Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

oj ulmanku jak byś wiedziała jak ten narybek z po państwowych zakładów  nadaje na swoich to byś się zdziwił ale pis owi oto chyba chodzi 

17 minut temu, Ulman napisał:

tym że musimi kilka wymienić by w ogóle cokolwiek do latania było a nie by potencjał militarny budować.

tylko gdy wojsko w nieboczowach ćwiczyło to tam były jakieś nowe helikoptery a w mediach cisza czyżby testy ?? efektownie to wyglądało 

Opublikowano

@alamo 

Nie, no super-nie masz człowieku własnego zdania, co pokazujesz dość często bezczelnie kopiując czyjeś myśli jako swoje. Komedia doprawdy.

A z kodem mam tyle wspólnego co ty. Choć dla ciebie i tobie podobnie myślącym, och przepraszam - kopiujacym podobne treści, to do głowy nie przyjdzie, że ktoś komu nie podobaja się niektóre działania tej władzy nie musi być od razu kodomita, popaprancem i lemingiem? No nie, bo to by znaczyło, że może jednak nie ma jedynie słusznego podziału na "nas dobrych" i "pozostała resztę złych". Wygodniej mieć jasno określonego wroga, mniej myśleć wtedy trzeba, a więcej kopiować.

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Roman176 napisał:

ulman nie wiem jakie twoje zdanie ale ja uważam ile byśmy nie wydali  i tak nie mamy szans z Rosją każdy zakup to co zwiększamy swoją godzinową obronność ?? 

Więc lepiej nie wydawać nic?

Opublikowano
Otwórz oczy człowieku a nie nazywaj innych lemingami, pogrążając się jeszcze bardziej. Na razie wszystko to wielkie plany, tak jak było w 39, a wszyscy wiemy jak to się skończyło.
Opublikowano
Osobiście jestem zwolennikiem niższych podatków mniejszej biurokracji na razie to wszystko rośnie do góry, społeczeństwo powinno się bogacić a nie oddawac wszystko na rzecz państwa by pan morawiecki mógł wybudować centralny port lotniczy który będzie jak w Radomiu. i inne swoje komunistyczne zachcianki.
  • Like 1
Opublikowano
8 godzin temu, Ulman napisał:

Roman - dwóch senatorów z tych zdradzieckich hord właśnie zasiliło szeregi PIS.

Powiem mocniej: do pisu wstapiły dwie zdradzieckie mordy, mordercy Lecha. Jak można w ogóle takich przyjmować?Morderca na zawsze pozostanie mordercą. Pisuarom to nie przeszkadza, czy po wstąpieniu zostali oczyszczeni?

• Like 1
Gość marekfarmer
Opublikowano

Widać  POpaprańców  boli  że się  PLatforma  Rozpie*doli

xDxDxD

Opublikowano
wojsko - patrząc na to jak WOT przejmuje kadry to zawodowi żołnierze będą w niedługim czasie zasobem głównych sił WOT. Sprzęt także tam idzie. śmigłowce - caracal był negowany w każdym milimetrze od kontraktu po samą maszynę. Stworzono zamęt aby ludziom go obrzydzić a pilotów nikt nie pytał. Znalazł się za to baran co stwierdził, że ładownia nie weźmie samochodu. Pytam się jakiego? Uazy się skończyły a transport pod maszyną ze względu na opancerzenie to fikcja. Maszyny w wojsku używane są także do celów cywilnych jak choćby wynikających z akcji ratunkowych na morzu. Tego na polskim wybrzeżu praktycznie nie zabezpieczamy. Wystarczy stworzyć wrażenie podziału aby go wypielęgnować do naturalnej wrogości. Wystarczy zasiać wątpliwość. Takie rozdwojenie jaźni, schizofrenia wystarczyła na Ukrainie, w stanie wojennym i jest orężem Rosjan zwanym obecnie wojną hybrydową. Sam się boję tej analogii ale mam wrażenie, że dzieje się to u nas. TVP działa jak Rossiya24, drobne ruchy przykrywają sprawy ważne, tworzy się grube kreski aby uspokoić sytuację i spowodować oczekiwanie: co dalej. Mi zaczyna brakować spokoju - nigdy nie byłem zwolennikiem rewolucji. Co do obronności to zachowując możliwości mobilności i odsunięte zaplecze jest możliwe zatrzymanie ofensywy - to już nie czasy zadeptywania Masę ludzką trzeba wyżywić, zaopatrzyć. Atakującym jest gorzej. Artyleria i śmigłowce to bardzo ważne ogniwo a trzeba pomyśleć o lotnictwie bo F16 już niedługo trzeba będzie Zmodernizować jak nie wymienić. Patrząc ta te 2 aspekty: lotnictwo i artyleria postępy widać zerowe. Specjalsów można szkolić bez sprzętu - specjalistów nie. W sprawach sądów i innych aktualnościach się nie orientuję jednak jak wielu Ci mówi żeś głupi to należy się wziąć do nauki. Zresztą - przyjaciele działający w eksporcie strasznie narzekają, że US wstrzymuje zwroty VAT - to jest ta walka z karuzelami?
Opublikowano (edytowane)

