Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
19 minut temu, Rolnik1973 napisał:

No i Ardanowski ministrem rolnictwa, zamienili kija na pałkę zamiast dać p Szydło.

Ją to chyba na ministra kół gospodyń wiejskich i sołtysów.

Jakoś dziwnie szybko znaleźli następcę po niespodziewanej rezygnacji JurgielaxD

Edytowane przez Ulman
Opublikowano (edytowane)

No przecież pierwszym certyfikatem w Historii nowożytnej są święcenia kapłańskie a cała reszta to tylko mniej lub bardziej udolne kopie bo dzisiaj nawet posługiwania się neodymami (takie magnesy) niedozwolone bez właściwego wyświęc... certyfikatu/zezwolenia. Geneza certyfikatów sięga głęboko w przeszłość.

http://www.polsatnews.pl/wiadomosc/2018-06-18/przeszukiwal-rzeke-magnesem-neodymowym-znalazl-zardzewiala-bron-groza-mu-2-lat-wiezienia/

Co z tego że coś lepiej ode mnie potrafisz? I tak Ci tego robić nie wolno bo nie dałem Ci certyfikatu.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

No i wzięli nasi i przegrali.:(.  Nie wiem jak to możliwe w kraju który odnosi same sukcesy. Chociaż może to  być wina Tuska i zaniedbań rzadu PO PSL. Z drugiej strony to może być wina komunyTaki Nawalka grał przecież  w latach 80 tych więc pewnie z jakimiś partyjniakami wódkę pił.  No a Boniek? Ten to jest dopiero szemrany typ. Musiał się z komunistami układać  bo nie dali by mu  w Juwentusie grać . Zamiast patriotycznie grać w naszej lidze to zdrajca jeden  dla obcych klubów grał. A tak w ogóle to jak on się takiego majątku dorobił? To wszystko jest mocno podejżane. Ten  cały PZPN to tez jakaś struktura komunistyczna. Rysio Czarnecki chciał zostać szefem ale nie dał rady tej sitwie. Oj powinno się to towarzystwo rozliczyć, zlustrować rozwiązać prześwietlić zdekomunizować nieJakim Patrykiem poszczuć a do tego sprawdzić pochodzenie wszystkich 2 pokolenia wstecz włącznie z piłkarzami reprezentacji. Porzadek  musi być!

Opublikowano
41 minut temu, Ulman napisał:

No i wzięli nasi i przegrali.:(.  Nie wiem jak to możliwe w kraju który odnosi same sukcesy. Chociaż może to  być wina Tuska i zaniedbań rzadu PO PSL. Z drugiej strony to może być wina komunyTaki Nawalka grał przecież  w latach 80 tych więc pewnie z jakimiś partyjniakami wódkę pił.  No a Boniek? Ten to jest dopiero szemrany typ. Musiał się z komunistami układać  bo nie dali by mu  w Juwentusie grać . Zamiast patriotycznie grać w naszej lidze to zdrajca jeden  dla obcych klubów grał. A tak w ogóle to jak on się takiego majątku dorobił? To wszystko jest mocno podejżane. Ten  cały PZPN to tez jakaś struktura komunistyczna. Rysio Czarnecki chciał zostać szefem ale nie dał rady tej sitwie. Oj powinno się to towarzystwo rozliczyć, zlustrować rozwiązać prześwietlić zdekomunizować nieJakim Patrykiem poszczuć a do tego sprawdzić pochodzenie wszystkich 2 pokolenia wstecz włącznie z piłkarzami reprezentacji. Porzadek  musi być!

Wiadomo że Tusk winny . Gdyby Orliki zrobione były tak jak trzeba to by nie było teraz wstydu . No ale ciężko w dwa lata naprawić coś , co oni przez osiem lat ....

