Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
15 minut temu, mirro napisał:

A przez czyją ambasadę i jakim kraju skoro buforem przyjmującym stały się wysepki greckie i włoskie?

Tak się pilnuje wód terytorialnych strefy schengen?

• Like 2
Opublikowano (edytowane)

"Udawanie Greka" 

Na początku pobytu w Polsce potencjalnych "relokowanych" nie wiem kto by bardziej był zagrożony?

Jeszcze by im trzeba było ochronę dać przed miejscowymi. Bo ostatni jacy byli u nas relokowani -"krasnoarmiejcy" sami dawali radę.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)

Tak się pilnuje greckich, włoskich, tureckich wód terytorialnych. Wszędzie są pilnujący i wszędzie są przemytnicy. Tak ludzi jak i narkotyków. Towar do przemytu to towar. Z ludźmi jest łatwiej bo wystarczy dostarczyć ich w pobliże i wysłać SOS. Automatycznie znalazca ma problem. Zatopić tego nie można a odesłać nie ma dokąd.

Edytowane przez mirro
Opublikowano

Jakoś nie słychać by z naszego wybrzeża szykowały się do startu tłumy spragnionych dobrobytu uchodźców przed czymkolwiek. Ten kierunek emigracji wydaje się mało atrakcyjny, więc i masowy przemyt ludzi do obwodu kaliningradzkiego chyba można traktować jako żart.

Opublikowano (edytowane)

Kaliningradzkie metody na greckich wyspach. Polska skuteczność z białoruskiej a i ukraińskiej granicy, 

Jeśli kto ze wschodu do nas się dostaje to raczej znamy jego personalia.

o SOS do Kaliningradu mi chodziło nie o zagrożenie a o ruskich reakcję na takie SOS

Edytowane przez dysydent
  • Like 2
Opublikowano (edytowane)

so what?

Oni robią co robią i niewiele możemy w tej kwestii ale Unia może bardziej zdecydowanie działać... zapomniałem - to paralityk.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

Zydów nie wsadzamy, ale....

Problem z zydami w Polsce polega na tym, ze pomimo tego ,że osiedlają się oni na stałe w naszym kraju , to chcą w pełni zachować swoją odrębność. Chcą nadal nazywać się zydami a nie np. Polakami pochodzenia zydowskiego. Zawsze w zanadrzu dodatkowy  paszport który pozwoli dla pieniędzy zdradzić kraj będący dla nich domem.   Więcej inwencji  w tym kierunku ma Makumba  z piosenki niż zydzi którzy mieszkali w Polsce od czasów króla Kazimierza . Polska to nie hotel dla zydów, ciapatych i innych . To kraj który na równi ze swoimi mieszkańcami oczekuje lojalności.  Ten brak lojalności zydzi pokazali po wkroczeniu Rosjan do Polski. Tak samo kombinowali gdy wywożono ich do hotelu na południu Polski. Również wówczas mieli na względzie , że są narodem wybranym przed którym Niemcy stawiają wyższe cele. I tu zawiodła ich intuicja bo zamiast do lepszego życia trafili do piekła.

zydokomuna.jpg

• Like 2
Opublikowano

Ulman . Chodziło mi o przejazd autostradom którą zarządza Kulczyk . Widzisz . Napisałeś że taniej budujemy a dlaczego najdrożej jeździmy po tym odcinku ? Mieszkam blisko i jechałem parę razy . 

Znacznie lepiej jest krytykować niż rządzić . Zawsze powinno się popierać lepsze zło a ty jesteś za człowiekiem który tylko dobrze gada a bronisz gorsze zło . Ty myślisz że  JKM dobrze gada to tak będzie robił ?

Jeszcze jedno pytanie . Gdyby JKM wygrał to kogo twoim zdaniem powinien wziąć za koalicjanta .  

Opublikowano
15 minut temu, ereksio napisał:

Problem z zydami w Polsce polega na tym, ze pomimo tego ,że osiedlają się oni na stałe w naszym kraju , to chcą w pełni zachować swoją odrębność. Chcą nadal nazywać się zydami a nie np. Polakami pochodzenia zydowskiego. Zawsze w zanadrzu dodatkowy  paszport który pozwoli dla pieniędzy zdradzić kraj będący dla nich domem.   Więcej inwencji  w tym kierunku ma Makumba  z piosenki niż zydzi którzy mieszkali w Polsce od czasów króla Kazimierza . Polska to nie hotel dla zydów, ciapatych i innych . To kraj który na równi ze swoimi mieszkańcami oczekuje lojalności.  Ten brak lojalności zydzi pokazali po wkroczeniu Rosjan do Polski. Tak samo kombinowali gdy wywożono ich do hotelu na południu Polski. Również wówczas mieli na względzie , że są narodem wybranym przed którym Niemcy stawiają wyższe cele. I tu zawiodła ich intuicja bo zamiast do lepszego życia trafili do piekła.

