Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, marekfarmer napisał:

Zawsze  jest  nadzieja 

Jak mawiał  Święty  Maxymilian Kolbe  ,, Nadzieja  tylko  nadzieja...,,,

gdyby mieli jakieś powietrze .......... temperatura 50 stopni  ja obstawiam ze zostali zmiażdżeni  ...:(   parę lat starsi ode mnie młodzież 

4 minuty temu, Ulman napisał:

Ja już tez się za Romkiem stęskniłem - oprócz Marka to jakiś nalot zdewociałych ortodoksów się zrobił.

.....          zaskoczyłeś mnie.........  

Gość marekfarmer
Opublikowano (edytowane)

Miejmy nadzieje  że  przeżyli 

10 minut temu, Ulman napisał:

No to pewnie za Amber gold nie można obwiniać rządzących bo to jacyś urzędnicy na dole nie dopilnowali.  Podobnie z mafią vatowską  - toż to urzednicy zawinili a nie rządzący. 

Ja już tez się za Romkiem stęskniłem - oprócz Marka to jakiś nalot zdewociałych ortodoksów się zrobił.

Alamo - też cie bardzo lubie

Nie porównuj Amber Goldu  do   Incydentu  na Komisariacie Policji.

Bo jak wiemy  ci na górze  wiedzieli co robi  Amber  gold  i nic nie zrobili. 

A  jak z tymi  Strażnikami  HGW  odpowiada  za  ich przewinienia  czy  nie  ??????

Edytowane przez marekfarmer
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, marekfarmer napisał:

Co  innego  jest próba  zakneblowania ust  dziennikarzy w sprawie  ,,Taśm  Prawdy,,

Czy  inwigilacja  bodajże   2 tyś  dziennikarzy co miało miejsca  za PO

Czy słynna  Afera  Marszałkowa 

A co  innego  szpieg  w szeregach Policji  bo nie wiadomo  czy zrobił  to  by Prawda ujrzała światło dzienne  czy  dla  kasy.

Bo  jeśli dla kasy  to trzeba taką sprzedajną gnidę  wyeliminować  bo  nie wiadomo co i komu sprzeda jutro

Tobie chyba propaganda pisu do reszty mózg wypaliła. Jaki szpieg? Czy chciał byś, aby gdyby tobie się przydarzyła taka sytuacja jak temu chłopakowi na Policji nikt o tym nie poinformował opinii publicznej? Czy twoja rodzina nazwała by tego człowieka konfiturą? Przykre jest co tutaj wypisujesz. Przykre są twoje teksty pełne znieczulicy czy to dla kalekich dzieci i ich matek w sejmie o których piszesz, że mają mordy. czy dla chłopaka, którego zamordowano na komendzie. Gdzie o człowieku, który ujawnił ten fakt piszesz konfitura. Nie wiem czy to wrodzona znieczulica czy wrodzona głupota. Ale ten człowiek zrobił co zrobił. I w przypadku gdy w sprawę zamieszana była Policja a prokuratura nie dawała pewności, że spraw zamiecie się pod dywan to bardzo dobrze zrobił. Tym bardziej, że prokuratura i ministrowie nie zrobili z tym nic od oku. Ale ty jesteś za głupi by tą sytuację ogarnąć. Inaczej niestety nie można nazwa człowieka, który nazywa ujawniającego zbrodni konfidentem. Dodajmy zbrodni z którą organy państwa ni nie zrobiły przez rok.

38 minut temu, marekfarmer napisał:

Nie widzę  aby  zachowanie  Policjantów  było nieprawidłowością  obecnej władzy???

Czyli wszystkie przewinienia Straży  Miejskiej w Warszawie to  nieprawidłowości  HGW  ????

Czyli jak inwigilowano dziennikarzy. Na mocy nakazów prokuratorskich to wina była po . Jak teraz coś źle to ni wina piu. Komu ten kit?

