Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

No i nadal nie rozumiesz co się do ciebie pisze.  Czemu mnie to nie dziwi? :D. Klatka nie ma nic do rzeczy bo nie jest strefa zgniotu która przejmuje opożnienie i absorbuje energię kinetyczna. Jak ty masz o wszystkim takie pojęcie to niech. nas Bóg broni. Dokształć się.  na poziomie podstawówki to pogadamy.

Opublikowano

Nie , no jasne . Robią vipowskie auta i opisują wszystko dokładnie . Co taki potencjalny zamachowiec będzie się głowił ... Normalnie jaja se robisz , niczym z ta WSK-ą na ropę . :D:D...

Opublikowano
2 minuty temu, Roman176 napisał:

przeciesz masz oficjalne stad arty wytrzymałości limuzyny pancernej baranie  

Eeeee , zespół Tourette,a ci się włącza ? Zważaj sobie !

Opublikowano (edytowane)
21 minut temu, zetorki12 napisał:

...... niczym z ta WSK-ą na ropę . :D:D...

Ruski się chwalił że medycy w Moskwie niewidomemu wszyli gumowe oczy i czyta teraz bez okularów na to Polak
- a u nas mańkutowi pozamieniali ręce miejscami i teraz praworęczny.
- i kto to widział? - rusek na to 
- no ten wasz, gumowymi oczami. 

Limuzyna vipowska wpadła pod pociąg, pociąg się wykoleił limuzyna pojechała dalej...

I fakt dzisiejszego wypadku.
Zasnął gościo za kierownicą i wyleciał z szosy. Widziałem ten samochód na podwórku jego kolegi już śćiągnięty z miejsca zdarzenia. marki nieokreślonej bo przód znikł, z dachu harmonijma a i tył pomięty a gościo wyszedł sam z samochodu po takiej pobudce i zadzwonił po kolegę aby ten sprawdził czy on żyje. Ocaliła go właśnie pozorna słabość konstrukcji tego auta i o to Ulmanowi chodzi w postach których pogubiłem już rachubę. Jak by pancerne auto nie było jak przywali w skałę auto się zatrzymuje a pasażerowie jadą/lecą dalej rozmazując się na wnętrzu tej pancernej kostrukcji.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)

To nasz rząd kupuje auta od firm zewnętrznych a nie od producenta. Chcesz powiedzieć ze te same dane są dostępne o. naszych rządowych autach? 

Pewnie każdy mógł by przeczytać i odpowiedno dobrać kaliber  by się przebic . Naiwnością i niewiedza ty przebijasz wszystko :D To co pokazałeś to przeróbka auta przez firmę zewnętrzna która może je sprzedawać ruskim mafiozom. Doucz się chłopie i spoważniej. 

Edytowane przez Ulman
Opublikowano

a wiesz z kont i jakie ma rząd 

24 minuty temu, dysydent napisał:

Ulmanowi chodzi w postach których pogubiłem już rachubę. Jak by pancerne auto nie było jak przywali w skałę auto się zatrzymuje a pasażerowie jadą/lecą dalej rozmazując się na wnętrzu tej pancernej kostrukcji.

pasy i poduszki odgrywają istotną role  najgorsze jest zakleszczenie w konstrukcji w samochodzie 

19 minut temu, Ulman napisał:

Pewnie każdy mógł by przeczytać i odpowiedno dobrać kaliber  by się przebic . Naiwnością i niewiedza ty przebijasz wszystko :D To co pokazałeś to przeróbka auta przez firmę zewnętrzna która może je sprzedawać ruskim mafiozom. Doucz się chłopie i spoważniej. 

gdzie to przeczytałeś w autoswiat ?? darmowa reklama a wiesz kto obłamie konstruował ??

2 godziny temu, mirro napisał:

Idź i to powiedz gen Pietrzykowi. A jak chcą fajne super autka i jeszcze bez strefy zgniotu to polecam BRDM-2, teraz niektóre po modernizacji mają już nawet włazy z boku i silniki Iveco

http://allegro.pl/pojazd-opancerzony-brdm-2-zdemilitaryzowany-i7272337247.html

Opublikowano
7 godzin temu, zetorki12 napisał:

No i co ? Mówiłem od początku , że tu PiS trzeba popierać . Weź się teraz pozbądź tego . Całe szczęście , że Nas omijają .

Jeśli socjal będzie wystarczająco rozrosniety, to się w końcu zmieni. 

7 godzin temu, Ulman napisał:

Roman , zawsze strefą zgniotu jest przede wszystkim przód auta czyli wszystko do przedniej szyby. 

Czy testy NCAP nie są przeprowadzane właśnie przy 50km/h i w tak wielkich autach jak A8 nie ma obawy o uszkodzenia ciała?

Tyl auta też.  Im nowsze,  tym te strefy zgniotu są większe,  dlatego auta nawet po,  pozornie,  niegroźnych kolizjach/wypadkach wyglądają jakby spotkały się z pociągiem. 

