Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Gość marekfarmer
Opublikowano

Gdzie  Juncer znajdzie drugiego  takiego

Opublikowano

A ja mam cały czas wrażenie że pomimo iż zostali wybrani do rządzenia Polską, to jednak nie jest ich jedyne zajęcie. Muszą mieć gdzieś drugi etat, inaczej starczało by im czasu aby solidnie wykonywać obowiązki. Może dorabiają na zmywaku?

Opublikowano
1 minutę temu, marekfarmer napisał:

,,48,6 proc. poparcie dla Prawa i Sprawiedliwości, 25,7 proc. dla Platformy Obywatelskiej, tylko pięć partii znalazłoby się w Sejmie – wynika z sondażu przeprowadzonego przez Estymator na zlecenie DoRzeczy.pl.,,

https://wpolityce.pl/polityka/387397-kolejny-sondaz-potwierdza-wysoka-przewage-pis-nad-po-nowoczesna-poza-sejmem-sprawdz-szczegoly

Zawsze pisałem ze  wiekszość jest głupia

Opublikowano (edytowane)

Putin też miał poparcie. Podobni? On jakby miał większe poczucie humoru.
Poparcie społeczne niekoniecznie musi odzwierciedlać jakość rządów.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

zydów nie wsadzamy, ale jakby coś..... .

śmieszą mnie wasze wywody na różne tematy w których nie jesteście zdolni ani wypracować wspólnego zdania ani niczego zmienić. Kiedy zydzi z izraela i USA atakują nasz kraj , wy po prostu nie podejmujecie dyskusji chowając głowy jak strusie. Mowa tu o Polsce, o naszym kraju , w którym mieszkają Polacy. Tak Polacy i to bez względu na to czy ich przodkowie wywodzą się  z Somalii czy Argentyny, bez względu na to czy mają korzenie zydowskie ,niemieckie, śląskie czy kaszubskie. Sami z własnej i nieprzymuszonej woli nazywają się Polakami, mają polski paszport i obywatelstwo. Nie jest Polakiem ktoś kto na pierwszym miejscu określa się zydem . Taki zyd  to dla mnie wróg, a jego antypolska  działalność  jest ostatnio aż nadto widoczna. Oczywiscie nie chodzi mi o obywateli izraela bo oni są zydami co wynika z ich państwowości.  Myślę tu o zydach mieszkających w Polsce i innych krajach, ukrytą zydowską V kolumnę , której marzy się przejęcie Polski w posiadanie i jej drenaż ekonomiczny. Antypolska narracja, roszczenia odszkodowawcze dla obcego kraju który nie istniał w czasie tego przedsiębiorstwa holocośtam i zakłamywanie historii  to elementy które nie budzą mojego i nie tylko mojego zadowolenia.  Jakoś nie zdarzyło się mirro i zetorki12 abyście umiejętnie zaprzeczyli materiałom które  wam przedstawiam. Łatwiej wychodzi wam wyzywanie się na wzajem  od idiotów. Historycznie niewiele macie do powiedzenia bo i mało tej historii uczono i uczy się w  polskich  szkołach.  Jeszcze mniej w izraelskich, gdzie zamiast historii  indoktrynuje się  młodzież w nienawiści do Polski i Polaków . "Zapomniał wół jak cielęciem był" jest przesadnie delikatnym przysłowiem kiedy wspominamy zydowskich oprawców zydów w gettach. Zmowa milczenia w tym temacie to wysoce interesowne zachowanie.  Co rusz pojawiająca się w prasie informacja o policji zydowskiej, o zydowskich katach i kolaborantach która zawsze jest kwitowana komentarzem:"ale Polacy też mordowali" . Jest to zazwyczaj pierwszy wpis pod taka informacją , podobnie jak wasze  wpisy w stylu " a kim był Jezus". Socjotechniczny sposób zejścia i zagmatwania tematu  który serwujecie zamiast rzeczowych argumentów w dyskusji.  Zapytam więc: czy wy lub wasi rodzice i dziadkowie mordowaliście zydów? Donosiliście na nich do Niemców?  Jesteście przecież Polakami, a "Polacy też mordowali". Tak wynika z tej ogłupiającej, socjotechnicznej, zydowskiej propagandy. Odpowiem za was. Jesteście niewinni bo was po prostu wtedy nie było na świecie.  Nie wyklucza to faktu ,że w czasie II wojny światowej pewnie były osoby pochodzenia polskiego które zachowały się jak zwykli przestępcy. Jedak zamiast uogólnienia "Polacy" jako całość , jako naród nikt nie wskazuje że chodzi wyłącznie o jakieś nieustalone osoby i zwykłych przestępców kryminalnych których należy ścigać i skazać, a jeśli jest to niemożliwe napiętnować po kres czasów.  Takie działanie nie jest w interesie zydów bo psuje im to strategię na udany geszeft.  Ponad to każdy wpis który was nie interesuje można pominąć, ale można go też w interesujący sposób skomentować. Moje zainteresowania tym tematem , tak jak pisałem , mają też podłoże osobiste, jednak  chciałbym aby moje dzieci i ja sam mogli się cieszyć życiem w prawdziwi wolnym kraju . Bez roszczeniowych zydów kolaborantów i  nacisków sterowanych przez zewnętrzne , przestępcze organizacje zydowskie do których śmiało mogę zaliczyć izrael i usa. Nie zgadzam się na Polskę dwóch narodów . Polacy to jeden naród i to chyba jest dla was jasne.

