Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Lepsze takie wypełnianie przestrzeni posta od autorskich tekstów ograniczonych do wyzywania od kłamców, durni, niedouków co nawet i mi się dostało za to że odmówiłem wkówania techniki wykrwawiania zwierząt na żywca wedle przepisów wyznaniowych zabobonów różnych.

Przypomniałem sobie - oni naprawdę zamierzają zakaz uboju rytualnego procedować. Będą musieli zdefiniować co to jest ten "ubój rytualny" tym samym zmuszając nawet prawników do uczenia się tych zabobonów. 
No co? Chrześcijańskie wartości coś o rytuałach zarzynania bydła mówią? skoro na tych wartościach tradycja nawet świecka u nas oparta.
Przepisy sanitarne i humanitarne winny wystarczyć.

Opublikowano

Marek a czemu nie krzyczycie jak przy Caracalach, że Rumuni i Szwedzi kupili dużo taniej? No i pozostaje fakt testowania przez Rosję pocisków hipersonicznych którym patriot nie straszny. A to dlaczego użyto słowa "cenna" to akurat potrafię zrozumieć. Wasza propaganda tak wam wtłacza do głów te różne opinie tytułując je cennymi. Dla mnie opinia jakiegoś anonimowego eksperta nie wiadomo skąd nie wiadomo czy nie wymyślona nic nie znaczy.

Ci z fundacji narodowej potrafią się zabawić. Nakłamali w bilbordach o sędziach to teraz wakacje w nagrodę. W końcu pisowska ekipa lubi się nagradzać.

http://www.polsatnews.pl/wiadomosc/2018-03-26/polska-fundacja-narodowa-finansuje-rejs-dookola-swiata-kupila-jacht-zaloge-wybral-kusznierewicz/

Gość marekfarmer
Opublikowano (edytowane)

Nakłamali o sędziach  a to  ciekawe  xDxDxD

Nie wiem czy  wiesz  ale  Kusznierewicz  POpierał  Kandydaturę ,, Gajowego  i  Pogardę  Obywatelską ,, taki to z niego PiSowiec

xDxDxDxD

Edytowane przez marekfarmer
Opublikowano
21 godzin temu, Ulman napisał:

A jak ubezpieczasz samochód to tylko od wybicia reflektora czy od wszystkich szkód?  

Nie wierzysz w wolny rynek więc nie jesteś w stanie pojąć że natura nie znosi próżni. Bedzie dopuszczona konkurencja na jednakowych zasadach jak państwowe to natychmiast pojawi się konkurencja która będzie lepiej zorganizowana, tańsza, bardziej efektywna. Gdyby  państwowe było atrakcyjne to nie musiało by  być obowiązkowe. Byłeś w prywatnym szpitalu?

ty wiesz jakie są koszty powiedzmy ciężkiego wypadku zawału bajpasów  ?? żadne prywatne ubezpieczenie nie pokryje ci rocznego leczenia wszędzie jest ograniczenia  do jakiejś kwoty nikt za 30zł nie zapewni cie leczenia w podeszłym wieku 

czy byłem w prywatnym szpitalu byłem i co cwaniactwo i kombinowanie tam gdzie przyjmuje dany lekarz też przyjmuje w państwowym szpitalu i tam zaczyna się kombinacja swoich pacjentów prywatnych co przyjmuje  wciskają sztuczną kolejkę na renonsy itp i inne specjalistyczne badania takich ludzi wy***ać na zbity ryj i automatu kolejki partactwa znikają o 40%  wszyscy widzą jak to wygląda nikt nic z tym nie robi ....... 

