Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

To co ta kasta robiła i robi to woła o pomstę do nieba .  

Nigdy w zamach nie wierzyłem , myślałem że to tragiczny wypadek , ale

https://wiadomosci.wp.pl/w-tupolewie-podlozono-bombe-ekspert-podkomisji-smolenskiej-pokazuje-dokladne-miejsce-6222660208244353a

Teraz dopiero ujawniono że ktoś o piątej rano , po kryjomu, z latarką  coś przez 20 minut przy tym skrzydle coś majstrował . POwi   fanatycy zaraz będą mataczyć , ale znak ???? jest ogromny . 

Opublikowano
4 godziny temu, agromatik napisał:

Nie irytuj się. Zaraz Marek zacznie udowadniać, że jednak zmieniło się, bo poprzednicy nie szeleścili tak banknotami przeliczając wypłaty.

morze pogadamy o Sawickim i jego rolnicy niemieccy z polską ziemią ?? 

Opublikowano
1 godzinę temu, Roman176 napisał:

A czy to nie miala byc dobra zmiana? Nie miala robic wszystko lepiej? A jak dotychczas to duzo gorzej sie zachowuja niz poprzednia wladza. 

Jak cos nie tak, to najlepsze sa tlumaczenia, ze oni tez kradli. Super dobra zmiana.

Opublikowano
6 godzin temu, agromatik napisał:

Nie irytuj się. Zaraz Marek zacznie udowadniać, że jednak zmieniło się, bo poprzednicy nie szeleścili tak banknotami przeliczając wypłaty.

Chciałbyś mały muzułmański obozik pod miedzą?

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)

i 500+ trzeba będzie skasować bo dzieci to oni .... i większość dla nich by wypadła. Meczecik też zechcą z dofinansowaniem państwowym bo jak nie to...

Wszystko niby zgodnie z Prawem co świadczy tylko o słabości zbyt praworządnych. Nie mam czasu teraz ale powiem tylko tyle - sprawiedliwość nie istnieje w postaci takiej jaką byśmy chcieli. Pewną odmianą sprawiedliwości rzeczywistej jest skuteczność...

Edytowane przez dysydent
  • Like 1
Opublikowano

Tak się niektórym tęskni  do tamtej władzy . Pewnie jeszcze nie dostali pałowania tak jak górnicy czy rolnicy . Ja więcej nie dostałem jak się należało ani od tamtej władzy ani od tej ale widzę różnicę . Tamta władza wszystko sprzedawała i najlepiej aby nami się opiekowali Niemcy . Ówczesna władza odkupuje to co tamci sprzedali i troszczy się o resztę co się pozostało po złodziejskiej prywatyzacji i nie całuje dupsk na kolanach tak jak robili to tamci . 

Ciekawe za co PSL nie idzie w ramię z PO a było to takie małżeństwo . 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Hm. nie wiem co...?  ale chyba nieporozumieniem jest jeśli myślę że wstawiłeś linka dla tej reklamy? co? :o zmienili.

55 minut temu, Zbyszko napisał:

...

Ciekawe za co PSL nie idzie w ramię z PO a było to takie małżeństwo . 

PSL to najbardziej nepotyczna partia polska jaką widziałem w życiu. Zawsze miała do zaoferowania parę brakujących procent dla tych którzy aktualnie rządzili i byli konieczni do koalicji a że im nie o własne poglądy chodziło tylko o spiżarnię dlatego układni z każdym kto akurat ma klucze. Ewoluowali od ateizmu po konserwatywizm Chrześcijański oraz socjalizmu po przez liberalizm i.... tym razem klucznik samowystarczalny i szczury boją się aby trutki nie użył że gotowi ugryźć rękę która ich wcześniej żywiła.

Chłop za kratami to i baba z rozwodem, tylko teraz ten majętny celibat preferuje i zobaczymy co rozwódka pocznie?

Wnioskując z ich ewolucji to już tylko ...Klasztor.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

Poseł Kłopotek miał diś chyba w TVP chwile szczerości ,powiedział   daliśmy rolnikom dopłaty w takim kształcie by wieś poparła nasze wejście do UE treba mieć świadomośc że po 2020 roku 40% gospodarstw padnie  B| no czyli 40% sprzedało się za dopłaty smutne  ludzie sami sobie zgotowali ten los

Opublikowano (edytowane)

No tak Kłopotka mają. Fakt. 

