Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Tylko i wyłącznie traktować za przestępstwo kryminalne a podejrzliwość stosować wobec wszystkich porażonych jako potencjalnych kryminalistów jeśli w strefie porażenia sami z tym nie walczą.

4 minuty temu, DTaras napisał:

Dysydent - pytałeś o płacę minimalną to widzisz, że są też takie środowiska w Niemczech. Bomby podkładała także IRA i dopowiedz sobie jaka to wiara...

IRA to ruch narodowo wyzwoleńczy nie wiem czy naród jeszcze do ideologii (wiary) da się zaliczyć.
Rozwiązania siłowe stosowane gdy polityczne zawodzą czy to w obronie narodu czy wyznania czy czegokolwiek innego i musiałbym się zadeklarować po którejś ze stron w przypadku IRA ale mi to wisi podczas gdy w przypadku Islamu to wolę już chrześcijańską jeśli już jakaś musi być stąd i ja stanę po stronie prewencjuszy doszukujących w Islamie kryminalnych zagrożeń bo praktyka...

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
4 minuty temu, zetorki12 napisał:

Co mnie to ? Chcesz to go wystrzel w kosmos .

Mnie bardziej zastanawia co mu tak w główce pomieszało ?

To samo co ludziom porwanym. Żołnierzom którzy dostali się do niewoli. Innym których Bóg w danej sytuacji nie interweniuje i tym którzy dopiero na jego interwencję liczą. Jest pewna granica, potem jednostka chwyta się wszystkiego albo wyłącza się. 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
27 minut temu, zetorki12 napisał:

Tylko że "zwykłe" przestępstwo , a przestępstwo o podłożu religijnym , to już dla mnie zupełnie co innego . Nie chce mi się wałkować tego od nowa , ale tu jak najbardziej popieram PiS .

Jakie przestępstwo religijne. Zamach to są nie wielkie procenty. Więcej ludzi zginie w wypadach komunikacyjnych idąc po chodniku np. Zostaną przejechani przez pijanego kierowcę lub dziadka, który pomylił pedały. Większość przestępstw popełnianych przez imigrantów to te na tle seksualnym. Po prostu przyjeżdżają muldę chłopaki i ciupciać im się chce. Widzą dziewczyny znacznie skąpiej ubrane niż u siebie i się biorą za nie. Reszta to przestępstwa kradzieży itd. Niestety propaganda wmawia, że to wszystko na tle religijnym. 

Ja nie twierdzę, że imigranci to dobroć, że trzeba ich przyjmować. Ale bardzo duża większość to propaganda wmawiająca głupoty ludziom, której niestety nawet ty uległeś. Bo przestępstwa na tle religijnym to bardzo mały odsetek.

Edytowane przez hubertuss
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)

No to są jeszcze psychiatryki . Za całą ludzkość martwić się nie mam zamiaru . Nie ta kasa i stanowisko . Ja wiem jedynie czego ja nie chcę w danej chwili .

6 minut temu, mirro napisał:

To samo co ludziom porwanym. Żołnierzom którzy dostali się do niewoli. Innym których Bóg w danej sytuacji nie interweniuje i tym którzy dopiero na jego interwencję liczą. Jest pewna granica, potem jednostka chwyta się wszystkiego albo wyłącza się. 

A no hubertus , trza było tak od razu , że to tylko ciupciać chcą ...  Masz siostrę , a może matkę im podeślij . Zawsze to jakaś forma pomocy , takiej od serca od Ciebie będzie ...No skoro nie religijne to Oki

Edytowane przez zetorki12
Opublikowano (edytowane)

Polacy sami byli przez wiek terrorystami i wiedzą jak walczyć w sytuacjach pozornie beznadziejnych i  rozumiemy metody stosowane przez inną od naszej kulturę i dostrzegamy zagrożenie z tego płynące bardziej niż inni bo jednak głównie chodzi o przeżycie dla następnych pokoleń a wiemy jak długofalowo walczyć o przetrwanie a tamci właśnie to robią i jak teraz tu jest Polska dzięki Mickiewiczom Kościuszkom Trauguttom.... i milionom upartych w narodowej dumie czy nawet i wyznaniowej ideologii tak tam teraz dzieje się to samo to wojna kultur ale i wojna biologiczna o przetrwanie genów.
A to że m tej wojny nie chcemy u siebie? Wynika z naturalnej zdolności przeżycia w nas zakorzenionej wszak piszemy po polsku bez ograniczeń a jeszcze sto lat temu ... no może trochę więcej....

