Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
6 minut temu, Ulman napisał:

Pojęcie lewicy ma negatywny wydzwięk ze względu na skojarzenie z SLD i postkomuną. PIS wyzywa wszystkich od lewaków by móc wykazać swą "inność" i przez to  prawicowość.  Niestety obecnie wiekszość elektoratu przyjęła za pewnik że PIS to prawica a SLD to lewica. Niestety jedno i drugie to lewica tylko że jedno to lewica laicka a drugie katolicka.  Prawicy u nas poza nielicznymi przykładami nie ma.

Może masz na myśli nie tyle socjal co interwencjonizm w szczególnych przypadkach. Niestety u nasz mamy i jedno i drugie w codziennym użytku

Te pojecia zmianiały się w różnych epokach. Bardziej przyjęty ogólnie jest podział że lewica to ci "postępowi" którzy niszczyliby stary porządek a prawica to ci którzy są za tradycją, widzeniem w przeszłości dobrych wzorow. Podziały gospodarcze dla większości ludzi nie robią znaczenia jak światopogląd władcy uważaja za podobny ze swoim.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Otóż podziały gospodarcze są jedyną przyczyną bezpośrednią rewolucyjnych zmian, światopogląd tylko usprawiedliwia atak gdy innych argumentów brakuje.

"Amerykański styl życia" już nawet zaczyna mieć znamiona światopoglądu.

Techniczne i bardzo nie na temat.

Czy tylko u mnie ta strona otwarta w dowolnej przeglądarce czy w Windows czy Linux obciąża procesor bardziej niż filmy HD z YT? Wystarczy że kartę przełączę a obciążenie spada.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

technicznie biorąc waszą tematykę rozmów naćpaliście się  czy co ?? dajcie mi też rozwiniemy się razem światopoglądowo a tak propo waszych myśleń

http://fakty.interia.pl/swiat/news-svenska-dagbladet-zamachowiec-ze-sztokholmu-mial-polska-wize,nId,2520639

no to polska jest umoczona po uszy w zamach w szwecji. teraz powinny byc sankcje i wyrzucenie polski z ONZ. Mysle ze Boni i Thun sie tym powinni zajac. Juz widzę te nagłówki w Wyborczej.

• Like 2
Opublikowano

Wyznaniowy oszołom ten uzbek czy co? bo mało trochę w tym artykule Ale skoro wystąpił o azyl czyli Szwecja wiedziała że ma polską wizę i nic z tym nie zrobiła czyli nie widział szwedzki urząd emigracyjny czy co tam mają problemu to w czym u nas problem? Oni nawpuszczali różnymi drogami obcych. Na pochyłe drzewo...

Opublikowano
12 godzin temu, daron64 napisał:

http://fakty.interia.pl/polska/news-ewa-bugala-rezygnuje-z-pracy-w-orlenie,nId,2520634

trochę kultury pis ma 

7 minut temu, dysydent napisał:

Wyznaniowy oszołom ten uzbek czy co? bo mało trochę w tym artykule Ale skoro wystąpił o azyl czyli Szwecja wiedziała że ma polską wizę i nic z tym nie zrobiła czyli nie widział szwedzki urząd emigracyjny czy co tam mają problemu to w czym u nas problem? Oni nawpuszczali różnymi drogami obcych. Na pochyłe drzewo...

na to wygląda , przyjmiemy nawet mordercy B| oszołoma  itp...  

Opublikowano
23 minuty temu, Roman176 napisał:

technicznie biorąc waszą tematykę rozmów naćpaliście się  czy co ?? dajcie mi też rozwiniemy się razem światopoglądowo a tak propo waszych myśleń

Roman my przy tobie to początkijący jesteśmy. Ty bierzesz duuuużo lepszy towar:D

Opublikowano

moze ktos doczytal ze bugala kariere zaczela w tvn :13_upside_down:, to nie kultura to strach-kot prezesa sie zmartwil, bo juz nigdy nie miala glosic "prawdy" w da sie ukryc i zainterweniowal.......

ogladaliscie forum na tvp info-mieli jakies problemy techniczne z glosem i przy odtwarzaniu przemowienia prezydenta bylo slychac glosny smiech wielu osob na zapleczu-ciekawe kto za to poleci ???????