Opublikowano

Od jutra przestaję bawić się w proroctwa. Obstawiałem dziś 2:0 dla Senegalu. Jak w samochodzie usłyszałem że jest taki wynik i 15 minut do końca to mało mi ekspresówki nie zbrakło do utrzymania się na drodze. To nie na moje nerwy.:D

Opublikowano
Najpierw było, że przez osiem ostatnich lat a teraz jest: to my właśnie przez dwa lata naprawiamy i zrobiliśmy 500+ oraz wiek emerytalny. Gdzie nie słuchasz to właśnie dwa największe sukcesy. A jaka ta emerytura w wieku 60 i 65lat to nigdzie się nie dowiesz.
Opublikowano
16 godzin temu, Ulman napisał:

To nie histeria a robienie sobie z. ciebie jaj. Histeria to twierdzenie ze bezowii tylko palą wysadzają i gwałcą i ani jednego wpuścić nie można. Natomiast wpuszczanie tylnymi drzwiami i twierdzenie ze.ci są dobrzy to hipokryzja , a wiara w to - głupota. 

Czyli nie masz żadnego info na potwierdzenie ze przyjęto tylko  chrześcijan ?  Cienko Roman. Cienko jak zwykle

hmm ta a masz dane ile polek się z nimi ożeniło ??  byłeś kiedyś w u.s.c ile tam jest zdjęć polek lub polaków u mnie na wiosce  chyba z 5 osób ile wiosek miast w skali kraju patałachu 

15 minut temu, mirro napisał:

Od jutra przestaję bawić się w proroctwa. Obstawiałem dziś 2:0 dla Senegalu. Jak w samochodzie usłyszałem że jest taki wynik i 15 minut do końca to mało mi ekspresówki nie zbrakło do utrzymania się na drodze. To nie na moje nerwy.:D

ja też podobnie obstawiałem ale dobrze obstawiłem pewny byłem ze murzyni nas załatają 

1 godzinę temu, zetorki12 napisał:

Wiadomo że Tusk winny . Gdyby Orliki zrobione były tak jak trzeba to by nie było teraz wstydu . No ale ciężko w dwa lata naprawić coś , co oni przez osiem lat ....

Tuske kaput absolut :)

http://fakty.interia.pl/polska/news-sondaz-cztery-partie-w-sejmie,nId,2596093#comments4-1

tvn daje więcej pisowi jak tvp coś mnie o minęło ??

Opublikowano

z chrzescijanskimi uchodzcami z syrii to jest jeden problem- troche malo ich ucieklo-i to z prostego powodu oni razem z sekta muzulmanskich alawitow byli podpora rezimu asadow..na poczatku socjalistycznego zreszta9_9, sporo krajow bliskowschodnich dzieki rublom z zssr budowalo socjalizm,probowali z XIX w przeskoczyc w XXI ,tyle ze taka droga na skroty sie nie udala i dzisiejsza sytuacja jest chwilowym[miejmy nadzieje] odbiciem wahadla w strone islamu-pamietacie te zdjecia kobiecych reprezentacji sportowych -dzis takich widokow sie nie zobaczy.

moze sie okazac ze kleska reprezentacji jest zemsta nawalki za ustawe dezubekizacyjna:P, toc  on "pies " i "zomowiec" wieloletni pracownik milicji obywatelskiej- pewnie palowal studentow i hutnikow w krakowie:P,jego starsi koledzy z resortu[zespolu] juz dostali obnizone emerytury-to akurat jest prawda........

to wersja kibica "pasow" wersja kibica "psow"  jest taka ze byl pilkarzem i to niezlym wisly-gwardyjskiego[ milicyjnego] towarzystwa sportowego i reprezentacji, potem rozpoczal kariere trenera bez specjalnych sukcesow -najlepiej mu szlo w gorniku zabrze[ale wtedy pilakrze juz nie "fedrowali"] a potem przypadkowo zostal trenerem reprezentacji i poszooooooooolo. zreszta to gosc spod krakowa.....zdaje sie ziomal root admina af -spannera

Opublikowano (edytowane)
9 godzin temu, Roman176 napisał:

hmm ta a masz dane ile polek się z nimi ożeniło ??  byłeś kiedyś w u.s.c ile tam jest zdjęć polek lub polaków u mnie na wiosce  chyba z 5 osób ile wiosek miast w skali kraju patałachu

tvn daje więcej pisowi jak tvp coś mnie o minęło ??

