Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)

A to tylko w rolnictwie ? No to może i się należało , bo pewno ta kasa zaoszczędzona na walce z ASF , bo nic na to nie wydali :ph34r:

Edytowane przez zetorki12
Opublikowano
28 minut temu, Ulman napisał:

6 baniek dla zasłuzonych działaczy partyjnych od Jurgiela. Należało im się czy nie? (pewnie odpowiesz że Jurgiela pytać)xD

Wieprzki o najlepszych cechach genetycznych powinny być premiowane. Toż to czysta hodowla.

• Like 1
Opublikowano
48 minut temu, zetorki12 napisał:

A to tylko w rolnictwie ? No to może i się należało , bo pewno ta kasa zaoszczędzona na walce z ASF , bo nic na to nie wydali :ph34r:

Swoją drogą ciekawe metody medyczne nie jakieś tam leki, szczepionki; po prostu wybijają pacjentów. Po doświadczeniach na zwierzętach mają się zabrać za "prawdziwą" reformę służby zdrowia mającą na celu skrócenie kolejek do specjalistów. 

Opublikowano

Noto już długo nie pożyję ... , bo nieraz bywam w tych kolejkach :tw_bawling: .

Opublikowano

Przypominam sobie jakie to było oburzenie  jak Bieńkowska mówiła że za 6 tys to nie ma sensu pracować a Gersdorf że za 10 tys to można żyć dobrze jedynie na prowincji.  Jeśl to takie bulwersujące to jak się nie brzydzą premie sobie wypłacać. Pieniądze im przecież nie są potrzebne bo prawdziwy patriota ich nie potrzebuje żyjąc miłością do ojczyzny. Prawda jest taka że przy korycie zachowują się jednako

Opublikowano (edytowane)

Oj tam . Pewno zasłużyli . -_- Kto by na takie drobne uwagę zwracał .

Ciekawe czemu w jednym resorcie ? Sondowanie opinii , czy teraz premie na raty będą sobie przyznawać ?

Może społeczeństwo nie zauważy . :ph34r:

Opublikowano (edytowane)

Dlatego strzały do dzików niecelne bo ze zbyt daleka. Bliżej nie podchodzą, aby się nie zarazić. Przynajmniej paru z prominentnych ASF jednak zaszkodziło.

Lepiej oficjalne nagrody niżby mieli kraść. To przynajmniej widać. Dobry urzędnik jak każdy może być wart nagrody i wysokiego wynagrodzenia i nawet bym mu nie żałował procenta z mojego podatku za każde pięć obniżone dla mnie bez uszczerbku dla funkcjonowania państwa. Zgodnie z taką matematyką to raczej zanosi się na stawki nagród ujemne.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
1 godzinę temu, zetorki12 napisał:

A który to , bo chyba już nikt go nie pamięta ? :D

Panowie, jak to nie znacie Ryska?  Kilka miesięcy temu pisaliście o nim że to geniusz.

Wystarczyło przełamać monopol informacyjny i okazało się że "światowej sławy ekonomista" jest przygłupem.

Ciekawe czy za rok też nie będziecie znać np.: Schetyny Tuska, Szczerby?

• Like 1
Opublikowano

Lukasz, może zacytuj jakieś wpisy ..............

Ja bym nie liczył że jak dostana premię to kraść nie bedą . To by było za proste.

Z drugiej strony to jakby im płacić za to by nie kradli to najwyższy stopień upadku. Któryś kolega  tak uzasadniał sens 500+ że jak się kasę da, to będą mniej kraść:/:SO.o

To towarzystwo nie różni się niczym od tego co było. 

Nawet Wegrzy wiążą rozwój z obniżaniem danin http://korwin-mikke.pl/wazne/zobacz/wegry_kontynuuja_obnizanie_podatkow/160195

Opublikowano (edytowane)

Nie pisałem o nim że to geniusz .

Lubię się śmiać z rzeczy śmiesznych , to czemu nie pożartować trochę z Ryśka wpadek ?