Opublikowano (edytowane)

dobre ulman zgasiłeś mnie ^_^

5 minut temu, jacus napisał:

moze ktos doczytal ze bugala kariere zaczela w tvn :13_upside_down:, to nie kultura to strach-kot prezesa sie zmartwil, bo juz nigdy nie miala glosic "prawdy" w da sie ukryc i zainterweniowal.......

za po było lepiej od tvp po tvn z lisem na zywo leciało jakie modre pastwo dało takiego specjalisty na prezesa  aż łezka się kręciła ze szczęścia  ciebie to dalej zostało ...

5 minut temu, jacus napisał:

ogladaliscie forum na tvp info-mieli jakies problemy techniczne z glosem i przy odtwarzaniu przemowienia prezydenta bylo slychac glosny smiech wielu osob na zapleczu-ciekawe kto za to poleci ???????

kuchenka jest do pieczenia gotowania nie oglądania telewizji zrozumiałeś czy posłać ci instrukcje ???

kupilem-telewizor-lsd-i-wiem-co-to-ostro

Edytowane przez Roman176
Opublikowano
1 godzinę temu, dysydent napisał:

Otóż podziały gospodarcze są jedyną przyczyną bezpośrednią rewolucyjnych zmian, światopogląd tylko usprawiedliwia atak gdy innych argumentów brakuje.

"Amerykański styl życia" już nawet zaczyna mieć znamiona światopoglądu.

Techniczne i bardzo nie na temat.

Czy tylko u mnie ta strona otwarta w dowolnej przeglądarce czy w Windows czy Linux obciąża procesor bardziej niż filmy HD z YT? Wystarczy że kartę przełączę a obciążenie spada.

Amerykański styl życia to przekleństwo i postrach wszelkich państw na które zwróci swe oczy USA. To nie światopogląd. To szereg działań do których można zaliczyć destabilizację rządów, rozwijanie konfliktów ze szczególnym uwzględnieniem wojen domowych, wprowadzanie demokracji na terenach gdzie trzymanie w ryzach islamistów możliwe było jedynie w wykonaniu lokalnych dyktatorów, Tworzenie, szkolenie i uzbrajanie komórek różnych milicji, a potem pozostawianie tego samopas co owocowało natychmiastową radykalizacją i rzezią. Nie daj Boże tego stylu. Miałem okazję dogłębnie zapoznać się z jego pewnymi aspektami i dziękuję nie.

Opublikowano

https://businessinsider.com.pl/finanse/premie-ministrow-rzadu-pis-w-2017-roku/gsfgbx2

zamiast drabinki schody a na szczycie wrak-kiedys za x lat.

http://www.sokzburaka.pl/show-mem/facebook-post/1452015088365848_2155465208020829

amerykanski styl zycia jest takze przyczyna zaglady ekologicznej naszej planety-konsumuja oni az 25 % zywnosci i energii ziemi....

romus dzisiaj cos pozno zaczales-podkrec tempo bo ci wywietrzeje i promile poleca w kosmos jak nie przymierzajac:D tesla, jakbys widzial biale myszki  to sie nie przejmuj w delirium to norma, ale kuchenka to chyba cos jest nie teges-moze czas na wszywke ????????????

nowy sondaz poparcia dla partii politycznych-znowu wzrost notowan pis-u z 51 % w poprzednim do 43 %:D:D:D w dzisiejszym- tak powiedziala holecka w dzienniku- takie pytanie ,ona was pis-akow uwaza za glupkow bez pamieci, czy wy naprawde jestesci glupkami ??????