1 godzinę temu, ozzborn napisał:

merkfarmer jak bym był adminem to za pisanie tych bzdur tak dużymi literami bym ci od razu dał bana :D

trochę takie patologiczna myśl każdy ma swoje zdanie ....... i tego się nie neguje  większy debilizm to narzucanie swojej myśli innym 

21 godzin temu, dysydent napisał:

Ja pamiętam jakieś reklamy ubezpieczeń kosztów leczenia do określonej kwoty i nie wiem czy nadal w telewizji są bo nie korzystam z tego medium już czas jakiś.
Było by idealnie gdyby zasady konkurencji rynkowej działały w pełni w medycynie to wszystko było by wielokrotnie tańsze oprócz wynagrodzeń personelu, bo wiele z aparatów medycznych kosztuje krocie a technologiczne prymitywy w porównaniu np. z komputerami na jednordzeniowych procesorach co za grosze chodzą na wtórnym rynku, jak i wielu lekach bo nawet kreda magnezowa tabletkowana potrafi kilkanaście złotych kosztować za pięć deko przy kosztach wytworzenia groszowych. Państwowy płatnik jest fatalnym negocjatorem i dopuszcza do wielokrotnego zawyżania cen medykamentów przez cwaniaków - prywatne firmy

u nas szpitale są prywatne co 20km tylko dorobiły się na cwaniactwie i głupocie władzy  czytaj co napisałem do ulmana 

32 minuty temu, hubertuss napisał:

Marek a czemu nie krzyczycie jak przy Caracalach, że Rumuni i Szwedzi kupili dużo taniej?

o co mamy krzyczeć ze byli najbardziej nieudolny rząd po psl ?? to już wszyscy wiedzą ?? 

14 godzin temu, hubertuss napisał:

Niestety po tym co piszesz widać jak żałośnie niski jest twój poziom intelektualny. Albo inwektywy albo bzdury nic wspólnego z prawdą nie mające. Często pisane łamana polszczyzną.

szczyt twojej głupoty  sięgnął zenitu a hipokryta pewnie na wsi za tobą plują z kilometra 

tu masz twoją odp na to ty byś przyjął imigranta byś mu płacił za utrzymanie z naszych podatków  taka tolerancja a k**wa Ślązaka cały czas bijesz za gwarę tępaku ??  morze mam cie przeprosić za to ze jestem Ślązakiem ? 

6 godzin temu, PRIMO napisał:

Uważaj @ozzborn bo się obrazi i doda cię do "Ignorowanych" jak ze mną to zrobił za podobny tekst xD

jeśli twoja inteligencja jest na takim poziomie ze tylko prowokuje i obraża to się nie dziwie  napisałeś coś sensownego w zdaniu czy przez pryzmat okularów założonych faszyzmu kaczyzmu  coś sensownego 

2 godziny temu, mirro napisał:

Cenna ocena brytyjskiego eksperta? A dlaczego cenna i dla kogo taka cenna? O.o

mruś mam pytanko dla ciebie jak jest z tymi pociskami dzisiaj wszyscy ich chwalą  nawet dzisiaj siemion ka się przeciepuje (przerzucają)  ze to oni zaczęli negocjacje w 2010 i wszyscy są dumni z tego zakupu ?? 

Opublikowano (edytowane)

Zawsze będzie deficyt fachowej wiedzy w każdej dziedzinie. nie tylko medycynie. Dobry lekarz to coś więcej niż tylko wykształcenie, podobnie dobry gospodarz. Z góry wiadomo że ani środków ani fachowości dla wszystkich wedle potrzeb nie wystarczy a obecny system zdrowotny bardziej hurtownię przypomina czy taśmę seryjnej produkcji. 
Nie jest dobrze - wiem, ale też nie wiem jak było by idealnie bo brutalna prawda że dla wszystkich nie wystarczy na wszystko rodzić musi przepychanki i kombinatorstwo. Pozór powszechnej ochrony zdrowia przynajmniej studzi niepokoje społeczne bo całkowita komercjalizacja skazała by najbiedniejszych oraz najpoważniej chorych na niewypłacalność i bardziej to drażliwe w odbiorze i ryzykowne co do porządku społecznego.
Inaczej leczony jest pacjent bogaty lub o wyższym statusie społecznym niż przeciętny "szarak" i tak było od zawsze. Brakuje czasu nawet lekarskiej uwagi dla każdego chorego a tutaj chodzi o życie czy zdrowie stąd nigdy nie da się uniknąć przepychanek i bałaganu. 
Ha, nawet zauważyłem że sami lekarze reglamentują swój czas między różnych chorych i co uczciwszy wiedząc że dla wszystkich nie starczy stosuje kryterium wieku pacjenta, lepsze już to niż zawartość koperty (znaczy - portfela). 

