Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

No to ja zapytam. Co bardziej szkodliwe i degradujące dla środowiska? Nowa kopalnia odkrywkowa, czy ten niby zamek na wodzie? A może CPK to inwestycja proekologiczna?:D

Edytowane przez mirro
Opublikowano

Słyszeliście o 7 milinach dotacji z Funduszu Ochrony Środowiska dla Puszcza TV związanego z Gazetą Polską? Pisowskiej propagandzie wciąż mało. I zawsze muszą to być kradzione pieniądze. Najpierw dostawali ze SKOK potem z Get Backu teraz chcą wyciągnąć z naszej kieszeni.

Opublikowano

A cóż to za dziwo ta TV Puszcza? To jakieś bezpośrednie relacje z życia w puszczy będą? Wywiad z kornikiem? Promocja żubra?:D Tak właśnie się "puszcza " kasę.

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

http://puszcza.tv

Na to poszło już 800 tys zł a docelowo ma być ponad 7 milionów zł z naszych pieniędzy. Nie dziwię się, że pielęgniarki i Policja strajkuje. Jeszcze więcej takich newsów to więcej ludzi zacznie strajkować. Widać gołym okiem, że złodziejstwo pis jest dużo większe jak za po. Co z tego, że ściągną więcej vatu jak zaraz to rozkradną i roztrwonią lub rozdzielą między siebie.

Co do tego zamku nie wiem czy jest własnością rodziny Kulczyków. W necie pełno informacji o rodzinie Nowaków i firmie DJT. Więc jak zwykle propaganda Marka podaje bzdury. Ale bym się tak nie cieszył. Gawłowskiego właśnie za kaucją wypuścili. Już kiedyś pisałem, że głośno zamykają a po cichu wypuszczają. Co prawda kaucja wynosi 500 tys zł. Ale już widać, że program pisu Cela plus nie wypalił podobnie jak inne plusy za wyjątkiem 500 plus.

Edytowane przez hubertuss
  • Thanks 1
Opublikowano

Jakiś czas temu posłanka PO - sama wyraźnie nie rozumiejąc, co robi - upowszechniła w internecie nagranie, na którym jakiś nieszczęsny pomyleniec dostaje ataku furii w chwili przełączenia w telewizorze TVN 24 na TVP Info. Jeśli ktoś kiedyś nie widział egzorcyzmów, to ten filmik daje niezły przedsmak, brakuje tylko, żeby zapluwający się z wściekłości szaleniec pluł gwoździami i klął w kilkunastu językach. Trudno o bardziej przejmującą antyreklamę tefałenowskiego agit-propu i dobitniejsze pokazanie, jaką miazgę robi on z mózgu kogoś, kto dzień po dniu chłonie sączoną tam nienawiść i jad. Wystarczy potem pokazać takiemu znaczek "TVP" albo "PiS" i ciska się jak przysłowiowa wesz na grzebieniu albo jak diabeł pokropiony święconą wodą, skacze, pluje, bluzga - a zebrać cały tłumek takich przepranych i poszczuć, zrobią każdą najpodlejszą rzecz, jakiej "nasi" będą dla obrony swych interesów potrzebować.
Szczególna rzecz, że tym, jak nazywa sprawę psychiatria, "obłędem udzielonym" zarażają się też sami szuflujący emocjonalną propagandę. Od dawna mam problem, czy zajadłym lemingom polecać psychiatrę, czy właśnie egzorcystę, ale tak czy owak, jakieś wsparcie naprawdę by się przydało, bo tylko patrzeć, jak to histeryczne szczucie i judzenie zaowocuje nowymi Cybami. Zapewne bez budzenia emocji nie ma polityki, i nie jest niczym nowym, że strona przegrywająca traci nad swymi emocjami kontrolę. Ale trudno mi przypomnieć sobie historyczną analogię dla tak dalece idącego oparcia całej polityki wyłącznie na kreowaniu nienawistnych emocji, dziś Platforma Obywatelska przeszła drogę jak z himalajskich szczytów na dno Rowu Mariańskiego.

• Like 1
Opublikowano
Dnia 10.07.2018 o 07:23, hubertuss napisał:

Roman jak Morawiecki jako urzędujący premier sra na Polskę w UE to już ci nie przeszkadza. Tusk przynajmniej nie zmyśla i nie łże jak Morawiecki, że w polskich sądach sądzą grupy przestępcze czy w Sn zasiadają sędziowie stanu wojennego. Na ponad sześćdziesięciu wyroki wydawało ledwo dwóch. A Morawiecki nałgał tak jak by co najmniej z połowa tam takich była.

ilu te niezależne sondy skazały za stan wojenny za komunę za kopalnie wujek itp ??   własnie nikogo ........ wiec coś z twoją sn słabo piękną rozmowa wczoraj w Polsacie jak działały sondy w wolnej Polsce 5tyś spraw wszystkie umorzone a te nagłaśniane prowadzili po 20 lat i umorzyli  Kiszczak Jaruzelski itp   wiec h*ja działa jak ciebie się zdaje 

cały czas ktoś tym steruje 

• Like 2
Opublikowano
28 minut temu, Alamo napisał:

JAle trudno mi przypomnieć sobie historyczną analogię dla tak dalece idącego oparcia całej polityki wyłącznie na kreowaniu nienawistnych emocji, dziś Platforma Obywatelska przeszła drogę jak z himalajskich szczytów na dno Rowu Mariańskiego.

