Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
1 minutę temu, daron64 napisał:

U nas niestety pokutuje przekonanie, że co by się nie robiło,  to państwo ma zapewnić by to było opłacalne. 

o już lepiej......   ulman mnie zmartwił ....

Gość marekfarmer
Opublikowano

,,alle  jaja  alle  jaja,, jak mawiała  pewna pani  u sowy  i  przyjaciół

,,Kaszalot,, przyszedł wczoraj pod sejm   co to się stało,  4 lata  temu  d*py  się  ruszyć  nie chciało   ,,Gajowy,,  to  chciał  radykalnych  rozwiązań  za utrudnianie  prac  sejmu   a teraz 

xD  xD  xD 

Opublikowano

No ale w pewnym sensie romuś ma rację . Rządzący są właściwie naszymi wybrańcami i mają dbać by żyło się nam coraz lepiej . Tylko nie rozumiem czemu takie romany i inne marki narzekają , że a to łunia zła , a to dopłaty mamy za małe itp , itd ? Skoro u władzy są ich kochani i najlepsiejsi PiS-owcy , to właściwie do kogo mają pretensję ? Łopozycja jest winna temu że Jurgiel i jego świta sra tak samo na rolników jak i poprzednicy ?

Opublikowano

Kiedyś zastanawiałem się nad Caddy z fabryczną instalacją CNG. Ale kiedy stwierdziłem że do punktów tankowania w Polsce jest kilka to zrezygnowałem. Samo TSI to lekkie ogłupianie nabywcy. Pewnie przy tak małych pojemnościach i wykręconych z nich mocach niedługo będzie sporo niestarych samochodów z tymi silnikami na rynku wtórnym. Albo popyt na same silniki. Przy silniku ze zmiennym stopniem sprężania mogło bardziej chodzić o wielopaliwowość jednostki. Pamiętam jak kiedyś przeprowadziliśmy eksperyment na SKOCIE, gdzie silnik miał podobno taki być. Benzynę w mieszance z ON jeszcze trawił, ale czystej już nie. Za to dobrze sobie radził na propanie z butli wtryskiwanym w kolektor. 
A tak w ogóle to jestem ciekaw będą sobie radzić z wymogiem wielopaliwowości silniki Cuminsa co to mają je montować w Jelczach dla wojska. Chciałbym zobaczyć jak leją do baku "Jet A", a potem maszyna startuje. :D

Opublikowano
Jeszcze miałem napisać. Roman - Solaris i Solbus. Potrzebują pomocy przy badaniach. Zainteresowany jest fundusz krajowy, Chiny i Turcja. Zobaczymy jak się państwo sprawi. Poczytałem o LOT i kontroli NIK też ciekawe rzeczy. Może i na hasło sukcesu to się nadaje ale w szerszej perspektywie trudno powiedzieć. Poczejamy Romanie co będzie dalej. Ja myślę o oszczędnościach. Mirro - Państwo ma dbać o ogół, budować drogi, dbać o infrastrukturę, stwarzać warunki. Niektórzy myślą, że jak państwo ma dbać o obywatela to musi mu dać do ręki pieniądz choć ręka sprawna do pracy. To praca daje państwu pieniądz bo państwo niema a własnej kasy. Więc dawanie wszem i wobec to polityka krótkodystansowa - zły przykład troski.
Opublikowano
8 godzin temu, Ulman napisał:

Roszczeniowy socjalista w najczystszej postaci. 

obudź się chłopie 

8 godzin temu, agromatik napisał:

Ty @Roman o interes sam zacznij dbać, bo jakąś infekcję jeszcze załapiesz.

ty się nie martw o moje interesy mają się dobrze  susza powoli zaczyna dokuczać no i 34c i gorący wiatr 

Opublikowano

Przecież jesteś roszczeniowy. Tylko byś chciał by sie państwo tobą zajmowało , dawało wyzsze dopłaty  i generalnie wszystko ci się należy. Nie potrafisz sobue sam poradzić?

U nas jest generalnie jest fenomen socjologiczno - męczeński. Elektorat popierający obecna władze cieszy sie jak państwo mu zwiększa podatki zwiększa biurokrację  i to popiera. Ludzie wola mieć mniej by państwo miało wiecej. Chyba nawet za komuny tak nie było. No ale w sumie państwo im więcej zabierze ale wyjdzie minister i powie że dochodowosć w rolnictwie wzrosła o 30 % Ludzie w to wierzą i się cieszą. 

Zawsze winni dziennikarze a nie debil w resorcie https://businessinsider.com.pl/polityka/odpowiedz-ministra-piotra-naimskiego-na-prowokacje-energetyka24/hrfnh62

Opublikowano

To że maja długi to pewnie też przez PO i Tuska. W sumie to niech PIS załatwi pszenice po 1000/t i i dopłaty po 500 Eur jak Roman pisał . Wtedy szybciej spłacą długi i statystyka będzie lepsza. 

Roman, a tak na serio. O czym wg, ciebie  ma świadczyć to że są zadłużeni?

Opublikowano
20 minut temu, Ulman napisał:

I było wspaniale  aż do momentu jak system zbankrutował i nastała zmiana rzeczywistosci w której jak widać nadal wielu sobie nie potrafi poradzić

co zbankrutowało ??

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v