Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Popaprancom Tvn tego nie zobaczycie

Home  Wydarzenia  Kolejna dziewczynka zamordowana w Niemczech. Zatrzymany został 25-letni Turek
Webp.net-resizeimage-4-3.png
WYDARZENIA

Kolejna dziewczynka zamordowana w Niemczech. Zatrzymany został 25-letni Turek

Cze 11, 2018, 21:37

83
0

Nie minęła jeszcze fala oburzenia po gwałcie i mordzie dokonanym przez irackiego uchodźcę na 16-letniej Susanne, gdy dzisiaj z Viersen w kraju związkowym Nadrenia Północna-Westfalia (w rejencji Düsseldorf) nadeszły kolejne mrożące krew w żyłach wieści.

Mężczyzna pochodzenia tureckiego oddał się w ręce policji, po śmiertelnym zadźganiu 15-letniej dziewczynki. Ciało nastolatki znaleziono w parku w centrum miasta. Policja twierdzi, że podejrzany był znany władzom i że badano wszelkie możliwe powiązania z atakiem nożem przeprowadzonym w parku. Pozostaje niejasne, co łączyło mordercę z ofiarą.

15-letnia dziewczynka z Rumunii (nie jest jasne, czy miała podwójne obywatelstwo), została przewieziona do szpitala, ale wkrótce zmarła z odniesionych ran.

– To, co stało się dzisiaj w Viersen, jest szokujące. Głęboko odczuwam fakt, że młoda dziewczyna została śmiertelnie zaatakowana w publicznym parku – ogłosił Herbert Reul, minister spraw wewnętrznych Nadrenii Północnej-Westfalii.

Władze początkowo oświadczyły, że szukają mężczyzny o „północnoafrykańskim wyglądzie z lśniącymi czarnymi włosami”.

Alternatywa dla Niemiec szybko skomentowała morderstwo, sarkastycznie twittując o „kolejnym jednorazowym incydencie”.

Opublikowano

Ten pochodzenia tureckiego pewnie był Niemcem ciekawe czy się w Niemczech nie urodził. Szkoda, że twoja propaganda nie podaje ci, że parę dni temu matka zamordowała swoją niepełnosprawną córkę i sama odebrała sobie życie. Widzicie co się dzieje dookoła a nie widzicie co się dzieje w kraju. Bo u nas i nasi nie mordują i nie gwałcą w Polce czy na zachodzie. Tylko tych pochodzenia tureckiego widzicie.

Opublikowano
8 godzin temu, Ulman napisał:

Wiesz już jak można miec największe poparcie i nie być liderem?

Aleś Ty mało gramotny, dobrowolnie oddajesz koszulkę przeciwnikowi. Ty masz naj,,,,,, , a przeciwnik koszulkę lidera:D

Opublikowano
9 godzin temu, Roman176 napisał:

ford galaxy psuł się tylko w magazynie auto świat  i inne świadczy to o patriotyzmie niemieckim 

Tylko galaxy powstało w kooperacji z VW i jednocześnie wypuszczone zostały alhambra i sharan obydwa należące do VW-grup i wszystkie niemal konstrukcyjnie identyczne. 

Opublikowano

Przecież Turcy to nie imigranci. Poza tym, pewnie i tak zaraz go znajdą albo złapią. Jak go tylko znajdą to pewnie i tak już nie odpowie na żadne pytania bo będzie zimny. Leży to tak w interesie społeczności tureckiej jak i rumuńskiej. No chyba że ktoś będzie chciał wk***ić Erdogana, ale wtedy bramy dla masy ludzkiej mogą uchylić się na chwilę szerzej.

Opublikowano (edytowane)

Im się pierze mózgi pisząc te teksty tak by w podtekście dać do zrozumienia, że to imigrant. Mężczyzna pochodzenia tureckiego. To pewnie Niemiec z niemieckimi papierami, który się w Niemczech urodził. Na dodatek jak wynika z tekstu jest znany policji. Niestety pranie mózgów przynosi efekty. tak jak by rodowici Niemcy nie mordowali i nie gwałcili. Propaganda wybiera jednak tylko te przestępstwa do których można podpiąć imigrantów i nastraszyć. Jak już pisałem o zamordowaniu niepełnosprawnej córki i samobójstwie matki, która została z problemami sama propaganda pisowska jakoś nie trąbi.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano

Dokładnie wiedział, że go namierzą i się zgłosił. Żaden imigrant by tego nie zrobił. Ale Bogdanowi wciskają, że był pochodzenia tureckiego więc na pewno świeżo z azji przyjechał by palić mordować i gwałcić.

Opublikowano (edytowane)
52 minuty temu, DTaras napisał:

Socjotechnika i kreatywne postrzeganie rzeczywistości. Roman się chwyta Ulman nie - ot co... Czy właściwie wot szto.