Kolaboracja-Zydow-Niemcy-policja-zydowska-foto-Knobloch-Ludwig-Maj-1941.png

Opublikowano
6 minut temu, dysydent napisał:

Putin też miał poparcie. Podobni? On jakby miał większe poczucie humoru.
Poparcie społeczne niekoniecznie musi odzwierciedlać jakość rządów.

Podobni, ale tam dochodzi jeszcze brak innych kandydatów lub ich całkowite zmarginalizowanie.  Na swój sposób u nas jest analogicznie PIS jest marny PO jeszcze gorsze  Madrych ludzi od Kukiza czy JKM nikt nie słucha a nawet jak słucha to i tak nie rozumie

Opublikowano

Ereksio napisał.
"Jakoś nie zdarzyło się mirro i zetorki12 abyście umiejętnie zaprzeczyli materiałom które  wam przedstawiam. Łatwiej wychodzi wam wyzywanie się na wzajem  od idiotów. Historycznie niewiele macie do powiedzenia bo i mało tej historii uczono i uczy się w  polskich  szkołach.  Jeszcze mniej w izraelskich, gdzie zamiast historii  indoktrynuje się  młodzież w nienawiści do Polski i Polaków "
1.Nie będę polemizował, zaprzeczał materiałom które przedstawiasz do chwili aż znajdę inne które im zaprzeczą.
2.Nie wyzywam się z innymi na forum. Kieruję uwagi do tworzących obecną rzeczywistość polityczną i realia w jakich na co dzień funkcjonuję.
3.Historycznie pewne sprawy wyjaśniłem sobie z przedstawicielem Izraela ładnych parę lat temu na Golanie. Od tamtej pory nie mam z tym problemu.
4. Jeżeli masz problem z poziomem nauczania historii w Izraelu to śmiało możesz naprawiać błędy.
5.Nie musisz odpowiadać za mnie, a nawet nie życzę sobie abyś to robił.
6.Udział Żydów w mordowaniu ziomków czy udział Polaków w mordowaniu Żydów to prawda wojny. Zamiast rozbijać gówno na atomy przyjmujemy że tak było. Jeżeli ktoś chce poszerzyć wiedzę w tej materii to bardzo dobrze. Ale jest to wiedza historyczna i specyficzna więc nie wymagaj aby wszyscy za nią gonili.

A poza tym możesz "pocałować mnie w cokolwiek". Wyczerpałeś mój limit tolerancji.

Opublikowano
15 minut temu, Ulman napisał:

Podobni, ale tam dochodzi jeszcze brak innych kandydatów lub ich całkowite zmarginalizowanie.  Na swój sposób u nas jest analogicznie PIS jest marny PO jeszcze gorsze  Madrych ludzi od Kukiza czy JKM nikt nie słucha a nawet jak słucha to i tak nie rozumie

a ty dalej nic nie robisz ?? chłopie twoja definicja lenia i socjalisty to odzwierciedlasz jak ulał 

Dnia 23.03.2018 o 15:57, Ulman napisał:

Dlaczego nasz suwerenny rząd pod naciskiem KE zreformuje dopiero co zreformowane sądownictwo?

jak zdeformuje tylko orzeczenia opublikują ..........