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

Jak zwał , tak zwał . Po jaki smok nam dodatkowy kłopot , który jest nie do rozwiązania . Gdyby to jeszcze można powoli dojść do ładu . Ale w tym wypadku to tylko Nam wypada dostosować się do mniejszości .

Opublikowano (edytowane)

Życie nie jest ładem, jest przepychanką i ciągłymi zmianami, ład jest... wyżej napisałem
Ładu może być tyle ile obronimy ale każdy ten ład rozumie po swojemu i zawsze będą konflikty o ten ład czyli bardziej będzie nieład, ruch działanie życie.
No chyba że pojawią się napisy z ostanim KONIEC.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
9 godzin temu, Roman176 napisał:

ni i co ze jestem ?? wykończymy tak nie równa konkurencje ?? nie ..

hmm tak tylko ty uważasz jak z przyjęciem ustawy ......

Doszły ci jakieś problemy z artykułowaniem mysli?

2 godziny temu, marekfarmer napisał:

Materiał na nową wersję posłanki Pawłowicz.

Szkoda dzieciaka:(

37 minut temu, mirro napisał:

Na razie centra to naturalne środowisko mieszkańców miast, a nie terrorystów. Szanse śmierci w zamachu są dużo mniejsze niż spokojnego wypicia kawy na deptaku. Bynajmniej nie neguję potrzeby zachowania czujności i ostrożności, ale poziom nie powinien blokować normalnej aktywności człowieka. Tu dużą rolę maja odegrać informacja i edukacja. Sposób zachowania, działanie, ucieczka. Nie pchanie się tam gdzie biegną zaciekawieni ludzie. Między strachem a ostrożnością jest bardzo cienka granica. Zamienić strach w ostrożność - dobra sprawa. Daje większe szanse na przeżycie. W drugą stronę, murowany paraliż jednostki. Wbrew pozorom większe szanse maja ludzie działający spontanicznie, bez szkolenia specjalistycznego za to z kilkoma wpojonymi komendami działającymi po zaistnieniu zagrożenia.

Jednym słowem ostrożność tak , paranoja nie.

Czy ja sie mylę czy w Polsce od wieków żyli muzłumanie? No ale jesli juz muzłumanie tacy źli to czemu chrześcijan nie przymowali. Toż to nie po chrzescijańsku

Marek , podsumowując twoje wywody

Tuskowa i Petru to łajdacy najgorsi a poseł Pieta tylko pobłądził biedaczek. Pani premier jak kłamała to mówiła półprawdę a Tusk czy inny Miller to po prostu kłamią bezczelnie. W zakłamaniu osiągnąłeś poziom MASTER.

• Like 1
Opublikowano

Groteska czy obłuda? Platforma Obywatelska przeciwko przyjmowaniu do Polski uchodźców

Groteska czy obłuda? Platforma Obywatelska przeciwko przyjmowaniu do Polski uchodźców
FOT.Credit Image: © Mateusz Wlodarczyk/NurPhoto via ZUMA Press/FORUM

Nic nie zmienia się tak szybko i tak często jak obietnice polityków. Jeszcze do niedawna przedstawiciele Platformy Obywatelskiej prezentowali twarde stanowisko za przyjmowaniem do Polski uchodźców. „Polska nie ustąpi w sprawie wprowadzenia w UE stałego i obowiązkowego mechanizmu podziału uchodźców pomiędzy poszczególne kraje, za czym opowiada się kanclerz Niemiec Angela Merkel – podkreślał w październiku roku 2015 ówczesny minister spraw zagranicznych, Grzegorz Schetyna. Narracja ta była aktualna do minionego wtorku.

- Platforma nie jest za przyjęciem uchodźców – powiedział wczoraj Schetyna dziennikarzowi TVP Info. Po początkowym oburzeniu polityków Platformy Obywatelskiej, prezentowanego m.in. na Twiterze przez rzecznika partii Jana Grabca, słowa lidera największej partii opozycyjnej potwierdził Sławomir Neumann – szef klubu PO.

W cytowanej przez portal gazetaprawna.pl wypowiedzi dla PAP stwierdził, że trzeba pomagać uchodźcom i imigrantom, ale należy to robić poza granicami Polski, najlepiej w miejscach, „gdzie łatwiej im się zasymilować”. Dodał, że Platforma Obywatelska popiera odsyłanie „nielegalnych imigrantów ekonomicznych” do bezpiecznych miejsc, m.in. „obozów w krajach przygranicznych”.

Zdaniem Neumanna ustalenia w sprawie relokacji uchodźców podjęte w roku 2015 (rząd Ewy Kopacz poparł wówczas unijną decyzję o podziale 120 tys. uchodźców, z których ponad 6 tys. miało trafić do Polski) są nieaktualne i negocjacje w tej sprawie należy zacząć od nowa.

