Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Gość marekfarmer
Opublikowano

Na  Marsz ,,Pogardy Obywatelskiej,,  przyszedł kto  musiał 

Opublikowano

Ceny paliw to dla Marka temat nieistotny, zdecydowanie ważniejsze jest, ilu ludzi poszlo na marsz..

W Polsacie Sasin o niepełnosprawnych - najbogatsi powinni się podzielić pieniędzmi z tymi, którzy oczekują pomocy od państwa..

Opublikowano

Za mało poszło na marsz bo wszyscy pojechali gdzieś autami i wytworzyli taki popyt na paliwo że podaż nie nadąża i zaczeło drożeć. Także rosnące ceny to znowu wina PO bo gdyby ich zwolennicy zamiast się gdzieś po Polsce rozbijać , przyszli spacerkiem na marsz to paliwo by nie poszło w górę. 

Suski - nie dość że głupkowaty to neokomunista. Ale ludowi sie to podoba. Proletariat ma sie dobrze tylko że teraz wierzą że jak chodzą do kościoła to stali się prawicą

Opublikowano

A to w końcu chodzi o rozwiązania systemowe w sprawie niepełnosprawnych, czy oto aby najbogatsi podzielili się pieniędzmi? Bo jakiś dwugłos mi się wkrada z wypowiedzi miłościwie panujących.

Opublikowano

Ten suski to ma  troche racji z tymi niedokonaniami  obecnego wieszcza :D..na bank nie wymordowano jeszcze rodakow....no i kolano poszlo od wspinaczki alpejskiej po schodkach i padania na kleczki w czasie męczennic  😂

Gość marekfarmer
Opublikowano
4 godziny temu, daron64 napisał:

Ceny paliw to dla Marka temat nieistotny, zdecydowanie ważniejsze jest, ilu ludzi poszlo na marsz..

Nieistotny  bo mam zapasy   Ropy  zrobione  za dobrą  cenę    także  mam to gdzieś  ile obecnie  jest  na stacji.  Będę  się  martwił  we  wrześniu jak się  zapasy skończą  :) 

1 godzinę temu, mirro napisał:

A to w końcu chodzi o rozwiązania systemowe w sprawie niepełnosprawnych, czy oto aby najbogatsi podzielili się pieniędzmi? Bo jakiś dwugłos mi się wkrada z wypowiedzi miłościwie panujących.

Sprawa  osób  ,,niepełnosprawnych,,  to  grubsza sprawa.  Dam ci taki  przykład  co się  kilka  dni temu dowiedziałem  Jeden z sąsiadów ma  3 córki  wysłał je  do szkoły  specjalnej  nie  były one  niepełnosprawne  ruchowo  ani  umysłowo  po prostu  gorzej od  innych  uczyły się w szkole w podstawówce .  po ukończeniu  szkoły  specjalnej  dostają  tą  rentę  socjalną   i takich  jest  cała  masa.

Dlatego  popieram to co pisał Ulman  dać  im  rehabilitację  leki  itd.  za darmo i tyle. A tym  którzy   są  najbardziej  niepełnosprawni  dać  i  darmową  opieka  w domu.

A  całej reszcie   dać  po prostu  pracę   będzie  to  dla  nich lepsze  niż  ta  renta  socjalna.

Opublikowano
Marek! Przecież to ktoś będzie musiał decydować, przydzielać i organizować przetargi na usługi. Stworzą się kolejki. Naprawdę podoba Ci się jak działa NFZ? Nie dziwię się tym rodzicom. W służbie zdrowia nie masz prawa decydować o należności i dopłacić do lepszej procedury. Albo bierzesz z NFZ albo całość na własny koszt i to nie jest dobre. Ci rodzice o tym wiedzą i nic dziwnego, że im się to nie podoba. Przyjadzie potrzeba nagła i stoisz w kolejce - mając fundusz jesteś niezależny.
Opublikowano
11 minut temu, OnufryZagłoba napisał:

Rysio powraca w swoim stylu i zaprasza lemingi do współpracy :D:D:D .

DdE2ppAXkAABrQQ.jpg

Kto głosował na tego debila ? 

Tacy sami ludzie jak ci, co głosowali na PiS,  po, PSL, kukiza itd. 