By to zmienic musiał byś do konstytucji czy innych aktów prawnych pojecie lojalności i je egzekwować. Żydzi tak maja bo wiare wiążą z narodowością i państwowością. Ukształtowało sie to przez wieki bo żydostwo zachowywało tradycję by mimo rozproszenia nie stracić tożsamości.

Jak to nie hotel dla żydów to i innych trzeba by popedzić. Ukraińcy zabierają nam pracę fizyczną, beżowi w gastronomii a tacy Niemcy to się tak rozpanoszyli że nawet ziemie wykupują i ośmielaja się fabryki budować. Ja bym ich wszystkich pogonił:)

Dziwisz się że kolaborowali z ruskimi? A  kogo mieli do wyboru? Niemców? O.o

Opublikowano (edytowane)
48 minut temu, Zbyszko napisał:

...

Jeszcze jedno pytanie . Gdyby JKM wygrał to kogo twoim zdaniem powinien wziąć za koalicjanta .  

Pytanie nie do mnie najwyżej ochrzanisz.

Z tego co mówi JKM wynika że gdyby wygrał wybory to było by po wyborach.

...jakichkolwiek bo deklaruje się jako antydemokrata. Przynajmniej ostatnie (żeby nie było do rymu) 24 miesiące go takim rozpoznaję.

Czasem sobie go posłucham na YT bo, jak mówią - "mądrego to i dobrze posłuchać" - nawet jeśli czasem durnoty mówi.

i tu jeszcze ANEKS do wczorajszej o burakach rozmowy

godz 21;40 i już TVP wiadomości na stronie z 19;30 ... sobie obejrzę do kolacji.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

31 minut temu, Zbyszko napisał:

Ulman . Chodziło mi o przejazd autostradom którą zarządza Kulczyk . Widzisz . Napisałeś że taniej budujemy a dlaczego najdrożej jeździmy po tym odcinku ? Mieszkam blisko i jechałem parę razy . 

Znacznie lepiej jest krytykować niż rządzić . Zawsze powinno się popierać lepsze zło a ty jesteś za człowiekiem który tylko dobrze gada a bronisz gorsze zło . Ty myślisz że  JKM dobrze gada to tak będzie robił ?

Pokusże się o spekulację . Jesli Stryków Wawa jest za darmo i Stryków - Toruń tak samo, to się kierowcom uśrednia i za km nie płaca tak strasznie wiele:D

Tak naprawdę to jest to dowód jak korzystne są  interesy robione z państwem. Mirro pisał o jakiś Tarpanach po 1mln Pln, Włosi odsprzedając PKO przytulili gruby grosz  bo zarobili 400% . Jakie by rządy nie były to państwo zmarnotrawi pieniądze obywateli bo to po pierwsze gamonie bez pojecia jak robić pieniądze (praktycznie większość to gołodupce) a po wtóre i najważniejsze  - wydaja nie swoje pieniądze więc mają to w nosie. Do tego są jak widać bezkarni. 

Widzisz , jeśli chodzi o bronienie poprzedników to dla ciebie ale też wielu kolegów krytyka PIS=poparcie PO N czy tam innego PSLu. Ciagłe odwoływanie się PISu do PO i wykazywanie ze było gorzej a teraz jest lepiej jest prostackie. Do tego propaganda dla chyba najprostszego sortu  uwłacza podstawowym zdolnościom  intelektualnym. Lewicowość zachowań gospodarczych tez niebywała. Mam biegunowo odmienne przekonania do lewicowych. Nic na to nie poradzę. 

Kogo JKM na koalicjanta? Może cześc od Kukiza a może jakiś normalny nowy prawicowy  twór? Ciężko powiedzieć bo najpierw musiało by się stać coś co spowodowało by zmądrzenie elektoratu a na to się nie zanosi. 

Opublikowano

Chciałem sobie obejrzeć oryginalny filmik od tych co "polish holocaust" szczekali a tu słyszę - usunięty z "jutuba" a reszta po za kilkoma informacjami czysto technicznymi w tych wiadomościach które "robią wrażenie" jak wojna syryjska, czy jakiś elektryczny kominowy filter antysmogowy to nie mogło się obyć bez kolejnego odcinka "korytowych wojen".... dzień jak codzień.