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

Roman,  pocisk jaki jest i do czego służy wiadomo od dawna. Problem w tym że kupno pocisków, według większości unowocześniło totalnie naszą armię. Problem także w tym że to nie jest prawdą. Problem także w tym że nie wynegocjowaliśmy transferu technologii, którą będziemy użytkować. I problem kolejny to jakie cele miłościwie panujący określą jako newralgiczne do ochrony systemem Patriot. A ten największy problem to taki, czy zbudujemy ten system do końca. I kiedy osiągnie gotowość bojową. 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Jeżeli nie zbudujemy własnego zaplecza naukowego i produkcyjnego to nigdy bo zawsze sojusznicy zechcą nam coś "do kompletu" zaoferować wszak na tym zarabiają a głowę do interesu raczej mają.
Izrael - współwłaściciel technologi nikomu za nią obcemu nie płacił - stworzyli sami (a jak to już tylko im wiadomo) i taki kierunek jedynie słuszny. Kupiliśmy czego nie mamy ani o tym technicznego pojęcia i należy równolegle we własne moce naukowe inwestować aby chociaż "po chińsku" - zmałpować na przyszłość niekoniecznie wbrew sprzedającym bo można we wzajemnej współpracy. Na dziś nie mamy oferty fachowców zdolnych do kreatywnego myślenia i musi być "kasa".

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

cała prawda o PiSie specjalnie dla markafarmera :D

Opublikowano
2 godziny temu, marekfarmer napisał:

Ja nie wierze w PiS  tylko w Boga  :) 

A ty kłamiesz  dla  zasady  czy  tak masz od urodzenia że  kłamcą  się urodziłeś  ???

Jak wierzysz że 1 : 27 było zwycięstwem to wierzysz w PIS

58 minut temu, mirro napisał:

Cenna ocena brytyjskiego eksperta? A dlaczego cenna i dla kogo taka cenna? O.o

Dla propagandy cenna:D

48 minut temu, dysydent napisał:

Na pewno to lepsza odpowiedź na iskandery w Kaliningradzie od "śmigłolotów francuskich" ("od bidy" z dobrej kuszy to idzie zestrzelić).
Zaczęliśmy ważyć na kila to i jeszcze cenę obniżyli ;) tylko więcej to propagandowego szumu wywołuje niż całkowity udział w wartości całych sił zbrojnych. Gospodarki to nam raczej nie zrujnuje a zdecydowanie poprawi obronność. Nie mamy nic lepszego i złą wolą trzeba się wykazać negując sensowność tego zakupu.
Skoro nie mamy swego...

Oczywiście  to dobrze że bedziemy mieli cokolwiek bo lepsze to niż nic. Cały zakup i szum ma jednak wymiar głównie medialny i propagandowy. Nastraszono ludność straszną Rosją a teraz rząd pokazuje jak dzielnie ich broni. Niestety obawiam się że ten zakup nijak nie zmieni naszych zdolnosci obronnych ale USA zarobi a ludność dostanie placebo by sie poczuć lepiej.

Dziś w PR24 słuchałem eksperta z Defence 24. -  Brak jakiegokolwiek transferu technologii którą można rozwinąć lub stworzyć na tym coś własnego. Następna rozbudowa będzie w 100% zależna od USA i jak kolejnych rzeczy od nich nie kupimy to bedziemy mieli jedno wielkie drogie nic.

10 minut temu, Roman176 napisał:

ty wiesz jakie są koszty powiedzmy ciężkiego wypadku zawału bajpasów  ?? żadne prywatne ubezpieczenie nie pokryje ci rocznego leczenia wszędzie jest ograniczenia  do jakiejś kwoty nikt za 30zł nie zapewni cie leczenia w podeszłym wieku 

czy byłem w prywatnym szpitalu byłem i co cwaniactwo i kombinowanie tam gdzie przyjmuje dany lekarz też przyjmuje w państwowym szpitalu i tam zaczyna się kombinacja swoich pacjentów prywatnych co przyjmuje  wciskają sztuczną kolejkę na renonsy itp i inne specjalistyczne badania takich ludzi wy***ać na zbity ryj i automatu kolejki partactwa znikają o 40%  wszyscy widzą jak to wygląda nikt nic z tym nie robi ....... 