50 to chyba boczne,  przód to 64? Gdzieś czytałem,  czy tam oglądałem coś poświęconemu właśnie tym testom i była opinia,  że są wykonywane przy takiej prędkości,  przy jakiej jeszcze będą żywi. Patrząc na jakieś testy chinoli czy indyjskich to coś w tym może być :) kiedyś ś. p.  Saab miał ściągać po wypadkach  swoje auta do centrum badawczego i wszystkie analizował.  Czytałem wypowiedź jakiegoś kolezki z tego centrum,  jak to był niezadowolony,  że przy jednym z wypadków,  gdzie w ich auto przy 90km przywalil dostawczak, próg auta za mocno się znieksztalcil (kierowca przezyl). 

7 godzin temu, Alamo napisał:

Logika którą kieruje się odsunięte od władzy towarzystwo jest bowiem taka: 

A co z twoją logika pajacu

http://fakty.interia.pl/opinie/ziemkiewicz/news-bujanie-polska,nId,2422419

O przepraszam - złodzieju.

Chyba, że faktycznie to zakamuflowany ziemkiewicz. 

Romek,  przy pewnych prędkościach już pasy i poduszki Ci nie pomogą.  Do tego samo przeciążenie jakiemu będzie poddane ciało może  załatwic organy. 

• Like 1
Opublikowano
7 godzin temu, Roman176 napisał:

1. a wiesz z kont i jakie ma rząd 

2.pasy i poduszki odgrywają istotną role  najgorsze jest zakleszczenie w konstrukcji w samochodzie 

3.gdzie to przeczytałeś w autoswiat ?? darmowa reklama a wiesz kto obłamie konstruował ??

4. http://allegro.pl/pojazd-opancerzony-brdm-2-zdemilitaryzowany-i7272337247.html

1. Ważne ze ty wszystko wiesz. Przy okazji wypadku Szydłówej było opisywane ze zamawia się prosto u producenta nie ujawniając jaki jest stopień zabezpieczeń. W przypadku napraw auto jedzie do fabryki a nasz serwis się do niego nie dotyka by nikt nie podejrzał rozwiązań 

2. Oczywiście ze odgrywają ale bez strefy zgniotu są na. nic bo i tak. będzie masakra Daron dobrze ci to opisał ale przy braku wiedzy z fizyki matematyki i zdrowego rozsądku to na nic. Rozpędź się z góry na rowerze do 50 i walnij centralnie w ścianę i opisz wrażenia.   Będzie dowód empiryczny

3. Ta odpowiedz  traktuje jako przejaw daleko idącego paraliżu intelektualnego. Co ty tak na prawdę chciałeś napisać i wyrazić?

4. No i co w związku z tym? Co to wnosi?O.o

Opublikowano (edytowane)
9 godzin temu, Alamo napisał:

Zajadły leming marzy każdego dnia aby otworzyć puszkę Pandory,śmietanka ma spływać na cały kraj,jednostki mają być systematycznie likwidowane, w znany z ulic zachodu sposób. Taki program,najlepszy z najlepszych oferuje On i antypis dla Kraju.

Logika którą kieruje się odsunięte od władzy towarzystwo jest bowiem taka: do następnych wyborów, jeśli mają być w normalnym terminie, to my i tak nie dotrwamy. Wsadzą nas, jak nie za trzymanie kryszy nad Amber Gold, to za "reprywatyzacyjne" przekręty, jak nie za "karuzele" VAT, to za łapówki.Jedna nadzieja - że raz jeszcze, jak w 2007, uda się tę łódź wywrócić, zanim śledztwa i sprawy sądowe zajdą za daleko.

A ty jak zwykle bajki wymieszane z obłędem. Kogo wsadzą i za co? Nie bądź śmieszny. Pis już tyle narobił wałków i nałamał prawa, że nie ruszy nikogo z po. Bo wiedzą, że sami potem bekną za swoje grzeszki. Tu zadziała taka sama zasada jak z Trybunałem Stanu dla Ziobry. Jak przyszło co do czego to ci z PO go uratowali  bo nie przyszli na głosowanie. Bali się zemsty pisu Teraz będzie tak samo pis będzie się bał zemsty po i nikogo ważnego z po nie wsadzą.

Piszesz o Amber Gold to ja ci napiszę, że w tej sprawie nikomu z po włos z głowy nie spadnie. Bo Amber Gold prowadzi i łączy się ze SKOK ami. W których umoczony jest pis, który nie chciał ustawy oddającej kontrolę nad skokami do KNF. Komisja Amber Gold ma za zadanie dotrwać do wyborów prezydenckich i jak by co szkalować Tuska. Nic więcej.

