Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

wojna sie skonczyla juz jakis czas temu i raczej jej rezultatow nie zmienimy:D-choc niejaki mul-arczyk znowu krazyl po zachodniej malopolsce i cos bredzil o reparacjach.....

mieszkajacy niedaleko mnie emerytowany polkownik wp zginal we wtorek na przejsciu dla pieszych- byl na roznych misjach, a na pasach przejechala go 22-latka z sasiedniej wsi i to nawet  nie ona jest winna -zatrzymala sie przed nim a potem  na nia najechal inny kierowca- widzocznie taki mial los zapisany .... ciekawe co nas czeka ?????????

Opublikowano (edytowane)

Od zawsze człowiek człowiek zabijał . Była do tego ideologia , czy nie , ale czy to można dzielić na dobrą i złą śmierć ?

Zapisany los ? Ty wierzysz w takie coś  ? Jak by to się miało do wolnej woli ?

Edytowane przez zetorki12
Opublikowano
Byliśmy złem. Ucieleśnieniem krzywd. Jak żydzi dla Niemców. Dlatego tak łatwo było zebrać ludzi do tego co się stało. Wiara i dogmaty zawierały się w myśli o własnym Państwie.
Opublikowano
4 minuty temu, jacus napisał:

.... ciekawe co nas czeka ?????????

To że nie wiemy pozwala nam rano wstać do pracy. Zawsze można sobie powiedzieć "będzie dobrze".

Opublikowano
Zetor - właśnie nie dzielisz. Śmierć wszystko wyrównuje. Czy kończysz z pyskiem w błocie czy w puchowej poduszce. Zgineli bo taka polityka. Nie wolno nam zapomnieć by przestrzec dzieci. Wybaczyć by się przydało.
  • Thanks 1
Opublikowano
Przed chwilą, DTaras napisał:

Byliśmy złem. Ucieleśnieniem krzywd. Jak żydzi dla Niemców. Dlatego tak łatwo było zebrać ludzi do tego co się stało. Wiara i dogmaty zawierały się w myśli o własnym Państwie.

Cywile niemieccy wybijali siekierami sasiadów zydów?

Opublikowano
1 minutę temu, DTaras napisał:

Zetor - właśnie nie dzielisz. Śmierć wszystko wyrównuje. Czy kończysz z pyskiem w błocie czy w puchowej poduszce. Zgineli bo taka polityka. Nie wolno nam zapomnieć by przestrzec dzieci. Wybaczyć by się przydało.

A tu się w pełni zgadzam .

Opublikowano

Problem Niemców z sąsiadami rozwiązało za nich systemowo państwo. Nie musieli sięgać po siekiery.

Wybaczyć w sensie, uznajemy że możemy żyć obok siebie i niekoniecznie znowu się wyżynać. 

Opublikowano

ulman-moglo sie tak zdarzyc- nawet dzisiaj w polsce[i nie tylko] zdarzaj sie takie morderstwa. w krakowie to oczywiscie maczety kroluja;)

w zwiazku z mistrzostwami w pilce kopanej przypominano zbrodnie chorwatow na zydach i serbach-nawet ukraincy moga sie umyc -chorwaci zamordowali nawet do pol miliona[szacunki sa rozne] swoich braci serbow- tam akurat katolicy mordowali prawoslawnych a slynna pani prezydent niedawno dziekowala argentynie za przyjecie po II wojnie tysiecy uchodcow z chorwacji-wyobrazacie sobie taka sytuacje z prezydentem niemiec ???????ci uchodzcy to oczywiscie byli zbrodniarze wojenni...... 

zreszta podobne rzeczy dzialy sie takze podczas wojny domowej w byle jugoslawii w latach 90.

Opublikowano

No popatrz a wczoraj jeszcze "wszyscy byliśmy Chorwatami".:D Żeby kto jeszcze czego znowu przy redaktorze nie chlapnął, bo się chłop znowu zapluje na wizji.:D

Opublikowano
10 godzin temu, DTaras napisał:

To jest właściwe podejście do historii, wyciąganie wniosków a nie zaciekłe rozdrapywanie ran.

