Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak nie znasz tematu skoro dziś cała "prawica" przeżywa szok i załąmanie nerwowe.

Napisze ci w skrócie - Prezydent Andrzej Duda zawetował patriotyczną ustawę uchwalona przez większość PIS która z automatu odbierała stopnie wojskowe komunistycznym zbrodniarzom. 

Co ty na to?

Nawozy pójda po świetac- za mokro na ten moment ale nie martw się ja zawsze jestem na bieżąco z wiadomościami i nie będę tematu unikał.

Opublikowano
1 minutę temu, Ulman napisał:

Napisze ci w skrócie - Prezydent Andrzej Duda zawetował patriotyczną ustawę uchwalona przez większość PIS która z automatu odbierała stopnie wojskowe komunistycznym zbrodniarzom. 

jakiego powodu coś było źle ??

1 minutę temu, Ulman napisał:

Nawozy pójda po świetac- za mokro na ten moment ale nie martw się ja zawsze jestem na bieżąco z wiadomościami i nie będę tematu unikał.

po świętach idzie 2 dawka 

9 minut temu, Ulman napisał:

Co ty na to?

widocznie była zła oglądam tvn i tam go chwalą O.o

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Wszystko było źle bo ta ustawę napisali mściwie panujący frustraci. Dobrze ze prezydent miewa przebłyski. Dobre i to

U mnie 2 dawka też po swietach. Jakieś 3 tygodnie po świętach:D. Po co ci 2 dawka teraz? Mocznik dajesz?

Dlaczego PIS uchwala złe ustawy?  Na pewno nie była zła bo większosć ma zawsze rację. A może jest tak ja twierdzę że wiekszość jest głupia i taka bzdurę stworzyła:D

Edytowane przez Ulman
Opublikowano

Było wcześniej o rankingu prezydentów polskich i obecny raczej jeszcze nie podlega kwalifikacji (...wszystko przed Nim...) bo jeden błąd potrafi zniweczyć cały dorobek jak i duża zasługa zmazać winy. Jak dotychczas od Niego pierwszego z pośród dotychczasowych oficjeli RP usłyszałem określenie komunistów polskich mianem zdrajców i aż nazbyt długo musiałem na to czekać, rozsądek w pozostawieniu furtki w ustawie o IPN, a teraz obrona dystynkcji zdrajców narodu to raczej świadczy o rozwadze i nazywaniu rzeczy po imieniu. Generał też może być zdrajcą i za zdradę po stopniu osądzanym a jeśli pośmiertnie to już tylko przez Historię bo przed sądem "doczesnym" już nie ma żadnych szans na obronę.
O tych zdrajcach wprawdzie powiedział nieśmiało ale jako pierwszy. Nie ze wszystkim się z obecnym Prezydentem zgadzam, ale z jego poprzednikami lepiej nie było. 
PiS-owcy jeśli to weto za złe poczytają tylko o Nich świadczy bo tylko skorzystać mogą na odzyskaniu kilku procent elektoratu socjalistycznego po spadkobiercy tych zdrajców jakim jest SLD w odczuciach politycznych społeczeństwa.
Wreszcie oprawcy są traktowani w bardziej cywilizowany sposób niż oni swoje ofiary i nie trzeba zmieniać Historii ustawowo aby ona sama oceniła poziom swoich aktorów.
Polsce dobrze jednak wróży gdy nawet zdrajcy w odpowiednim momencie sami rozmontowują zdradziecki system bo to też prawda.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Tu jest ciekawsze. Ciekawe czy Gliński człowiek z tabletu kiedyś jak teraz Kapica dostanie zarzuty o nie gospodarność czy nie dopełnienie obowiązków? Kolekcja Czartoryskich została kiedyś oficjalnie przez nich darowana Narodowi Polskiemu. Prawnie jej wywóz za granicę został zakazany. Musiała znajdować się w Polsce czartoryscy nie mogli jej nikomu sprzedać. A jednak z kraju wyparowało 100 mln euro.

http://krakow.wyborcza.pl/krakow/7,44425,23200890,z-konta-fundacji-czartoryskich-zniknelo-100-mln-euro-ze-sprzedazy.html

Przeczytajcie sobie pierwszy z komentarzy pod tekstem. trafnie oddaje istotę sprawy. A Roman pisze, że podejrzanych z pisu nie było. Podejrzani z pisu byli są i będą. Poczekajcie niech tylko kiedyś rząd się zmieni to szwindle wyjdą na jaw. Przypominam, że MON nie chce ujawnić na co poszło 15 milionów z niezliczonej ilości kart służbowych.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano

zydów nie wsadzamy, ale jakby coś......  .

Czy w związku z zabójstwem 16 Palestyńczyków i ranieniu ok 1000 osób, Polska wezwała na rozmowę ambasador izraela? Czy wydalono jakichś dyplomatów izraelskich z Polski lub innego europejskiego kraju?

181759-352x500.jpg

Opublikowano

Marku pozwól że wytłumaczę Ci sens zdarzenia. To nie Wyborcza łączy klęskę Komorowskiego z aferą na FB. To "Guardian" łączy możliwość wpłynięcia tego faktu na wybory prezydenckie w Polsce. Wyborcza tylko pisze iż "Guardian" dopuszcza taką możliwość. Chyba że Twoje uśmiechy były skierowane do portalu wpolityce. Wtedy również podzielam, bo tytuł jest kretyński. Lektura samych tytułów bywa zwodnicza.

9 minut temu, ereksio napisał:

zydów nie wsadzamy, ale jakby coś......  .

Czy w związku z zabójstwem 16 Palestyńczyków i ranieniu ok 1000 osób, Polska wezwała na rozmowę ambasador izraela? Czy wydalono jakichś dyplomatów izraelskich z Polski lub innego europejskiego kraju?