A z kim to współdzielisz pamięć? Zapytaj autora tekstu, może coś podpowie, pomoże, wyjaśni, pocieszy?:D

Opublikowano

cos mi sie wydaje ze niedlugo alamo skonczy jak ereksio:P:P:P.

akurat dzisiaj zaczelo padac i po poludniu ogladalem troche tvp-info-zauwazyliscie jak zmienila sie narracja o jedwabnem-jeszcze niedawno minister zalewska wila sie jak piskorz a dzisiaj pelne samobiczowanie, nawet nie podali  ze tam bylo tez paru niemcow- oj chyba ci izraelscy agenci mosadu zrobili pisowskim kuku i to mocne.....

ale za to adrian spotkal sie z przedstawicielem amerykanskiego przemyslu naftowego,ktory krazy po swiecie i stara sie sprzedac jak najwiecej amerykanskiego gazu-nie wiemczy on sie pali lepiej niz rosyjski ???? czy jest tanszy-tez mam watpliwosci -wiec po co go kupowac ???? chyba tylko po to zeby pokazac ze mozemy-w sumie mozna pare statkow w roku przeplacic zeby rosjan postraszyc.....domokrazca za to pogrozil niemcom- juz ze strachu bunkry pod kancelaria rzeszy buduja, jak to dobrze ze nikt mu nie powiedzial ze importujemy miliony ton wegla ze wschodu-by sie wsciekl,az fryzura by mu sie zniszczyla

Opublikowano

Wczorajszy mi się nie podobał bo tych polityków co mieli bojkotować a i nuda i dzisiaj włączyłem pod koniec aby wynik zobaczyć a tu dogrywka i autentyczna bitwa na boisku w dobrym tego słowa znaczeniu. Anglikom przegrana w takim stylu też ujmy nie przynosi a z Chorwatów i ja się cieszę, oby jeszcze Fracuzom dołożyli za tego Macrona na trybunach.

• Thanks 1
Opublikowano

Trump rozgrywa Unię, sam tworzy atmosferę że US to jedyny zbawca i siła zdolna zatrzymać Rosję. Nie podoba mi się to co wczoraj usłyszałem z ust tego człowieka, bo przy takim podejściu jako kraj nigdy nie nawiążemy dobrych stosunków z Rosją. My mamy warczeć na Putina a handel będą robić inni. Tu pozdrawiam tych co w tym roku sprzedają porzeczkę po 20 groszy.

Opublikowano (edytowane)

To ile to wyjdzie z hektara za tę porzeczkę? Można kupić i jakiego wina narobić ale i tak problemy ze zbytem bo rynek "napojów chłodzących" zdominowało piwo a potencjalny klient na takie przetwory rzadko wypłacalny i wymiera na drodze selekcji w stosunkowo młodym wieku. Sam nie lubię przetworów z porzeczki i za darmo nie chcę a tyle co na lekarstwo to i ekologicznych plantacji wystarczy chociaż nie wiem czy takie nawet są pod kątem leczniczych nalewek prowadzone.
Tarki (owoce tarniny) za młodu zbierałem raz ale później kilka lat w butelkach nalewka stała i ta porzeczka takie tarninowe plantacje przypomina, to idzie tylko za pierwszym razem jako ciekawostka a później... Zbóż nie ma za wiele bo drobniejsze ziarno w oziminach u nas  jare jeszcze trudno powiedzieć chociaż rzepaki średniej lekko ponad 3t/ha dają. Rynek wskazuje kierunki masowej produkcji rolnej a owoce stają się działem niszowym. Znaczy likwidacji porzeczkowych plantacji ciąg dalszy.
A z Rosją handel? Jeszcze na handlu czy bardziej produkcji owoców, warzyw czy nawet chleba na eksport żaden kraj się nie dorobił i potęgi nie zbudował tak że dopłacanie do gałęzi gospodarki tylko dla zwiększania eksportu tylko nas osłabi a politycznie to już pisałem wcześniej że jeśli udało by się dobić Rosję to na dzisiejsze naszych oficjeli sympatie tylko stracimy bo ci którzy przejmą schedę będą jeszcze twardszymi negocjatorami od Rosjan jeśliby znów Rosja wyszła obronną ręką rozszerzając wpływy to my nie będziemy przez nikogo bronieni jak naturalny obszar tych wpływów historycznie potwierdzony i o wiele lepszą dla nas jest polityka "Panu Bogu świeczkę i diabłu ogarek" niż ogólnoświatowe "liberum veto". A Macrona na meczu nie lubię nie dlatego że jakiś bojkot złamał co za to że akurat w tym przypadku zachował się mądrzej od naszych zakapiorów.
To że nie jesteśmy jakąś anglosaską kolonią lub germańskim terytorium komu w dużej a może największej mierze zawdzięczamy? bo raczej nie naszym narodowym zdrajcom jakich pełno w historii było. Terytorium Rosji jest już chyba ostatnim kęsem na planecie do zagospodarowania i o tym Trump doskonale wie że tylko tam drzemią największe rezerwy rozwoju bo nie w przeludnionej Azji południowej czy wysychającej Afryce. Że Rosja zbyt zaborcza? Niemcy jak nas traktowali podbiwszy a jak Rosja? USA inną filozofię ekspansji stosuje ale chcąc pić tanią kawę czy mieć tanie owoce tropikalne czy warto pomagać ich producentom w podnoszeniu poziomu życia obywateli? Z całym szacunkiem dla aspiracji obecnych naszych władz zrównania poziomu życia z najbogatszymi, czy inni nam na to pozwolą wszak z wyzysku takich jak my ich dobrobyt bo po cholerę mam się chlapać z jakimiś porzeczkami jeśli za grosze kupię u innych wykorzystując ich nędzę.
Muszę mieć tylko coś do zaoferowania w zamian, no może tę uzależniającą alpagę jaką z tych porzeczek zrobię cała reszta to sztuka przeliczeń cen.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
19 godzin temu, Roman176 napisał:

