Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

O tu jest zaplecze kadrowe na Ministra Rolnictwa jak ta lala.:D
Brakuje mi tu jednak trzeciego do kompletu.
Czyżby to ten ucięty po prawej? A może za krzakiem?:D 
xkykiq.jpg

Opublikowano (edytowane)

Co oni w tych krzakach robią?   Badają jakie paliwo dostarczyli do tupolewa? Albo Misiewicz tam sie schylił  aż Antkowi broda zesztywniała. Janniger to od.  czego jest doradcą?

Edytowane przez Ulman
Opublikowano

Ja to bym wystąpił do komisji europejskiej o zabranie diet takim posłom . 

Opublikowano (edytowane)

Jeden głupek gada takie bzdury z drugi gamoń wkleja zdjęcia z pogrzebu. Wybór między głupim i głupszym. Tak naprawdę to pokazuje jaka jest różnica między PO i PIS. Jeden i ten sam syf

Edytowane przez Ulman
Opublikowano
14 godzin temu, Ulman napisał:

No właśnie - co ty. na to Romanie?  Od początku roku 3000 beżowych z krajów muzułmańskich a mieliśmy nie wpuścić nawet jednego. Toz ro groza i sprowadzanie na nasz naród śmiertelnego niebezpieczeństwa ! Ja pisałem o kilku autokarach a tu pociągami ich wpuszczają. Widzisz jaki.narod durny i wpatrzony  ślepo w tvpis. Tylko nie mów Alamo bo się potnie z rozpaczy

w tvn Syryjczycy Irakijczycy itp ale tylko katolików  tych co są napiętnowani i dyskryminowani ze w względu  na chrześcijaństwo  

42 minuty temu, Ulman napisał:

Jeden głupek gada takie bzdury z drugi gamoń wkleja zdjęcia z pogrzebu. Wybór między głupim i głupszym. Tak naprawdę to pokazuje jaka jest różnica między PO i PIS. Jeden i ten sam syf

tylko te baranki mają klapki na oczach albo jedno albo drugie ......... jak ty niby wolność wolno rynkowa a tu podnieta z nakazów  

6 godzin temu, tumiwisizm napisał:

Swoją drogą, moim zdaniem Ardanowski nie będzie dobrym ministrem, jeśli obejmie ten urząd. Tu potrzeba kogoś młodego, z jajami, kto złapie "za mordeu" najważniejsze tematy 

poseł kukiz 15 sashko czy jakoś tak interesuje się rolnictwem pomaga rolnikom i ma doktorat z rolnictwa 

Opublikowano (edytowane)

Masz Jakieś żródło ze tylko chrześcijan/katolików przyjeli? Jeśli tak to zapodaj linka

Gdzie ty masz podnietę z nakazów      O.o

Edytowane przez Ulman
Opublikowano

Taaaaa i jeszcze pewnie rastafarianie.:D A jakże nasi wydłubali te chrześcijańskie rodzynki z muzułmańskiego tortu, skoro ogłosili że nie są w stanie nikogo ze 100% pewnością zidentyfikować? Może ustne oświadczenie wystarczyło? 

Opublikowano
11 minut temu, Ulman napisał:

Masz Jakieś żródło ze tylko chrześcijan/katolików przyjeli? Jeśli tak to zapodaj linka

Gdzie ty masz podnietę z nakazów      O.o

Oczywiście nie chodzi o żadnych „migrantów z rozdzielnika”, ale mamy do czynienia z klasycznym dla polityków żonglowaniem danymi i statystykami. Cytat wyraźnie wskazuje, że migranci, to nie „uchodźcy”, dalej można bardzo łatwo się domyślić, że to tylko naturalne „przepływy” obcokrajowców przez nasz kraj, wynikające chociażby ze zobowiązań umowy „Układ Schengen”, nie żaden rozdzielnik. Mimo wszystko ludzie pod wpływem emocji i drażliwego tematu reagują tak, jak reagują. Tymczasem wystarczy przejść się ulicami Warszawy, aby zobaczyć setki „migrantów”, studentów na przykład, albo właściciel wietnamskich straganów, czy tureckich budek z kebabem. Kto chodzi na mecze, też naliczy z setkę „imigrantów” na polskich stadionach albo i lepiej. Poza tym mamy w Polsce mieszane małżeństwa i niewielkie grupki mniejszości narodowych, w tym takie, które traktują Polskę jako „przesiadkę” do Europy Zachodniej.

http://kontrowersje.net/pis_po_cichu_przyj_o_2700_uchod_c_w_bredni_kupi_lud_a_pis_milczy

13 minut temu, mirro napisał:

Taaaaa i jeszcze pewnie rastafarianie.:D A jakże nasi wydłubali te chrześcijańskie rodzynki z muzułmańskiego tortu, skoro ogłosili że nie są w stanie nikogo ze 100% pewnością zidentyfikować? Może ustne oświadczenie wystarczyło? 

miruś jak jadę do ciapa tych na kebaba z kurczakiem jestem rasistą :P

Opublikowano

Jeszcze.  cię otrują albo jakaś bronią biologiczną poszczują:D Do kościoła  chodzą dla kamuflażu i zmylenia wroga

No i gdzie masz ten link potwierdzający ze tylko. chrześcijan przyjmują ? W tym. co wkleiłeś nie ma o tym słowa.