Opublikowano
5 godzin temu, Ulman napisał:

Są także tacy co maja kury i kaczki a ja tego nie mam. Rozumiesz? To kwestia wyboru czyli podstawowy akt wolnosci normalnego człowieka . Ty masz kaczki a ja nie. Czy to takie      skomplikowane ?:D  Jak już pisałem jak chce zjeść kaczkę to dzwonie do kobiciny z wioski obok prosze by utłukła wypatroszyła  i przygotowała sztukę czy  dwie na konkretny dzień. Mam wszystko zrobione , ona zadowolona bo zarobi pare groszy. Jak mam chęć na kiełbasę , szynke czy kaszanke  to są tacy co dobrą robią a jak na  na dziczyznę lub bimber to do myśliwych się dzwoni. Ty masz natomiast przyzwyczajenie chłopskie sprzed 50 lat -by sie piwa napić trzeba miec browarxD

twoja wypowiedz jest tylko jednym aktem ze mieszkasz w biedniejszych rejonach części u mnie ci nikt nie wypatroszy  a kupił byś tylko na fermie tuczarni co sam wiesz jakie są

u nas kiełbasa to dobrą robią tylko od świetnie , dziczyzny nie kupisz , bimber to tak co posmak ma ropy to raczej nie umieją robić 

Ty masz natomiast przyzwyczajenie chłopskie sprzed 50 lat -by sie piwa napić trzeba miec browarxD.

niestety jak sam gadasz tym bogatsi tym więksi lenie 

Opublikowano

ten filmik może Polsce więcej dobrego niż złego uczynić bo wielu zainteresuje się gdzie to w ogóle jest taki kraj i o co z tym holokaustem chodzi i ... no gdzie ? Wikipedia tylko ta anglojęzyczna  

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

romus za ile sprzedales te 5 ha- ktore jeszcze w tamtym roku miales ?????, znowu klamstewko, spisz sobie na kartce zebys nastepnym razem wiedzial ile masz haB|.

znacie takie powiedzenie- gowno nie smierdzi jesli sie go nie rusza, nasi pisdioci postanowili go rozgrzebac i smord rozniosl sie na caly swiat....kiedys przestanie smierdziec ale tego co zachlapano trudno bedzie wymyc, izrael toczy w syrii korespondencyjna wojne z iranem a mimo tego zajmuja sie jakimis bzdetami z historii-ktora nigdy juz sie nie powtorzy a historia nie jest juz nauczycielka ludzkosci.

to wszystko wina putina-on wylaczyl sejmowa zamrazarke w ktorej ustawa lezala 1,5 roku ,tylko po to ,zeby po cichu budowac nordstream 2-taka wersje uslyszalem dzisiaj w tvp-info wiec to pewnie najswietsza prawda:D

wracajac do realnej polityki-dzisiaj ogloszono program termomodernizacji ,do wydania jest 700 mln w 22 gminach, gminy wybierano, tak ze premier rzucal lotkami do tej mapy ktora stala za nim[cos pisali ze jest jakas dziwna] pare centymetrow i by trafil w moja a tak to bedzie miala skawina pieniadze- a tak calkowicie przypadkowo stamtad pochodzi wojewoda malopolski, znany z telewizji pisowski oszolom majdzik, powstaja pierwsze domy z programu 500 + i calkiem przypadkiem tam rzadzi pis.

tak sie robi polityke i ktory napisze ze cos sie zmienilo ???????????

kazda telewizja klamie i manipuluje, mnie sie nie chce szukac wiec poszukaj tych w tvp, zacznij od dziennikarza w pociagu , bugaly w orlenie, wywalenie paczuskiej itd,itp

Edytowane przez jacus
Opublikowano (edytowane)
23 minuty temu, Roman176 napisał:

twoja wypowiedz jest tylko jednym aktem ze mieszkasz w biedniejszych rejonach części u mnie ci nikt nie wypatroszy  a kupił byś tylko na fermie tuczarni co sam wiesz jakie są

u nas kiełbasa to dobrą robią tylko od świetnie , dziczyzny nie kupisz , bimber to tak co posmak ma ropy to raczej nie umieją robić 

Ty masz natomiast przyzwyczajenie chłopskie sprzed 50 lat -by sie piwa napić trzeba miec browarxD.

niestety jak sam gadasz tym bogatsi tym więksi lenie 

Oczywiście ze to biedniejsze rejony i dlatego mam niedroga ziemię , której będzie coraz więcej bo ludzie albo sp***rzają do Wawy albo się starzeją i zaraz zaczną sprzedawać. Chyba u ciebie lenie mieszkaja skoro wypatroszyć nie chcą, kiełbasy nie robią a bimbru upędzić nie potrafią. :D

Bogatsi to lenie? Jeśli pracowitość postrzegasz jako wysiłek fizyczny to masz racje . Jednak to nie sztuka się narobić a osiagnąć pożądany efekt przy najmniejszym zaangazowaniu sił i srodków. Tak wiec bogatsi są bogatsi bo wiecej mysla zanim coś zrobią  Drugą przyczyną a w zasadzie efektem powodującym zamożność są dobre decyzje i działania podjęte we właściwym momencie.  