Piszesz karuzele VAT owskie. Ja ci napiszę. Ministrem sprawiedliwości był wtedy członek dzisiejszej koalicji Gowin. Fakt Rostowskiemu można by postawić zarzuty. Ale na tej samej zasadzie następny rząd może postawić zarzuty Morawieckiemu. Bo dzisiaj Polska jest największym producentem lewych papierosów. A Morawiecki nic z tym nie robił jako minister i budżet tracił. Tak jak Rostkowski nic nie robił z karuzelami. Pozostaje jeszcze Gliński i ogromne pieniądze wydane na zakup dzieł sztuki z których duża część nawet nie wiadomo czy istnieje.

No i jeszcze sprawa Trybunału Stanu dla Dudy za złamanie konstytucji w sprawie choćby Gersdorf. Nie wspominam już o trzech sędziach.

To takie przykłady na szybko pokazujące, że żadne śledztwa nie zajdą za daleko i nikomu z po nic się nie stanie. Bo ci z pisu wiedzą, że prędzej czy później władzę stracą i wtedy będą nowe śledztwa.  Aczkolwiek ludzi tak głupich jak ty będą dalej mamić, że pozamykają tych z po. Bo już nikt mądry w żadne zamykanie nie wierzy.

Edytowane przez hubertuss
  • Like 1
Opublikowano

Ale już nie wystarczy tylko nie kraść. Teraz należy wziąć się za robotę, za którą obniża się sobie i pozostałym wynagrodzenia.:D  Czyli już wiadomo jaka to będzie praca. Oni udają że nam płacą-my udajemy że pracujemy. Ale wszystko jest legalnie!

Opublikowano (edytowane)

Jakiekolwiek progi płac, cen i podobnych ingerencji w rynek zachęcają do ich stosowania i stają się punktem odniesienia i jedynym sposobem uwolnienia "rynkowości" płac było zniesienie.
Idąc dalej filozofią "minimalnej płacy" automatycznie nasuwa się - maksymalny zysk - a wtedy to już wolny rynek przestaje być wolny i stosunkowo szybko staje się "pusty" 
Nie wiem jak bronić interesów najsłabszych w rynku, ale progowanie i limitowanie jest najłatwiejszym i jednocześnie jednym ze szkodliwszych dla gospodarki sposobów.
Logiczną konsekwencją płacy minimalnej winno być zakazanie akordowego rozliczania wynagrodzeń czy sama idea prowizyjności bo matematycznie stawki wychodzić mogą "nielegalne"

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
9 godzin temu, Ulman napisał:

To nasz rząd kupuje auta od firm zewnętrznych a nie od producenta. Chcesz powiedzieć ze te same dane są dostępne o. naszych rządowych autach? 

Dobrać kaliber??? Chyba sobie jaja robisz.... Ciekawe kto by chciał dokonać zamachu, nawet jakby chciał to znalazłby dogodniejsze momenty niż przejazd samochodem... Papież Franciszek jest tysiąc razy bardziej narażony na zamach niż jakikolwiek polski polityk i potrafi jeździć Golfem albo Fiatem 500.... 

Opublikowano
32 minuty temu, zetorki12 napisał:

No ale kradną mniej ...:ph34r: ?

To się okaże po zmianie rządu. Pis nie chce wielu rzeczy ujawniać. Do dziś nie wiadomo na co poszły ogromne pieniądze z kart w ministerstwie obrony czy środowiska.  Poczytajcie sobie o agencie Tomku i Helperze.

Opublikowano (edytowane)
27 minut temu, lukejro napisał:

... Papież Franciszek jest tysiąc razy bardziej narażony na zamach niż jakikolwiek polski polityk i potrafi jeździć Golfem albo Fiatem 500.... 

I dlatego jest Papieżem Franciszkiem a polski polityk politykiem. bo celowo krzywdę zrobić jest tysiąckrotnie łatwiej niż się od niej zabezpieczyć i jedynie  od przypadkowych - nazwijmy - amatorskich zamachów czy zagrożeń zabezpieczenia mają sens. Jeśli kto profesjonalnie się zabierze do rzeczy - nie ma mocnych. 
Niewiele zyska ktokolwiek atakując głowę Kościoła a wiele stracić może, jeszcze mniej lub zgoła nic , atakując polskiego polityka ale i stracić niewiele tylko weź o tym tych polityków przekonaj. 
Nie są niezastąpieni o czym świadczy cały ich samolot po ruskiej ziemi rozsmarowany a kraj się nie zawalił i dalej rozwijał. Nie vipy budują potęgę są tylko pasożytami co na niej żerują i trochę przesadne te pancerne auta i watahy ochrony jak by byli alfą i omegą. Usilna przepychanka na stołki tylko dowodem nadprodukcji i to dużej tej kasty społecznej dowolnych opcji.
Mieli sądy reformować a na rozprawy jak się czekało latami tak czeka się nadal (przykłady można mnożyć), dobrze że za pieczenie chleba się nie biorą bo byśmy wyginęli z głodu.

Edytowane przez dysydent
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v