Opublikowano
Zaraz za to zaliczę wylot ale trudno... Bardzo Was proszę Chłopy i Kobitki o wsparcie jednym czy dwoma złociszami takiej walki o życie: https://www.siepomaga.pl/dawidek Zostało już niewiele czasu a dziecko chciałoby jeszcze pożyć.. Na usta ciśnie się wiązka gorzkich słów o NFZtach, dotacjach na gmachy Rydzykowe czy grające ławeczki lub ośmiorniczki w kamieni kupie. Nie to jest jednak tu ważne. Celem jest zmienić ten durny pieniądz w coś ważnego. Kwota jest astronomiczna i bardzo mało czasu. Jeszcze raz Was ludziska błagam. Daniel
  • Thanks 1
Opublikowano
18 godzin temu, zetorki12 napisał:

Zapisany los ? Ty wierzysz w takie coś  ?

Pracodawca mojej byłej podczas obiadu zakrztusil się jakimś kawałkiem mięsa,  trafił do szpitala,  był w śpiączce 2 tygodnie,  jakoś go odratowali i się wybudzil. Jeszcze w szpitalu niedługo potem zmarł na zawał. 

Lokalna droga 10km ode mnie,  godz.  22 - najczęściej o tej porze ruch zerowy. Główna droga jedzie były policjant passatem.  Na skrzyżowaniu z bocznej drogi wyjeżdża mu pijany koleś,  który pozyczonym autem wraca od swojej dziewczyny. Nie ustępuje pierwszeństwa.  Tamten ginie na miejscu. 

Nie wiem,  czy jest zapisane,  ale niekiedy wygląda jakby coś było nieuchronne. 

@up

Ciekawe co na to Alamo, marek,  Romek. 

Opublikowano

U mnie te sklepy,  które były otwarte w niedziel - dalej są otwarte. Te które były zamknięte - dalej są zamknięte. Tylko biedronka nieczynna.

Ja tam się cały czas zastanawiam w czym gorsi są przedstawiciele innych profesji,  że nie zasługują na wolna niedzielę? Bez wielu można by było przecież spokojnie przeżyć. 

Opublikowano
2 godziny temu, daron64 napisał:

Pracodawca mojej byłej podczas obiadu zakrztusil się jakimś kawałkiem mięsa,  trafił do szpitala,  był w śpiączce 2 tygodnie,  jakoś go odratowali i się wybudzil. Jeszcze w szpitalu niedługo potem zmarł na zawał. 

Lokalna droga 10km ode mnie,  godz.  22 - najczęściej o tej porze ruch zerowy. Główna droga jedzie były policjant passatem.  Na skrzyżowaniu z bocznej drogi wyjeżdża mu pijany koleś,  który pozyczonym autem wraca od swojej dziewczyny. Nie ustępuje pierwszeństwa.  Tamten ginie na miejscu. 

Nie wiem,  czy jest zapisane,  ale niekiedy wygląda jakby coś było nieuchronne. 

@up

Ciekawe co na to Alamo, marek,  Romek. 

To się nazywa zbieg okoliczności . Pomyśl . Jeżeli było by zapisane w gwiazdach , to o co mieć pretensje do powiedzmy , gwałciciela i mordercy , skoro tak miał zapisane ? Tego nie da się połączyć . Natura i umysł ludzki próbuje wszystko sobie tłumaczyć i tak powstają takie bajeczki .

Opublikowano

Jak to nie mogli? Wszystko mogą, ale nie opodatkują zagranicznego kapitału handlowego? Żałosna władza.

Opublikowano
5 minut temu, zetorki12 napisał:

To się nazywa zbieg okoliczności . 

Źle mnie zrozumiałeś, ja nie twierdzę że wszystko jest tam gdzieś zapisane. Ale trafiają się sytuacje,  gdzie zbieg okoliczności jest bardzo.. hmm złożony, gdzie musi zaistnieć bardzo dużo czynników, niekiedy wręcz nieprawdopodobnie dużo. 

No i z tego się biorą takie poglądy,  że wszystko jest już gdzieś zapisane. 

@ulman

Tak a'propos kościoła - jakoś nie zauważyłem, żeby więcej aut pod nim stało podczas mszy. 

Zmieniając temat - rozmawiałem sobie z wujkiem nauczycielem - pytałem jak tam zmiany kadrowe po reformie, jakieś będą, czy starczy dla wszystkich miejsc ? Powiedział,  że na szybko licząc 4 etaty do likwidacji. W niedużej gminnej szkole. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v