Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Gość marekfarmer
Opublikowano
9 minut temu, daron64 napisał:

Wasz argument ostateczny -  obrazek.  Jeszcze tylko Bogdana brakuje. A ile czasu w urzędzie przepracowales? 

A powiedz jakie ko krotnie dyrdymaly wymyślają ci,  którzy w tym urzędzie siedzą? 

I co to za jakieś bzdurne porównanie do kasjerki? 

Ja  jestem  Rolnikiem nie urzędnikiem.

Wszystkie  dyrdymały  byle  drugiemu  utrudnić  dokopać.

Wszystkie  te  bezmyślne  przepisy  wymyślają  urzędnicy.  np.  Jaka krzywa ma być  marchewka  jaki kolor ma mieć jabłko,  żaba   to ryba  i  tak bym ci wymieniał bez końca.  a  o udogodnieniach  przy jakiejkolwiek budowie,  czy  składaniu  wniosku o MGR  to już  lepiej  szkoda słów.

1991067d7135f08bb70f87bf77322dc4.jpg%201991067d7135f08bb70f87bf77322dc4.jpg

Opublikowano (edytowane)
17 minut temu, Bogdan675 napisał:

POpapraniec mysli inaczej .Regulacje uni slużą wykluczeniu polskich firm transportowych to jest według ciebie idioto wolny rynek  ,oni mają w d*pie polskich kierowców tak jak mają w d*pie polskie kasjerki tylko oszolom tego nie rozumie

Jak zwykle po twojemu chamstwem i arogancją zakrzyczeć bo argumentów brak. Co mnie obchodzą polskie firmy transportowe? Boisz się, że właścicielowi na nowego suwa nie starczy. Zobacz czym jeżdżą właściciele a czym kierowcy. Pooglądaj sobie na yt vlogi kierowców pracujących za granicą i może wtedy wyrobisz se jakiś pogląd. Bo na razie jedziesz pisowską propagandą, którą ci tępo co dzień tłoczą do głowy. Jeszce raz się pytam dlaczego gdy zaczęto o tych przepisach mówić protestowali tylko właściciele nie kierowcy? Zaczyni w końcu myśleć a nie tylko używać epitetów. Patrząc na to co piszesz dobitnie potwierdzasz, że idiotą i oszołomem  to co najwyżej sam jesteś. Bo gdybyś myślał i nie był tak zacietrzewiony za tym pisem. To byś się najpierw zorientował komu tak naprawdę te przepisy służą a komu szkodzą. Jeszcze raz ci napiszę rozpoznaj temat np kierowców a dopiero potem się wypowiadaj. Dowiedz się co to znaczy "dziad trans" ilu kierowców pracuje na wypłatę na poczekaj itd. Niech wykluczają te polskie firmy transportowe, polscy kierowcy trafią do uczciwych firm zagranicznych, które za pracę zapłacą jak się należy a nie na poczekaj. Bo szef musiał se kupić nowego suwa.

A pro po urzedników

http://www.fakt.pl/pieniadze/finanse/w-polsce-zatrudniaja-coraz-wiecej-urzednikow/83v3k0t

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano

Marek mówimy, chyba, o zwykłych urzędnikach,  z którymi się stykasz. Powiedz co oni wymyślają? Tylko konkretnie.  O chyba przypisujesz im wymyslanie przepisów,  które oni tylko egzekwuja. 

Opublikowano (edytowane)

egzekwowanie bzdur jest ich uznaniem a z tego ani jednej kromki chleba więcej czy pigułki leku itd itd..
że się wtrącę/
F Kafka nie przypadkiem wpisał się w Historię bo dostrzegł absurd nadmiernej kodyfikacji rzeczywistości przez istotę która z natury jednak jest głupia.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

a szkoda bo ta choroba pleni się od dawna i nikt jej nawet nie spowolnił. dopiero karastrofa jakaż jak wojna rewolucje czy klęski żywiołowe pokazują rzeczywistą przydatność osobników i na co wówczas wszyscy prawnicy, referenci, planiści ... wymienić same powymyślane profesje problem....

Opublikowano (edytowane)
17 minut temu, dysydent napisał:

egzekwowanie bzdur jest ich uznaniem

Nie bardzo. Poza jakimiś niejasnosciami, raczej nie ma miejsca na dowolną interpretacje przepisów. Ja bym pretensje kierował raczej do twórców legislacji w tym kraju,  a nie do tych,  którzy te przepisy egzekwuja. 

Wiadomo,  że patologia jest wszędzie,  że wszędzie znajdą się leserzy, dla których ważniejsza jest kawka, którzy ci warkna,  bo oderwales kogoś od ploteczek itd,  komuś się nie chce.   I tego nie bronię. 

