Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Ja mam taką teorię że nie udało się zrobić judopoloni to zechcą zrobić judoupainę dlatego każdemu zależy na destabilizacji tego kraju by rozpad się na kawałki i by na te ziemie powrócili Chazarzy . Coraz więcej powstaje opracowań historyków że to są ziemie nie Polskie , nie kozackie tylko chazarskie . Jak będzie to się szybciej okaże niż nam się wydaje .

Opublikowano

To plemię  nie nadaje się by stworzyć jakiekolwiek stabilne państwo czy choćby organizację. Przez 1000 lat im się to nie udało bo to fałszywa, podła, kłamliwa nacja która wzajemnie się oszukuje , okrada, oskarża czy zamyka do paki. Ten kraj sie rozpadnie i to za 5-max 10 lat. Od 25 lat tam nie ma żadnego postepu cywilizacyjnego 

Opublikowano (edytowane)

coś mi edycja nie wyszła

jakaś destabilizacja i tutaj się wkrada?

zwykle kolejne posty łączyło. Przepraszam za bałagan.

Wszystko przez ten mróz, u mnie już -17 stopni przy gruncie. A gdzie jeszcze do rana

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

Po laniu w Syrii wystąpienie Putina to taki bandaż na świeżej ranie. W perspektywie wybory, "więc trza twardym być, nie miękkim". Pociski ponaddźwiękowe to już problem innej kategorii, ale też i koszty o innej ilości zer. Czy Rosję stać na dokończenie nowego samolotu bojowego, bo to nim też chwalił się Putin,? Czy stać na pociski? Pewnie tak. Jakim kosztem? Ano pewnie jak zwykle, choć o inwestycjach w infrastrukturę drogową też wspominał. Oby nie skończyło się tylko na drogach do wyrzutni rakiet.
A wracając do Ukrainy to chłopaki dostaną niedługo nowe zabawki. Wypłakali zestawy "Javelin", takie przeciwpancerne ustrojstwo typu " wystrzel zapomnij". Układ sił może się trochę zmienić.

Opublikowano (edytowane)

A z Putinem - rzeczywiście bo i o socjalu coś wspominał i nawet jakieś typu parę rubli +  , nie ma to jak wypróbowane chwyty wyborcze.

Fajna i pocieszna ta polityka światowa gdy snkcje gospodarcze nakłada się na kraj który jako jedyny już chyba na planecie może być samowystarczalny i takie sankcje tylko go zmuszą do budowy gospodarki w oparciu o własne możliwości. To przysługa nie sankcje.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

Mam znajomego ukraińca który był powołany z rezerwy na dwa miesiące jeszcze na początku zamieszania , przeciągneło się na pół roku . Opowiadał  że kto z zachodniej części tam pojedzie  zaraz strzela sobie w stopę by szybciutko wrócić . W sumie to tam walczą wyłącznie najemnicy i to po obydwóch stronach a wojsko jest na zapleczu . Opowiadał rok temu że jak by gdzieś wybuchła droższa wojna to wszystko poleci za większymi pieniędzy w inne miejsce co by się zgadzało bo jak wzmógł się konflikt w Syrii to tam przycichło .

Opublikowano

W zasadzie nie wiadomo jak liczna jest Grupa Wagnera. W Syrii ocenia się że może być ich nawet sześciuset. To sporo. Część to najemnicy z Donbasu. 

Opublikowano
1 godzinę temu, dysydent napisał:

Muszę przez Was sprawdzić co to do ch****y te lemingi?

Prawdziwy leming za nic nie przyjmie do wiadomości co się stało. Prawdziwy leming uczepi się najdziwniejszych wyjaśnień, uwierzy we wszystko, i jeszcze więcej sam zmyśli, byle tylko wyprzeć straszliwą prawdę, że świat okazał się zupełnie inny, niż leming wierzy.Szok, jak potwierdzi każdy specjalista, prowadzi do stresu pourazowego. Stres pourazowy - do zaprzeczania rzeczywistości. Ludzie, którzy na przykład stracili kogoś bliskiego, potrafią ponoć czasem ratować się przed szaleństwem wmawianiem sobie, że ten ktoś wciąż żyje, wyjechał, jest w Pernambuco, skąd niebawem wróci albo zadzwoni. Podobnie zachowują się teraz osierocone lemingi, po szoku przegranych wyborów.Tu zawaliła się wiara, na której ufundowany był cały porządek świata. Wiara w to, że idziemy ścieżką postępu, że młodzi, wykształceni, z dużych miast są postępowi, europejscy, nasi po prostu, a starsi, mniej wykształceni - ci gorsi, znaczy się, muszą wymrzeć