Opublikowano

Już ci nie raz pisałem. Zacznij myslec to przestaniesz się narabiać. 

Może ty wiesz co się stało ze nasza władza uległa KE i reformuje reforme sadownictwa?

Opublikowano
3 minuty temu, Ulman napisał:

Już ci nie raz pisałem. Zacznij myslec to przestaniesz się narabiać. 

jak można myśleć i siedzieć cały dzień na forum ??  zwykły leń z ciebie i tyle 

5 minut temu, Ulman napisał:

Może ty wiesz co się stało ze nasza władza uległa KE i reformuje reforme sadownictwa?

morze wybierać bd ludzie słodownictwo B| 

Opublikowano

Jak nie umiesz myśleć pisząc to współczuje. W sumie to musi być prawda patrząc na to co piszesz:D

Co do uległości naszego dzielnego rządu wzgledem KE to rozumiem że ty też nie masz zdaniaO.o

Opublikowano

zydów nie wsadzamy, ale jakby coś..... .

mirro, potraktowałeś mój wpis bardzo osobiście , a to daje do myślenia. Podobnie jak wzgórza Golan . Gdzie to jest w Polsce? Nie wiem. Nie wiem co tam robiłeś bez względu na mocodawców. Co tam dla nas zdobyłeś , co zdobyłeś dla Polski oprócz obciążenia jej budżetu? Nic. Więc na jakiej podstawie przyjmujesz ,że tak było, skoro zaprzeczasz temu o czym przypominam?  Myśle ,że mój poprzedni komentarz przeczytałeś bezmyślnie i pobieżnie A może było wg ciebie tylko trochę tego zła i tylko ze strony Polaków? Zawsze można przyjąć ,że nie interesuje mnie zdanie wku....nego zyda i nie będę go całował w cokolwiek tak jak ty to robiłeś.

ostatnie zdjęcia przedstawiają wspierana przez Niemców zydowską organizację policyjną skutecznie działającą przy wyłapywaniu zydów i wysyłce ich do obozów.

jewish-police-policja-zydowska-600x360.jpg

• Like 1
Opublikowano

To jednak chyba nie zdajesz sobie sprawy z tego co piszesz. Specjalnie wytłuściłem zdanie gdzie staję się podmiotem Twojej wypowiedzi. Cała reszta wypowiedzi była też adresowana do mnie i zetorki. Co robiłem na Golanie? Nic,takie samo jak w ....i ....... Nic co byś zrozumiał, a zawiera się rocie przysięgi wojskowej. Moim mocodawcą zawsze jest Polska,bo służę krajowi a nie politykom.
Nie zaprzeczam temu co przedstawiasz, bo jakie mam prawo aby zaprzeczać faktom. Jeżeli zdjęcie przedstawia policję żydowską w Gettcie to mam pisać że nie przedstawia? Czy może skomentować że " fajne rowery mieli". Trochę powagi. Taki materiał z reguły skłania mnie do poszukiwania wiadomości na dany temat i nie tylko na polskojęzycznych stronach. Ale na rany Chrystusa nie oczekuj że będę komentował każde zdjęcie.
Zło jest złem ile by go nie było. Bo powoduje ono bezmiar ludzkich cierpień.  Za wpis odnośnie całowania w cokolwiek przepraszam. poniosło mnie. 

Opublikowano
1 godzinę temu, Ulman napisał:

Jak nie umiesz myśleć pisząc to współczuje. W sumie to musi być prawda patrząc na to co piszesz:D

no przepraszam ty zarabiasz na forum ......... t.z myślenie, tylko jak się myśli to się i działa a ty jeszcze pewnie nic nie wymyśliłeś  zupełnie jak kiepski 

1 godzinę temu, Ulman napisał:

Co do uległości naszego dzielnego rządu wzgledem KE to rozumiem że ty też nie masz zdaniaO.o

porównaniu do ciebie nie zachowuje się jak dzieciak który ślini się na widzącego cukierka tylko czekam na rozwój sytuacji dlatego oceniam ich po pracy nie jak ty z doniesień niemieckiej prasy    

Opublikowano

To proste ale nigdy tego nie pojmiesz. Jeden mysli inny wykonuje. Tak jest na całym świecie tylko ty jestes tym co głównie wykonuje a ja tym co głównie mysli.