12 minut temu, marekfarmer napisał:

Zawsze  jest  nadzieja 

Jak mawiał  Święty  Maksymilian Kolbe  ,, Nadzieja  tylko  nadzieja...,,,

Nie wstyd ci na świętych się powoływać. A gdzie są mordy matek i kalekich dzieci z sejmu o których nie dawno pisałaś? A gdzie konfitura czyli człowiek, który ujawnił morderstwo z którym ani prokuratura ani policja ani ministrowi pisowscy przez rok ni nie zrobili. Naprawdę ci nie wstyd? Twoje współczuje dla górników jest tak szczere jak cała reszta fałszu i obłudy którą tu prezentujesz.

12 minut temu, marekfarmer napisał:

Miejmy nadzieje  że  przeżyli 

A  jak z tymi  Strażnikami  HGW  odpowiada  za  ich przewinienia  czy  nie  ??????

Czy zabójstwo na komisariacie nazywasz incydentem? Jeśli tak to oświadczam ci, że o tym wiedziała prokuratura, policja Zieliński i Błaszczak i też nic nie robili. A zamordowano człowieka. I do czasu ujawnienia sprawy w mediach nikt nie poniósł odpowiedzialności. A i po ujawnianiu odpowiedzialność szefostwa, które nie dopełniło obowiązku wyjaśniania sprawy była znikoma.

Edytowane przez hubertuss
  • Like 1
Opublikowano

No Marek grubo jedziesz. Kiedy nasi w warunkach działań wojennych ostrzelali wioskę to była zbrodnia wojenna. A kiedy policjanci w komfortowych warunkach komisariatu i na spokojnie doprowadzili do śmierci człowieka to incydent. 
Zważ jeszcze, że człowiek w postaci funkcjonariusza policji, uwikłany w ten sposób jest bardziej podatny na szantaż i ewentualne sprzedawanie wrażliwych informacji. Może to trwać dość długo a gościu, może zostać wyznaczony na wysokie stanowiska gdzie dostęp do informacji stanowiącej tajemnicę służbową czy państwową jest dużo szerszy.

Opublikowano
26 minut temu, hubertuss napisał:

Nie wstyd ci na świętych się powoływać. A gdzie są mordy matek i kalekich dzieci z sejmu o których nie dawno pisałaś? A gdzie konfitura czyli człowiek, który ujawnił morderstwo z którym ani prokuratura ani policja ani ministrowi pisowscy przez rok ni nie zrobili. Naprawdę ci nie wstyd? Twoje współczuje dla górników jest tak szczere jak cała reszta fałszu i obłudy którą tu prezentujesz.

chłopie jedni żyją a drudzy umierają w męczarniach a ty ich wrzuciłeś do jednego wora......

Opublikowano (edytowane)

Ja nikogo nie wrzucam do żadnego wora. Tylko człowiek mający pogardę dla innych w tym zamęczonego na komisariacie śmiesznie wygląda jak w innych sprawach przywołuje cytaty świętych. To się chyba faryzeusz nazywa. Jeśli już mowa o religii.

Chłopak mezony na komisariacie lekkiej śmierci ni miał.

A co do ostrzelania wioski w Iraku. Spraw nagłośnili politycy pis by dowali Tuskowi. Żołnierze się nie liczyli.

Opublikowano
11 minut temu, hubertuss napisał:

A co do ostrzelania wioski w Iraku. Spraw nagłośnili politycy pis by dowali Tuskowi. Żołnierze się nie liczyli.

coś ci się pomyliło  bo to było za pisu a oskarżył 

Szef MON Bogdan Klich powiedział w czwartek w Polsat News, że dokładnie muszą zostać zbadane działania podejmowane przez SKW w sprawie ostrzelania afgańskiej wioski Nangar Khel

Opublikowano (edytowane)
47 minut temu, marekfarmer napisał:

Tak jak Hubertuss napisał - góra też wiedziała co się wydarzyło i nie ruszyli palcem wiec co to za róznica?O.o I jedni i drudzy nie chcieli by wyszło na jaw. Zabili chłopaka i incydent?  No to moze w kopalni Wujek były incydenty albo w UBeckich aresztach? Jesli wierzysz w morderstwo Leppera to moze i jemu przydarzył się incydent :D Relatywizm i zakłamanie na poziomie "master"

Roman - masz poczytaj https://pl.wikipedia.org/wiki/Incydent_w_Nangar_Chel . Dodam jeszcze ze Kaczyński był premierem do 16.11.2007 i wtedy ich oskarzano.