Jak pamiętam początki dopłat, to większość rolników w pierwszym roku obowiązywania nie wierzyła że je dostanie i raczej ... z resztą nie wiem jaki był przekrój zawodowy poparcia wejścia do Unii w referendum akcesyjnym?

To że część gospodarstw rolniczych zniknie nie musi oznaczać ich upadku a świadomą likwidację przez właścicieli z których część przejdzie na emeryturę "bezpotomnie gospodarczo" a część wybierze inne zawody jeśli powiódł by się pomysł tzw. reindustrializacji a dobra passa polskiej gospodarki utrzyma się nadal.

Bankructwa grożą najbardziej tym robiącym wrażenie nowoczesnych. Słuchy mnie dochodzą o opłatach dzierżawnych do 2,5tys zł/ha gruntów ornych "na rękę" i odbieram to jako coś w rodzaju "owczego pędu"...

co już po wiadomościach? bo posypały się posty.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

Sama reindustrializacja i repolonizacja to pikuś. Pytanie ważniejsze to co będzie produkowane i czy jest szansa na zbyt. Samo rolnictwo przykładem że nie sztuka coś wyprodukować a sztuką jest to sprzedać.

Opublikowano

Upadek gospodarstwa jest jak zabiorą za długi . To co jest na zachodzie przechodzi do nas . Po prostu młodzież wybiera lepszy chleb i gospodarstwa małe łykają większe .    

Nikt nikogo interesu uczył nie będzie . Już u nas ludzie szukają dobrych produktów których jest mało . Trzeba się reklamować nie oszukiwać kupujących mieć dobry towar to zbyt też będzie .

Opublikowano
21 godzin temu, Zbyszko napisał:

1.Ulman . Już ci napisałem . Gdybym był tą kastą to poświęciłbym go aby rządzący nie mieli paliwa do krytyki .

7 godzin temu, Zbyszko napisał:

2.Według mnie potrzymanie wyroku byłoby słuszne i w części by odbudowało wizerunek sądu ale ty zawsze widzisz jakieś korzyści polityczne  i wplatanie . 

3. A kto według ciebie powinien dać tą naganę temu sędziemu ?   

4.Zawsze wyrok jest sprawiedliwy gdy jest zgodny z obowiązującym prawem . Można dyskutować czy prawo jest nie za surowe . Chyba sędzia jak sądzi innych to powinien wiedzieć co go czeka za takie sprawy .

Niby w jednym poście byś go ukarał tylko inaczej a jednocześnie mam wrażenie że bronisz wyroku SN .

1.Czyli orzekł byś wyrok by osiągnąć określony efekt (by rządzący nie mieli paliwa). Takie jest właśnie twoje myślenie o sądownictwie. Oni nie maja się trzymać prawa a grać wyrokami by  osiągnąć efekt polityczny. 

2. Widzę korzyści polityczne  - patrz punkt 1 i pierwszy post.

3. Sedziemu który skierował ta sprawe do 2 instancji powinni dać naganę prezes sądu pierwszej instancji.

4. Czyli sugerujesz że skoro w twoim mniemaniu uniewinnienie sędziego jest niesprawiedliwe to jest ono niezgodne z prawem? Możesz to udowodnić?

5. Oczywiście że bronie bo nadal mam wiarę że siedzą tam fachowcy. Do tego taka pierdoła powinna byc załatwiona w sądzie rejonowym prawomocnym wyrokiem grzywny, nagany i koniec. Niestety zanosi się na sądy ludowe w których to lud będzie orzekał. Było tak za Lenina i komuny.

4 godziny temu, staszek131415 napisał:

Mnie ju w tym kraju nic nie zdiwi jak zobacyłem płaczących obrońców sędziego gdyby tak zawsze łkali może udało by się uniknąć wielu niesprawiedliwych wyroków ;)

http://www.fakt.pl/wydarzenia/polityka/sedzia-miroslaw-topyla-ukradl-50-zl-nie-bedzie-juz-sedzia/pyjl1yd

Daj link do jakiegoś wideo to chętnie obejrzę. 

