Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, marekfarmer napisał:

Oby  wylazło   bo  dzięki  tym ludziom  odwiedziliśmy  się  co  POlitycy  ówcześnie  panujący  sądzili  o  Polsce  i  Polakach

zapomniałeś już  jak lipiński z beger   handlowali w pokoju

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, jacus napisał:

romus-naprawde jestes takim glupkiem ze nie odrozniasz margaryny od masla ????i zdecyduj sie rama czy kama, falszowanie masla margaryna skonczylo sie juz pare lat temu-teraz sa za to milionowe kary.podajesz przyklady dwoch prywatnych firm-jedna zarzad okradl. a druga najpierw piszesz ze panstwowy browar byl najnowoczesniejszy w swiecie:13_upside_down:jak nie przymierzajac ursus albo polonez, potem ze prywatny wlasciciel go kupil zmodernizowal i sprzedal za 1 % warotsci -jako wlasciciel mogl go  nawet za darmo oddac a nawet doplacic-co komu do tego......

jacuś jesteś na tyle głupi ze twoja wiedza się wkleiła tylko na wiki   kto sprzedał państwowe za ile ?? kto zmodernizował czy pastwo a zmodernizowało pod właściciela z podatków naszych  ?? gówno wiesz..  a słyszałeś kto przed sprzedadzą spółki wyceniał i ile z tego miał  a podpowiem ci ze za prywatyzacje miał 15% od wartości spółki ??

a czemu nie przejmowali Polacy ?? 

Balcerowicz chciał wprowadzić wolnorynkowość  xD   i dlatego unieważnił ustawę wilczka ??  dlatego czytając dzisiejszych tu na forum wolnorynkowców to coś jak rozmowa 2 głupich z budynku komunalnego    takie nieudoły  a wolność gospodarcza ale nie dla polaka 

3 godziny temu, mirro napisał:

A teraz sprzedają Hortex Chińczykom, Animex Chińczykom i jest  spoko.

Od września 2013 Smithfield Foods, a tym samym także Animex są częścią chińskiej grupy WH Group – największego producenta mięsa wieprzowego na świecie.

W kwietniu 1999 amerykańska firma Smithfield Foods przejęła większościowy pakiet akcji ANIMEX S.A. stając się inwestorem strategicznym spółki.

jak WIDZISZ spółki zostały już rozkradzione w latach 90 

W 1989 roku tradycje i majątek firmy przejął Hortex Sp. z o.o., który miał być sprywatyzowany w 1994 roku w prywatyzacji akcyjno-pracowniczej, ale pozostał w rękach Skarbu Państwa. Złe zarządzanie w tym okresie przyniosło znaczące zadłużenie, w 1997 r. przeprowadzono restrukturyzację, w trakcie której doszło do nieprawidłowości stwierdzonych przez NIK[1]. W 1997 roku spółka zmieniła nazwę na Hortex Holding Spółka Akcyjna.

co ty od nich chcesz w Korea Północna się bawisz ?

2 godziny temu, mirro napisał:

Jak dla mnie prezent dla miłościwie panujących wprost wymarzony, że nie wspomnę o możliwości zrzucenia winy na ekipę Tuska.

ciekawe czemu to ludzie kupują 

A) tusk tak dobrze zarządzał 

B) tusk rozpierdalał zakłady jak w latach 90 przez dziwne zarządzanie ,Złe zarządzanie w tym okresie przyniosło znaczące zadłużenie,  przeprowadzono restrukturyzację, w trakcie której doszło do nieprawidłowości stwierdzonych przez NIK sprzedaż majątku narodowego 40% 

ja wybieram b pewnie takim  jak ty to śmiesznie bo ty nie musiałeś uciekać za granice za chlebem lub nie straciłeś pracy w skutek prywatyzacji  dziwne uczucie jako głowa na utrzymaniu rodziny 

dlatego hasło nie których bawi.....  a nie którzy wiążą nadzieje ( a jeśli nie to pis straci poparcie)

Edytowane przez Roman176
Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, marekfarmer napisał:

Tylko że  urodziny  Hitlera  to 20   kwietnia  więc  ukrywali  prawie  rok  przestępców .  Powinni  ponieść  tego  konsekwencje   Artt. 239  KK

