Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, jarecki napisał:

jak w opozycji ma sie sługusów to tak bywa ,  ostatnio w niemczech mają wyciąć 200 ha . lasów . niemcy pozwalają nam tylko tyle ile widzą zagrożenie dla siebie , tak było z aferą o odstrzale dzików .

Ale jaki związek mają nazwani przez Ciebie "sługusy" do tego że Duńczycy tuszują sprawę padłych dzików aby chronić własne rolnictwo a nasi rządzący zafajdańcy zgłaszają każdą pierdołę do ue nie patrząc na to co się stanie z rolnikiem. O jakiej aferze z odstrzałem dzików mówisz, o tej gdy minister zarządził wybić 200 tysięcy a myśliwi powiedzieli że mają to w d*pie.

@dysydent Tak ten artykuł z agronews com pl (pieprzona cenzura, jak za komuny). Mniejsza o to czy te dziki przypłynęły czy ktoś je tam podrzucił, ważne jak takie sprawy załatwia się w krajach dbających o swój interes.

Edytowane przez mikad
Opublikowano
2 godziny temu, jarecki napisał:

jak w opozycji ma sie sługusów to tak bywa ,  ostatnio w niemczech mają wyciąć 200 ha . lasów . niemcy pozwalają nam tylko tyle ile widzą zagrożenie dla siebie , tak było z aferą o odstrzale dzików .Władze niemieckiego miasta Aachen podjęły decyzję o wylesieniu ponad 240 hektarów rezerwatu przyrody, aby zbudować elektrownię wiatrową 

gdybys podal zrodlo to bym od razu wiedzial ze to manipulacja a tak musialem poszukac tych tysiecy scietych drzew. jakos ich nie widac -oczywiscie  link z kurwizji

7 turbin i wyciecie 240 ha lasow-maja rozmach skuwiesyny, z dalszej czesci linku wychodzi ze pod kazda turbine wytna 1,2 ha a reszte to chyba na drogi dojazdowe-pewnie kubica z schumacherem beda tam sie scigac......

na filmie widac turbine wsrod drzew ktorych jakos nie wycieli-kurna jako zywo przypomina mi to zdjecia z wycietym drzewem i wiewiorka- my mozemy a niemcy nie ???? obok widac juz posadzone nowe drzewka

Opublikowano

problem jest serszy odnosnie wycinki w polsce cały czas w lasach panstwowych trwa akcja usuwania kornika drukarza tylko że pod okiem nadzoru z UE .

1 godzinę temu, mikad napisał:

Ale jaki związek mają nazwani przez Ciebie "sługusy" do tego że Duńczycy tuszują sprawę padłych dzików aby chronić własne rolnictwo a nasi rządzący zafajdańcy zgłaszają każdą pierdołę do ue nie patrząc na to co się stanie z rolnikiem. O jakiej aferze z odstrzałem dzików mówisz, o tej gdy minister zarządził wybić 200 tysięcy a myśliwi powiedzieli że mają to w d*pie.

@dysydent Tak ten artykuł z agronews com pl (pieprzona cenzura, jak za komuny). Mniejsza o to czy te dziki przypłynęły czy ktoś je tam podrzucił, ważne jak takie sprawy załatwia się w krajach dbających o swój interes.

związek jest taki że polska jest zobowiązana do pobierania prubek od martwych dzików na obecnosc wirusa asf a dannia nie jest zobowiązana z tym że dziki w danni były wyrzucone przez morze i mogą podejżewać i w papierach zapisać co chcą jako przyczyne padniecia choć z pewnoscią bedzie utoniecie .

5 minut temu, jacus napisał:

gdybys podal zrodlo to bym od razu wiedzial ze to manipulacja a tak musialem poszukac tych tysiecy scietych drzew. jakos ich nie widac -oczywiscie  link z kurwizji

7 turbin i wyciecie 240 ha lasow-maja rozmach skuwiesyny, z dalszej czesci linku wychodzi ze pod kazda turbine wytna 1,2 ha a reszte to chyba na drogi dojazdowe-pewnie kubica z schumacherem beda tam sie scigac......

na filmie widac turbine wsrod drzew ktorych jakos nie wycieli-kurna jako zywo przypomina mi to zdjecia z wycietym drzewem i wiewiorka- my mozemy a niemcy nie ???? obok widac juz posadzone nowe drzewka

z tego co sie orientuje to turbiny nie mogą być w lasach ,w polsce też jest sporo rzeczy możliwych jeżeli nie dotyczą osób powiązanych z prawicą , np . ten zamek budowany a wiec można i tu sporo w nazym kraju .

