Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Społeczeństwo obywatelskie... W czasach minionych nadwyraz nietaktownym było powiedzieć komuś na Pan. Z troski o uśmiercenie kasty szlacheckiej stosowano obywatel. Zamiana zaimków miała zdusić podział klasowy. Nomen omen wszyscy teraz jesteśmy pany. Może o to chodzi dysydencie?

Opublikowano

Społeczeństwo obywatelskie to sprawa tak pokrętna jak i "Świadoma dyscyplina". Jak jest to dobrze a jak nie to i tak pozostaje parę możliwości aby dyscyplinę utrzymać. Znaczy taki uspokajacz sumienia.🤣

Opublikowano (edytowane)
Dnia 26.10.2019 o 19:58, dysydent napisał:

a no słucham właśnie tego "badylarza aktywistę"
Nieprzypadkowo chyba czas leci w tym nagraniu od tyłu.
Lepiej było by dla Niego aby tego nie publikował. Wystarczył by apel o informowaniu ukrywania miejsca pochodzenia towarów bo to do zrozumienia.  Reszty się nie da słuchać..
Jeśli już coś się publikuje to warto bodaj na kartce, czy wykuć na pamięć albo ... chociaż nie, Ten kto potrafi profesjonalnie się językiem posługiwać czegoś takiego by się nie podjął redagować.
Mieszanie ekologii do tego wszystkiego jeszcze przebrało miarę no i ... nie dosłuchałem do końca

Pewnie Michnika , Jachiry , czy tych psełdo ekologów da się słuchać . Pietruszka 20 zł kilo wina Pis . 🤔😁😁😁już się nie mogę doczekać kiedy paliwo będzie po 7 zł . Może według tych idiotów samochody będą miały lepszą moc .👏🤣🤣🤣 

Edytowane przez 12zbyszko
Opublikowano

Ale o czym ty w sumie napisałeś ? Co ma wspólnego Kolodziejczak z Michnikiem i ekologami? Nie możesz znieść ze to głupek i prostak który ciągnie twoja kasę przez KOWR?  Kupili gołodupca wraz z jego środowiskiem wiec będzie mniej awantury i powie co rząd każe 

Opublikowano (edytowane)
17 godzin temu, mirro napisał:

Niestety branżowość i kompetencja kończy się bodaj na szczeblu oddziału. Reszta to już czysta polityka

Trudno rozgraniczyć gdzie mają się kończyć kompetencje polityczne a zaczynać branżowe w kwestiach militarnych wszak chodzi o podział kotła wspólnego czyli de facto władzę. Jeśli by dał pełne kompetencje branżowe to za dylematem - na co - idzie pochodna - ile? - a przekroczenie pewnej granicy to już hunta wojskowa a nie rządy cywilne.
Zatem logicznym wnioskiem jest że polityka - ile? a branżowość - na co? no i tutaj jest problem bo polityka wtrąca się jeszcze i - gdzie kupić nawet jak branżowość zaakceptuje ile.... właściwie to tyle moich dociekań wystarczy.
Jak zbalansować te zależności? w tym  cały szkopuł
tu już odjechaliśmy w tematy w których nie śmiem siebie stawiać za coś więcej niż ignoranta i mogę jedynie pytać też i dlatego że jestem stroną tych układów i nawet jeśli się zgodzę mogę nie zechcieć zaakceptować bo Historia kilkuset lat ostatnich pokazuje że armia Polsce nie dawała niczego ponad stratami nawet w wygranych bitwach a jakiekolwiek zyski to słabość wrogów lub pospolite ruszenie jak ostatnio kiedy to oddolnie zmieciono jedną obcą dominację po to tylko aby politycy ... w drugą
Bitwa Warszawska? ucięto łeb hydrze po to by przyprawiła sobie dwa następne w niecałe dwie dekady później.
Tracimy zaufanie do sensu a to jest niepocieszające na przyszłość bo przykład Niemiec, Japonii pokazuje że nie czasy armii do tej pory były a gospodarki ... i kolejny temat priorytetów tak że jest nad czym deliberowac byle tylko nie przegapić tego co naprawdę istotne.

9 godzin temu, Roman176 napisał:

ta ukraińska strona to tam o jakimś gnoju spod norek dla niszowych zastosowań zatem nie rozumiem celu linka i może coś szerzej? :) 

jeszcze wrócę do "sukcesów" oręża polskiego to odsiecz wiedeńska ratuje d..ę zachodnim plemionom Europy nie nam

i cała plejada frajerów co dali się wytłuc gdzie tylko się dało po to aby nawet ich pamięci w macierzy po tych "zwycięstwach nie szanowano a dopiero po wiekach.
Może by się wprwdzie cofnął ale do doktryn pozytywistycznych i tu na miejscu tylko dla obrony tego miejsca a reszta niech się tłucze między sobą. duże uproszczenie ale to z szacunku dla i tak cierpliwego czytelnika

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)

A co robiliśmy przez następne lata po odcięciu łba hydrze ? Jakoś sukcesów nie widać, same raczej salonowe.🤣 Skoro Niemcy się nas obawiali i budowali MRU  aby bronić się przed naszym najazdem to co się takiego stało że w końcu , z nudów, nas najechali?
Wniosek z tego jeden. Wtedy rządzili idioci, teraz rządzą idioci i pewnie w przyszłości też tylko tacy ans czekają.

