Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, marekfarmer napisał:

Przed kim ten ,,profesur,,  tak ucieka   Bundeswera   go  goni  czy  uchodźcy

Ty naprawdę masz problem ze zrozumieniem tej prostej scenki? On nie ucieka on idzie czy tam biegnie do Warszawy. O czym mówi tablica z nazwą miasta i dystansem w km. Co prawda po Niemiecku. Ale droga z Brukseli do Warszawy prowadzi przez Niemcy.

Opublikowano

Zetorki, Marek pisał że jednak nie wyjaśni wiec mnie to zainspirowało i pytam po co my im płacimy skoro nie bedzie efektów. 

Ciekawy jestem jak będzie w wyborach miast wojewódzkich . Patrze na tych ludzi i oprócz Wasermanowej Jakiego i Zalka to reszte pierwszy raz na oczy widzę. Nie wiem jaka jest sytuacja w Krakowie ale z tego co słysze od znajomych to Jaki bedzie miał słabe szanse. Trzaskowski to w sumie podobny slizgacz tylko nie zachowuje się tak Głupkowato jak Patryk

Gość marekfarmer
Opublikowano
14 minut temu, Ulman napisał:

A skąd wiesz że wszyscy wietnamczycy będą pracować lub że żaden z bezowych pracować nie będzie? Jakby muzłumańscy lub chrzescijańscy uchodźcy pracowali to było by ok?:D Takich powinnismy przyjąć?

Pisałeś wczoraj że komisja Antka nie wyjaśni katastrofy. Jaka jest celowość jej istnienia?

Skoro  przyjeżdżają  do nas do Pracy  to chyba po to by pracować.

Wystarczy  popatrzeć na Niemcy i Francję  i masz odpowiedź po co  do Europy płyną  ,, nachodzcy,,

Celowość  jest  wyjaśnić  przyczyny  Katastrofy w Smoleńsku

Lecz  tego nie zrobią  moim zdaniem bo:

1. Wraku  nie mamy  i mieć nie będziemy

2. Wrak został  już  rozkradziony  i  zdewastowany

3. Wszyscy kluczowi  świadkowie    ,,Popełnili Samobójstwo,,

Opublikowano

No to czemu ta pseudo komisja trwa ?Tyle czasu żeby dojść do wniosku że nic nie wiedzą ? To może niech choć część kasy zwrócą ?

Gość marekfarmer
Opublikowano

A co  Komisja  Millera  zwróciła  kasę  ???

Opublikowano

Za co ? Pracowali , zbadali , podali raport . A ten debil coraz większe głupoty tylko wymyśla . Nawet w TVP-is komentować nowe sensacje przestali , bo wstydzą się powtarzać . :D

Gość marekfarmer
Opublikowano

Pracowali  a to dobre  xD  xD  xD 

Kopiowanie  Raportu Mak  nazywasz pracą  

xDxDxDxD 

Opublikowano

No dobra . A jak nazwiesz to co zrobił Macierewicz do tej pory ?

Opublikowano

Ale oni juz chyba kasy nie ciągna i jakiś raport przedstawili. A ci ile jeszcze beda ciągnąć kasę rok , dwa lata? A może dłużej. Nie wiedzieli że bez wraku nic nie zrobią? 

A tak na marginesie - jakie kroki poczyniono by wrak odzyskać i czemu nie polecieli do Rosji by zbadać żelastwo na miejscu?

Opublikowano
13 minut temu, marekfarmer napisał:

Lecz  tego nie zrobią  moim zdaniem bo:

1. Wraku  nie mamy  i mieć nie będziemy

A ile razy pojechali go chociaż zobaczyć? 

W radiu Olsztyn dzis był wywiad z kolesiem z PiS i Kukiz, nikogo kto by się krytycznie,  wobec jaśnie nam panujących,  wypowiadał nie zaprosili. 

Pan z Kukiz opowiadał,  że w Smoleńsku "polegli" itp,  że Tuska będą za Smoleńsk pociągnąć do odpowiedzialności karnej,  że w końcu dojdą do prawdy itp. 

Jak była rocznica to puścili "piękna ballada o katastrofie",  w treści jak to zdrajcy ściskali się z Putinem itp,  pilnowali się nawet żeby mówić, że był to samolot rządowy itp.  Lokalnie publiczni  nadawcy też robi dobra robotę dla jedynie słusznej partii. 