TVP i TVN to jeden syf - Jedni obrażają  nadwrażliwych Polaków a drudzy obrażają intelekt średnio rozgarniętego człowieka :D

Dziennikarz podobno dał dobrze w gaz i zaczął wymachiwać partyjną czy tam TVPowska legitymacją. W sumie jak się tak napi...ił to musi być swój chłop i prawdziwy Polak więc trzeba mu to zaliczyć na +. Jest 500+ , mieszkanie + a teraz będzie dziennikarz +xD

Edytowane przez Ulman
Opublikowano (edytowane)

czytam sobie właśnie tę wikipedię anglojęzyczną (wystarczy z przeglądarki chrome wybrać opcję "tłumacz") jest tam tego masę i zaczynam mieć obawy aby nie strzeliło "naszym" do łba majstrować jakiej ustawy pod Wikipedię bo już znalazłem kontrowersyjną mapkę sugerującą jakoby cała zachodnia połowa dzisiejszej Polski była / należała do "państw osi"

Polskie_ziemie_krajem faszystowskiej_osi.jpg

"wchodzę w rolę" potencjalnego ignoranta który po tym materiale na yt poszukuje informacji.

i trafia też i w to co na tej mapce. 

Z nikim nie polemizuję tu ani niczego nie forsuję tylko próbuję przewidzieć rzeczywisty skutek tej kampanii żydków amerykańskich.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

Ja bym się nie łudził że jest az tylu dociekliwych że po obejrzeniu filmu zydków,  rzuca się do nauki historii i analizowania sprawy . Raz ochlapani gównem będziemy w nim umazani na długo. :(  I mimo przełomowej ustawy mozemy im naskoczyć

Opublikowano (edytowane)

gornicy juz tak maja najpierw robia potem mysla, wozilen niedawno drewno z lasu takiemu emerytowi z piasta, ile sie on napracowal zeby zrobic na zlosc chlopakom ktorzy ladowali metraki-choc w sumie zarobili i oni i ja:D 9 m3 na trzy przyczepy zesmy zabrali- a stac go 4,2 tys  emerytury, a jeszcze dorabia w niemczech.

ta mapa przedstawia podzial panstwa polskiego po przegranej wojnie -cala zachodnia i polnocna polska zostala wlaczona do III rzeszy a z reszty zrobiono generalne gubernatorstwo z siedziba na wawelu na czele z doktorem praw hansem frankiem- ktoremu nie pozalowano sznura w norymberdze, oswiecim i okolice znajdowaly sie w rzeszy ,granica byla gdzies 12 km ode mnie

Edytowane przez jacus
literowki
Opublikowano

Jakoś nie widzę aby Polska na tym szumie traciła. Wręcz przeciwnie. Widać coraz częściej ,że to zydzi się sami zaorali.   brak honoru, całkowity brak wiedzy historycznej, semicka nienawiść i buta to są cechy które teraz obserwuje cały świat. Przy okazji widać jak bardzo są interesowni i dwulicowi. Myślę ,ze trzeba nam więcej takich akcji , a zydzi sami wyjadą do swojej ziemi obiecanej.   Obecny czas obudził Polaków i wpoił im w odruchu obronnym to co dotychczas wmawiano nam przy każdej okazji - antysemityzm. Jesli ten wyraz ma jakiekolwiek znaczenie to i tak jest on odpowiedzią na szeroko pojęty nacjonalistyczny semityzm zydów.  Mogą sobie powstawać rozporządzenia czy karzące ustawy, jednak antypatii do zydów po takich zmasowanych atakach z ich strony , nic już nie zatrzyma. Polacy są u siebie w przeciwieństwie do zydów którzy powinni skorzystać ze swoich drugich paszportów. Nie jest ważne jak wysoko i jak ważny w światowych strukturach jest jakiś zyd. W Polsce jest to bez znaczenia.

Antysemici.jpg

• Like 5
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v