• Like 2
Opublikowano (edytowane)

...a ja wyczytałem o lemingach że to takie gryzonie z chomikowatych głównie w krainach subarktycznych żyjące:)

Ukraina to kilka nacji a wschodnia posługuje się w większości językiem rosyjskim. i nie jest to taki monolit jak by się wydawało z ładnej plamki na mapie. To całkiem inny temat niż polski naród w okresie Solidarności. Dość już i wschodnio - ukraińcy - nie ukraińcy mają wojny i sami nie wiedzą kogo winić bardziej czy Rosję czy zachodnio-ukraińców i resztę "faszystowskiego" zachodu. Tam jest całkiem niezły kocioł.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

Oczywiście że im wisi bo tam przed zamieszaniem mieszkało 70 % kacapów, im tylko zależało na przemyśle który był a obecnie upada , Pewnie jak by im Putler kasą posypał to by więcej oddali a że Rasija nigdy hojna nie była to jest jak jest . Dziś nikt nie wspomina że Ukrainę dzielono jeszcze 2002 roku , zastanawiano jak ją podzielić , nazwać , jakie strefy wpływu , wtedy nikt nie myślał o wojnie tylko o dyplomacji . Dziś zrealizowano podział siłowo .

Opublikowano
Przed chwilą, mirro napisał:

Ciekawe komu dostanie się Czernobyl? Taka atrakcyjna działka.:D

Tam teraz jest rezerwat prawie jak w Białowiezy i jedyna na świecie poatomowa strefa którą można zobaczyć. Na tym powinni trzepac kasę że aż miło

Opublikowano (edytowane)

Alamo nie przyjmuje do wiadomości że wraz ze zmianą władzy, zmienia się ekipa określająca kierunek i narrację na najbliższy czas. Od tej chwili to oni torują drogę lemingom. Zaś ich stronnicy z automatu stają się lemingami. Kwestia zmiany tabliczki w stadzie.:D Taki tytuł przechodni.

Edytowane przez mirro
Opublikowano (edytowane)

Strefa czarnobylska z całym wymarłym miastem staje się fenomenem bujnego życia mimo podwyższonej radioaktywności oraz dowodami naukowymi na zdolności adaptacyjne żywych organizmów większe niż przewidywano. 

Bardzo groźnie to wygląda w zestawieniu ze skutecznym jak dotychczas strachem przed ewentualnymi skutkami wojny jądrowej. Czernobylska katastrofa może być o wiele groźniejsza w skutkach i jeszcze jej pełny zasięg jest nieznany.

Zdania mi się nie kleją - ogólnie składnia u mnie dzisiaj "leży" zatem skupię się na swojej fasoli i 

dobranoc.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)

Mądry człowiek. Święte słowa. Należy jak najszybciej wysłać ten tekst do centrum dowodzenia na Nowogrodzką. 
"Według prof. Rymkiewicza słuchając prorządowych telewizji, stajemy się niewolnikami na płaszczyźnie duchowej. To, zdaniem poety, czyni z nas absolutnych zdrajców i on sam ani myśli mieszkać z nami w jednym kraju. Zastanawia się, co należy z takimi zdrajcami począć, bo przecież, jak sam twierdzi, "Polska jest dla Polaków". Zasugerował, by przeprowadzić jakiś sondaż, wyłaniający ze społeczeństwa "prawdziwych Polaków". Jednak o ile "leming" jest dla niego błędem językowym, o tyle rządząca Polską "postkomuna" jest już określeniem jak najbardziej na miejscu."

Tak dla przypomnienia gdyby ktoś nie zauważył że jakiś czas temu zmienił się przewodnik lemingów.

Edytowane przez mirro
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v