@marek

Caly czas stoisz murem za socjalnym pisem,  a wali cię ile kosztuje ropa na stacji? Ja myślę,  że w ramach solidarności powinieneś się zapasami ropy podzielić z mniej zasadami,  którzy nie mają zapasów. 

Opublikowano
1 godzinę temu, marekfarmer napisał:

Dlatego  popieram to co pisał Ulman  dać  im  rehabilitację  leki  itd.  za darmo i tyle. A tym  którzy   są  najbardziej  niepełnosprawni  dać  i  darmową  opieka  w domu.

A  całej reszcie   dać  po prostu  pracę   będzie  to  dla  nich lepsze  niż  ta  renta  socjalna.

Z tą pracą to jednak mogą być większe problemy niż myślisz. Przy podobnej niepełnosprawności mogą być niuanse które wręcz uniemożliwiają wykonywanie danej pracy albo pracy w ogóle. Dlatego też te przypadki wymagają indywidualnego podejścia, także do podstawowych potrzeb. Praca to dodatek do rehabilitacji, albo dawanie zajęcia na część dnia. Ja bym tu szczególnej produktywności raczej nie oczekiwał.

Opublikowano
2 godziny temu, marekfarmer napisał:

Nieistotny  bo mam zapasy   Ropy  zrobione  za dobrą  cenę    także  mam to gdzieś  ile obecnie  jest  na stacji.  Będę  się  martwił  we  wrześniu jak się  zapasy skończą  :) 

Sprawa  osób  ,,niepełnosprawnych,,  to  grubsza sprawa.  Dam ci taki  przykład  co się  kilka  dni temu dowiedziałem  Jeden z sąsiadów ma  3 córki  wysłał je  do szkoły  specjalnej  nie  były one  niepełnosprawne  ruchowo  ani  umysłowo  po prostu  gorzej od  innych  uczyły się w szkole w podstawówce .  po ukończeniu  szkoły  specjalnej  dostają  tą  rentę  socjalną   i takich  jest  cała  masa.

Zabawne bo gdy pisałem, by zrobić podobnie zamiast 500 plus by kasa szła tylko na dzieci to byłeś innego zdania. Że trzeba dawać kasę rodzicom bo oni wiedzą najlepiej. A teraz co zwrot o 180 stopni? Bo ten protest twej ukochanej władzy nie pasuje.

Jak ci podawali przykłady jak ludzie zwalniają się z pracy by wyłudzić na pierwsze dziecko to też udawałeś, że to mało ważne i marginalne. Takich też jest cała masa i co oni mogą kasę brać a niepełnosprawni nie mogą?

1 godzinę temu, OnufryZagłoba napisał:

Rysio powraca w swoim stylu i zaprasza lemingi do współpracy :D:D:D .

DdE2ppAXkAABrQQ.jpg

Kto głosował na tego debila ? 

Wiesz na pewno nie jest aż takim debilem jak ty. To, że się w polityce nie sprawdził to i tak bardzo ci do niego daleko. Więc nie nazywaj tak kogoś kto jest pewnie kilkadziesiąt razy od ciebie sprawniejszy intelektualnie.

Opublikowano
1 godzinę temu, wojtekd napisał:

SPOntaniczny  aPOlityczny PrOtest .

"W piątek rozmawiałem z paniami i panami, którzy tutaj protestują w sprawie wsparcia państwa dla opiekunów dzieci niepełnosprawnych. Wczoraj przedstawiciele naszej partii przedstawili i przekazali im projekt ustawy, która by rozwiązywała te problemy. Chciałem bardzo mocno podkreślić, że będziemy wykorzystywali wszystkie możliwości po to, by zmusić rząd (...)  i samego premiera do rozwiązania tej palącej i niezwykle ważnej z punktu widzenia interesów dzieci niepełnosprawnych, ale też niezwykle ważnej moralnie, kwestii.