Opublikowano

link ze strony wolna-polska od razu wlacza sygnal alarmowy -podobnie jak telewizja"polska", "wielka polska" itp itd. to taka sama prawda jak ta z wycinka 240 ha drzew..

to bzdury z niewielka iloscia prawdy- pepsi-cola czy nestle dodaja ludzkie plody do swoich produktow 😛, chyba maja linie produkcyjne plodow -jak w seksmisji😛..dziennie tysiace ton produkcji -takze w polsce-kilka zakladow nestle i pepsico

https://www.nestle.pl/aboutus/nestlepolska

https://pl.wikipedia.org/wiki/PepsiCo

widzieliscie kiedys  jak wyglada 2-3 miesieczny plod ludzki -ile z niego mozna zrobic kosmetykow ?? zreszta chiny tez wymieraja i juz mozna miec tyle dzieci ile sie chce czyli niewiele.

zdjecie to plod co najmniej 6 miesieczny -sa kraje[takze polska] w ktorych mozna przeprowadzic nawet taka aborcje w uzasadnionych przypadkach medycznych -co lepiej usunac czy utopic w szambie lub spalic w piecu -jak to co roku sie dzieje w polsce ??? kazdy odpowie sobie sam............

temat w zwiazku z filmem antyaborcyjny w usa- w kurwizji o tym trabia wiec slabsi umyslowo od razy bezrefleksyjnie podajaj dalej......

• Thanks 1
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)

Oj jacus  . Jakbyś trochę użył swojego umysłu to takie firmy jak pepsi czy nestle by zgnoili taki portal za podawanie nieprawdziwych informacji . 

Dysydent nabrał wody w usta ale puchar dał za co ? 😁😁😁

Edytowane przez 12zbyszko
Opublikowano

wielu kontrowersyjnych treści w necie nie zwalcza się choćby z powodu zbędnej reklamy podobnym portalom bo potrzebna jest decyzja sądu o ile treści z automatu nie naruszają jakiegoś przepisu prawa. W tym przypadku potrzebne było by długotrwałe dochodzenie czy rzeczywiście artykuł kłamie i była by to darmowa reklama niezależnie od decyzji sądu. 
Czasami przysłowie - "nie czepiaj się nieistotnego g..na bo niepotrzebnie smrodu narobisz" - jest jak najbardziej uzasadnione.

Opublikowano (edytowane)

wiesz jest jedna nauka ktora obnaza glupote kazdego- matematyka-plod ludzki wazy kilkaset gramow  przyjmijmy nawet 2900 gr dla ulatwienia rachunkow,a tylko w jednym zakladzie w polsce nestle produkuje rocznie 29 tys ton produktow , nie wiem ile do smaku dodaje -powiedzmy 1 g\kg , policz ile plodow ludzkich trzeba by zabic dla tylko jednej fabryk ?? ile wynosi wolumen rocznej produkcji tych firm na swiecie ??? a nie chce mi sie szukac😏

a potem -cytujac klasyczke-wez flaszkie i p.......sie w czaszke

ta szczypta prawdy w tym linku-to uzywanie lozysk po porodzie w kosmetyce,to sprawa znana od tysiecy lat.

a firma zbyszko w swoich napojach tez czasami nie stosuje takich wzmacniaczy smaku ?

