Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Mocno żeśmy się nie rozjechali mirro. Niespotykanie jestem spokojny człowiek. W życiu na starszego bym ręki nie podniósł. Poprostu się nie poddaliśmy jak reszta kompanii. Kaprale mieli już 30 d. d. c. zatem zasadniczo od porannego rozruchu mieliśmy cały czas tego chorążego. Prowokowany był cały czas. Aż jsk mu nie dość, że nadstan łusek to jeszcze w skrzynce grzybów przynieśliśmy to odpuścił. Z brygady w Żarach na strzelnicę kawałek był.. Modułowy reaktor mają u nas ćwiczyć. Czyli co? W Bełchatowie co drugi taki odpalą? Amerykańsko - japoński GEH.

Opublikowano (edytowane)
22 minuty temu, DTaras napisał:

Mocno żeśmy się nie rozjechali mirro. Niespotykanie jestem spokojny człowiek. W życiu na starszego bym ręki nie podniósł. Poprostu się nie poddaliśmy jak reszta kompanii. Kaprale mieli już 30 d. d. c. zatem zasadniczo od porannego rozruchu mieliśmy cały czas tego chorążego. Prowokowany był cały czas. Aż jsk mu nie dość, że nadstan łusek to jeszcze w skrzynce grzybów przynieśliśmy to odpuścił. Z brygady w Żarach na strzelnicę kawałek był.. Modułowy reaktor mają u nas ćwiczyć. Czyli co? W Bełchatowie co drugi taki odpalą? Amerykańsko - japoński GEH.

no i zostałeś starym gejem 😂 przywiązanym do monitora 🤣

2020-rok-donald-tusk-leci-na-marsa_2017-

Edytowane przez racyl
Opublikowano

racyl - masz rację, ludzie powinni poszukiwać, rozwijać się, rozszerzać horyzonty. Wybacz lecz w tego rodzaju doznaniach ja Ci nie pomogę, nie po drodze mi. Dobrze by było abyś to przyjął do świadomości i stosowania albowiem za stalking przewidziane są konsekwencje.

Opublikowano (edytowane)
5 godzin temu, Ulman napisał:

PIS sie dopomina przeliczenia głosów w kilku okręgach  bo im senatorów braknie. Jak wygrywaja to  wszystko jest zgodne z prawem i prawidłowe ale jeśli nie to trzeba sprawdzić czy sPISku nie było. Stara zasada że nie ważne jak się głosuje tylko kto głosy liczy , może się sprawdzić  . Taka ruchawka świadczy najpewniej o tym że nikt z senatorów nie dał sie przekupić 

https://www.polsatnews.pl/wiadomosc/2019-10-20/konfederacja-wniosla-o-uniewaznienie-wyborow-doszlo-do-razacego-zlamania-prawa/

@Ulman powoli bo jak za dużo piszesz i obełgujesz pis  to trochę zalatuje pełowcem 

Edytowane przez Roman176
  • Like 1
Opublikowano

Dziś PiS złożył protesty dotyczące sześciu okręgów: nr 12 (Grudziądz), 95 (Kalisz), 96 (Kalisz) i 92 (Konin), nr 75 (Katowice) i nr 100 (Koszalin). We wszystkich kandydaci PiS przegrali i nie uzyskali mandatu senatora.

"GW" nieoficjalnie dowiedziała się, że KO szykuje odpowiedź na protesty PiS dotyczące liczenia głosów i zamierza złożyć takie same protesty dotyczące trzech okręgów:

kolega z antypisu zapomniał napisać o swoich ulubieńcach, a poza tym wszystko zgodne z prawem

ale antypis wszędzie widzi spisek

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)
9 godzin temu, DTaras napisał:

A ten reaktor to przypadkiem nie prywatna inicjatywa?😂
W tym czasie PIS zastanawia się jak tu zrobić aby Pan Piotrowicz jednak wszedł do sejmu.🤣 Tak oto rozumiemy innowacyjność i skok technologiczny. (tu miała być ikonka z waleniem łbem o ścianę ale mi zginęła)

Edytowane przez mirro
Opublikowano (edytowane)
7 godzin temu, nie napisał:

Dziś PiS złożył protesty dotyczące sześciu okręgów: nr 12 (Grudziądz), 95 (Kalisz), 96 (Kalisz) i 92 (Konin), nr 75 (Katowice) i nr 100 (Koszalin). We wszystkich kandydaci PiS przegrali i nie uzyskali mandatu senatora.