Po pierwsze wyszło za maz a nie ożeniło. Po drugie próbujesz dorobić jakąś teorie by usprawiedliwić to jak cię PIS oszukuje. Najpierw ze. niby chrześcijanie teraz ze się żenią z naszymi dziewczynami Nie masz danych ani na jedno ani na drugie twierdzenie  Jak zwykle  PISzesz rzeczy o których nie masz pojecia i co najzabawniejsze brniesz dalej bez  żadnych konkretów a tylko z jakimiś wydumkami. No i co ze są zdjęcia jakiś patalachow od ciebie z wioski? To jest jakaś patologiczna i nie reprezentatywna okolica Ja znam setki wiosek w których nie ma beżowych wcale. A nie. boisz się tak z nimi w jednej okolicy przebywać ? Mordują gwałcą śmierdzą nic nie robią a jak robią to i tak coś knują. 

Dawaj dane ilu z tych 3000 przyjętych w 2018,  wstąpiło już w związek  malzenski ? Zakładam ze wszyscy zmienili wiarę i stali się katolikami.. A może żenią się podstępnie.by zyskać obywatelstwo a potem sprowadza tu swoje rodziny? Pewnie u ciebie to zaraz nastąpi jak już ich tylu masz bo wasze dziewczyny tak bardzo lubiom bronz:o:DxD

Edytowane przez Ulman
Opublikowano

Daj Boże żeby w tej ekipie przyjętych byli tłumacze współpracujący z nami w  Iraku. Jak nasi rządzący wypieli się na nich to marny ich los, ich rodzin też.

Opublikowano
10 godzin temu, mirro napisał:

E... nie jest źle! Nie każdy zespół może się pochwalić, że strzelając 2 bramki przegrał spotkanie 2 do 1 xD

Opublikowano

Każdy swoje to ja też.
Usłyszałem przypadkiem o próbach prawnego uregulowania "opłat za linki" czyli drobnych opłat za prawo wstawienia linku do komercyjnych stron np, gazet.
Komu to przyszło do głowy to ja wiem; tym właścicielom tych gazet i innego śmiecia informacyjnego za które pragną kasy od niezorientowanych w nieprzydatności praktycznej większości internetowej informacji.
Nazwiska tych którzy zamierzają to usankcjonować prawnie bo pierwsze co trzeba dopisać w tym "prawie" to usunięcie" z kodu html-a funkcji " onmouseover=" , " onmouseout=" i kilku innych bo będzie do wymuszeń dochodzić.
Google zbankrutuje bo lista wyszukiwania to same linki.

Albo opatrznie informację zrozumiałem, albo to kretynizm roku jaki ma szansę całkiem realną wejść w żałosne życie prawne. Na razie się uśmiałem ale w miarę pojmowania powagi zagrożenia coraz bardziej mi się "mina rozcieńcza",

Opublikowano

Już widzę zapis w ustawie. "Przepis obowiązuje wszystkich za wyjątkiem kościołów, związków wyznaniowych oraz organizacji współpracujących z Rządem RP i prowadzących działalność na terenie RP. Kuźwa jeszcze "dziennik elektroniczny" w szkole niech opodatkują.:D

Opublikowano (edytowane)

Jak to zwykle w Historii bywało z władcami co zbyt dużymi daninami ucisk nad podwładnymi zwiększali ponad miarę i rozum?
Rewolucje? Szafot? Szubienica? czy tylko im słupki wyborcze spadały?
Banicja mi się podoba.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

Urzędników przybywa wiec musza coś wymyślać by uzasadnić zasadność istnienia swoich etatów. Jak już coś takiego przejdzie to trzeba będzie powołać komórkę urzędnicza do kontroli i egzekwowania tego przepisu. Z drugiej strony gdyby coś takiego zaistniało to może oduczyło  by niektórych kolegów notorycznych plagiatów popełnianych z pełna premedytacją. 

Tyle ze jeśli to pomysł PISu to jeszcze dziś koledzy nam jego słuszność uzasadnią:D

Opublikowano

To znaczy że @alamo i inne romecki nie mieli by co napisać ? To może to nie jest takie złe ?o.O

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v