To jest taka sprawa, która jest swego rodzaju wskaźnikiem, wykładnikiem działania państwa. Działania państwa tam, gdzie kwestie moralne, gdzie kwestie zobowiązań wobec tych, którzy zostali potraktowani przez los szczególnie okrutnie, pokazują, jakie to państwo jest, jaka ta władza jest. Jeżeli ta władza nie jest w stanie wykazać empatii, nie jest w stanie wykazać współczucia, mówię tutaj oczywiście o współczuciu czynnym, takim, które prowadzi do jakiejś poprawy losu, to pokazuje po prostu swoją twarz"

Opublikowano
Muszę uważać z tym pisaniem. Mam potłuczony wyświetlacz i grube paluchy więc zdarzają mi się literówki. Każdy taki incydent grozi przestrzeleniem kolana, wytarzaniem w łajnie i rzuceniem świniom na pożarcie.
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, wojtekd napisał:

SPOntaniczny  aPOlityczny PrOtest .

Jako zajadły leming muszę powiedzieć że wypowiedź tej Pani jest pokłosiem działań związanych z protestem. Podejrzewam że gdyby rządziło PO czy SLD to apel o niegłosowanie na kandydatów tych partii nie spotkałby się z taką reakcją. Ale że apeluje o niegłosowanie na kandydatów PiS, toż to zniewaga najwyższych lotów.:D
Jej apel raczej nie porwie tłumów, ale pokazuje też , iż osiągnięto kolejny etap protestu, przekroczono kolejną barierą ludzkiej wytrzymałości. Rząd i ugrupowanie z którego się wywodzi, przestał być partnerem w dyskusji albo tzw ostatnią nadzieją, zaś stał się wrogiem. 
A trzeba powiedzieć iż uczciwie na to zapracował. 

Czy jest szansa aby rozgonić to towarzystwo a kasę jakoś efektywnie zagospodarować?
"PFN włączyła się w liczenie strat za II wojnę światową. Będzie również zajmować się promocją w amerykańskim Kongresie gen. Ryszarda Kuklińskiego - czytamy w "Gazecie Wyborczej".

Budżet PFN szacowany jest na około 200 milion złotych. Z informacji gazety wynika, że w planach na zagospodarowanie środków jest m.in. promowanie w świecie gen. Ryszard Kukliński. "Fundacja planuje dużą konferencję »w sercu amerykańskiej polityki, najprawdopodobniej na Kapitolu«. Ma być też objazdowa wystawa" - podaje "GW". Wiadomo też, że PFN prowadzi projekt Zwiastun, w ramach którego przedstawia się sylwetkę Kuklińskiego żołnierzom NATO stacjonującym w Polsce."
https://www.onet.pl/?utm_source=wiadomosci_viasg&utm_medium=nitro&utm_campaign=allonet_nitro_new&srcc=ucs&pid=77a117df-2bb0-441a-833d-ee837b5e1869&sid=b177a2c9-166f-4113-9b28-185bbe554807&utm_v=2

Edytowane przez mirro
Opublikowano
1 godzinę temu, OnufryZagłoba napisał:

Już nie Nowoczesny Rysio do współpracy ,, metyrorycznej '' zapraszał właśnie takich debili jak Ty !

To, że ktoś zrobił literówkę to nie znaczy, że jest debilem. Ale dla debli to faktycznie sensacja. Jeszcze raz ci powtarzam nie nazywaj debilem kogoś, kto w życiu osiągnął dużo dużo więcej niż ty.  Bo jeszcze raz ci powtarzam gość jest intelektualnie dużo dużo od ciebie sprawniejszy. Dorobił się milionów wprowadził partię do sejmu. Zrób to samo albo lepiej i wtedy będziesz mógł go tak nazywać.

Opublikowano
Morro - co to znaczy? 20 mln za rejs ze wszystkim to było za dużo a 200 na pitolenie o szopenie i utyski o Kuklińskim jest ok? Czy o co chodzi? Tym bardziej, że Kukliński wiedział, że postąpił właściwie ale chyba do końca nie żyło mu się z tym dobrze - czy chciałby takiego szumu? Wątpię. ZPiT Mazowsze też zbyt słaby? Gdzie promocja turystyki? Mieści się w konwencji PFN?
Opublikowano (edytowane)
4 godziny temu, mirro napisał:

Z tą pracą to jednak mogą być większe problemy niż myślisz. Przy podobnej niepełnosprawności mogą być niuanse które wręcz uniemożliwiają wykonywanie danej pracy albo pracy w ogóle. Dlatego też te przypadki wymagają indywidualnego podejścia, także do podstawowych potrzeb. Praca to dodatek do rehabilitacji, albo dawanie zajęcia na część dnia. Ja bym tu szczególnej produktywności raczej nie oczekiwał.