Edytowane przez Ulman
Opublikowano

Nic mi się Roman nie pomyliło. Oskarżał Szczygło. Całą masę publikacji w necie znajdziesz. Jak mówił o bandzie durni strzelających do cywili a potem przepraszał. Kich przynajmniej uczciwie powiedział, że sprawę należy wyjaśnić. Nie wiem gdzie ty w zacytowanych przez siebie jego słowach widzisz w tekście oskarżenie?

https://news.money.pl/artykul/szczyglo;przeprasza;zolnierzy;z;nangar;khel,67,0,320323.html

Opublikowano

znam takich co widzieli i to pare razy jak to bylo,choc akurat na innych zmianach- to jest wojna a nie piknik majowy.......a na wojnie gina przewaznie niewinni ludzie.......znajomy z dawnych czasow byl na wzgorzach golan-tam mieli wczasy -gdy nastepni zolnierze jechali do iraku czy afganistanu tez pewnie mysleli ze bedzie kuul....

w ciagu jednego tygodnia kwietniowego w woj.podkarpackim pod kolami swoich ciagnikow zginelo 4 rolnikow. 

Opublikowano

gdy topnie na kopalni zawsze są skutki uboczne bólu głowy itp  ale to chyba to co piszesz........     jakim ciągnikiem jeździsz dzisiaj są karty a tacho jeszcze jest ?? 

Opublikowano

moj kumpel pracowal w przedsiebiorstwie budowy kopaln z bytomia-gdy w polsce nie mieli roboty to pojechali  do hiszpanii, raz zamienil sie na zmiany z kolega z pokoju- ten kolega wtedy zginal, kumpel na tym zakonczyl kariere gornika, jest dalej elektrykiem tyle ze teraz na wysokosci i jeszcze pare lat musi do emerytury pracowac......

ja tak ze 3 razy sie witalem z kostucha, trzeba wsiadac i jechac dalej- nie ma innego wyjscia........najgorzej w nocy ,wtedy jest za duzo czasu na myslenie;)

Opublikowano

Panowie , nie biadolic tutaj tylko cieszyć się życiem. Z dzieciakami się pobawic, żonę wyobracać (nie koniecznie swoją)^_^, wypić z kolegami,  za młodymi laskami się pooglądać, zobaczyc trochę świata, zrobić to co by sie chciało ale zawsze nie było czasu albo ochoty. 

L chaim! :789_star_of_david: 

:tw_beer:  

Gość marekfarmer
Opublikowano
11 godzin temu, Ulman napisał:

Tak jak Hubertuss napisał - góra też wiedziała co się wydarzyło i nie ruszyli palcem wiec co to za róznica?O.o I jedni i drudzy nie chcieli by wyszło na jaw. Zabili chłopaka i incydent?  No to moze w kopalni Wujek były incydenty albo w UBeckich aresztach? Jesli wierzysz w morderstwo Leppera to moze i jemu przydarzył się incydent :D Relatywizm i zakłamanie na poziomie "master"

Roman - masz poczytaj https://pl.wikipedia.org/wiki/Incydent_w_Nangar_Chel . Dodam jeszcze ze Kaczyński był premierem do 16.11.2007 i wtedy ich oskarzano.

Bredni  Hubertussa  nie czytam  ignoruje  jego  posty  poco ma czytać  jego   brednie.

Różnica  jest  taka  że przy Amber Gold  można było  zainterweniować  i mniej ludzi straciło by  kasę. a w przypadku  na komisariacie  już  nikt temu  człowiekowi życia  nie wróci. 

Był  to incydent  bo przytrafił  im się  jeden  raz  wiec  to incydent  nie nagminna praktyka. 