No i to jest bardzo dobra puenta do której zmierzam.  

Jeśli sprawa oczywista nie jest dla PISowca oczywista, to taki osobnik kierując się tylko sobie znaną logiką lub po prostu zaprzaństwem i ślepą wiarą we wszystko uwierzy. Skąd więc taki fan PISu wie że wszelkie wskaźniki którym oddaje cześć jako sukcesy Jarosława nie są tak samo podawane. Tu bardzo proste i dla normalnego człowieka oczywiste porównanie kolega widzi przeciwnie a co dopiero bardziej skomplikowane tematy. Dlatego podaje się im proste komunikaty werbalno wizyjne których nie maja analizować a w nie wierzyć. Karmiono ich nadwyżką w budzecie aż tu przyszedł grudzień i sie zrobiło -30 mld.  Jeśli oczywisty wypadek w Smoleńsku jest dla nich oczywistym zamachem a podnoszenie im podatków postrzegają jako działanie dla ich dobra i mając socjalistyczne poglądy sa przekonani o swojej prawicowości  to się nie dziwię ze   4,5 <  3,62.  A dziwią się muzłumanom ze ślepo wierzą w jakieś bzdetyO.o

Edytowane przez Ulman
Opublikowano

No dobra, jak ktoś miała nadzieję że wreszcie jakieś przetargi na śmigłowce ruszą z miejsca, to właśnie odwołano zaproszenie do skłądania ofert przez producentów.
W planach zostały już tylko 4 szt dla marynarki, te od poszukiwania okrętów podwodnych.
Czyli jednak wszystko poszło się jebać. Napisałem to z pełną świadomością konsekwencji, ale innych słów już nie znajduję. Czyli jednak nasza obronność ma się opierać na US korpusie ekspedycyjnym. Pozostają tylko grające ławeczki.

Opublikowano

Spokojnie za chwilkę te cztery już nie będą potrzebne bo ostatni okręt podwodny jakoś nie długo pójdzie na żyletki. W zeszłym tygodniu wycofali jeden został jeden. tak oto pis buduje Polską potęgę.

Opublikowano

Szczerze wątpię by ktokolwiek zalogowany na tym forum głosował kiedykolwiek na Różę Thun. Pomijając oczywiście fakt, że utożsamianie krytyki rządu z  opluwaniem ojczyzny to jakieś nieporozumienie, lub celowe działanie propagandowe. 

Opublikowano

Co sądzicie o pomyśle referendum konstytucyjnego? Pytania jakie wymyślił prezydent to:

1. Czy jest pani/pan za uchwaleniem nowej konstytucji Rzeczpospolitej Polskiej - tak lub nie, bądź zmian w obowiązującej konstytucji Rzeczpospolitej Polskiej - tak lub nie?

2. Czy jest pani/pan za wprowadzeniem do konstytucji Rzeczpospolitej Polskiej obowiązku przeprowadzenia referendum ogólnokrajowego zatwierdzającego zmiany konstytucji?

3. Czy jest pani/pan za wprowadzeniem do konstytucji obowiązku przeprowadzenie referendum ogólnokrajowego w sprawach o istotnym znaczeniu dla państwa i narodu, jeśli z takim żądaniem wystąpi co najmniej milion obywateli?

4. Czy jest pani/pan za odwołaniem się w preambule konstytucji Rzeczpospolitej Polskiej do ponad tysiącletniego chrześcijańskiego dziedzictwa Polski i Europy jako ważnego źródła naszej tradycji, kultury i narodowej tożsamości?

5. Czy jest pani/pan za konstytucyjnym zagwarantowaniem szczególnego wsparcia dla rodziny polegającego na wprowadzeniu zasady nienaruszalności praw nabytych takich jak świadczenia 500 Plus?

6. Czy jest pani/pan za zagwarantowaniem konstytucji Rzeczpospolitej Polskiej szczególnej ochrony prawa do emerytury dla kobiet od 60 roku życia, a dla mężczyzn od 65 roku życia?

7. Czy jest pani/pan za konstytucyjnym zagwarantowaniem członkostwa Rzeczpospolitej Polskiej w Unii Europejskiej?

8. Czy jest Pani/Pan za zapisaniem w Konstytucji RP gwarancji suwerenności Polski w Unii Europejskiej i wyższości Konstytucji nad prawem międzynarodowym i europejskim?.

9. Czy jest Pani/Pan za konstytucyjnym zagwarantowaniem członkostwa Rzeczypospolitej Polskiej w NATO - w Sojuszu Atlantyckim?.