No tak któryś pisał . :D

Opublikowano

W trakcie Monachijskiej Konferencji Bezpieczeństwa Mateusz Morawiecki - pytany o nowelizację ustawy o IPN - podkreślił, że nie zakazuje ona mówić, że w czasie II wojny światowej zdarzali się Polacy, którzy doprowadzali do śmierci Żydów. - Tak jak byli żydowscy sprawcy, tak jak byli rosyjscy czy ukraińscy - nie tylko niemieccy - dodał szef polskiego rządu. Właśnie na słowa o "żydowskich sprawcach" ostro zareagowały media w Izraelu oraz politycy.

w końcu polski premier odważył się powiedzieć to na forum międzynarodowym, wielkie uznanie dla mm, czekaliśmy na to kilkadziesiąt lat

• Like 2
Opublikowano
1 godzinę temu, Ulman napisał:

Lukasz, może zacytuj jakieś wpisy ..............

Ja bym nie liczył że jak dostana premię to kraść nie bedą . To by było za proste.

Z drugiej strony to jakby im płacić za to by nie kradli to najwyższy stopień upadku. Któryś kolega  tak uzasadniał sens 500+ że jak się kasę da, to będą mniej kraść:/:SO.o

Nawet Wegrzy wiążą rozwój z obniżaniem danin http://korwin-mikke.pl/wazne/zobacz/wegry_kontynuuja_obnizanie_podatkow/160195

oj ulman wiesz twój poziom chyba sięga dna  kiedyś miałem cie za inteligenta teraz trochę zalatujesz głupotom nie odnoszę się  do tego postu ale do wszystkich stron 5 wstecz 

ty chyba przekwitasz... 

Opublikowano
17 minut temu, Ulman napisał:

..............

Zadaniem urzędnika czy polityka jest zarządzanie i powinno być to odpowiednio wynagradzane aby nędzarzem nie był. Można dyskutować jak wysoko ale jeśli odpowiedzialność powinien ponosić za błędy to i w drugą stronę powinno to działać.

Mam za sobą wychowanie czwórki dzieci bez 500+ i wiem że znakiem czasu jest stwierdzenie iż dziecko jest luksusem dla niektórych a komplikacją (tu podmieniłem zamiast drastyczniejszego słowa) dla wielu. Czasy przed dopłatami na wsi polskiej dawały możliwość szybkiej diagnozy w którym gospodarstwie jest emeryt lub rencista po stanie upraw na polach i panowało wtedy powiedzenie - "lepszy jeden rencista w domu niż kilka krów w oborze".

Po wejściu do Unii emerytury Polaków stały się nieproporcjonalnie wysokie w stosunku do przeciętnych zarobków gdy przeciętna emerytura bywała wyższa od połowy przeciętnego wynagrodzenia na etacie a niewiele niższa od "śmieciówek" różnego rodzaju, czyli rodzina dwojga młodych ludzi po odliczeniu kosztów uzysku przychodu oraz wszelkich wydatków tzw: "dorobku" gdy nie raz od naczyń trzeba zaczynać, taka rodzina wypadała gorzej finansowo niż dwoje emerytów a jeszcze ci młodzi musieli pracować i darmo im to nie przychodziło. Wystarczyło aby jedno z małżonków nie pracowało i statystycznie przy emerycie stawali się nędzarzami a dziecko to już katastrofa finansowa a jeszcze jeśli jakie 100zł/mies na dziecko jakiego zasiłku wyrodna ojczyzna usr**a to i komentarze o darmozjadztwie często do rezygnacji i z tego niejednych prowokowały. Okres rządów od Jaruzelskiego do Tuska z Komorowskim to okres statystycznej nędzy przeciętnych rodzin z dziećmi a względny dobrobyt pokolenia ówczesnych emerytów z okresu zdychającej komuny którym "po prawdzie" nic by się nie należało wszak "orły polskiego biznesu" zdewastowały pracę wieku produkcyjnego tych którzy emerytami byli na przełomie wieków.