Edytowane przez daron64
Fixed
  • Thanks 1
Opublikowano (edytowane)

nie rozumiem ostatniego zdania bo jakaś literówka, poprawiona dzięki

Znasz całe Prawo zapisane któremu podlegasz? - to pytanie retoryczne.
Znasz takiego który zna wszystkie przepisy przepisiki i inne dyrektywy które dotyczą jego osoby nawet jeśli jest wybitnym autorytetem Prawa bo śmiem twierdzić że nie istnieje nikt taki, no może w dżungli amazońskiej gdzie przepisów nie ma. Wyważenie tych skrajności jest trudne ale czy przypadkierm więcej - nazwijmy to - intelektu społecznego nie jest poświęcane na interpretację drobnych zaleconek nijak się mających się do rzeczywistości/ 
|Rynek cukru. Były limity ile milionów roboczogodzin urzędniczych pochłonęła ich interpretacja a teraz limity zniesione jako uznanie błędu jakim było zarozumialstwo próby kreowaniarynku cukru limitami bo przegrywać zaczyna z rejonami świata gdzie wolna konkurencja wyselekcjonowała metody produkcji tańszej bo rzaden człowiek (urzędnik czy plantator) nigdy nie opanuje całości mprocesów rozległego ryn ku i selekcja najlepiej wybierze najefektywniejsze.... dużo by ale wiadomo o co mi chodzi. 
Zbytnie opisywanie rzeczywistości sztucznymi prawami i regulacjami i - co nie daj Boże - jeszcze literalne ich egzekwowanie ZAWSZE kończyło się upadkiem tak przekombinowanych systemów.

Edytowane przez dysydent
Gość marekfarmer
Opublikowano (edytowane)
20 minut temu, daron64 napisał:

Marek mówimy, chyba, o zwykłych urzędnikach,  z którymi się stykasz. Powiedz co oni wymyślają? Tylko konkretnie.  O chyba przypisujesz im wymyslanie przepisów,  które oni tylko egzekwuja. 

A to są  urzędnicy  zwykli  i  nie zwykli  czy  jak  ????

Po oglądaj trochę   ,,Sprawę  dla  Reportera,,  to będziesz  wiedział  co  wymyślają.

Egzekwują   dobre.   Co  ARIMR  to  inna  interpretacja  przepisów   nawet  w jednym biurze  co  urzędnik to  inaczej. 

Jeden urzędnik  wymyślił  że trzeba  dzieci  odebrać  bo  zamiast  schabowego  w garnku  była  zupa  pomidorowa  bo przecież  dostają 500+  to schab  mają co dziennie jeść. 

To jest  szkoda  klawiatury na to wszystko.

Edytowane przez marekfarmer
Gość marekfarmer
Opublikowano

Napisałem ci  już.

Dla mnie   urzędnik to urzędnik nie ważne  czy  w urzędzie gminy  czy w ministerstwie.

A co ty  urzędnik jesteś  czy jak że ich  tak bronisz  ???

Opublikowano (edytowane)

Szary urzędnik jest konsumentem tych milionów przepisów i współuczestniczy pośrednio w ich tworzeniu bo bez niego po co by je było produkować?
Jeden właściciel gospodarstwa np. podejmuje decyzje rzeczywiste co posiać jak to zrobić i co może oczekiwać, kilku Naukowców i konstruktorów daje Mu do ręki instrumenty do ograniczania ryzyka związanego z działaniem  nie do końca przewidywalnym środowisku, kilkudziesięciu pracowników wytwarza materialne środki produkcji a jeszcze medycy oceniają przydatność lub szkodliwość jego/ich produktów. A ILU URZĘDNIKÓW SIEDZI I PILNUJE ZGODNOŚCI Z PRAWEM JAKIMŚ TAM I STALE SIĘ ZMIENIAJĄCYM te W/W czynności i po co wszak Fizyka, Chemia, Medycyna, i kilka innych nauk ścisłych doskonale radzą sobie bez prawniczych ograniczeń a nawet jeszcze lepiej a tu w Brukseli GŁOSUJĄ  czy neonikotynoidy są szkodliwe dla pszczół. KLASYCZNY KAFKA. 
Prawnicy i politycy wchodzić zaczynają w kompetencje Nauki i jak tak dalej pójdzie upadek bliski.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
1 godzinę temu, Ulman napisał:

A ja mam wujka co ma 2540 Tirów :D:D:D Moze ty na tych Tirach te 100 000 rocznie robisz?xD Nawet zakładając ze masz  wujka  z 5 cioma Tirami to jemu sie to nie podoba bo będzie musiał zapłacić więcej . Przewoźnikom to zwiekszy koszty i zmniejszy konkurencyjność . Ale przecież absolutny priorytet rzadu to dobro człowieka pracy a nie krwiopijcy wyzyskiwacza przedsiębiorcy. Czemu nasz kierowca ma zarabiać mniej jak niemiecki skoro  są ciągłe stęki, jęki , dziwne dzwięki że powinniśmy tak zarabiać jak niemcy i mieć takie dopłaty jak niemcy i w ogóle żyć jak niemcy. A tu jak chcą im wyrównać płace do poziomu niemieckiego to lament że to źle:(o.OO.o