Nie porównuj  zarejestrowanych  grup  rekonstrukcyjnych  do  bandy  idiotów

Musieli by w takim razie zamknąć połowę dziennikarzy śledczych w kraju. Jak mają jakąś aferę to nie lecą od razu do prokuratury bo by im materiał spierdzielili

3 godziny temu, marekfarmer napisał:

A co  innego   świętowanie  urodzin  jednego  największych zbrodniarzy w historii  świata  i  propagowanie  symboli   nazistowskich  256

Co do propagowania zbrodniarzy to taki mały jeżdził 4 lata temy na Majdan i krzyczał banderowskie hasła. Propagował antypolską zbrodnicza postawę?

2 godziny temu, marekfarmer napisał:

Falenta  i  kelnerzy  zostali  skazani

No a oni to akurat na pewno wymyślili :):DxD. W filmach takich jak oni nazywają płotkami

44 minuty temu, Roman176 napisał:

jacuś jesteś na tyle głupi ze twoja wiedza się wkleiła tylko na wiki   kto sprzedał państwowe za ile ?? kto zmodernizował czy pastwo a zmodernizowało pod właściciela z podatków naszych  ?? gówno wiesz..  a słyszałeś kto przed sprzedadzą spółki wyceniał i ile z tego miał  a podpowiem ci ze za prywatyzacje miał 15% od wartości spółki ??

a czemu nie przejmowali Polacy ?? 

Balcerowicz chciał wprowadzić wolnorynkowość  xD   i dlatego unieważnił ustawę wilczka ??  dlatego czytając dzisiejszych tu na forum wolnorynkowców to coś jak rozmowa 2 głupich z budynku komunalnego    takie nieudoły  a wolność gospodarcza ale nie dla polaka 

Niestety nigdy się nie nauczysz czym jest wolny rynek. Masz wpojone że państwo musi cię niańczyć bo sam tego nie umiesz albo nie chcesz umieć. Balcerowicz i Wilczek to dwie różne sprawy

A co do tanich zakładów- trzeba było kupować, zakłady  PGRy itd. Bronił ci ktoś? 

Polacy sporo przejęli ale proletariat ma podawane przykłady złych wrogich, przejęć a jak już polak przejął to na pewno był z PZPR albo z ukłądu albo jakiś inny podejrzany jest. 

Dobrze że dziś zrównali w sejmie banderyzm z faszyzmem. To akurat słusznie tylko szkoda że dopiero teraz. Były ostatnio nawet takie newsy że Putin przygarnie wschód UPAiny a nowa granica z nami będzie na Zbruczu tak jak w 1920 było a reszta nie sobie banderze stawia  pomniki i majdany robi  w Kijowie 

Coś długo się schodzi  z liczeniem deficytu za 2017. Zawsze ok 10-15 podawali dane o nadwyżce budzetowej za poprzedni miesiąc a tu prawie luty i jeszcze nic?

Edytowane przez Ulman
Opublikowano
2 minuty temu, Ulman napisał:

Niestety nigdy się nie nauczysz czym jest wolny rynek. Masz wpojone że państwo musi cię niańczyć bo sam tego nie umiesz albo nie chcesz umieć. Balcerowicz i Wilczek to dwie różne sprawy

na razie to ciebie nańczy  a niby czego ja nie umiem? sam się spaliłeś tabelą ze polska od najmniejszego socjalu dla rodziny chyba 2 kronie mniej niż inni czyli irladia szary koniec eu :D a ty dalej swoje... według twojej teorii to powinniśmy być protegą bo mamy najmniejszy socjal a tak jest ??

6 minut temu, Ulman napisał:

Dobrze że dziś zrównali w sejmie banderyzm z faszyzmem. To akurat słusznie tylko szkoda że dopiero teraz. 

a widzisz pis potrafi trochę nieudolnie i powolnie ale jednak B|

Opublikowano

a w chinach  i usa -najwiekszych potegach gospodarczych swiata to jaki socjal jest ???-moze to akurat wiesz,  przed prywatyzacja warka produkowala 800 tys hl a teraz 3,2 mln to obrazuje upadek polskiej gospodarki,

jak prywatyzowali jsw to ile poszlo na firmy doradcze-nie chce mi sie szukac ??? ciekawe co mysla o prywatyzacji ci co dostali troche  wiecej akcji niz ty??? masz te akcje czy juz sprzedales niemcowi ?????