Pierniczysz Romanek jak klasyczny komunista. Państwowe = dobre a prywatne = złe

Weź swoje BMW ubezpiecz w nowym towarzystwie ubezpieczeniowym a po miesiącu rozbij by była szkoda całkowita. I wtedy ci wypłacą czy nie?

Za 30 złoty to ty pewnie byś chciał bo wszystko ci się należy,  ale w realnym świecie trzeba za zdrowie wiecej płacic. Obecnie płaci się 9% od 75% podstawy opodatkowania  płacy średniej co daje ok 320 Pln/mc. Ok 4 tys rocznie płacisz na służbę zdrowia tylko ze pewnie o tym nie wiesz bo nie ogladasz tych pieniędzy. Miej ty sobie tą komunistyczna słuzbę zdrowia ale czemu odmawiasz innym prawa do decydowania o swoich pieniadzach i wyboru opcji która ci odpowiada? Jak na wolnym rynku państwowe okaże się najlepsze,  to tam ludzie sami wrócą. 

W szpitalu prywatnym kombinowanie?  Ty żeś się wczoraj urodził czy nie masz pojęcia o zyciu?O.oOd zawsze było to samo. Miał lekarz prywatna praktykę , przyjmował pacjentów a potem ich wprowadzał na pozycji uprzywilejowanej do szpitala. Teraz jest to samo tylko zamiast prywatnej praktyki jest prywatny szpital.  Kto smaruje ten jedzie :D Pewnie chciałbyś żeby lekarze mieli zakaz pracy poza komunistycznym państwowym szpitalem i siedzieli tam na marnej  pensji  bo proletariatowi wydaje sie że tak bedzie sprawiedliwie. O.o Pieniądz rzadzi światem i nawet jak ci sie wydaje że socjalistyczna sprawiedliwość społeczna istnieje to jestes w błedzie. Ten kto jest bystrzejszy i da zarobic zawsze będzie na uprzywilejowanej pozycji. Nikt z tym nic nie zrobił, nie robi,  i nie zrobi 

Opublikowano
2 minuty temu, Ulman napisał:

Pierniczysz Romanek jak klasyczny komunista. Państwowe = dobre a prywatne = złe

Weź swoje BMW ubezpiecz w nowym towarzystwie ubezpieczeniowym a po miesiącu rozbij by była szkoda całkowita. I wtedy ci wypłacą czy nie?

Za 30 złoty to ty pewnie byś chciał bo wszystko ci się należy,  ale w realnym świecie trzeba za zdrowie wiecej płacic. Obecnie płaci się 9% od 75% podstawy opodatkowania  płacy średniej co daje ok 320 Pln/mc. Ok 4 tys rocznie płacisz na służbę zdrowia tylko ze pewnie o tym nie wiesz bo nie ogladasz tych pieniędzy. Miej ty sobie tą komunistyczna słuzbę zdrowia ale czemu odmawiasz innym prawa do decydowania o swoich pieniadzach i wyboru opcji która ci odpowiada? Jak na wolnym rynku państwowe okaże się najlepsze,  to tam ludzie sami wrócą. 

zero logiki i teorii który ubezpieczyciel da ci  więcej niż zapłaciłeś daj linka z oferty prywatnej pytam cie 4 raz 

twoja logika do zdrowia porównując auto tak zeby ci zapłacili zależy co twoja wina nie dostaniesz nic    chyba ze masz auto kasko automatycznie  tracisz zniżki  automatycznie rośnie wiec twoje porównanie na twoją starość  ?? po każdej chorobie wzrasta aż przestaniesz płacić ??

ty wliczasz średnia krajową która wynosi 4700 ty zarabiasz tyle nie ty płacisz krus a wiec ? grosze było by cie stać tak opłacić cała rodzinę od osoby 4 tyś nie 

wiec pisze twoimi słowami płacisz podatki wiec masz  zwrot częciowy tak jak bierzesz socjalisto 500+  ja na ciebie płace ty bierzesz zdrowy płaci na chorego  tylko po jest niestety biurokracja przerośnięta   