Ty czekasz na rozwój sytuacji ? :D To zaczekaj z rozwojem sytuacji w sprawie Amber Gold czy HGW a nie się ślinisz jak dzieciak na podstawie propagandy z TVPis. Zresztą ustępstwa już rząd zapowiedział i nie jest to sprawa gdybania czy spekulacji a zaistniałe fakty. Jestem w stanie zrozumieć że burzy to twój cały wizerunek niezłomnego PIS któremu nikt nie podskoczy ale ten moment musiał nadejść bo juz nawet oni zrozumieli że skończyło sie rumakowanie.

Opublikowano

czyli co opozycja kalamie z tą konferencją prasową "Mydlenie oczu Komisji Europejskiej, pozorowany ruch i pudrowanie rzeczywistości". Komentarze opozycji do zapowiedzi nowelizacji ustawy o sądownictwie
wiec kto kłamie kto się cofnie słucham twoich propozycji ????

• Like 1
Opublikowano
2 godziny temu, marekfarmer napisał:

,,48,6 proc. poparcie dla Prawa i Sprawiedliwości, 25,7 proc. dla Platformy Obywatelskiej, tylko pięć partii znalazłoby się w Sejmie – wynika z sondażu przeprowadzonego przez Estymator na zlecenie DoRzeczy.pl.,,

https://wpolityce.pl/polityka/387397-kolejny-sondaz-potwierdza-wysoka-przewage-pis-nad-po-nowoczesna-poza-sejmem-sprawdz-szczegoly

Kto ma kasę i władzę ten ma dobre wyniki w sondażach. Dla przypomnienia Komorowski miał więcej w sondażach niż Duda, a widać kto jest Prezydentem, no może bardziej notariuszem, ale oficjalnie prezydent ;) kolejny przykład, nikt nie miał pojęcia co to Nowoczesna kiedy to powstało i przez kogo a już na starcie miało chyba z 10%

Także sondaże przekonują tylko debili, sorry jak ktoś się obrazi ale taka prawda ;) 

No i jak ktoś wyżej już wspomniał, Putin w "wyborach" miał 76%, a dzięki wspaniałym rządom "dobrej zmiany" Polska również do tego zmierza i u nas też będą takie wyniki zresztą TVPiS już takie pokazuje. 

Opublikowano (edytowane)

kolego nawet te tvn są te same mamy cały czas ten sam trend  oscylują w granicach 5 % jedni dodawaj ą nowoczesnej inni nie widzą ich w cale paramencie 

Edytowane przez Roman176
Opublikowano

TVP jednocześnie sugeruje fałszowanie wyników oglądalności przez jakiegoś tam niepolsko nazwanego ankietera bo im wartość reklam to obniża
Znaczy w sondaże im poparcia mam wierzyć w sondaże oglądalności publicznych mediów mam nie wierzyć.
A ogólnie najlepiej to o wierzeniach lepiej nie dyskutować bo to niepolskie a w pi...u z taką filozofią.

Opublikowano

10 minut temu, Roman176 napisał:

czyli co opozycja kalamie z tą konferencją prasową "Mydlenie oczu Komisji Europejskiej, pozorowany ruch i pudrowanie rzeczywistości". Komentarze opozycji do zapowiedzi nowelizacji ustawy o sądownictwie
wiec kto kłamie kto się cofnie słucham twoich propozycji ????

Opozycja niech mówi co chce

To czy to ruchy realne czy pozorne ma mniejsze znaczenie. Samo poddańcze wobec KE zadeklarowanie zmian jest uwłaczające godnosci niezłomnego PISowca. Żadnych ustepstw nigdy nie było a nawet 1:27 było sukcesem a elektorat nie jest przyzwyczajony do rozgrywania swoich interesów tylko do oslego uporu nawet jak nic z tego nie ma

Opublikowano
1 minutę temu, Ulman napisał:

To czy to ruchy realne czy pozorne ma mniejsze znaczenie. Samo poddańcze wobec KE zadeklarowanie zmian jest uwłaczające godnosci niezłomnego PISowca.

gdzie ta deklaracja a ??

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v