Edytowane przez jacus
Opublikowano

W każdej bajce jest trochę prawdy . Jak mogą wychodować sztuczne mięso to może płód też a przynajmniej pottuczyć . Nie martw się Jacus . Nawet jakby to była prawda to tylko dla bogatych .😁😁😁

Opublikowano
3 godziny temu, jacus napisał:

dybys podal zrodlo to bym od razu wiedzial ze to manipulacja a tak musialem poszukac tych tysiecy scietych drzew. jakos ich nie widac -oczywiscie  link z kurwizji

https://www.magnapolonia.org/w-trosce-o-klimat-wytna-setki-hektarow-lasu/

kłania się obsługa internetu 

Opublikowano

a nie pisalem "wielka polska" magnapolonia😂

to nastepny do golenia- romanku -matematyka -7 turbin pod kazda wycinka 1,2 ha ,las ma 240 ha - tak wynika z tekstu do tego pare ha drog -wiec napisz co sie stanie z reszta arealu ???????

dziwne czemu wiekszosc linkow ktore podaja prawaki to albo rosyjska propaganda albo wytwory ludzi chorych na umysle,...........nie potraficie odroznic ziarna od plew ?? nie macie choc deka krytycyzmu ?? zdrowego chlopskiego rozsadku ??? 

• Like 1
Opublikowano
12 minut temu, jacus napisał:

to nastepny do golenia- romanku -matematyka -7 turbin pod kazda wycinka 1,2 ha ,las ma 240 ha - tak wynika z tekstu do tego pare ha drog -wiec napisz co sie stanie z reszta arealu ???????

"The Grand Solar Minimum" podkreśla, że projekt zagraża wielu gatunkom ptaków. Dziennikarze ZDF zwracają uwagę, że ochrona klimatu odbywa się kosztem przyrody.Decyzję o wycince ponad 240 hektarów będącego rezerwatem przyrody lasu Münsterwald podjęły władze miasta Akwizgran (Aachen) w Nadrenii Północnej-Westfalii. W miejscu wyciętego fragmentu lasu w pobliżu granicy z Belgią mają zostać wylane tysiące ton betonu, na których stanie kompleks przemysłowy.

Anglia zaskakuje budują nowe kopalnie 

https://www.money.pl/gospodarka/w-wielkiej-brytanii-ma-powstac-pierwsza-kopalnia-wegla-od-dekad-to-cios-dla-ekologow-6442079520085633a.html

https://tysol.pl/a39064-W-Wielkiej-Brytanii-powstanie-pierwsza-od-kilkudziesieciu-lat-nowa-kopalnia-wegla

Opublikowano

jakich 240 hektarow -to mi wyjasnij na podstawie prostego mnozenia ??? milionow drzew wycietych pare lat temu to byl czy nie byl problem w polsce ????

widziales taki wiatrak ??? to slup na 200 m i w kolo niego mozna spokojnie nowe drzewa posadzic, 

a zreszta prezes ciagle powtarza ze mamy byc jak niemcy, merkel to najlepsza kanclerz a ursula von und zu zostala wybrana glosami pis-u wiec od jutra pily w dlon i lasy wycinac- faszysci nie beda mieli gdzie swietowac urodzin hitlera, roman-to chyba gdzies kolo ciebie bylo ????

Opublikowano
6 minut temu, jacus napisał:

roman-to chyba gdzies kolo ciebie bylo ????

z 4 km 

7 minut temu, jacus napisał:

jakich 240 hektarow -to mi wyjasnij na podstawie prostego mnozenia ???

wokół wiatraka nie morze być drzew pestka  i teren pod żurawia do tego transport 80/100 lub 200 metrowego masztu trachee tir gabarytowe potrzebuje miejsca 

9 minut temu, jacus napisał:

milionow drzew wycietych pare lat temu to byl czy nie byl problem w polsce ????

w całej Polsce nie w jednym miejscu tak 

9 minut temu, jacus napisał:

a zreszta prezes ciagle powtarza ze mamy byc jak niemcy, merkel to najlepsza kanclerz a ursula von und zu zostala wybrana glosami pis-u wiec od jutra pily w dlon i lasy wycinac- faszysci nie beda mieli gdzie swietowac urodzin hitlera, roman-to chyba gdzies kolo ciebie bylo ????

a neumayer twierdzi ze jesteś gupikiem co niczym się nie interesuje dlatego na nas głosujesz i co ?

25 minut temu, mirro napisał:

Jakby wpadł tu Racyl, a mnie nie było, to mu przekażcie proszę że na dziś koniec kopania. Poszło bez niego.😂

powiedz mi kopanie w niedziele to u was taka norma ?? 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v