Opublikowano (edytowane)
12 minut temu, Roman176 napisał:

na razie to ciebie nańczy  a niby czego ja nie umiem? sam się spaliłeś tabelą ze polska od najmniejszego socjalu dla rodziny chyba 2 kronie mniej niż inni czyli irladia szary koniec eu :D a ty dalej swoje... według twojej teorii to powinniśmy być protegą bo mamy najmniejszy socjal a tak jest ??

a widzisz pis potrafi trochę nieudolnie i powolnie ale jednak B|

Przeczytaj tą tabelę kilka razy to może coś pojmiesz.  Irlandia szarym końcem UE? No ciekaweO.o

A jak będzie duży socjal to  zostaniemy potęgą? 

Różnica jest taka że ty chcesz żeby cię państwo łupiło a potem się cieszysz jak ci coś dadzą i generalnie jak się dba o gamoni i nieróbów. Ja twierdze że mślący i pracowity musi mieć bardzo dobrze a głupi i leniwy bardzo źle. Niestety socjalistyczne rządy muszą tym pierwszym zabrać by tym drugim dać bo sprawiedliwość społeczna czy coś tam:S 

Edytowane przez Ulman
Opublikowano
2 minuty temu, jacus napisał:

a w chinach  i usa -najwiekszych potegach gospodarczych swiata to jaki socjal jest ???-moze to akurat wiesz,  przed prywatyzacja warka produkowala 800 tys hl a teraz 3,2 mln to obrazuje upadek polskiej gospodarki,

W roku fiskalnym 2012 wydatki socjalne USA wynosiły 2,25 biliona USD (ponad 60% całości wydatków), podczas gdy wydatki wojskowe – 677 mld USD (ponad 18%). Same wydatki na cele zdrowotne kosztowały amerykańskich podatników ponad 800 mld USD (ponad 21%), a na renty, emerytury i zapomogi przeznaczono 1,3 biliona USD (około 35%).

obama tak zahamował kryzys którym tusk wtedy się wypowiadał i kot miał racje tusk ?? czy obama  tusk wolał rozsprzedawać majątek..

chiny polityka jednego dziecka za to płaci socjal a jeśli bd dwoje to ty płacisz socjal państwu pytanie twoje znów nie na miejscu tam niema kto robić na t.z. zus czy tam jest przeludnienie   

taki jest wzrost płac w chinach

https://pl.tradingeconomics.com/china/wages

china-wages.png?s=chinawag&v=20171003142

6 minut temu, Ulman napisał:

Przeczytaj tą tabelę kilka razy to może coś pojmiesz.  Irlandia szarym końcem UE? No ciekaweO.o

A jak będzie duży socjal to  zostaniemy potęgą? 

Różnica jest taka że ty chcesz żeby cię państwo łupiło a potem się cieszysz jak ci coś dadzą i generalnie jak się dba o gamoni i nieróbów. Ja twierdze że mślący i pracowity musi mieć bardzo dobrze a głupi i leniwy bardzo źle. Niestety socjalistyczne rządy muszą tym pierwszym zabrać by tym drugim dać bo sprawiedliwość społeczna czy coś tam:S 

czyli jak w Polsce nie dawali nic to była protegą  a jeśli ty stracisz zdrowie i prace dostaniesz 800zł renty mieć 3 dzieci to masz zostać patolem ??

lub twoja żona z dziećmi po twojej śmierci ??  pewnie lepsza z twojej strony była podziel się posiłkiem albo fundacja Polsat co 6 dziecko chodzi głodne do szkoły   

Opublikowano
11 minut temu, Ulman napisał:

Niestety socjalistyczne rządy muszą tym pierwszym zabrać by tym drugim dać bo sprawiedliwość społeczna czy coś tam:S 

nie przeszkadza mi ze ja płace na twoje 500+ 

1 minutę temu, B3Agro napisał:

A wy dzieciaki dalej się kopiecie? Myślałem , że już się wszyscy pogodzili....   

dawno cie nie było pewnie twoja duma mocno została nadszarpnięta ...

