Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
Tak myślę... Sanepid przychodzi - pomijam powód bo go nie musi być - robi kontrolę. Prawo ma wejść wszędzie. Kontrola jest płatna. Dajmy na to sufit nie odmalowany w kuchni, brak dokumentacji (etykiet) na wyrobach. Etykieta musi być bo alergika można zabić. Zamyka proceder i łupie 5000 zł kary. Kto jest winien?
Opublikowano

No i jest kolejny sukces!:D Po wielu trudnościach i dużej ilości pieniędzy włożonych w programy badawcze (czytaj sponsoring związków, albo wyrzuconych w błoto) nasz dzielny MON zrywa negocjacje z ekipą pod wodzą PGZ. Powodem jest to że nie widzi możliwość aby ekipa dostarczył zamawiany system artylerii rakietowej. 
Od razu też nadmienia, że natychmiast rozpoczynamy taniec godowy z firmą z USA i tam udadzą się przedstawiciele aby producenta namawiać do sprzedaży nam tych utensyliów śmierci. Negocjacje jak zwykle na kolanach albo klęczkach.
http://m.mon.gov.pl/aktualnosci/artykul/najnowsze/zmiana-formuly-i-przyspieszenie-programu-homar-x2018-07-20/

Opublikowano

Bo to dalsza część programu "Make America great again", tylko w wykonaniu naszego rządu.:D I za nasze pieniądze. Swoją drogą szkoda że nie pokusili się o sprawdzenie paru innych opcji. Z offsetu też nici bo jak widać PGZ jedynie produkcję wideł, według technologi zachodnich, byłaby w stanie opanować i wdrożyć na swoim terenie.:D
Innowacyjność pełną gębą. 

Opublikowano
3 godziny temu, DTaras napisał:

Cały syf zwany MONem
A propos wideł - już niema polskich, porządnych.

Romanic , trochę pod Fiskarsa podchodzą . Czyli są .

Opublikowano
3 godziny temu, DTaras napisał:

Cały syf zwany MONem
A propos wideł - już niema polskich, porządnych.

To Tusek tyż sprzedał ?

Opublikowano

No niestety masz rację . Ząb da się wygiąć i wyprostować . :(

Opublikowano
5 godzin temu, mirro napisał:

Bo to dalsza część programu "Make America great again", tylko w wykonaniu naszego rządu.:D I za nasze pieniądze. 

Czyli " Let Poland make America great again":D A potem bedą się cieszyć że Trump powie " kocham was krowy moje bo was doje" i z wdzieczności sprzeda drogi gaz

Gość marekfarmer
Opublikowano

Popieram  :)  

Rosja  duży  rynek zbytu  dla płodów  rolnych :)  

Opublikowano

Ten rynek zbytu już sie nie wróci. Dzieki embargu nauczyli się jak radzieć sobie bez europy. Ale pomijając aspekty zbytu płodów rolnych - powinnismy się z nimi dogadywać  i utrzymywać względnie normalne stosunki a nie wyzywać od morderców, burzyć pomniki, opluwać na szczeblu rządowym, nie utrzymywać żadnych normalnych stosunków a wstawiać się za tymi skurwysynami banderowcami. co nam jawnie plują w twarz? 

Gość marekfarmer
Opublikowano

No  masz racje 

Ja nie popieram  stanowiska Rządu względem Ukrainy Czy Rosji

Do puki  Ukraińcy  nie zaczną  potępiać  Banderowców  za  to Ludobójstwo  Polaków  to    nie powinniśmy im w żaden sposób  pomagać.

Banderowcy  byli gorsi  od Hitlerowców.

Opublikowano (edytowane)

Mam nadzieję że skarb państwa nie zamierza ich długów spłacać.
Gmina to nie tylko jednostka gospodarcza i taka "parcelacja" przypomina przejęcia z biznesu, idąc dalej - państwa bankruty...
Tutaj powinni stracić wierzyciele dla przykładu że urzędnik może być większym oszustem lub nieudacznikiem od powiedzmy... AmberGold.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

A kto spłaci ? Były wójt ? B| U nas urzędnicy nie odpowiadają za takie drobnostki .

Opublikowano

Dokładnie za nic taka niegospodarność jak w Gminach to nigdzie chyba nie panuje nic dziwnego że na wszystko brakuje pieniędzy

Opublikowano

Otóż pieniędzy w budżetach budowanych na policzalnym haraczu jakim są podatki brakować nie powinno ani zbywać tylko margines statystycznego błędu dopuszczalny, bo wysoce przewidywalna wysokość tego haraczu zanim jeszcze wpłynął i nie ma nic łatwiejszego niż gospodarować czymś takim. W finansach tzw. publicznych ryzyko finansowe policzalne jak nigdzie indziej a i tak mamy podobne przypadki i to w skali całych państw.
Coś jest BARDZO nie tak na tym świecie bo prosta matematyka by wystarczyła i automatyzm wydatków.

Opublikowano

Weź poprawkę na obietnice wyborcze i chęć zrobienia czegoś więcej niż poprzednicy .

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v