzić działalności publicznej nie dającej się pogodzić z zasadami niezależności sądów i niezawisłości sędziów.

co ty na to ??

jacuś jak u ciebie z deszczami ?? dużo czy mało 

15 minut temu, Ulman napisał:

Ze stadninami już się Ardanowski połąpał i wciąga zwolnionych przez Jurgiela bo misiewicze nie dali rady. Przykład stadnin jest klasyczny na poparcie tezy że najgorsi sa głupi i pracowici.

czyli popierasz nowego ministra ...??

uzasadnij ostatnie zdanie ??

Edytowane przez Roman176
  • Like 1
Opublikowano

Weź  przestań skupiać się nad poparciem dla ministra a zajmij konkretnymi decyzjami przez niego podejmowanymi. To co robi, to próba ratowania co się da po radosnej twórczości poprzednika.  Jeżeli coś uratują, a sami wsadzili kija w tryby maszyny, to nie będzie sukces tylko przywrócenie stanu z przed katastrofy. Ja czekam na konkretne decyzje i poprawę stanu rzeczy. W końcu nie przyszedł dla kasy, tylko aby służyć obywatelom i Polsce, przynajmniej tak twierdzi Pan Prezes. Może z resztą ma rację, bo jak rozpieprzyli, to niech teraz robią za darmo aż wyjdzie kraj z ruiny. Kuźwa chyba odwróciłem kota ogonem.:D

Opublikowano
Mirro - jak ustawić się na ojca sukcesu? Wsadzić laika na stanowisko niech rozwali co można a następnie wejść i "naprawić" - sukces i ojcostwo murowane. Tak działało słynne "osiem ostatnich lat" a teraz zmiana twarzy. Z tymi czerwonymi prominentami wspomnianymi przez Romana jest nieco racji. Jak miałeś dojścia i informację to poradziłeś sobie gdy z roboty na taczkach wywieźli. Były czasy, że można było wszystko tylko nie za dużą łychą jak nie miałeś zaplecza. Szkoda nawet wspominać bo jeszcze niejednego rosjanina w lesie wykopią. Ja pamiętam tamte czasy jeszcze dość dobrze. Komunę jak przez mgłę. Nie mniej jestem tym pokoleniem, któremu żaden kaczorenko kitu nie wsadzi. Roman - jeżeli pracujesz po 12 godzin i jeszcze masz gospodarstwo to nie zabieraj jeszcze laurów wychowania dzieci kobiecie i babkom bo zwyczajnie przyładują Ci z liścia. Masz w tym udział taki, że ciesz się że im matka kazała na Ciebie tata mówić czy tam godeć. Pewności niemam czyś ślązak do dziś.
Opublikowano

W zasadzie Judasz to postać tragiczna. Patrząc na całą historię, to facet był narzędziem. Częścią planu bożego, który obejmował śmierć Jezusa. Jeżeli tak to wybór miał raczej mizerny, bo plan nie obejmował odstępstw. Mus to mus trza umierać albo zdradzać, choć w tym przypadku trudno mówić o zdradzie. To też pokazuje że Żydzi i Rzymianie nie do końca wiedzieli kogo chcą pojmać. Potrzebny był ten który wskaże właściwego. Bez tego nie byłoby sądu Piłata i całej reszty, czyli nie byłoby męki i zmarwychwstania. I co wtedy? 
Problem w tym czy Pan Ziemnkiewicz to rozumie. Bo gdyby rozumiał to wiedziałby że tak na prawdę nikt nie chce zostać bohaterem za cenę męczeństwa. A miejsce w historii dla Wałęsy i tak już zapewnione.

Opublikowano

39020023_1781472875293808_6790084815254192128_n.jpg?_nc_cat=0%26oh=3b4d5ea54b5e34f41802862d5366d0ff%26oe=5BC72B05&key=dca8c59fc225987cd763bf220709dbd550fb9dfcb55e7888f725ceaf0de4d949Ziemkiewiczowi udał się popis słowny ale niezbyt przemyślany.
Jeśli kto czytał tę Ewangelię i analitycznie do Historii podchodzi to pierwszą myślą po przeczytaniu tego fajerwerku słownego od razu ma wątpliwości.
Judasz Wałęsa co najwyżej dla komunistów i jeśli to oni będą pisać Historię (ich spadkobiercy ideowi) to Ziemkiewicz ma rację.
W Ewangelii był też taki Szaweł.... no Wałęsa trochę więcej durnot robi po nawróceniu ale każdy ma takiego Szawła na jakiego zasługuje.
PiS z historycznego punktu widzenia będzie mniejszy od symbolu Wałęsy bo Historia celebruje symbole bardziej niż fakty, tak jak z tym Westerplatte. Na osi czasu punktem zwrotnym będzie większym symbol Wałęsy niż reszty po nim do chwili gdy znów co przełomowego się nie wydarzy i na dzisiaj nawet wyprowadzenie Polski z UE nie da PiS-owi takiej pozycji na tej osi jaką już ma Wałęsa bo On symbolizuje faktyczny początek upadku komunizmu w więcej niż jednym kraju. A że "Bolek"? nobody's perfect. 

Opublikowano
Znaczy poprawka. Symbolem jest upadek muru i masowy powrót DDRowców przez Austrię. Wałęsa nobla pokojowego właśnie za coś innego dostał za coś co dało temu początek.
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v