Opublikowano

roman-policz [jak umiesz]-60 %+18%+21%+35%=100 %:13_upside_down: nie wiem co to za dane i skad je wziales, sluzba zdrowia, emerytury,renty to nie socjal zeby je dostac trzeba placic skladki, a zapomoge dostajesz za nic .

• Like 1
Opublikowano

Roman,  jeśli się nie  umie własną pracą i głową  zagwarantować sobie godziwego bytu na emeryturze, to dziaduj.  Potęgi tworzą się z rynkowej gospodarki i niskich podatków  a ci co się dorobili i przeżerają na socjal mają nieciekawe wzrosty PKB. My chcemy przeżerać to czego się jeszcze nie dorobiliśmy. 45 socjalizmu nie poszło na marne - nawyki ludziom zostały na kilka pokoleń

Jacuś ty mu na cyfrach nie tłumacz bo to nie jest materia w której czuje się dobrze

Opublikowano
Co rok GUS publikuje dane statystyczne dotyczące wszystkich gałęzi gospodarki w poprzednim roku podatkowym. Bardzo interesujące dane - polecam. "Banderyzm" to uproszczenie i pojęcie głośne alw mało znaczące. Więcej mówi "ukraiński nacjonalizm" ale takie nazwanie sprawy nie podoba się środowiskom prawicowym. Bandera niczego nie wymyślił, żadnego rozkazu nie wydał. Tworzył co prawda OUN B ale w 1943 siedział. Tak naprawdę Historycy wskazują Klaczkiwskiego jako inspiratora zbrodni ale teraz nikt niewie kto to był. Czym jest zatem Banderyzm? Jak napisałem - tylko skrótem...
Opublikowano
21 minut temu, Roman176 napisał:

nie przeszkadza mi ze ja płace na twoje 500+ 

Nie czujesz się jak frajer? Może zapłacił byś za moje wakacje z rodziną? Niech będzie np w Australii, no w ostateczności wezmę Ameryke płd9_9

Opublikowano

nie bo twoje dzieci bd pracowały na mają emeryturę i płacić podatki a niebidowały pod  mopsem  za głupi jesteś by zrozumieć ?? po co Niemcy myśleli ze stworzą tanią sile roboczą z imigrantów  jak sam widziałeś według twojej tabeli starzejące społeczeństwo więcej kosztuje niż socjal 

30 minut temu, jacus napisał:

roman-policz [jak umiesz]-60 %+18%+21%+35%=100 %:13_upside_down: nie wiem co to za dane i skad je wziales, sluzba zdrowia, emerytury,renty to nie socjal zeby je dostac trzeba placic skladki, a zapomoge dostajesz za nic .

http://nczas.com/wiadomosci/ameryka-polnocna/usa-wydaja-33-razy-wiecej-na-socjal-niz-na-obrone/

masz skomentuj to jeszcze raz bo ty jesteś głupi 

29 minut temu, Ulman napisał:

Jacuś ty mu na cyfrach nie tłumacz bo to nie jest materia w której czuje się dobrze

następny inteligent 

Opublikowano

A dlaczego ty wierzysz że czyjeś dzieci bedą chciały na ciebie pracować? Nie masz wiary że sam jesteś w stanie o siebie zadbać tylko liczysz na innych? i ty się masz za prawicowca?O.o

Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, Roman176 napisał:

kto ma więcej ma dać temu co ma mniej 

Esencja socjalisty Brawo Roman ! Wreszcie "coming out":D:DxDxD Lewicowiec pełną gębą!

I po co było udawać i od lewaków wyzywać? Sam siebie wyzywałeś czy jak?O.o

Niestety jak nie jesteś w stanie podstawowej rzeczy rozwiązać to napiszę po raz kolejny. Każdy ma dbać o siebie. Ile zarobisz na własną emeryture tyle będziesz miał. W normalnym systemie sam sobie wybierasz opcje, możesz płacić więcej,  i więcej będziesz miał,  lub mniej i będzie mniej, pracować dłużej lub krócej  ale ponosisz świadomie tego konsekwencje. Dzieci niech pracują na swoje emerytury a my na swoje.  Ja twierdze że samemu trzeba dbać o siebie i byle tylko państwo nie przeszkadzało a tych chcesz by inni dbali o ciebie włacznie z państwem i jeszcze najlepiej za ciebie mysleli i decydowali.