1. Konsultacyjne zabiegi ambulatoryjne obejmują: Zabiegi ambulatoryjne ogólnolekarskie:  Mierzenie RR/ciśnienia  Pomiar wzrostu i wagi ciała  Usunięcie kleszcza – niechirurgiczne Zabiegi ambulatoryjne chirurgiczne:  Szycie rany do 3 cm  Usunięcie innego ciała obcego bez nacięcia  Usunięcie kleszcza – chirurgiczne  Usunięcie kleszcza – niechirurgiczne  Usunięcie szwów w gabinecie zabiegowym (nie dotyczy usunięcia szwów po porodzie oraz szwów założonych poza placówkami wskazanymi przez Ubezpieczyciela)  Zmiana/założenie – opatrunek mały (nie wymagający opracowania chirurgicznego) Zabiegi ambulatoryjne laryngologiczne:  Badanie trąbek słuchowych – przedmuchiwanie  Donosowe podanie leku obkurczającego śluzówki nosa w sytuacji doraźnej  Kateteryzacja trąbki słuchowej  Koagulacja naczyń przegrody nosa  Płukanie ucha  Proste opatrunki laryngologiczne  Usunięcie ciała obcego z nosa/ucha  Usunięcie szwów po zabiegach laryngologicznych wykonywanych poza Placówkami medycznymi – kwalifikacja przypadku po ocenie lekarza  Usunięcie szwów w gabinecie zabiegowym po zabiegach laryngologicznych wykonywanych w Placówkach medycznych (nie dotyczy usunięcia szwów założonych poza Placówkami medycznymi)  Usunięcie tamponady nosa  Założenie/zmiana/usunięcie sączka w przewodzie słuchowym zewnętrznym  Zaopatrzenie krwotoku z nosa – dwie strony  Zaopatrzenie krwotoku z nosa – jedna strona Zabiegi ambulatoryjne okulistyczne:  Badanie autorefraktometrem  Badanie dna oka  Badanie ostrości widzenia  Badanie widzenia przestrzennego  Dobór szkieł korekcyjnych (nie obejmuje soczewek z płynną ogniskową)  Gonioskopia (ocena kąta przesączania)  Płukanie kanalików łzowych  Podanie leku do worka spojówkowego  Pomiar ciśnienia śródgałkowego  Usunięcie ciała obcego z oka Zabiegi ambulatoryjne ortopedyczne:  Blokada dostawowa i okołostawowa  Dopasowanie drobnego sprzętu ortopedycznego – małe stawy  Nastawienie zwichnięcia lub złamania  Przygotowanie gipsu tradycyjnego – opaska  Punkcja dostawowa – pobranie materiału do badań  Wykonanie iniekcji dostawowej i okołostawowej  Założenie gipsu  Zdjęcie gipsu – kończyna dolna  Zdjęcie gipsu – kończyna górna  Zmiana/założenie – opatrunek mały Zabiegi ambulatoryjne dermatologiczne:  Dermatoskopia Zabiegi ambulatoryjne ginekologiczne:  Pobranie standardowej cytologii z szyjki macicy Zabiegi ambulatoryjne alergologiczne:  Odczulanie

tu masz ubezpieczenie ful pakiet 450zł miesięcznie 

te ciekawe podkreśliłem na czerwono   niema typowych leczeń serca raka rekonwalescencje leczenie po wypadkowe itp 

Udzielamy informacji o placówkach realizujących dany zakres leczenia lub diagnostyki oraz czy świadczenia są realizowane komercyjnie, w ramach kontraktu z NFZ

W przypadku świadczeń, na które w systemie świadczeń finansowanych publicznie są prowadzone elektroniczne formy zapisu/prowadzenia kolejek udzielamy informacji o czasie dostępności usług w ramach leczenia finansowanego przez NFZ.

nawet prywatne kieruje cie do nfz  bo za drogo jak na nich  i wybrane placówki w Polsce  wiec leczenie to jeździsz po całej Polsce brawo ty xD  