A  donosiciel na kolegów  to  najgorsza  swołocz  jaka może  być   gdyby nie te wszystkie ,,TW Bolki,,  Polska wyglądała by pewnie  dużo  lepiej 

Opublikowano

Człowieku,  co ty za bzdury piszesz.  Koleś,  który ujawnił to nagranie to najgorsza swolocz? Donosiciel na kolegów? k**wa zajebisci koledzy,  nie ma co. 

To nie była sytuacja, że koleś doniósł, że sobie patrol zajechal w las oko zrobić, tylko zginął tam chłopak.  Dla ciebie nie ma różnicy w związku z jaką sytuacja pojawia się przeciek? Czyli co,  uważasz, żel lepiej żeby to nie wyszło na jaw? 

Opublikowano

@marekfarmer Bardzo dobrze, że ignorujesz moje posty. Po co mam zmagać się z twoją głupota i zaprzaństwem. gdyby takie coś spotkało na komendzie twojego bliskiego to też nazwał byś sprawę incydentem a tego co nagłośnił sprawę po roku ignorancji władz prokuratury i policji konfiturą?

Czy ty naprawdę nie potrafisz odróżnić donosiciela od człowieka, który zgłosił zbrodnię? Czy jak cię okradną i ktoś zgłosi na policję będzie konfiturą czy praworządnym obywatelem? Czy wtedy wytłumaczysz taką kradzież jako incydent z którym nie należy nic robić i zgłaszać? Czy ty jesteś normalny?

Możesz sobie pisać, że brednie pisze. Ale większość tutaj widzi kto z nas dwóch brednie pisze.

Opublikowano

Incydentalnie to UB i SB katowało swoje ofiary, również na posterunkach. Tylko o co tyle teraz krzyku? Przecież raz na jakiś czas każdemu może się zdarzyć.:D

Opublikowano (edytowane)
28 minut temu, marekfarmer napisał:

Bredni  Hubertussa  nie czytam  ignoruje  jego  posty  poco ma czytać  jego   brednie.

Różnica  jest  taka  że przy Amber Gold  można było  zainterweniować  i mniej ludzi straciło by  kasę. a w przypadku  na komisariacie  już  nikt temu  człowiekowi życia  nie wróci. 

Był  to incydent  bo przytrafił  im się  jeden  raz  wiec  to incydent  nie nagminna praktyka. 

A  donosiciel na kolegów  to  najgorsza  swołocz  jaka może  być   gdyby nie te wszystkie ,,TW Bolki,,  Polska wyglądała by pewnie  dużo  lepiej 

Czyli co jak ktoś kogoś zabije i już życia mu nikt nie wróci to nie trzeba karać morderców? Zabicie kogoś i tuszowanie sprawy przez rząd to dla ciebie incydent? Żebyś takiego incydentu w życiu nie musiał doświadczać jak doświadczyli rodzice tego człowieka.  Wtedy na naukę będzie za późno.

Jak się przytrafiło jeden raz to co zabójcom darować bo jeden raz? Nie dawno biłeś pianę z powodu głupiej tabliczki bo to po. A teraz zabicie człowieka i tuszowanie sprawy przez pis to incydent. Większego zaprzańca na tym forum nie ma. Bo nawet najzacieklejsi obrońcy pisu pewne rzeczy rozumieją.  I mało kto nazwie zabicie człowieka i tuszowanie sprawy incydentem bo życia już mu nikt nie zwróci. Skoro większości kasy naiwnych oszukanych przez Amber Gold nie da się zwrócić tak jak życia tego człowieka to czemu to nie incydent? Tu i tu kasy lub życia się nie zwróci.

@mirro coraz więcej incydentów tego rządu przypomina incydenty tamtych komunistycznych rządów. I głupie tłumaczenia Marka, że to raz to incydent. Zaraz wyjdzie, że można raz na miesiąc i tez będzie incydent al potem raz na tydzień na jeden komisariat tez może się zdarzyć. A potem pis zdziwiony, że na świecie mówią o łamaniu u nas praworządności czy faszystach lub antysemitach.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v