10. Czy jest Pani/Pan za zagwarantowaniem w Konstytucji RP szczególnej ochrony polskiego rolnictwa i bezpieczeństwa żywnościowego Polski?.

11. Czy jest Pani/Pan za wzmocnieniem w Konstytucji RP pozycji rodziny, z uwzględnieniem obok macierzyństwa również ojcostwa?.

12. Czy jest Pani/Pan za konstytucyjną ochroną pracy, jako fundamentu społecznej gospodarki rynkowej?.

13. Czy jest Pani/Pan za wzmocnieniem kompetencji wybieranego przez Naród prezydenta w sferze polityki zagranicznej i zwierzchnictwa nad Siłami Zbrojnymi Rzeczypospolitej Polskiej?.

14. Czy jest Pani/Pan za przyznaniem w Konstytucji RP gwarancji szczególnej opieki zdrowotnej kobietom ciężarnym, dzieciom, osobom niepełnosprawnym i w podeszłym wieku?.

15. Czy jest Pani/Pan za zagwarantowaniem w Konstytucji RP podziału jednostek samorządu terytorialnego na gminy, powiaty i województwa?

Ja jestem trochę rozczarowany, Szczerze myślałem, że będą to jakieś zmiany ustrojowe. Np. opowiedzenie się za systemem prezydenckim, czy zmianą w ordynacji wyborczej. Tutaj w większości mamy populistyczne bzdety i utrwalenia ideologiczne.   

Opublikowano (edytowane)
16 minut temu, DTaras napisał:

Mirro - serio miałeś kakieś nadzieje? Wybrany śmigłowiec był dobry. Cena niewiem. Śmieszyły mnie jednak głosy, że do środka nie wejdzie samochód.

Dałem miłościwie panującym szansę, choć nadziei na szczęśliwy koniec raczej nie miałem. Ale pomyślałem sobie, że przecież mogę się mylić, bo w pale mi się nie mieściło iż doczekam takich jaj. Gdybyśmy myśleli o wożeniu samochodów to raczej sens miały Chinoki. Ale my nie mamy nawet samochodów dedykowanych do takiego transportu, więc odpuściłem sobie ten wariant. 
W tej sytuacji to chyba w ogóle niedługo pożegnamy się też z Kawalerią Powietrzną, bo trzeba będzie im dać Stary.

Punkt 5 o prawach nabytych - powiedzcie to tym co okroiliście emerytury w związku z ustawą deubekizacyjną.:D

Edytowane przez mirro
Opublikowano

Nienaruszalność praw nabytych dla grób społecznych, to dla mnie brzmi trochę komunistycznie. Punkt piąty to socjalistyczny bełkot. Nic więcej. Głosowałbym na "NIE". 

Opublikowano
To wszystko są bzdety którymi zajmować ma się sejm a nie stanowić konstytucja. Pytania ułożone poto aby zapewnić frekwencję i sukces pytania 1 ppkt. 1. Jak konstytucja pisana dla wielokulturowego bądź co bądź narodu może odwoływać się w preambule do chrześcijaństwa? To może od razu wbrowadźmy do ordynacji: kandydat musi być katolik z zaświadczeniem od biskupa, że praktykujący. Nie podoba mnie się to...
Mirro - jelcze chyba. Poza tym nie ten kaliber maszyny aby takie sprzęty wozić. Coś w podwieszeniu, działko opl albo grubszy moździeż.. Ja jestem ciekaw gdzie ta kasa co miała być już od tego roku na to wydawana poszła...
Opublikowano
40 minut temu, Adrian_K_90 napisał:

Szczerze wątpię by ktokolwiek zalogowany na tym forum głosował kiedykolwiek na Różę Thun. Pomijając oczywiście fakt, że utożsamianie krytyki rządu z  opluwaniem ojczyzny to jakieś nieporozumienie, lub celowe działanie propagandowe. 

Nie wątp,jeden Niemiec się ujawnił,On jest zgoła poprzeć osobę która reprezentuje niemieckie interesy poza granicami kraju.

• Like 1
Opublikowano

Alamo , czy Twój dziadek nie służył przypadkiem w wermachcie ?

Opublikowano

Hubertuss jako popapraniec przetłumacz to na waszeNiemcy: 19-letni imigrant z Somalii próbował podpalić cysternę z mlekiem. Myślał, że w pojeździe jest gaz Kategoria: Świat Podziel się Jak informują niemieckie media, 19-letni imigrant z Somalii, który obecnie ubiega się o przyznanie azylu, próbował... 

Źródło: https://www.prawdaobiektywna.pl/swiat/nieudany-zamach-w-niemczech-4946.html © http://www.prawdaobiektywna.pl

Opublikowano

A to Hubertus za debili odpowiada ? Bo miał bym kilka pytań o Antka ?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v