Prywatne ubezpieczenie zdrowotne nie może zastąpić tego gwarantowanego przez NFZ - w nagłych wypadkach, gdy trzeba ratować życie i tak trafisz do publicznego szpitala.xD:D

Opublikowano

Ozzborn- może troche przejaskrawił niektóre rzeczy ale może miec całkowitą rację. Wirtuoz intrygi - kapitalne okreslenie na Jarosława:D

Roman - kazdy ubezpieczyciel da ci węcej jak będzie trzeba bo inaczej nikt by się nie ubezpieczał tylko odkładał pieniądze:D Porównuje oczywiscie do AC bo myslałem że choć taka analogie jestes w stanie pojąć ale jak widac nawet to jest za wiele. 

Innym sposobem - ubezpieczyciel ma 10 000 ubezpieczonych którzy płacą składki. Ilu z nich zapadnie na kosztowne choroby? Ubezpieczyciel dokładnie zna takie statystyki bo to jest podstawą wyliczenia potencjalnych kosztów a co za tym idzie wysokosci stawek. O ubezpieczycieli i ich klientów ty sie nie martw bo wolny rynek sam się reguluje w przeciwieństwie do socjalistycznego modelu rynku który jest regulowany recznie i co najgorsze przez idiotów wierzących  w ten system. Pytanie podstawowe -dlaczego rzad broni nam mozliości wyboru i dysponowania własnymi pieniędzmi? Czemu ty uwazasz że nie może być konkurencji dla naszej słuzby zdrowia? Dlaczego uwazasz że państwowe jest lepsze od prywatnego i ze państwo ma decydowac za ciebie i cie niańczyć?

Prowadzę jeszcze inną działalność i uwierz mi wiem co to ZUS a na co mnie stać to nie masz pojecia i nie powinno cie to w ogóle interesować.

Kto ci da więcej niz zapłaciłeś? Wykup na rok prywatny abonament w Luxmed, Enelmed albo czymś podobnym na podstawowa opiekę zdrowotną. Jesli będziesz 1 raz w miesiącu chorować i leczyć proste schorzenia to weźmiesz duzo wiecej jak zapłaciłeś. Pakiet standard bodajze za ok 70 pln/mc Maja to wliczone w koszta i jest to dokładnie tak jak z ubezpieczalniami samochodów. 

Opublikowano (edytowane)
43 minuty temu, Ulman napisał:

rzad broni nam mozliości wyboru i dysponowania własnymi pieniędzmi?

to akurat słuszna uwaga leczył bym się w czechach  

Czemu ty uwazasz że nie może być konkurencji dla naszej słuzby zdrowia?

nie uważam tak konkrecja jest  tylko jak sam widzisz do ciecia kosztów ograniczeń z opcją załatwienia kosztownych zabiegów w nfz  

Czechach wszystko ładnie działa i jest państwowe  bez kolejek chamstwa wiec można to samo w niemczech   

Dlaczego uwazasz że państwowe jest lepsze od prywatnego i ze państwo ma decydowac za ciebie i cie niańczyć?

bo żadne ubezpieczenie niepokryte ci kosztów wypadku zawału raków rekonwalescencji  przewlekłej choroby żadne ubezpieczenie nie pokryje ci kosztów gdy urodzi dzieżko chore dziecko niepełno sprawne potrzebujące rehabilitacji  twojego wypadku co bd leczył się do koca życia itp 

posiadasz ubezpieczenie prywatne   ? ja tak jsu płace 180zł  wiec przynajmniej się wypowiadam o temacie 

prywatne zawsze jest nastawione jak najniższej Lini kosztów a jak najwięcej zysku  

Kto ci da więcej niz zapłaciłeś? Wykup na rok prywatny abonament w Luxmed, Enelmed albo czymś podobnym na podstawowa opiekę zdrowotną. Jesli będziesz 1 raz w miesiącu chorować i leczyć proste schorzenia to weźmiesz duzo wiecej jak zapłaciłeś. Pakiet standard bodajze za ok 70 pln/mc Maja to wliczone w koszta i jest to dokładnie tak jak z ubezpieczalniami samochodów. 