Opublikowano
2 godziny temu, mirro napisał:

Amerykański styl życia to przekleństwo i postrach wszelkich państw na które zwróci swe oczy USA. To nie światopogląd. To szereg działań do których można zaliczyć destabilizację rządów, rozwijanie konfliktów ze szczególnym uwzględnieniem wojen domowych, wprowadzanie demokracji na terenach gdzie trzymanie w ryzach islamistów możliwe było jedynie w wykonaniu lokalnych dyktatorów, Tworzenie, szkolenie i uzbrajanie komórek różnych milicji, a potem pozostawianie tego samopas co owocowało natychmiastową radykalizacją i rzezią. Nie daj Boże tego stylu. Miałem okazję dogłębnie zapoznać się z jego pewnymi aspektami i dziękuję nie.

zadałem tam pytanie techniczne gdzie podejrzanie mi ta strona komputer obciąża. 

Technologia z której tu korzystamy daje możliwości dostępu do wszystkich treści nie tylko w postach ale i naszych komputerach, telefonach i z czego tam kto jeszcze pisuje. Różnej maści hakerzy z których największymi są agencje rządowe z których największą jest...

"amerykański styl życia" to coś na kształt światopoglądu z zasadą - wszystkie chwyty dozwolone. Prawo Prawem a sprawiedliwość musi być po Ich stronie i to są takie zasady które trudno złamać bo brak jakichkolwiek (wolna amerykanka). Uczmy się zatem od najlepszych. (i tak nie jestem w stanie ustalić nawet lokalizacji kilku serwerów do których IP mi ta strona dane wysyła):(

Opublikowano
3 godziny temu, Roman176 napisał:

"Działania mające na celu podważenie moich kompetencji i wizerunku spotkają się z odpowiednią reakcją naszych prawników"

Zdaje się że od tego zaczęła urzędowanie. Pełna kultura, nie ma co. A na koniec łaskawie "rezygnuję też z wszelkich przysługujących mi odpraw". No po 3 dniach pracy to faktycznie łaskawa babka. Dali jej stanowisko, ludzie się zaczęli naśmiewać i prezes kazali zrezygnować żeby PiS wizerunkowo nie dostał. Choć w porównaniu. Misiewiczem to i tak jest postęp.

Opublikowano

No i co w związku z tym ? Ona jakiś ekspert lotnictwa , czy badania wypadków , czy co ?

Gość marekfarmer
Opublikowano

A to musi  być  ekspertem????

Wystarczy  że  ma  informacje  od  Mosadu.

Opublikowano
12 minut temu, marekfarmer napisał:

A to musi  być  ekspertem????

Wystarczy  że  ma  informacje  od  Mosadu.

Jest duże prawdopodobieństwo że Mosad maczał swoje żydowskie paluchy w katastrofie samolotu prezydenckiego i z tąd te rewelacje od minister jeszcze edukacji Izraela. 

Opublikowano

To teraz i Mosad ... , no to Antek będzie miał znowu zajęcie .:8_laughing:

Opublikowano

Antek do Mosadu paluszków nie wyciągnie. Choć byłoby to o tyle pożądane, że mogłoby uruchomić akcję odwetową z ich strony , a wtedy kto wie jakie materiały ujrzały by światło dzienne.

Gość marekfarmer
Opublikowano
1 godzinę temu, zetorki12 napisał:

To teraz i Mosad ... , no to Antek będzie miał znowu zajęcie .:8_laughing:

O co ty myślisz że  MOSAD  CIA i  MI6 BND nie  wiedzą  kto  stoi  za katastrofą w smoleńsku  na  100%  mają  ta  wiedzę  ale  widać  mają  w tym duży  interes  żeby  tego nie ujawniać na razie.

A  Antek  ze  swoją  komisją   nic  nie ustalą  do  puki   nie odzyskają  wraku.

Opublikowano

Jak nie wie . Każdy zwykły człowiek wie . Polski burdel w połączeniu z ruskim burdelem , do tego mgła ... no i właściwie tyle .

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v