Dodał również, iż polski rząd, po ewentualnym poparciu kolejnej decyzji w sprawie relokacji uchodźców, będzie musiał zagwarantować obywatelom, iż nie zostaną narażeni na niebezpieczeństwo. Pomóc w tym ma odpowiednia weryfikacja tożsamości relokowanych uchodźców, tak bardzo krytykowana do niedawna m.in. przez Neumanna.

Źródło: gazetaprawna.pl, rp.pl

TK

Opublikowano

A kto tu komu broni żyć ? Normalny człowiek jest zawsze człowiekiem . Problem zaczyna się wtedy kiedy ktoś się nie chce asymilować ze społeczeństwem , a jeszcze na dodatek wymusza na siłę zmianę dotychczasowych reguł życia .

Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, Ulman napisał:

Czy ja sie mylę czy w Polsce od wieków żyli muzłumanie? No ale jesli juz muzłumanie tacy źli to czemu chrześcijan nie przymowali. Toż to nie po chrzescijańsku

i cała kwintesencja jeśli kto zna Historię ostatniego millenium
Historia pokazuje, Weź sobie sługi to dzieci tych sług będą panami twoich dzieci bo wnukom twoim nie pozwolą się już urodzić sługi twych sług.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
11 minut temu, dysydent napisał:

i cała kwintesencja jeśli kto zna Historię ostatniego millenium
Historia pokazuje, Weź sobie sługi to dzieci tych sług będą panami twoich dzieci bo wnukom twoim nie pozwolą się już urodzić sługi twych sług.

Ty , głębokie . Czyje to słowa , no bo chyba nie Twoje ? O.o

Opublikowano

Słowa moje ale myśl widoczna na wielu przykładach i łatwo sklecić podobne kto ma na względzie przyszłość nie swoją a następnych co po nim. Zwłaszcza jeśli ma dzieci to nie ma wątpliwości czyja przyszłość go interesuje.

Opublikowano (edytowane)

bo teraz taka dialektyka modna, nieprawdaż? :)
Bo można; - w środowisku naturalnym najsilniejsze gatunki podlegają degeneracji z braku presji ewolucyjnej i selekcji a ich miejsce zajmują w ekosystemie gatunki powstałe w trudniejszej do przeżycia niszy ekologicznej ale to Darwin i lewacy by mnie okrzyknięto.

Edytowane przez dysydent
Gość marekfarmer
Opublikowano
26 minut temu, Ulman napisał:

Doszły ci jakieś problemy z artykułowaniem mysli?

Materiał na nową wersję posłanki Pawłowicz.

Szkoda dzieciaka:(

Jednym słowem ostrożność tak , paranoja nie.

Marek , podsumowując twoje wywody

Tuskowa i Petru to łajdacy najgorsi a poseł Pieta tylko pobłądził biedaczek. Pani premier jak kłamała to mówiła półprawdę a Tusk czy inny Miller to po prostu kłamią bezczelnie. W zakłamaniu osiągnąłeś poziom MASTER.

Nie wiem poco kłamiesz.

Nigdzie nie pisałem że ,,profesur,,  jest łajdakiem że mu  żona  rogi  doprawiła co najwyżej  jest  ,,Rogaczem,  xD    xD  xD  xD

Tak jak i że rysio  wzioł  koleżankę podczas ,,Puczu,, na maderę

Zacytuj mi post w którym piszę  że są z tego powodu łajdakami. ????

Premier Szydło mówiła półprawdę bo  500+  zrealizowali  ale nie na każde  dla wszystkich.

a  ,,profesur,, jak wiesz mówił że nie będzie podnosił  podatków  a podniósł  więc  kłamał  itd.

Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, mirro napisał:

Spoko, spoko jak tego nie wrzucisz na FB albo inne coś to tak jakby nie istniało. Czytanie ksiąg, zwłaszcza starych, obecnie modne nie jest.:D

a jeszcze bardziej pisanie stąd wegetujemy sobie na prowincjonalnym forum którego głównymi czytelnikami jesteśmy my sami.

Dobra , nieco mi w krzyżu odpuściło.
nara..

o masz! jeden nawet niewiele zrozumiał
eee tam bedzie tego zobaczę czym marchew opryskać.

4 minuty temu, DTaras napisał:

Ludzie! Jeden o muzułmanach w Polsce a drugi mu na to o sługach. Wokół grupa bije brawo bo im się słowo podoba. Wiec jak nic - żadna dyskusja.

Edytowane przez dysydent
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v