Opublikowano
A co tacy zdziwieni? Że nie jażdy to terrorysta? Że są pracowici? Jak w każdym narodzie. Turcy (to nie są arabowie) zwykle mawiają że jak ktoś leń i własnego kraju nie kocha to nie musi w nim mieszkać i to daje pogląd na część emigracji do Niemiec. Wojna nie różnicuje. Ucieka każdy jednakowo.
Roman - nie boisz się bakterii, chorób i zarazków?
Opublikowano
4 minuty temu, Ulman napisał:

No i gdzie masz ten link potwierdzający ze tylko. chrześcijan przyjmują ? W tym. co wkleiłeś nie ma o tym słowa.

szydełko opowiadała jak przyjmowanie polaków tych co wysiedleni zostali w czasie wojny też nie mam linku  ani nic :P

Opublikowano

No właśnie chyba staramy się tu od dłuższego czasu wyjaśnić że nie należy popadać w paranoję. Bo dla niektórych nawet ranne dzieciaki, którym odmówiono leczenia to zagrożenie.

Opublikowano
6 minut temu, mirro napisał:

Kryterium chodzenia do kościoła jakoś wpływa na smak żarcia? 

mojego nie ale tych starych kobiet w kościele pewnie tak ulżyło im :P

8 minut temu, Ulman napisał:

Jeszcze.  cię otrują albo jakaś bronią biologiczną poszczują:D Do kościoła  chodzą dla kamuflażu i zmylenia wroga

cały ulman .. nie histeryzuj 

Opublikowano

To nie histeria a robienie sobie z. ciebie jaj. Histeria to twierdzenie ze bezowii tylko palą wysadzają i gwałcą i ani jednego wpuścić nie można. Natomiast wpuszczanie tylnymi drzwiami i twierdzenie ze.ci są dobrzy to hipokryzja , a wiara w to - głupota. 

Czyli nie masz żadnego info na potwierdzenie ze przyjęto tylko  chrześcijan ?  Cienko Roman. Cienko jak zwykle

Opublikowano (edytowane)
10 godzin temu, Bogdan675 napisał:

Typowy popapraniec pjimage-16-31.jpg?x91030

Bogdan wyzywasz ludzi od popaprańców a sam jesteś na tyle głupi by nie rozumieć tych słów. Najpierw znajdź sobie oryginał i poproś kogoś kto rozumie czytany tekst aby ci wytłumaczył.

– Na szczęście dzięki naszym staraniom te pieniądze [środki unijne – przyp. red.] nie przepadają, tylko będą mrożone. (...) jak my wygramy kolejne wybory, to te pieniądze zostaną odmrożone – powiedział Rafał Trzaskowski z PO.

Istnieje realna groźba obcięcia Polsce środków UE za łamanie praworządności. Po wyjściu GB z UE będzie nowy budżet. I wiele krajów chce nam pieniądze zabrać za warcholstwo pisu w sprawach TK, łamania konstytucji, upartyjnianie sądów itd. Z słów Trzaskowskiego wynika, że PO rozmawia z Brukselą aby kasa definitywnie nie przepadła a czekała aż rząd po jeśli wygra wybory naprawi wszystkie kwestie łamania praworządności i kasa zostanie odmrożona. Na mój gust to dla nas dobre. Jeśli już to lepiej na tę kasę poczekać niż nie dostać wcale. Przykre jest jak wielu mamy w naszym kraju analfabetów jak Bogdan a niby jest XXI wiek.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano

Obejdziemy się bez ich srebrników. Jak naszym kierowcom. chcieli dołożyć to tez jesteśmy przeciw. Najlepiej. byc biednym bo dziadowi żaden kryzys. nie straszny. 

Trzaskowski  nigdy nie powinien tego powiedzieć w ten sposób.

Opublikowano

Fakt słowa nie fortunne o tyle, że dają pole do manipulacji pisowskiej propagandzie. Ale jeśli ktoś przeczyta oryginał a nie komentarze pisowskiiej propagandy bez trudu można zrozumieć o co tak na prawdę chodzi. A to, że pis idzie na wojnę z UE to już widać i niestety kasa może być obcięta. Czy przepadnie na zawsze czy będzie czekała zamrożona aż jakiś rząd naprawi to co teraz pis z takim uporem psuje czas pokarze. Nie wątpliwie inne kraje chętnie przygarną to co nam powinno przypaść.

Opublikowano (edytowane)

To jest takie dawanie do zrozumienia że społeczeństwo powinno samo, najlepiej w ramach demokratycznych wyborów, dokonać rewizji postawy wobec pewnych zachowań.
Pokazanie że marchewka jednak nie przepada może być bodźcem. Bo jak zabiorą od razu to cóż będziemy mieli do stracenia? Nasi pójdą w zaparte i wskażą tych co spowodowali niedolę ludu:D.

Edytowane przez mirro
Opublikowano

Oni musza być w permanentnym konflikcie z kim się da bo to utrwala syndrom oblężenia i konsoliduje. Uwiarygadnia tez bajki o powszechnym układzie i spisku wierzącym w to pozwala na poczucie prawości i wyjatkowosci

Opublikowano

Tak w zasadzie to słowa Trzaskowskiego można raczej odczytać jako próbę uspokojenia również Komisji Europejskiej. Bo jeżeli przedstawia sytuację jako tymczasową i nie akceptowalną przez większość społeczeństwa, a także daje do zrozumienia Brukseli że środki mogą zostać wstrzymane a nie skasowane to chyba nie jest to działanie anty a raczej ratowanie co się da. A obiecywanie że wygra się wybory to i tak myślenie życzeniowe ale jeśli przekaz poskutkuje to niech Bruksela tak myśli.
Każdy może sobie przecież wybrać z tej wypowiedzi co chce.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v