Nie ponieważ USA jeszcze nikogo nie wywalił, czyli nie ma sygnału czekamy. 

Opublikowano

zydów nie wsadzamy, ale jakby coś.....

odpowiedź na wasze głupie pytania i wywody jest powyżej. Zydów nie wsadzamy, nie rozliczamy i nie degradujemy. Zydowska rasa panów jest nietykalna . Co by to było gdyby Pis wsadzał zydów z PO czy SLD? Oczywiście przy zmianie władzy  trzeba by również posadzić zydów z PIS . Ot taka sprawiedliwość Putina.  Za kradzież z głodu ,czy z biedy , batonika 3 lata do odsiadki. winien , niewinien 18 lat pierdla. A tych co posadzili poczęstować premią . Miesięczną, kwartalną, roczną itd....  . Znacie biednych , naprawdę biednych polityków? Ministrów, urzędników, starostów, burmistrzów, wójtów? Chyba nie.

Wzburzenie jednego czy drugiego polityka za to że inny zarobił więcej lub za to że został odsunięty od władzy bo kradł i drwił w żywe oczy z suwerena to w Polsce norma. Były minister wojny też kwiczy bo stracił i kasę i znaczenie, a przez to jego zdanie się nie liczy.  Ten rzekomy polski  ład polityczny jest politycznym zaborem Polski przez zydów . Słowa śp.kurdupla na nieoficjalnym spotkaniu w izraelu w pełni to potwierdzają. Robią co chcą, kiedy chcą i jak chcą.

large_Poland_President_LechKaczynskiDec2108Hanu_Meye.jpg

Opublikowano
56 minut temu, zetorki12 napisał:

Może Romuś , albo marek-farmer mi wyjaśnią , bo nie rozumiem który ma rację O.o    https://www.salon24.pl/newsroom/855382,macierewicz-krytykuje-prezydenta-dude-to-powrot-polski-do-epoki-magdalenki

O to, to, I jeszcze czczący dobrą zmianę takie rzeczy piszą  https://wpolityce.pl/polityka/388324-pluzanski-krytycznie-o-decyzji-prezydenta-dudy-zawetowanie-tej-wyczekiwanej-ustawy-jest-kleska-polskiej-racji-stanu  albo https://wpolityce.pl/polityka/388317-emocjonalny-list-walentynowicza-do-prezydenta-dudy-zadam-od-pana-aby-nie-przemawial-pan-na-viii-rocznicy-katastrofy-smolenskiej

Temu drugiemu to sie już zupełnie w głowie pop...ło Kim on jest żeby mógł takie rzeczy wygłaszać. Żeruje na nazwisku babki bo inaczej nie znaczył by nic. Jak dziad odżyje to cie kijem obije- pasuje jak ulał. A może on nakłania prezydenta by nie brał więcej udziału w tej sPISkowej szopce 10.04? No to akurat miało by sens:)

Gość marekfarmer
Opublikowano
1 godzinę temu, zetorki12 napisał:

Może Romuś , albo marek-farmer mi wyjaśnią , bo nie rozumiem który ma rację O.o    https://www.salon24.pl/newsroom/855382,macierewicz-krytykuje-prezydenta-dude-to-powrot-polski-do-epoki-magdalenki

oglądałeś  pierwszy odcinek 3 sezonu  Ucha  Prezesa  a zadajesz takie pytania

Zlituj się Zetorki  trochę  samodzielnego  myślenia ci  nie zaszkodzi :) 

Gość marekfarmer
Opublikowano

Nie mam czasu  Trzeba Przygotować wszystko na 2 dni świąt  aby nie robić  prac niekoniecznych :)

Opublikowano
24 minuty temu, zetorki12 napisał:

Oj tam , oj tam . Mógłbyś naprowadzić .:ph34r:

Z Nowogrodzkiej interpretacja rzeczywistosci nie przyszła to nie wie co ma pisać. Tak samo było przy zawetowaniu ustaw o sądownictwie jak i 2 tygodnie temu z okazji ustępstw rządzących wobec KE. Propaganda nauczyła że należy robić 4 rzeczy

1. mówić wyłącznie o sukcesach nawet jak ich nie ma

2. wyśmiewać stronę przeciwną przy każdej okazji.

3.Uciekać od trudnego tematu jak się da.

4.W niewygodne dyskusje pod żadnym pozorem się nie wdawać .

Dotyczy to wyznawców począwszy od posłów a kończąc na nizinach elektoratu. Nie daj Boże żeby ktoś się wdał w dyskusję przy uzyciu własnych sił intelektualnych bo narobi biedy.

Jak przystało na taka zbiorowość wiernych wszyscy milkną i udaja że nic się nie stało a wszystkie negatywne głosy to zła interpretacja, intryga, spisek oraz układ . Wszyscy zamilkli za wyjątkiem Marka który unika tematu jak ognia i Romana który nic nie wie więc się nie wypowie. Generalnie sprowadza się to do stwierdzenia - jeśli fakty przeczą naszym przekonaniom tym gorzej dla faktów

Opublikowano
20 godzin temu, Ulman napisał:

Nazywasz działania Pana Prezydent głupotami?

No i .....bierz się za robotę i wprowadzaj socjalistyczne porządki w jakiejś stoczni albo kopalni. Ideowo jesteś poprawny, uosabiasz etos chłopo - robotniczy, jesteś młody, ambitny, pracowity, socjalnie zoriantowany.

Kto jak nie ty, kiedy jak nie teraz!!!

a jeszcze niedawno mówiliście że to marionetka B|

Gość marekfarmer
Opublikowano

Gdy  sięgasz szczytu  noszą  za tobą  jajka w koszyku

xDxDxDxDxDxD

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v