No cóż - różnimy się

Edytowane przez Ulman
Opublikowano

Koncentrujemy się na pięciu obszarach - zdrowie i samodzielność, aktywność zawodowa, aktywność edukacyjna, społeczna i kulturalna, tzw. srebrna gospodarka (system ekonomiczny ukierunkowany na wykorzystanie potencjału osób starszych) i relacje międzypokoleniowe - powiedziała Breza.

gdy unia zarzuciła nam problem mózg polityki 157px-Krzysztof_Brejza_Sejm_grudzie%C5%8

wymyślił tak Koncentrujemy się na pięciu obszarach - zdrowie i samodzielność, aktywność zawodowa, aktywność edukacyjna, społeczna i kulturalna, tzw. srebrna gospodarka (system ekonomiczny ukierunkowany na wykorzystanie potencjału osób starszych) i relacje międzypokoleniowe 

czyli bez emerytur praca az do śmierci   czemu za ich żadów nikt tego nie komentował złote myśli platformy  xD

Opublikowano
1 minutę temu, Ulman napisał:

Esencja socjalisty Brawo Roman ! Wreszcie "coming out":D:DxDxD Lewicowiec pełną gębą!

Niestety jak nie jesteś w stanie podstawowej rzeczy rozwiązać to napiszę po raz kolejny. Każdy ma dbać o siebie. Ile zarobisz na własną emeryture tyle będziesz miał. W normalnym systemie sam sobie wybierasz opcje, możesz płacić więcej  i więcej będziesz miał lub mniej i będzie mniej. Pracować dłużej lub krócej  ale ponosisz świadomie tego konsekwencje. Dzieci niech pracują na swoje emerytury a my na swoje.  Ja twierdze że samemu trzeba dbać o siebie i byle tylko państwo nie przeszkadzało a tych chcesz by inni dbali o ciebie włacznie z państwem i jeszcze najlepiej za ciebie mysleli i decydowali.

No cóż - różnimy się

ty morze chinach zamieszaj ??  ty nie znasz postaw starzejącego się społeczeństwa  ??

4 minuty temu, Ulman napisał:

tam miał być znak zapytania do ciebie 

8 minut temu, Ulman napisał:

Niestety jak nie jesteś w stanie podstawowej rzeczy rozwiązać to napiszę po raz kolejny. Każdy ma dbać o siebie. Ile zarobisz na własną emeryture tyle będziesz miał. W normalnym systemie sam sobie wybierasz opcje, możesz płacić więcej,  i więcej będziesz miał,  lub mniej i będzie mniej, pracować dłużej lub krócej  ale ponosisz świadomie tego konsekwencje. Dzieci niech pracują na swoje emerytury a my na swoje.  Ja twierdze że samemu trzeba dbać o siebie i byle tylko państwo nie przeszkadzało a tych chcesz by inni dbali o ciebie włacznie z państwem i jeszcze najlepiej za ciebie mysleli i decydowali.

No cóż - różnimy się

http://www.worldbank.org/pl/news/opinion/2012/06/14/poland-aging-and-the-economy

masz Ulman czytaj potem pisz  w szkole widać ze brakowało ci przedsiębiorstwa lekcji  

Opublikowano
26 minut temu, Roman176 napisał:

kto ma więcej ma dać temu co ma mniej 

Nawet jak miało to być pytanie to rozumiem że uważasz to za nienormalne? Jeśli tak to jak to pogodzisz ze swoją deklaracją że na moje 500+ możesz płacić? Jak to się ma do progresywnych stawek podatkowych gdzie lepiej zarabiajacy płacą wyższy podatek? Jak to się ma do pomysłu naszego lewicowego rządu by duże markety opodatkować  bo mają za dobrze?  Cały PIS wyznaje właśnie jakąś popieprzoną doktrynę sprawiedliwości społecznej i aby ci lepsi dzielili się z jełopami, a ty to poddajesz w wątpliwość?O.o Może ty nie powinieneś na PIS głosować skoro tak się róźnicie?