Jest tu pewne przekłamanie. Moje zdanie jest takie ze jeśli klient kontaktuje, samodzielnie je, korzysta z toalety, nie jest agresywny i absorbujacy to powinny być dzienne osrodki rehabilitacji czy opieki by zebrać jakąś grupę, prowadzić zajęcia, terapie czy co tam jeszcze. Takie rozwiązanie pozwoliło by rodzicom pracować zawodowo a niepełnosprawnym pracować z fachowcami. Dla jednych i drugich wyjście poza 4 ściany mieszkania byłoby korzystne. Warunek podstawowy  - opieka należy sie tym których rodzice/opiekunowie pracują.  

Panowie szlachta , takich instytucji do trwonienia pieniędzy będzie coraz więcej. Matoły urzednicze muszą wymyśleć coś czego jeszcze nie było by sie wykazać i zabłysnąć. Premier Szydło mówiła że wystarczy nie kraść i na wszystko bedzie ale że nie miała pojecia co mówi to można jej wybaczyć. Tymczasem kołderka jest za krótka imamy nowy podateczek od najlepiej zarabiajacych. Oczywiście ku uciesze socjalnego elektoratu trzeba zabrać najbogatszym bo to wąska grupa która i tak na PIS by nie głosowała a nawet jesli  się cześć odwróci to żadna strata.  

Na śmigłowce, czołgi i łodzie podwodne  też już kasy nie ma jak sie wydało na socjal i zatrudnianie kolejnych urzedników  https://wiadomosci.wp.pl/mon-tnie-koszty-nie-bedzie-nowych-maszyn-zostana-postsowieckie-smiglowce-i-czolgi-6251954519795329a   a tu coraz to nowy podatek  - od najbogatszych, bankowy, od paliwa, od galerii  i to wszystko w trosce o obywatela. Ale ciemny lud wszystko kupi bo im się wydaje że to ich nie dotyczy bo sa biedni, jezdzą rowerem nic nie mają w banku i nie chodzą po galeriach:D

Edytowane przez Ulman
Opublikowano
1 godzinę temu, DTaras napisał:

Morro - co to znaczy? 20 mln za rejs ze wszystkim to było za dużo a 200 na pitolenie o szopenie i utyski o Kuklińskim jest ok? Czy o co chodzi? Tym bardziej, że Kukliński wiedział, że postąpił właściwie ale chyba do końca nie żyło mu się z tym dobrze - czy chciałby takiego szumu? Wątpię. ZPiT Mazowsze też zbyt słaby? Gdzie promocja turystyki? Mieści się w konwencji PFN?

Nic z tych rzeczy o których piszesz nie mieści się w konwencji PFN. Bo poza II WŚ i Kukliński nie mamy nic godnego do zaprezentowania, przynajmniej tak jest zakodowane w baniakach ludzi PFN.  Tylko męczeństwo i walka z komuną.

Opublikowano

Wyobraźcie sobie co by było gdyby to samo mówił/pisał/robił dyplomata rosyjski w Hamburgu. Ale że to UPAiński to uszy po sobie i dalej darmowy gaz pompujemy tej swołoczy. https://kresy.pl/wydarzenia/polska/polskie-msz-nie-chce-komentowac-sprawy-ukrainskiego-konsula-neonazisty/

Najlepsze jest jednak to MSZ nie zamierza komentować doniesień medialnych dotyczących wypowiedzi dyplomaty ukraińskiego akredytowanego w Niemczech. Wyrażamy nadzieję, że takie incydenty nie będą wpływały na niezwykle intensywną agendę relacji polsko-ukraińskich. 

Pluje nam menda w twarz a my mamy nadzieję że to nie zakłóci naszych relacji i się na nas nie obrazą.  

Co z tego że wstaliśmy z kolan jak nas ru.... na stojąco?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...
v