Załamanie demograficzne było w takim kraju nieuchronne a powiedzenie że w Polsce nędza ma twarz dziecka było słuszne we wszystkich z tym określeniem skojarzeniach. Tylko szczęśliwcom którzy mieli emerytowanych a nie wyrodnych jednocześnie dziadków powodziło się lepiej. Wyjątkiem była nieliczna grupa nowobogackich cwaniaczków bo uczciwym w takim systemie fiskalnym trudno było się od ziemi oderwać w biznesie i mimo pracowitości poziomem życia z emerytami ledwie się równaqć mogli jeśli co najmniej dwójkę dzieci mieli i to z nich wywodzi się najwięcej emigrantów którzy tu już nigdy nie wrócą. K*..a nawet partię emerytów i rencistów mieliśmy w parlamęcie że czasami nawet mie korciło jaki spektakularny atak medialny na to "coś" zmontować.

POLSCY EMERYCI I RENCIŚCI W DUŻEJ MIERZE PRZEJEDLI RESZTKI POKOMUNISTYCZNEGO MAJĄTKU I SPORY UDZIAŁ W OBECNYM DEFICYCIE MAJĄ I JEŚLI KIEDY BY NA ZASIŁKI DLA DZIECI ZABRAKŁO TO WIECIE KOMU USZCZUPLIĆ. 

Pełno byczków opasłych z różnych mundurówek w sile wieku się leni na wysokich emeryturach i jeśli umowa wiąże i odebrać się nie da to śmiało od darmozjadów ich nazywać można bo takimi są w istocie bo ani wojen nie wygrali ani porządku skutecznie w kraju bronili i jeśli nic sensownego nie robią tylko "rżną szlachtę" przynajmniej golić ich cenami zdzierczymi za byle co bez wyrzutów sumienia. Jeśli by który pracowania jakiego się czepił amnestię stosować dopiero można.

DLATEGO GDY STAĆ NAS TRUTNI MUNDUROWYCH i innych byłych kacyków UTRZYMYWAĆ CO ZDOLNI SAMODZIELNIE CHLEB ZDOBYĆ MAMY DZIECIOM ODMAWIAĆ UŁAMKA Z EMERYTURY NAJNIŻSZEJ? 

Jeśli choroba socjalu zbytniego się rozpleniła to niech będzie dla wszystkich jednakowo zakaźna.

Przydługo? chyba tak już mam i już.

Opublikowano

Nie twierdzę że będzie lepiej ale jeśli się pogorszy to wskazuję komu powinno najbardziej a kogo chronić bo z emerytów już nic nie będzie lepszego a dzieci to przyszłość.. ale to truizm. tylko gdy powiesz "jak jest" jakoś to "niehumanitarnie "wychodzi.

Opublikowano (edytowane)

Ja mam czterech i najmłodszemu już nawet się nie "postawię" bo już w szkole średniej i wiedzę już ode mnie większą. Nie żałuję niczego, ani dnia nawet z tych najgorszych  bo mam setki materiałów zdjęć itp. i poczucie największego spokoju mi daje świadomść że "poszło dalej" w przyszłość choć mnie już zdrowie się łamie to już dziś się nie martwię co ze mną. Każdy nieco inny człowiek ale znam co w nich siedzi i mają duże szanse na udane kolejne życie. Wiele już od chłopaków ja się uczę a pamiętam jak pozwoliłem malcowi o piecyk się sparzyć gdy słownych przestróg nie słuchał pamiętam wiele i tak wychowani aby byli uniwersalni na różne czasy.

dodam tylko że ja nie wiem co to jest konflikt pokoleń.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

teraz jest tylko jeden problem niema z kim dzieci zostawiać jak się pracuje  kiedyś zawsze ktoś w domu był , widzę ze jesteś modry życiowo chłop  nie bazglaja 

a co sądzisz o 500+ ??

Opublikowano
1 godzinę temu, Roman176 napisał:

oj ulman wiesz twój poziom chyba sięga dna  kiedyś miałem cie za inteligenta teraz trochę zalatujesz głupotom nie odnoszę się  do tego postu ale do wszystkich stron 5 wstecz 

ty chyba przekwitasz... 

Jak zwykle pierdolamento bez konkretów i głupkowate uszczypliwości. 

Jakby ode mnie głupota zalatywała to akurat ty byś tego na pewno nie wyczuł.  

40 minut temu, dysydent napisał:

Zadaniem urzędnika czy polityka jest zarządzanie i powinno być to odpowiednio wynagradzane aby nędzarzem nie był. Można dyskutować jak wysoko ale jeśli odpowiedzialność powinien ponosić za błędy to i w drugą stronę powinno to działać.

