Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)

A co powiecie na temat tego jak Szydło sama sobie przyznała 65 tys zł nagrody? Czyżby zaczęła kraść?

A co do śledzenia aut to kolejna bzdura tego rządu. ITD kolejnych fotoradarów nie chce do sieci przyłączać bo nie ma komu obrabiać zdjęć. A kto się będzie zajmował tak gigantycznym przedsięwzięciem by śledzić miliony aut.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano

Przeceniacie zagrożenie śledzeniem. Co ma na celu stała kontrola przeciętnego Kowalskiego? W przypadku firm transportowych prędzej chodzi poznanie tras i kontrahentów danej firmy niż o przewały skarbowe. Osobiście znam przypadek firmy gdzie  znikąd pojawiły  nadajniki GPS w naczepach i sam właściciel był mocno zdziwiony. A wystarczyła tylko wiadomość że złapał kontrakt na fracht w firmie zajmującej się dość wrażliwym tematem.

Opublikowano

Tego się nie da zrobić na szeroką skalę. A gdyby US chciał kontrolować tylko firmy podejrzane. To sam skan tablic nie da odpowiedzi, czy na pace był ładunek czy może pusty przelot po ładunek. Zresztą kto normalny wyobraża sobie transport dalekobieżny z rozliczeniami z rączki do rączki?

To samo tyczy się przewozów autobusowych. Zeskanują tablice autobusu a kto policzy ile osób w środku. 

Z drugiej strony jakiś lokalny przedsiębiorąca będzie po swojej gminie woził żwir na czarno ze swojej żwirowni. I kto zeskanuje mu tablice i czym?

To jest po prostu kit propagandowy dla naiwnych. By przykryć wpadki z nagrodami i pokazać jak pis ściga oszustów. Niestety wielu ten kit łyka. Tak jak z tymi karami za cofanie liczników. Niby cofanie jest czy tam będzie karane. Ale ktoś powiedział, że miedzy przeglądami można cofać po trochę. To jakiś dureń wymyślił, że policja przy kontroli drogowej będzie przebieg spisywać. Ale ile % takich aut skontroluje policja?

A tym czasem jeśli ktoś nie chce płacić podatków to bierze w leasing drogie auto nawet nie związane z działalnością i podatków nie płaci. Nawet wizytę w burdelu da się zaksięgować jako kolacje biznesową i wrzucić w koszty. I z tym nikt nic nie robi. Ale bzdury wymyślać to pierwsi.

Gość marekfarmer
Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, mirro napisał:

Przeceniacie zagrożenie śledzeniem. Co ma na celu stała kontrola przeciętnego Kowalskiego? W przypadku firm transportowych prędzej chodzi poznanie tras i kontrahentów danej firmy niż o przewały skarbowe. Osobiście znam przypadek firmy gdzie  znikąd pojawiły  nadajniki GPS w naczepach i sam właściciel był mocno zdziwiony. A wystarczyła tylko wiadomość że złapał kontrakt na fracht w firmie zajmującej się dość wrażliwym tematem.

Przecież  przeciętny kowalski jest od wielu  lat  kontrolowany    gdzie  się nie ruszysz  masz kamery 

I do tego  Amerykanie  w Warmińsko Mazurskim nie bez powodu  siedzą

Nie wspominając  o  Rolnictwie  gdzie  po wejściu do UE  kontrola  jest  astronomiczna

Edytowane przez marekfarmer
Opublikowano (edytowane)

A kto ci kontroluje finanse w gospodarstwie bo mi nikt? Kamer tez nie ma wszędzie nie przesadzaj i nie sprowadzaj dyskusji do głupiego poziomu. Bo bajki piszesz. Nie każde gospodarstwo jest kontrolowane przez US. A co do kontroli UE przez te 13 lat miałem raz i zakończyła się dla mnie bez żadnych problemów. A kontrolujących nawet na oczy nie widziałem.

Możesz zrezygnować z pobierania dopłat i żadnych kontroli miał nie będziesz> Kto ci każe je brać?

Edytowane przez hubertuss
  • Like 1
Gość marekfarmer
Opublikowano

Różne  rzeczy panie  różne.

Między  innymi to  że  wiedzą  co  stało się w  smoleńsku  tylko nie chcą  naszym to  ujawnić

Opublikowano

A to akurat nie dotyczy Warmińsko-Mazurskiego. Nie ten szczebel zainteresowania. Ale jak tak mówią to niech zostanie, będzie mniej problemów z wyjaśnianiem suwerenowi.