Nie budujemy WOT jako realnej siły, tylko stwarzamy ją na papierze. Realnie mają być zapełnione tabelki w arkuszach kalkulacyjnych i pokazany stały wzrost ilości żołnierzy WOT. 
Bo co nam daje iż facet złoży przysięgę i od razu wali do dowódcy jednostki z prośbą o zwolnienie z ćwiczeń bo wyjeżdża do pracy za granicą?
Jak można zmusić go do tego aby stawiał się na ćwiczenia? Na razie są fajne przysięgi, szukanie dzików po lasach i fascynacja czymś nowym. Ale jak przyjdzie wycisnąć z tego wodę, to strach pomyśleć co zostanie. Pośpiech w budowaniu tych struktur znowu zwyciężył nad rozsądkiem. Mam nadzieję że to się jednak zmieni bo inaczej te 500 PLN miesięcznie na głowę dodatku będzie znowu wyrzucone w błoto. 

Edytowane przez mirro
Opublikowano
5 godzin temu, dddddddddddddddddd napisał:

A czemu nie ? Po dezynfekcji i kwarantannie (by nie zarażał) może kotu prezesa kuwetę czyścić :D:D:D

A co z ''profesorem'' Tuskiem ? Szkoda zmarnować taki talent - mógłby przecież kaczorowi marynarkę nakładać ;)

• Like 1
  • Haha 3
Gość marekfarmer
Opublikowano

To  już  wiem w jakiej dziedzinie  został  tym  ,,Profesorem,,

Opublikowano
Dnia 12.12.2017 o 19:25, WawrzyniecPruski napisał:

:8_laughing::8_laughing::8_laughing::8_laughing::8_laughing:

Senator PełO w masce .

rulewski_1.jpg

Przynależność do Platformy Obywatelskiej negatywnie wpłynęło na psychikę Rulewskiego .

Chłopinę w końcu POjebało do reszty i przebrał się za posłankę PO - Agnieszkę Dominikę POmaskę .

;)

• Like 2
  • Haha 2
Opublikowano
1 godzinę temu, marko-kolo napisał:

Tusk to swiatowy polityk i widac dobre maniery i wychowanie .

:D :D:D Dobre !

Ja też znam fajny dowcip :

Przychodzi baba do lekarza. Lekarz pyta:
- Czemu pani tak długo u nas nie było?
Baba odpowiada:
- A, panie doktorze, bo ja ostatnio trochę chorowałam...  

• Like 1
  • Haha 3
Gość marekfarmer
Opublikowano
1 godzinę temu, marko-kolo napisał:

Tusk to swiatowy polityk i widac dobre maniery i wychowanie ....nikt za niego nie kladzie kwiatow na grobie  swoich bliskich to i ma naturalne ludzkie odruchy haha 

Taki z niego  światowy  POlityk   że jak spytali o niego w Krajach UE  to ludzie nie wiedzieli kto to  jest,  nawet  w Polsce niektórzy mają problem z powiedzeniem jakie Stanowisko  piastuje  Tusk  i jego  Tusktower xDxDxDxD

Opublikowano

Zachowanie "Tramp-ka" pokazało gdzie ma Polskę i Polaków ¬¬

Gość marekfarmer
Opublikowano

Pokazał gdzie ma Tuska i jego  Tusk Tower

Bo to  jest  Unijny  urzędnik z Niemieckiego  wskazania  a nie Polskiego

xDxDxD

Opublikowano
4 minuty temu, marekfarmer napisał:

Pokazał gdzie ma Tuska i jego  Tusk Tower

Bo to  jest  Unijny  urzędnik z Niemieckiego  wskazania  a nie Polskiego

xDxDxD

A ty myśliszże jakby to był to polityk PIS-u to Trampek inaczej by się zachował jeśli tak to jesteśw błędzie B|

Gość marekfarmer
Opublikowano

Polityk  PiSu  umiał by  się  zachować  w przeciwieństwie  do Tuska

Tramp nie będzie sobie  pozwalał na głupie  żarty   przez jakiegoś  tam  ,, Profesora,,

xDxDxD

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v