"GW" nieoficjalnie dowiedziała się, że KO szykuje odpowiedź na protesty PiS dotyczące liczenia głosów i zamierza złożyć takie same protesty dotyczące trzech okręgów:

kolega z antypisu zapomniał napisać o swoich ulubieńcach, a poza tym wszystko zgodne z prawem

ale antypis wszędzie widzi spisek

sPISek jako pierwszy zwęszył jak zwykle PIS . Reszta  jest reakcją .  Nie maja żadnej zdolności koalicyjnej wiec  by mieć większość w senacie będą szukać dziury w d..... Parcie na koryto maja takie samo jak wszyscy poprzednicy razem wzięci . Ponoć nawet towarzysz Piotrowicz ma szanse znaleźć się w sejmie. Wystarczy ze wygrany z jego okręgu zrezygnuje z mandatu posła. 
aA co tam słychać w temacie zamachu smoleńskiego ? Są jakieś najnowsze rewelacje?

Edytowane przez Ulman
Opublikowano

Jak zrezygnuje to go wstawią na jakieś fajne miejsce z ładną pensją. Tylko po kiego grzyba było wtedy na niego głosować skoro i tak sprzeda się przy pierwszej okazji.😂

Opublikowano (edytowane)
11 godzin temu, Ulman napisał:

Brexit to też  wina Tuska?

jak by nie patrzył to zasługa to nie jest.
Z punktu widzenia Polski brexit nie jest niczym dobrym bo Niemcy zyskują pełną dominację w ue a my jesteśmy krajem peryferyjnym i trudniej będzie rozgrywać własne interesy teraz. Nikt z elektorów po za Konfederacją nie kontestuje polskiej obecności w ue tak że jest to bardziej porażka polskiej polityki nawet niż niemieckiej.
Historia zaczyna zataczać koło bo W. Brytania USA i nawet Skandynawia staje po stronie jednego bloku, Niemcy i reszta tzw starej unii po drugiej stronie  a Polska .... kolejne deja vu bo sojusze sprzed 1939r. Teraz tylko kryzysu gospodarczego jeszcze brakuje i tak cofając się to ile jeszcze do rozbiorów zostało?

zamierzałem na kursywę przeedytować to i owo ale jeszcze pomyślę bo mnie samego zaskoczyło to co napisałem

Edytowane przez dysydent
  • Like 1
Opublikowano
11 minut temu, dysydent napisał:

Z punktu widzenia Polski brexit nie jest niczym dobrym bo Niemcy zyskują pełną dominację w ue a my jesteśmy krajem peryferyjnym i trudniej będzie rozgrywać własne interesy teraz. Nikt z elektorów po za Konfederacją nie kontestuje polskiej obecności w ue tak że jest to bardziej porażka polskiej polityki nawet niż niemieckiej.
Historia zaczyna zataczać koło bo W. Brytania USA i nawet Skandynawia staje po stronie jednego bloku, Niemcy i reszta tzw starej unii po drugiej stronie  a Polska .... kolejne deja vu bo sojusze sprzed 1939r. Teraz tylko kryzysu gospodarczego jeszcze brakuje i tak cofając się to ile jeszcze do rozbiorów zostało?

zamierzałem na kursywę przeedytować to i owo ale jeszcze pomyślę bo mnie samego zaskoczyło to co napisałem

Brakowało jednej kadencji zjebow z POPSL. Tuskoś z Merkel w galę haratac nie może i dlatego venę stracił do rządzenia. 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
23 minuty temu, dysydent napisał:

Zapomiałeś o  rosji bo i ona powoli wypłynie na głebokie wody ale to pewnie ku pokrzepieniu niemiec .  a gdzie byłoby miejsce dla Polski ? z niemcami zawsze bedzie tym na którym da sie zarobić ,ale i polska zarabia też dzieki niemcom .wiec dopuki niemcy nie zaczną nas traktować powaznie na co sie niezanosi to cięzko sie bedzie odnalezść , 

Edytowane przez jarecki
Opublikowano

nie zapomniałem, ale nie chcę zbyt dużych postów i tylko to co konieczne a Rosja w tej całej układance to ... dużo pisania :)

pewna analogia
http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114881,25332737,chile-pograzone-w-plomieniach-i-chaosie-przelala-sie-czara.html
i może naciągane a na pewno kontrowersyjne co napiszę ale gdyby nie przegrana PO po dwu kadencjach dzisiaj byli byśmy nieco bardziej niż jesteśmy teraz do Chile podobni albo jak kto woli do Francji pomarańczowych kamizelek.
To zapewne stąd niejasność ideowa KO oraz nie zbyt przekonywująca obrona wówczas gdy odnieść można było wrażenie że przegrali "na zamówienie".
Pewne procesy muszą się "przetrawić" aby uniknąć niestrawności w innych.
Lepiej przegrać wybory zachowując sporo niż ryzykować przewrót jak teraz  tam w tej południowoamerykańskiej dziczy. 
Nie wiem czy to opanują a jeśli to dużo większymi ustępstwami niż gdyby wykazano nieco większą wrażliwość społeczną wcześniej.