Gość marekfarmer
Opublikowano

Warmińsko Mazurskiego   to dotyczy    bo tam siedzą  Amerykańcy  

Gość marekfarmer
Opublikowano
2 minuty temu, mirro napisał:

Z pewnych względów jest to po prostu wygodna lokalizacja. Poza tym nie ma tam nic ofensywnego.

Poza  aparaturą  szpiegowską  ustawioną głównie na Rosję  i Białoruś   jak i też  na Polskę

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Bogdan675 napisał:

Sensacyjne zeznania funkcjonariusza ABW ws. afery Amber Gold. Podczas przesłuchania wyjaśnił, dlaczego służby chroniły Michała Tuska [wideo] Fot. Prawda o Amber Gold / twitter / screen Twitter Kategoria: Polska Podziel się Jak poinformowała „Gazeta P... 

Źródło: https://www.prawdaobiektywna.pl/polska/zeznania-funkcjonariusza-abw-ws-amber-gold-3953.html © http://www.prawdaobiektywna.pl

Ile to już ta komisja działa? Jakie są rzeczywiste koszty jej utrzymania, strat poniesionych przez świadków itp. o ile jeszcze wzrosną? Jaka jest jej przewidywana skuteczność w odzyskaniu strat obywateli? Czy istnieje szansa że koszty związane z utrzymaniem komisji przekroczą wartość strat obywateli co do odzyskania czegokolwiek małe istnieją szanse? 

Jeden cwaniak w kilka dni robi przekręt a później "wysokie" komisje latami nie mogą ustalić na czym on polegał.

Konstytucji przeczytanie całej to kilkadziesiąt w skrajnym przypadku, minut a "wielki trybunał" pół roku potrafi oceniać zgodność z Nią jednego przepisu.

Doświadczalnie potwierdzone niedobory intelektu oraz ponadprzeciętnego lenistwa u urzędników wszelkich szczebli.  

Szczyty bezczelności padają gdy jeszcze się z tego tłumaczą.

Po zastanowieniu przyznam że im niższy szczebel tym urzędnicy pracowitsi wyjątek to prawnicy gdzie nie dostrzegam różnic na żadnym poziomie admin..

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
15 godzin temu, mirro napisał:

Alamo, a to od jakiegoś czasu obce wojska nie hasają po naszym kraju? A duma Cię z tego powodu nie rozpiera?

Mirro, odkąd ty jesteś na wojskowej emeryturze to już nie hasają. Za to w internecie działają  mocno.

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

tego posta napisałem nie znając powyższego materiału 

Przypadek czy trafność w doborze że wojtekd akurat teraz go tu wstawia? 

Dobrze dobrane wyszło choć niezupełnie mi chodziło o personalia co mechanizmy wynikłe z samej funkcji "kastowości" ludzi władzy.

Nie przeszkadza mi w pochwale moja niechęć do radykalizmów czy przesadnego nacjonalizmu gdziekolwiek promowanych

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
54 minuty temu, lukasz7604 napisał:

Mirro, odkąd ty jesteś na wojskowej emeryturze to już nie hasają. Za to w internecie działają  mocno.

Ciężko powiedzieć czy to emerytura, czy nie bo zawieszona.:D Mam nadzieję że jak najdłużej, bo to będzie świadczyć tylko o tym że nie jest źle z tym co robię. Chyba że nie zdążę z niej skorzystać.

• Haha 1
Gość marekfarmer
Opublikowano

A co  Antek  cie  z powrotem  przyjął  do  Armii 

Opublikowano

@wojtekd w tytule filmiku jest trafne pytanie. Zważywszy, że ostatnio Szydło wypłaciła sobie i swoim współpracownikom spore nagrody pomimo tego, że znaczna część z nich dalej pracuje w rządzie. Ale oficjalnie każdy biedny. Szkoła męża Szydło dostała od niej kolejną dużą dotację tym razem z rezerwy budżetowej. Oczywiście państwo Szydło mają rozdzielność majątkową. Aby pani Szydło nie musiała wykazywać ile to mają pieniędzy.

Opublikowano (edytowane)

No to suwerenie jak z tą zrzutką dla biednych ministrów którym "czasami nie starcza do pierwszego" jak to w zetce Gowinek się żalił. 

Tego typu żałosne wypowiedzi "elit narodu" dobitnie świadczą o kompletnym oderwaniu tychże, od otaczającej i kreowanej przez nich, naszej rzeczywistości.

Edytowane przez agromatik
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v