Opublikowano

Porażające fakty ujrzały światło dzienne. Okazało się, że decyzja polityczna podjęta przed 9-laty przez Donalda Tuska ma związek z dramatyczną dla Polski ustawą 447. Mało kto o tym wiedział, ale były lider Platformy Obywatelskiej 30 czerwca 2009 roku zdecydował się na popisanie Deklaracji Terezinskiej, której treść jest druzgocąca dla Polski. Tusk zaszkodził Polsce Dokument stanowi bowiem formę nacisku, która zdaniem ekspertów położyła podwaliny pod uchwaloną właśnie w USA ustawę 447. Z Deklaracji wynika, że państwo polskie ma oddać prywatnym osobom, które należą do rodzin ofiar Holocaustu mienie o ogromnej wartości. Czytamy o tym w rozdziale zatytułowanym “Nieruchomości”. – Uważamy, że ważne jest, tam gdzie nie zostało to jeszcze skutecznie osiągnięte, zajęcie się prywatnymi roszczeniami ofiar Holokaustu dotyczącymi nieruchomości byłych właścicieli, spadkobierców lub ich następców, w drodze albo restytucji in rem albo rekompensaty, tak jak to będzie właściwe, w sprawiedliwy, wszechstronny i niedyskryminacyjny sposób, zgodny z prawem krajowym i odpowiednimi regulacjami, jak również umowami międzynarodowymi. Proces takiej restytucji lub rekompensaty powinien być szybki, prosty, dostępny, transparentny i ani uciążliwy, ani kosztowny dla osoby występującej z roszczeniem – napisano w dokumencie. Co szokujące, dokument z tak niekorzystnymi zapisami dla Polski został podpisany przez ówczesnego premiera naszego kraju Donalda Tuska.

Źródło: teFakty.pl http://tefakty.pl/2018/04/26/wycieklo-za-ustawa-447-stoi-tusk-przed-laty-podpisal-straszny-dokument/

Gość marekfarmer
Opublikowano
4 minuty temu, zetorki12 napisał:

No dobra . A jak nazwiesz to co zrobił Macierewicz do tej pory ?

Próbuje wyjaśnić  co się stało w Smoleńsku

3 minuty temu, Ulman napisał:

A tak na marginesie - jakie kroki poczyniono by wrak odzyskać i czemu nie polecieli do Rosji by zbadać żelastwo na miejscu?

Ale co badać

Jak to trzeba złożyć  wszystko do kupy żeby  poznać  przyczyny

Gość marekfarmer
Opublikowano

Poco to  jeździć  oglądać  ???

Coś  to  da   że  pojedziesz i kilka razy  zobaczysz   może  jasnowidza  powinni zabrać  ???

Opublikowano

Popieram . Po co ? Jak bujna wyobraźnia to i na miejscu można wymyślać bajki . :D

Opublikowano

Marek ty jednak jestes nienormalny.:( 

Zawsze coś więcej moga zobaczyć i zbadać jak pojadą na miejsce.  To tak jak z Ferdkiem Kiepskim - nie chodzi do pośredniaka bo wie że nie ma pracy dla ludzi z jego wykształceniem:):DxD

Skoro trzeba złożyć do kupy to na jakiej podstawie oni teraz próbują cokolwiek ustalić jak wszystko zależy od wraku:D:D:D

Co zrobili by odzyskac wrak? Tylko konkretnie 

10 minut temu, marekfarmer napisał:

Próbuje wyjaśnić  co się stało w Smoleńsku

Skoro bez wraku nic sie nie da zrobić to jak on może próbować? Co próbowac? To  z założenia nie ma sensu a powoduje tylko marnotrawstwo pieniędzy

Opublikowano

No jak co zrobili ? Modlili się o zwrot wraku . Weź taki Apel .

Gość marekfarmer
Opublikowano
4 minuty temu, Ulman napisał:

Marek ty jednak jestes nienormalny.:( 

Zawsze coś więcej moga zobaczyć i zbadać jak pojadą na miejsce.  To tak jak z Ferdkiem Kiepskim - nie chodzi do pośredniaka bo wie że nie ma pracy dla ludzi z jego wykształceniem:):DxD

Skoro trzeba złożyć do kupy to na jakiej podstawie oni teraz próbują cokolwiek ustalić jak wszystko zależy od wraku:D:D:D

Co zrobili by odzyskac wrak? Tylko konkretnie 

Skoro bez wraku nic sie nie da zrobić to jak on może próbować? Co próbowac? To  z założenia nie ma sensu a powoduje tylko marnotrawstwo pieniędzy

Co mają badać  wrak który  leży  jak złom na stercie  

Zawsze  warto próbować  

,,nadzieja  z Panem Bogiem nie umiera nigdy,,  :)  :) 

Popierasz decyzje  ,,Profesura,  z  ,, 30 czerwca 2009 roku zdecydował się na popisanie Deklaracji Terezinskiej, ,, ?????