ilu te niezależne sondy skazały za stan wojenny za komunę za kopalnie wujek itp ??   własnie nikogo ........ wiec coś z twoją sn słabo piękną rozmowa wczoraj w Polsacie jak działały sondy w wolnej Polsce 5tyś spraw wszystkie umorzone a te nagłaśniane prowadzili po 20 lat i umorzyli  Kiszczak Jaruzelski itp   wiec h*ja działa jak ciebie się zdaje 

cały czas ktoś tym steruje 

Za stan wojenny nie skazali bo wtedy wywlekli by na wierzch że była to słuszna decyzja by uniknąć ruskiej interwencji. 

Takie będą sądy   https://opinie.wp.pl/krystyna-pawlowicz-wlasnie-odebrala-tysiacom-obywateli-podstawowe-prawo-i-pokazala-jakie-beda-sady-6272590734091905a

11 godzin temu, mirro napisał:

Trump rozgrywa Unię, sam tworzy atmosferę że US to jedyny zbawca i siła zdolna zatrzymać Rosję. Nie podoba mi się to co wczoraj usłyszałem z ust tego człowieka, bo przy takim podejściu jako kraj nigdy nie nawiążemy dobrych stosunków z Rosją. My mamy warczeć na Putina a handel będą robić inni. Tu pozdrawiam tych co w tym roku sprzedają porzeczkę po 20 groszy.

Trump tak naprawdę działa na korzyść Rosji. Z Chinami wojna celna, Niemcom i UE próbuje narzucić swoje widzimisię , na Rosje pomrukuje. Jesli Rosja dogada sie bliżej z Chnami i mądrzejszymi z europy to Trump bedzie w czarnej d....  

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Nie tyle Trump co ci którzy Go wysłali. Oni już są w "przedsionku" bo procesy w stosunkach międzynarodowych zaszły tak daleko że zbytnio ani Chiny ani Niemcy a nawet północna Korea tak się z USA nie liczą jak dawniej, dobrze że jeszcze ta Rosja...

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)

Tak całkiem pobocznym tokiem myślenia to nasze władze z Rosją najszybciej mogą pogodzić... Amerykanie.

15 minut temu, Ulman napisał:

Brawo za co? Ty to  wogóle  oglądałeś?

... gdyby nie ten wpis to i ja bym nie obejrzał, tam nawet jakby Tusk "oddał".
To tylko wizerunkowe domniemania a ważne sprawy i tak potoczą się niezależnie od takich ciekawostek i tuaj nikt nie kwestionuje że USA najbliżej jednak do UE i szybko się to nie zmieni kto kogo po czymkolwiek by nie klepał.

Edytowane przez dysydent
Gość marekfarmer
Opublikowano
22 minuty temu, Ulman napisał:

Brawo za co? Ty to  wogóle  oglądałeś?

Za  postawę Trumpa  

Oglądałem  xD  xD  xD  

Opublikowano

Za jaka postawę? Że prosto stał:D Jako jedyny w rozpietej marynarce.O.o 

No ale ja bym poszedł dalej z narracją i napisał ze chciał Tuskowi z liscia dać ale ze go przykurcz barku złapał to tylko w łokieć trafiłxD

Propaganda dla gamoni podała ci materiał by zaspokoić twoją frustrację że mogą Tuskowi naskoczyć.

Zachowanie Trumpa było dla niego całkowicie typowe 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v