I ja się zgadzam z tym ale sedno tematu to wytłumaczenie za co 6 baniek Jurgiel rozdał? Za jakie osiągnięcia i za jakie sukcesy. Romek może ty wiesz czym oni na te nagrody zasłużyli

Z emeryturami jest tak - Spełniono wolę ludu pracującego i obniżono wiek emerytalny. Nastepnie okazało sie że krócej pracując  gówniane pieniądze dostaną. Potem zaczęto kampanię żę najlepiej jest pracować dłużej o kilka lat. Teraz podniosą składki emerytalne bo nadal sie kasa nie zgadza. Reasumując pracujemy krócej ale zachecani by pracować dłużej i płacimy wyższe składki. Socjalizm to system rozwiązujący problemy które sam generuje

Opublikowano (edytowane)

o 500+ myślę:

W czasach gdy ci fiskus i inne państwowe "hieny" wydzierają tysiące miesięcznie jest to próba przywrócenia równowagi finansowej i biologicznej nieco wyrównująca szanse między już zdegenerowanym antyrodzinnym modelem singli i innych indywiduów a resztkami standardów trwałej rodziny monogamicznej która przegrywa z typowo hedonistycznym sposobem na życie zwłaszcza gdy pojawią się dzieci. Rzeczywiście płacimy już powoli opłatę za "chęć do życia" bo wszelkie podatki od nieruchomości, jakieś hydrologiczne przebąkują i czort wie co jeszcze a 500+ jest tylko zwrotem nikłej części z grabieży dla tych co ciężar wychowania następnych pokoleń podjęli.

No i ustawodawcy wolą na swoje stare lata mieć opiekę paliatywną polskojęzyczną. 

Optował bym dać na każde dziecko i wszystkim i na to musi być jeśli jest na ca łkiem bezsensowne rzeczy

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
9 minut temu, Ulman napisał:

I ja się zgadzam z tym ale sedno tematu to wytłumaczenie za co 6 baniek Jurgiel rozdał? Za jakie osiągnięcia i za jakie sukcesy. Romek może ty wiesz czym oni na te nagrody zasłużyli

nie wiem  ale na jsw premiowali za podpierdalanie korupcji poprzedników 

2 minuty temu, dysydent napisał:

W czasach gdy ci fiskus i inne państwowe "hieny" wydzierają tysiące miesięcznie jest to próba przywrócenia równowagi finansowej i biologicznej nieco wyrównująca szanse między już zdegenerowanym antyrodzinnym modelem singli i innych indywiduów a resztkami standardów trwałej rodziny monogamicznej która przegrywa z typowo hedonistycznym sposobem na życie zwłaszcza gdy pojawią się dzieci. Rzeczywiście płacimy już powoli opłatę za "chęć do życia" bo wszelkie podatki od nieruchomości, jakieś hydrologiczne przebąkują i czort wie co jeszcze a 500+ jest tylko zwrotem nikłej części z grabieży dla tych co ciężar wychowania następnych pokoleń podjęli.

No i ustawodawcy wolą na swoje stare lata mieć opiekę paliatywną polskojęzyczną. 

nic dodać nic ująć tylko ja bym najbogatszym zabrał  

Opublikowano (edytowane)

Nie bo to zwrot zrabowanych podatkami i tym najbogatszym. Nie karać biologicznie za sukcesy finansowe bo to różne rzeczy.

Wielodzietność bogatych w takim przypadku była by czynnikiem podnoszącym ryzyko w biznesie a tak odważniej poczynać sobie będą ze świadomośćią - jeśli zbankrutuję to dzieci i tak przymierać głodem nie będą.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
15 minut temu, Ulman napisał:

Jak zwykle pierdolamento bez konkretów i głupkowate uszczypliwości. 

nie mam sił ci wypisywać i wytykać twojej pazerności 

1 minutę temu, dysydent napisał:

Nie bo to zwrot zrabowanych podatkami i tym najbogatszym. Nie karać biologicznie za sukcesy finansowe bo to różne rzeczy.

morzę i tak  tylko za przeproszeniem  wk***iają mnie ci ludzie bo śmieją się narzucają innym zeby nie brać a sami biorą  

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v