dałem ci własnie warunki luxmed   a kto ma niby pokryci pozostałe koszty ??  choroby wypatki  plusem  dla nfz to ze jedziesz do doktora w twoje miejscowości czyli blisko  

a do nich dzwonisz na infolinie i kreują cie do wybranych placówek 

nie znasz powystawowych zasad  

Edytowane przez Roman176
Opublikowano (edytowane)

Dziwne że żeś nigdy wczesniej o tym nie wspominał. Po co płacisz jak ci sie państwowe nalezy bo jesteś krwiodawcą ? Pewnie taki sam akt desperacji  jak 100 tys rocznie przebiegu.  Po co ty tak kłamiesz i konfabulujesz? Jakimś mitomanem jesteś? Megalomanem? Schizofrenikiem bo nawet jak na socjaliste dramatycznie odbiegasz od normalnosci. Może jak ci tej krwi upuścili to miałeś niedotlenienie i ci się tak porobiło?:S :/O.o 

Jakbyś miał ubezpieczenie to byś widział ze nigdzie cie nie kierują a możesz sobie wybrać najdogodniejszą dla siebie lokalizacje

Co do kosztów http://nowyoutsourcing.pl/porownanie-pakietow-podstawowej-opieki-medycznej-dla-pracownikow/

Pakiet standard za 70 pln zawiera https://cm.enel.pl/assets/ubezpieczenia/MSP/Pakiet_STANDARD_2017.pdf

Nadal nie wiem dlaczego nie mam prawa dysponować swoimi pieniędzmi i  ubezpieczyć się gdzie chce , u kogo chce i za ile chce  a musze pod przymusem płacic haracz na niewydolny system.xD

Co to są " choroby wypitki  plusem " ?

Edytowane przez Ulman
Opublikowano (edytowane)
45 minut temu, Roman176 napisał:

Czechach wszystko ładnie działa i jest państwowe  bez kolejek chamstwa wiec można to samo w niemczech

dopiero co było o systemach rakietowych za miliardy.
Może tyle właśnie nam brakuje aby służba zdrowia działała jak w Czechach.
Jak się ma mocarstwowe ambicje trzeba z czegoś zrezygnować bo za coś trzeba tych "europejskich wartości" bronić choć wszyscy się zgadzamy co do skuteczności tej obrony. 
Tak nas politycy i wmanewrowali że musimy inwestować w te wojenne zabawki a do lekarza? koperta.
a i o Niemcach było, oni wolą inwestować raczej w nordstream , im się przynajmniej zwróci z zyskiem.
Bóg,  honor, ojczyzna, - jest tu coś o medycynie? 

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

Koperty to oni biora pod stołem przy okazji takich właśnie zbrojeniowych przetargów za 20 mld gdzie większość całej procedury jest tajna ze względów bezpieczeństwa  Żyć nie umierac:D

Gość marekfarmer
Opublikowano
8 godzin temu, Ulman napisał:

Jak wierzysz że 1 : 27 było zwycięstwem to wierzysz w PIS

Napiszę  ci po raz kolejny Ja wierzę w Boga  nie w PiS

To  JKM  wierzy w PiS  ??????

Opublikowano
10 godzin temu, marekfarmer napisał:

Nakłamali o sędziach  a to  ciekawe  xDxDxD

Nie wiem czy  wiesz  ale  Kusznierewicz  POpierał  Kandydaturę ,, Gajowego  i  Pogardę  Obywatelską ,, taki to z niego PiSowiec

xDxDxDxD

Nakłamali o wypuszczeniu jakieś pedofila podczas gdy w wskazanym sądzie nie było w ogóle takiej sprawy. Były przytaczane przypadki drobnych kradzieży. Ale nikt nie wspominał o tym, że sędziowie ponieśli kary itd. 

Nie piszę, że Kuśniewicz pisowiec. Po prostu zapłacili mu patrząc na to wszystko pewnie nie mało. Na świecie jest znany to się zgodził. Pytanie czy te kilkanaście milionów bo tyle ma kosztować ta zabawa to jest dobry pomysł? Bo  nawet wielu polityków pis to krytykuje. Ale widać. Nie tylko oni chcą doić. Reszta dobrej zmiany też chce się bawić na bogato.