Edytowane przez mirro
Opublikowano

do roku 1935 kiedy to Saara została zpowrotem włączona do Niemiec i wobec agresywnej polityki a jeszcze słabości militarnej Francja otrzymała zapewnienie jakoby w przypadku gdyby zechciała siłą zrobić porządek w Niemczech to bez problemu Polska idzie w temat od wschodu. Niestety nie tylko Polską wówczas rządzili idioci albowiem w tym samum roku komuś przywidziało się wzmacniać władzę prezydenta II RP i pchać kraj w kierunku władzy autorytarnej. Gdy wtedy to wykonać (dyscyplinowanie Niemiec)... No w każdym razie pewnie nie byłoby dylematów i dyskusji jacy my to biedni a zły Niemiec trzęsie wszystkim gdyż ma silną gospodarkę.

Opublikowano (edytowane)
10 godzin temu, Ulman napisał:

Ale o czym ty w sumie napisałeś ? Co ma wspólnego Kolodziejczak z Michnikiem i ekologami? Nie możesz znieść ze to głupek i prostak który ciągnie twoja kasę przez KOWR?  Kupili gołodupca wraz z jego środowiskiem wiec będzie mniej awantury i powie co rząd każe 

Co mnie to obchodzi z kąd ciągnie pieniądze byle ja na tym zyskał . Przecież kiedyś napisałeś że jakby ktoś kupił od ciebie ziemie i dał ci pensji tyle co wyciągałeś  z tej ziemi to mógłbyś się zgodzić i zostać parobkiem w swoim gospodarstwie .😁😁😁   

To mówił do ciebie Ulman.

Edytowane przez 12zbyszko
  • Like 1
Opublikowano
9 godzin temu, dysydent napisał:

ta ukraińska strona to tam o jakimś gnoju spod norek dla niszowych zastosowań zatem nie rozumiem celu linka i może coś szerzej? :) 

tam jest temat  budowanie 5 portów na eksport do uni 

unia pozwala na większe kontyngenty bezcłowe pszenicy 

na qq 

zastanawiam się czy una jest normalna 

Opublikowano
1 godzinę temu, 12zbyszko napisał:

z kąd

🧐    Też tak pisałem , ale ktoś z AF mi powiedział że prawidłowo pisze się skąd .

Opublikowano
Dnia 9.09.2019 o 16:40, marcinxxxx napisał:

Ogarek napisał "z tąd". Odkąd tu jestem, nikt nie napisał tego słowa poprawnie. Wszyscy z tąd, z tamtąd, nawet zetorek :). Stąd, stamtąd ... psia mać.

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, 12zbyszko napisał:

Co mnie to obchodzi z kąd ciągnie pieniądze byle ja na tym zyskał . Przecież kiedyś napisałeś że jakby ktoś kupił od ciebie ziemie i dał ci pensji tyle co wyciągałeś  z tej ziemi to mógłbyś się zgodzić i zostać parobkiem w swoim gospodarstwie .😁😁😁   

To mówił do ciebie Ulman.

Z kąd się takie sfrustrowane prostaki biorą?

Z kondon bierze pieniadze? Ano bierze od ciebie tylko że ty nigdy nie będziesz miał tej świadomości. 

Prostacy tak już mają że muszą wszystko pokazać co tylko mają. Jeszcze babę powinien przyprowadzć i pokazać że ma złoty żab. Jakim prostakiem trzeba być by wszystkie graty wyciągnąć na środek podwórka i jeszcze się z tym przed całą Polską obnosić.. Duże pieniądze lubią ciszę.

Obstawiam że gościu się gotuje bo nabrał tyle kredytów że nie ma pomysłu co ze sobą zrobić,. Produkcji pewnie dobrej zrobić nie potrafi jak to w tamtym rejonie  więc musi jakoś dorobić. Jesli facet  filmuje się na koniec października na tle samych pustych skrzyń to znaczy że nie ma ich czym załadować Czasu ma dużo to filmiki sobie kreci i pisemka wysyła do portali. 

Zacytuj mi gdzie napisałem że byłbym parobkiem we własnym gospodarstwie.  Postawie ci karton dobrej wódki i jeszcze  słownik dorzucę

Edytowane przez Ulman
Opublikowano
2 minuty temu, Ulman napisał:

Jaki spisek?

2 godziny temu, Ulman napisał:

Z kondon bierze pieniadze? Ano bierze od ciebie tylko że ty nigdy nie będziesz miał tej świadomości. 

Prostacy tak już mają że muszą wszystko pokazać co tylko mają. Jeszcze babę powinien przyprowadzć i pokazać że ma złoty żab. Jakim prostakiem trzeba być by wszystkie graty wyciągnąć na środek podwórka i jeszcze się z tym przed całą Polską obnosić.. Duże pieniądze lubią ciszę.