4 godziny temu, Roman176 napisał:

http://niezalezna.pl/98684-cudzoziemcy-kupuja-ziemie-w-polsce-najwiecej-niemcy-ale-tez-obywatele-syrii-i-wysp-dziewiczych

Napisano tam że w 2016 roku kupiono 3185 ha na które zawarto 5191 transakcji. Daje to średnią 61 arów na transakcje. Co ciekawe rolnej i leśnej sprzedano 576 ha na które zawarto 743 transakcje co daje średnią  aż 77 arów na transakcje. 

Idąc dalej widać że ziemia rolna stanowi tylko 23% sprzedaży całości. Czemu ci cudzoziemcy takie działeczki kupują zamiast całych olbrzymich połaci po horyzont?  A w sumie to czemu to było sprzedawane za Jurgiela  - od 2015 rządzi PISO.o  

19 minut temu, staszek131415 napisał:

Poseł Kłopotek miał diś chyba w TVP chwile szczerości ,powiedział   daliśmy rolnikom dopłaty w takim kształcie by wieś poparła nasze wejście do UE treba mieć świadomośc że po 2020 roku 40% gospodarstw padnie  B| no czyli 40% sprzedało się za dopłaty smutne  ludzie sami sobie zgotowali ten los

Bo to prawda. Kupili socjalem wieś tak jak PIS kupił socjalem poparcie. Jak widac to się zawsze sprawdza:D

A niech upadają w  cholerę te małe gospodarstwa to jakaś normalna struktura się wytworzy i będzie się można rozwijać

Opublikowano

Presja na wzrost dochodów też swoje zrobić może bo odbudowanie w Polakach poczucia godności i dumy co do sukcesów obecnych rządów należy ma i drugą stronę - roszczeniowość a to konkurencyjności nie zbyt sprzyja.

Powskakiwaliście zanim skończyłem ale chyba jeszcze pasuje co napisałem.

Opublikowano
6 minut temu, Zbyszko napisał:

Nikt nikogo interesu uczył nie będzie . Już u nas ludzie szukają dobrych produktów których jest mało . Trzeba się reklamować nie oszukiwać kupujących mieć dobry towar to zbyt też będzie .

Producenci ziemniaka posiadający dobry towar ostatnio listy pisali do miłościwie panujących prosząc o pomoc. Czyli naród nie znalazł pożądanego ,dobrego  polskiego produktu a zadowolił się tym co leży w sklepie. 

Opublikowano
Przed chwilą, Zbyszko napisał:

Ulman . Wiarę masz ale oczu już nie . 

Ty się pewnie lepiej znasz na prawie jak sedziowie i wiesz że źle orzekli  Tak jak pisałem - sądy ludowe się zaczną jak za komuny

Romanek , znalazłeś ten fragment gdzie sędzia bawił się komórką i uśmiechał?

Opublikowano (edytowane)

a czyj ten skleep z kartofel??

Handel sporo decyduje o tym kto sprzeda pierwszy a handel najefektywniejszy - ten wielkopowierzchniowy raczej nie w rękach przyjaciół tych rolników.

Sam wiem doskonale bo rok temu zarzuciłem towarową produkcję ziemniaków. Szczerze przyznam że i zdrowie w tej decyzji spory miało udział.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

Mirek sam widziałem jak w Lidlu kobitka wkładała do koszyka buraczki za 3.99 zł i to za 0,5 kg a obok był luz za 1,99 zł za kg . Nie wiadomo czy te bio były lepsze od tych za 1,99 . Jeżeli kobitka uzna że są lepsze będzie je kupować . Ludzie mają dobry towar tylko nie potrafią go zareklamować bo nie umieją a wręcz się boją że nic z tego nie wyjdzie . 

Opublikowano (edytowane)

Protekcjonizm handlowy którego Orbanowi nie udało się do końca zastosować przeczy niedookreślonalności sklepu.

Producent nawet na własnym rynku konkuruje już z globalną produkcją za sprawą supermarketów. a nie ma szans z nowoczesnymi technikami sprzedaży.

Edytowane przez dysydent
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v