Opublikowano (edytowane)

a ty 800 emerytury z kursu jesteś w sanie pokryć operacje bajpasy 40tyś    i inne operacje i choroby cywilizacyjne czy jak w naturze słabszy ginie ??  

a niepełno sprawnemu kto ma dać ?? wolnorynkowcu ??

24 minuty temu, Ulman napisał:

Nawet jak miało to być pytanie to rozumiem że uważasz to za nienormalne? Jeśli tak to jak to pogodzisz ze swoją deklaracją że na moje 500+ możesz płacić? Jak to się ma do progresywnych stawek podatkowych gdzie lepiej zarabiajacy płacą wyższy podatek?

a jak to jest ze w niemczech płacisz wysoki podatek za to ze jesteś kawalerem t.z bykowe ?? 

Edytowane przez Roman176
Opublikowano

Co ma wspólnego emerytura z ubezpieczeniem zdrowotnym?

Po pierwsze- należy uczyć ludzi tego czego ty się nie nauczyłeś czyli że wszystko się z czegoś bierze.  Jak mówi stare przysłowie - jak się pościelesz tak się wyśpisz,  i jest to najnormalniejsza z normalnych rzeczy na świecie. Tak więc  ile zarobisz/ odłożysz,  tyle będziesz miał.  Niestety lewicowe zindoktrynowanie i ociężałość intelektualna  - zapewne z powodu późnej pory , nie pozwala ci nawet  pomyśleć jak może być. Mi wystarczy że będę mógł sobie wybrać u kogo bedę oszczędzać na emeryturę, bedę miał wybór jaką stawkę chce odkładać  i na co mogę liczyć. Podobnie ze zdrowiem - chce mieć wybór co do ubezpieczenia  by sobie tam płacić gdzie bedę miał najlepsze warunki albo gdzie bedę miał kaprys. ZUS/KRUS czy NFZ nie robią niczego czego nie mogły by zrobić prywatne firmy. 

To taka namiastka normalności , wolności wyboru i  możliwości decydowania o sobie. 

Zaraz napiszesz że tak sie nie da , że byłoby drogo i tego typu wymysły, więc tłumacze.  Jest coś Takiego jak EnelMed. Można tam wykupić pakiet podstawowej opieki zdrowotnej który nie kosztuje wiele a masz wszystko dla dolegliwości które nie wymagają leczenia szpitalnego. Jakiś szpital teź mają ale  tu szczegółów nie znam. Jest miło, czysto, bez kolejek bez pierdzielenia że nie maja limitów albo żeby przyjść za  pół roku bo taka jest kolejka. Można? Można!

Czemu ty tak zaciekle bronisz systemu który rozpoczęto za komuny  a potem ci zdrajcy okrągłostołowi nie zmienili, SLD, PIS, PO-PSL też nie a PIS teraz też nic nie zmieni. Może jest tak jak wielokrotnie mówiłem że to jeden ch..... kto rządzi bo to wszystko socjaliści

Gość marekfarmer
Opublikowano (edytowane)
11 godzin temu, mirro napisał:

Wszystkie znalezione, czy wszystkie?

Wszystkie

10 godzin temu, farmerss34 napisał:

zapomniałeś już  jak lipiński z beger   handlowali w pokoju

A co to ma wspólnego  z Taśmami prawdy 

Aha  chyba już wiem  chodzi  ci  oto że  Beger  nie została  skazana za nielegalne nagrania ????

Edytowane przez marekfarmer
Opublikowano
A propos "taśm" bo słowo prawda to już nadużycie kampanijne. Tak samo na PIS można powiedzieć: Ziobro i dobro. Jaki konkretnie zarzut macie do informacji w nich zawartych? Informacj w GUS na stat.gov.pl nikt nie szuka tylko spieracie się na podstawie informacji z artykułów. Każda publikacja jest już wstępnie zinterpretowana zatem stajecie się przedstawicielami pewnych obozów. Niczego oprócz kłótni to nie przyniesie.
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v