Zarobki w Czechach sa wyższe  ale i tak delegowani bedą zarabiać tyle ile powinni w danym kraju więc to nic nie zmienia

A w UE najwiekszą flotę na pewno maja najwieksze kraje Niemcy i Francja. Zdziwiłbym się gdyby to była Chorwacja

Roman a po co temu twojemu wujkowi te 1500 tirów? Na kierowcach się będzie dorabiał? Ja bym go repolonizował/znacjonalizował. 

widzisz ulmanku kto i jak inteligentny jest w wczoraj w Polsacie le wadowski przepraszał Polskę  Czech wczoraj i Słowacja chcą ponownego głosowania 

zobacz sobie Sachs trans  dorobił się jak ty ulmanku na komunie 

Opublikowano

@marek

Jak bierzemy wszystkich do kupy, to ok. 

Ja pracowałem w urzędzie,  za za***iste 1100zl msc i wiem ile na moim stanowisku było pracy.  Nie takiej,  która sam sobie wymyskalem,  tylko która wymagały odr mnie przepisy i procedury,  ba stanowienia których nie miałem wpływu.  Dlatego mnie takie ataki na urzędników,  jak to nic nie robią i kasę biorą,  denerwują. 

Opublikowano

bo NIC NIE ROBIĄ SENSOWNEGO I SKUTECZNEGO WOBEC RZECZYWISTOŚCI REALNEJ MATERIALNEJ  nawet jeśli im się co innego wydaje.
Nikt nie wybuduje domu jako urzędnik tylko jako budowlaniec a urzędnik co najwyżej może budowlańcowi na budowę nie zezwolić.

Opublikowano (edytowane)

Roman a po co temu twojemu wujkowi te 1500 tirów? Na kierowcach się będzie dorabiał? Ja bym go repolonizował/znacjonalizował. 

dla kasy jak nie wiesz i tak większość Ukrainiec robi 

Głosowanie ws pracowników deleg. było poprowadzone nieprzejrzyście.Zmieniono kolejność,co zawsze wprowadza chaos!Zaprotestowaliśmy jeszcze na sali i wnieśliśmy korektę-zmiana w systemie IT potrwa kilka godzin.Delegacja PO-PSL jest od początku przeciwna tej dyrektywie. @iar_pr

co na to bałwany popierające po ??   jak tam interesy polskie dbają , przepraszam niepolskie mało być 
Edytowane przez Roman176
Opublikowano

romus to ty wuja skroiles:D:D:D, pisza cos o 150 samochodach- znowu pochrzaniles9_9

http://wodzislawslaski.naszemiasto.pl/artykul/ukradli-z-wodzislawskiej-firmy-2-mln-zl-jest-duza-nagroda,3593754,artgal,t,id,tm.html

widze ze w koncu pis-owcy znalezli odpowiednie dla siebie srodowisko naturalne -toi-toi:P, to ich milosc.

za dyrektywa bylo cos ponad 450 glosow przeciw 150 -wiec jakie znaczenie ma pare glosow glownie z sld- to przeciez norma dla lewicy glosowanie za tym zeby robotnicy zarabiali wiecej, 

Gość marekfarmer
Opublikowano
12 minut temu, Roman176 napisał:

dla kasy jak nie wiesz i tak większość Ukrainiec robi 

Głosowanie ws pracowników deleg. było poprowadzone nieprzejrzyście.Zmieniono kolejność,co zawsze wprowadza chaos!Zaprotestowaliśmy jeszcze na sali i wnieśliśmy korektę-zmiana w systemie IT potrwa kilka godzin.Delegacja PO-PSL jest od początku przeciwna tej dyrektywie. @iar_pr

co na to bałwany popierające po ??   jak tam interesy polskie dbają , przepraszam niepolskie mało być 

Nie  wiedzą  jak wybrnąć  z tej kompromitacji 

Chaos   ciekwe że  reszta  w tym chaosie  zagłosowała jak trzeba  więc  może  powinni  zrezygnować  ze swoich   mandatów  skoro sobie  nie radzą 

Opublikowano

nie modlisz sie o deszcz na procesji ??? czlowieku malej wiary-jak jezus ci nie pomaga to moze do allahowi bij poklony:P w takiej arabii saudyjskiej to pada co drugi dzienB|

anastazja potocka IV rp...

.