Obstawiam że gościu się gotuje bo nabrał tyle kredytów że nie ma pomysłu co ze sobą zrobić,. Produkcji pewnie dobrej zrobić nie potrafi jak to w tamtym rejonie  więc musi jakoś dorobić. Jesli facet  filmuje się na koniec października na tle samych pustych skrzyń to znaczy że nie ma ich czym załadować Czasu ma dużo to filmiki sobie kreci i pisemka wysyła do portali. 

Warszawa: Ratusz wyda 2 miliony złotych na szkolenie Trzaskowskiego i Rabieja

https://tysol.pl/a30309-Warszawa-Ratusz-wyda-2-miliony-zlotych-na-szkolenie-Trzaskowskiego-i-Rabieja

https://www.polsatnews.pl/wiadomosc/2019-10-29/burmistrz-dzielnicy-wlochy-zatrzymany-przez-cba-na-goracym-uczynku/?fbclid=IwAR1CIXXSU6Y1V-7AdU-zg1RF7tUWxRIQdu8Gp6TJPuHmU9xQb6ZSsyoSbik

Opublikowano

Gdzie tu jest spisek?  

Facet z okolicy Błaszek z gospodarstwem bodejże 15 ha warzyw. Ziemia w tamtych okolicach chyba nieosiągalna nawet do dzierżawy. Wielkie przechowalne , nowe JD z nawigacją i zestawem upr siewnym  chyba Lemkena a w tle puste skrzynie.  Obstawiam że przeinwestował bo chciałbyć najwekszy kozak na okolicę a teraz nedza w oczy zagląda i wszyscy wkoło winni tylko ne on. 

To neokomunista któremu wydaje się że państwo zrobi "pstryk" i będzie kosił taka kasiorę jak mu się umysliło. To taki Rydzyk dla rolników - trybun frustratów i nieprzystosowanych do otaczającej  rzeczywistości

Opublikowano

TSUE: Polska, Czechy i Węgry nie miały prawa odmówić relokacji uchodźców

to my coś jeszcze mamy dogadania pierwsze rus teraz unia ??

https://www.polsatnews.pl/wiadomosc/2019-10-31/rzecznik-tsue-polska-czechy-i-wegry-nie-mialy-prawa-odmowic-relokacji-uchodzcow/?ref=aside_najnowsze

https://www.polsatnews.pl/wiadomosc/2019-10-31/spiewak-warszawa-tonie-w-korupcji/?ref=aside_najnowsze

Krzysztof Wyszkowski ostro o Tusku: Targowica wzywa kanalię do walki o prezydenturę Polski

- Zdrajca ukształtowany za pieniądze SB został wyszkolony na polityka europejskiego przez BND z poparciem FSB - pisze ostro - pisze ostro o Donaldzie Tusku Krzysztof Wyszkowski

4 minuty temu, Ulman napisał:

Facet z okolicy Błaszek z gospodarstwem bodejże 15 ha warzyw. Ziemia w tamtych okolicach chyba nieosiągalna nawet do dzierżawy.

dlaczego ?

6 minut temu, Ulman napisał:

Wielkie przechowalne , nowe JD z nawigacją i zestawem upr siewnym  chyba Lemkena a w tle puste skrzynie.  Obstawiam że przeinwestował bo chciałbyć najwekszy kozak na okolicę a teraz nedza w oczy zagląda i wszyscy wkoło winni tylko ne on. 

morze dostał spadek 

7 minut temu, Ulman napisał:

To neokomunista któremu wydaje się że państwo zrobi "pstryk" i będzie kosił taka kasiorę jak mu się umysliło. To taki Rydzyk dla rolników - trybun frustratów i nieprzystosowanych do otaczającej  rzeczywistości

skąd ta teza ?  neokomu.... dobre słowo 

coś takiego 

- 300 milionów zniczy. Czy pamięć o zmarłych naprawdę wymaga poświęcenia dla niej środowiska? - pyta Monika Waluś na łamach Wyborcza.pl

- W Warszawie i okolicach są ich setki. Większości nikt nie odwiedza. Niech 9 maja zapłoną na nich znicze

- pisał na Wyborcza.pl Tomasz Urzykowski niecały miesiąc po Katastrofie Smoleńskiej

- We wtorek pod wrocławskim sądem znów zapłoną świeczki. W obronie SN

- można było przeczytać na Wroclaw.Wyborcza.pl w 2017 roku

- "Łańcuch światła" przed Sądem Najwyższym. W obronie sądów i praworządności w Polsce

- pisała Wyborcza w 2018 roku

- "Łańcuch światła" w obronie Sądu Najwyższego i praworządności w Polsce

- pisała Wyborcza również w 2018

Samych artykułów o "łańcuchach światła" w różnych miastach "w obronie demokracji" jest na stronie Wyborczej mnóstwo. A Neumann i Halicki z racami?

Jak to się wtedy miało do ekologii?

Źródło: Wyborcza.pl

neokomunista ? 

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v