Opublikowano

Miałem kiedyś przełożonego, który wykorzystując moją dobrą wyobraźnię , stawiał mi rozkaz bojowy do obrony  w odległości jakichś 20km od faktycznego miejsca jej organizacji, bo mu się nie chciało jechać na rekonesans..
Najpierw spytał czy pod najbliższym drzewem widzę czołg. Odpowiedziałem że nie. Kazał mi się przyjrzeć jeszcze raz. Teraz odpowiedziałem że tak. Skwitował to słowami że skoro mam dużą wyobraźnię to postawi mi rozkaz tu na miejscu , bo on się tłuc tam nie ma zamiaru.
Dobrze to się nie skończyło, to tak per analogia do wyobraźni komisji.

Opublikowano

Zetorki  , Oni sa po pierwsze za głupi żeby to zbadać a po drugie musza jechać na antyrosyjską nutę. Gdyby tam pojechali i badali przez miesiąc to cześć ludzi mogła by zobaczyć że zła wola leży po naszej stronie. Najlepiej nie robić nic tylko oskarżać wszystkich dokoła i snuć teorie od czapy.

Marek , wrak w Rosji nie nadaje się do zbadania a w kraju juz by się nadawałO.o:):D

Wymysliłeś po co jest ta komisja skoro nic nie może i nic nie zrobi?

Teraz będą oddawać żydom majątki i to tez będzie wina Tuska?  Co to dla nich żeby się z tego wykręcić?  Uchwalą w nocy ustawę odstepującą od tej deklaracji i po kłopocie. 

Opublikowano
20 minut temu, marekfarmer napisał:

Popierasz decyzje  ,,Profesura,  z  ,, 30 czerwca 2009 roku zdecydował się na popisanie Deklaracji Terezinskiej, ,, ?????

Ale delegat naszego kraju, Władysław Bartoszewski, podkreśla, że "nie może być mowy" o restytucji mienia w przypadku braku spadkobierców. Polskie prawo przewiduje w takich sytuacjach, że własność przechodzi na Skarb Państwa. Traktowanie Żydów inaczej byłoby dyskryminacją – argumentował Bartoszewski.

Nie znajdziemy tam konkretnych zobowiązań, żeby majątek, wobec którego nie ma spadkobierców, miał podlegać zwrotowi. Chodzi o stworzenie regulacji, które byłyby sprawiedliwe i nie skutkowały sytuacją, w której majątek, który nie ma spadkobierców, byłby przejmowany przez państwo bez zapewnienia w zamian zastępczych form naprawienia szkody. Mogą one mieć postać działalności na rzecz rozwoju dziedzictwa żydowskiego lub tworzenia form pomocy socjalnej na rzecz ocalałych z Holokaustu i ich rodzin 

https://m.money.pl/wiadomosci/artykul/artykul,227,0,2396387.html

Opublikowano

Dawać ministra Jakiego na pierwszą linię walki z zakusami żydowskimi. Ten już jedną ustawę zawiesił, to i tu na pewno poradzi. No i dobrze by było, aby Pani Szydło "pokazała pazurki".  Od razu zaczną się tłumaczyć że wcale nie chodziło zwrot czegokolwiek. Sukces murowany. 
Najpierw niech ktoś im porządnie przetłumaczy te amerykańskie wypociny, tylko na Boga nie premier Morawiecki. A potem jak ochłoną dobrze byłoby wypracować oficjalne stanowisko. Tylko grzecznie acz stanowczo.

Opublikowano

Jeśli chodzi o Warszawę to rekompensaty można płacić spadkobiercom (nie tylko żydom) za utraconą ziemię. Za budynki niech zapłacą Niemcy. Należy pamiętać, że Warszawę jak i wiele miast odbudowano za pieniądze wszystkich Polaków. Nie tylko były to środki z budżetu ale też ze zbiórek, moi rodzice doskonale pamiętają jak w szkołach "dobrowolnie" kupowali obowiązkowe cegiełki na odbudowę Warszawy.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v