Opublikowano (edytowane)

Zrobili z siebie idiotów na cały świat. Oni sami nie wiedza co chcieli w ten sposób osiągnąć. To jest kraj upadły i wszyscy to dostrzegają tak jak ostatnio Orban. Jest 4 lata po majdanie, miało być po europejsku, uczciwie,nowa jakość, i co ? Ano nic  - jest jak było i nic się nie zmieniło mimo wpompowanej pomocy rzyczliwości europy i USA. Ukraina się rozpadnie na naszych oczach tylko nikt za bardzo nie chce tego gniota przejąć. Chociaż Orban zakarpaciem pewnie by nie pogardził. Trochę Rumunia, Lwów wiadomo do kogo......... To może mieć sens

Jedynym obecnie realnym sposobem przejęcia Lwowa pod "jakąś tam" jurysdykcję polską czy innych rejonów węgierską itp. jest wcielenie UA do UE. Tylko biorąc psa bierzesz i pchły jego bo we Lwowie ulica po polsku już dawno nie mówi i "odpchlanie" nawet nie wiem czy takie łatwe i opłacalne bo tylko Stalin potrafił skuteczny "sortownik narodów" sklecić i jak pobazgrał po mapach tak później pociągi "sortowały" a kto nie pasował do jakiego worka to na kompostownik syberyjski. Dopiero skala tak drastycznych procesów historycznych może skutecznie granice poprzesuwać a takiej skali nikt by sobie nie życzył nigdzie w Europie tak że jeśli "To <może mieć> jakiś sens" to tylko przy dużej zadymie i lepiej aby nie nastąpiła. Fundamentem pod odbudowę pozycji narodów środkowej Europy jaką miały pod nazwą "Rzeczypospolitej" może się stać tylko akcesja Ukrainy i nic więcej na razie.

trochę ryzykowne takie strategie na publicznych forach ale wielkiego to zasięgu międzynarodowego nie ma i nie wielu dostrzeże wpis w jakimś tam "hyde parku"

jeśli się kiedyś UE rozpadnie to wcale nie musi po granicach przedakcesyjnych

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

Ha , Dokładnie w ten sposób Niemcy obecnie przejęli Polskę .B|

Opublikowano (edytowane)

Jak by tu... aby po rozpadzie UE odzyskać prasłowiański Berlin?
Teoria jest embrionem działania i chociaż śmiertelność zarodków wysoka to ....

A może Berlin już po części nasz tak jak Polska po części niemiecka tylko wtedy lepiej aby UE zmądrzała a nie się rozpadła. 

Wszystko zależy od punktu widzenia bo siłą większą jest cała Europa "w kupie" niż pocięta na jakieś centra i inne kierunki geograficzne.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)
13 godzin temu, Roman176 napisał:

ja bym to inaczej nazwał 2 barany piszą patologie a muj wujek co jest w temacie i ma 150 tirów się myli  xD

tylko ty możesz pluć na pis a eu robi dobrze  

wystarczy proste pytanie kto ma największą flotę w eu  morze się znów głupot naczytali i sprawa również dotyczy Czech czy wy macie jakieś pojecie jakie są w czechach zarobki ???

u nas wygląda to tak biedronka    w Polsce na Śląsku 3 km od granicy czeskiej niema pracowników poszukują od 2 lat biedronka w czechach 4 km o tej   polki pracujące za 4/5 tyś zł  na czeskich warunkach wiec z kierowcami tylko my po d*pie dostaniemy 

Nie wiem gdzie te barany. Bo jak zaczęło się mówić o tej ustawie to tacy jak twój wujek tj właściciele firm krzyczeli, że zablokują tirami wszystkie drogi. Jak przyszło co do czego to blokujących stały przy drogach garstki bo ci co siedzieli za kierownicami tirów może dla ciebie barany jakoś mieli inny interes i nie chcieli razem z szefami dróg blokować. Może i twój wujek się nie myli w tym temacie ale z pewnością ma inne zdanie niż co najmniej 150 kierowców którzy u niego jeżdżą. Po prostu reprezentujesz tu interes rodziny nie koniecznie zbieżny z interesem dużej grupy polskich pracowników A gdy pis podnosił w Polsce stawkę minimalną to było dobre czy złe? Wykończył tym pracodawców czy nie?

Stawki minimalne proponowane w przepisach i tak są niższe w porównaniu do stawek płaconych w tych zawodach w UE. Więc nie wiem po co ta panika. Polski kierowca tira, czy budowlaniec i tak będzie konkurencyjny. A że czyjś wujek zarobi mniej no cóż jego problem  Ważne, że dużo ludzi zarobi więcej.

https://etransport.pl/wiadomosc,52534,150_pojazdow_man_w_barwach_sachs_trans.html

Popatrzcie na komentarze pod artykułem. Tych co głosowali za tą ustawą powinno się za przykład dawać.

Edytowane przez hubertuss
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v