8 godzin temu, mirro napisał:

Roman,  pocisk jaki jest i do czego służy wiadomo od dawna. Problem w tym że kupno pocisków, według większości unowocześniło totalnie naszą armię. Problem także w tym że to nie jest prawdą. Problem także w tym że nie wynegocjowaliśmy transferu technologii, którą będziemy użytkować. I problem kolejny to jakie cele miłościwie panujący określą jako newralgiczne do ochrony systemem Patriot. A ten największy problem to taki, czy zbudujemy ten system do końca. I kiedy osiągnie gotowość bojową. 

Ja myślę, że to będzie jak z f 16 Póki wejdzie do służby to już będzie lekko przestarzały. A Rosjanie wprowadzą pociski hipersoniczne i patriot mało im zrobi. Armię to unowocześni. Ale nie wiele zabezpieczy przed naszym domniemanym największym zagrożeniem czyli Rosją.

Nie mamy wynegocjowanego transferu technologii ani prawie żadnego offsetu. Skończy się na wydojeniu nas przez USA jak z f 16. Oczywiście pisowska propaganda jak cytował Marek wali hasła, że USA obdarzyło nas wielkim zaufaniem. Ale tak samo widać obdarzyli Rumunów i taniej im sprzedali. Nasi politycy nie umieją wciąż zrozumieć. Że jedyni partnerzy dla USA to Izrael i GB reszta to jest klient do wydojenia.

Co do celów to oczywiście te dwie baterie całego kraju nie ochronią. Powinny być chronione cele i miasta czy tam regiony kluczowe dla obronności.

9 godzin temu, Roman176 napisał:

o co mamy krzyczeć ze byli najbardziej nieudolny rząd po psl ?? to już wszyscy wiedzą ?? 

szczyt twojej głupoty  sięgnął zenitu a hipokryta pewnie na wsi za tobą plują z kilometra 

tu masz twoją odp na to ty byś przyjął imigranta byś mu płacił za utrzymanie z naszych podatków  taka tolerancja a k**wa Ślązaka cały czas bijesz za gwarę tępaku ??  morze mam cie przeprosić za to ze jestem Ślązakiem ? 

jeśli twoja inteligencja jest na takim poziomie ze tylko prowokuje i obraża to się nie dziwie  napisałeś coś sensownego w zdaniu czy przez pryzmat okularów założonych faszyzmu kaczyzmu  coś sensownego 

Nie obrażaj swoich krajan nazywając te swoje pisanie gwarą. Bo to z gwarą nie ma nic wspólnego. Jak zwykle nie potrafisz napisać nic inteligentnego i merytorycznego tylko same wyzwiska i epitety. Sam sobie wystawiasz świadectwo swojej kultury i inteligencji. Której niestety nie masz.

Żaden Ślązak za gwarę nie musi mnie przepraszać bo w każdym regionie Polski mówi się mniej lub bardziej inaczej.  Ale jedno to gwara drugie to nie znanie zasad języka polskiego. czego nie mogłeś, nie chciałeś lub nie potrafiłeś nauczyć się w podstawówce i to widać tępaku.

Brak kropek, przecinków i dużych liter to gwara śląska tępaku? Czy twoja nie wiedza? "byli najbardziej nieudolny rząd" To jest gwara śląska?

Gość marekfarmer
Opublikowano

Ponieśli Kary  ty chyba nie wiesz co piszesz  jesteś  tak przesiąknięty  nienawiścią  do  PiS  że  szkoda z tobą dyskutować. Wszyscy  są oburzeni  bezkarnością  sędziów jak  siebie na wzajem bronią  a ty   piszesz że ponieśli karę  dobre  dobre 

Ale  czego się spodziewać  po wyborcy  ,,Nowośmiesznej Średniowiecznej,,

xDxDxDxDxD

Opublikowano

Jarosław - wirtuoz intrygi, ale to taki który sie potyka o własne nogi :D inne okreslenie to naczelnik panstwa :D Michalkiewicz to kapitalny człowiek

Opublikowano

Kto to , że mam Go słuchać ? Wysłuchałeś od początku do końca ? Masz dziwnych mentorów . :o

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v