Socjal jest złem ale często koniecznym zwłaszcza na planecie gdzie komunizm jednak był tu i ówdzie i swoje pozostawił w świadomości. 
Nędza tłumu daje większą siłę niż u płatnych najemników. Trzeba to zawsze uwzględniać i dla tego rządzenie staje się coraz trudniejsze.

• Like 2
Opublikowano

odnosnie sytuacji w chile to po czesci dowodzi jak wielkie koncerny drenują gospodarki panstw .......... [ brak okreslenia ] w chile sa eksploatowane najwieksze kopalnie rudy miedzi ,a pisze to bo wczoraj obejżałem  ,,warto rozmawiać '' o  problemach rolników którzy gospodarują na gruntach położonych na podziemnych wodach w gminie nałeczów eksploatowanych przez koncern nestle ,  głupie panstwa są okradane przez wielkie swiatowe koncerny na które nie mają wpływu .https://vod.tvp.pl/video/warto-rozmawiac,21102019,44648008

• Thanks 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Slodki66 napisał:

Brakowało jednej kadencji zjebow z POPSL. Tuskoś z Merkel w galę haratac nie może i dlatego venę stracił do rządzenia. 

Proszę nie zaniżaj swojego poziomu tak "głębokimi" tekstami. Daj się traktować jak rozsądnego. 

Opublikowano

"Pani Olga Tokarczuk KŁAMIE w La Repubblica , że "przyjęta została ustawa" o zakazie edukacji seksualnej a @RobertBiedron KŁAMIE w EU, że projekt ten zgłosił rząd. Bo ich zdaniem PRAWDA nie jest ważna. Ważne to co napiszą media."

co tam rzeczywistość, byle nasrać na Polskę, wrogowie nie potrzebują wysyłać swoich żołnierzy wystarczą odpowiednie nagrody/granty/posady dla odpowiednich tubylców

• Thanks 1
Opublikowano

Też oglądałem ten program i jedyny który patrzył dwa kroki dalej to ten radny co w zasadzie najmniej mówił. Wszyscy skupiali się nad krzywdą w postaci stref ochronnych a tylko ten jeden gościu zauważył że " firmy doją nasze krajowe pokłady wody, bez których i tak rolnictwo w pizdu". Za to argumentacja przedstawicieli "Cisowianki" i Nestle jest zajebiaszcza. " Bo matki w ciąży muszą dostać zdrową wodę". 🤣

Opublikowano (edytowane)

Jarecki
Temat jest na tyle godny uwagi, że nie sposób krótko skwitować jakimś sloganem. 
o za ten co Mirro zacytował odruchowo dałbym w ryja gnojowi który takie durnoty bo to szczyt bezczelności.

Rządy państw są bardzo często zbyt słabe aby się postawić koncernom czego przykład mamy u nas z Google, Amazonem i czort wie czym jeszcze.
Zwykle jednak jest tak że za koncernami stoi jakiś rząd którego bardziej słuchają niż innych i kogo innego słuchają tu wymienione a kogo innego słucha np. Huawei, Gazprom, Yandex, Baidu, Al jazeera .... czyli to nie do końca tak jakoby koncerny miały władzę niepodzielną. Można odnieść wrażenie że to rządy które potrafią koncernów używać dopiero są prawdziwym rządami, reszta to marionetki.
Pieniądze koncernów to nie wszystko. Umiejętne balansowanie polityką presji społecznej etc bywa skuteczniejsze niż się wydaje.
inaczej. Testem na rzeczywistą siłę suwerenności koncernów będzie czy do końca podporządkują się giganty amerykańskiej presji izolacjonistycznej. Na razie grzecznie wykonują polecenia ale słychać szemranie. Jeśli by koncerny z branży it miały polegać na amerykańskiej obecnej produkcji hardware-u to już jest po tych firmach tak że będzie ciekawie.
Polityka rządów, ta skuteczna wobec koncernów to coś w rodzaju dojenia krowy. Sztuką jest dać krowie niejadalną dla mnie suszoną trawę czy skisłe chwasty aby pozwoliła odebrać sobie to co mnie już interesuje.
bardzo obrazowo bo robi mi się już przydługi wpis 

no niestety materiału nie obejrzę bo żądają abym ich reklamy głupawe oglądał a ja nie mam zbyt czasu nawet na ten materiał i kto tu komu łaskę robi? oni nam że emitują czy my im że tracimy czas na po większości pustą propagandę?
Zdejmą abonament to ja zdejmę blokadę reklam od tvp. Aż tak ciekawi dla mnie nie są abym zaakceptował debilny poziom reklam jakiegoś śmiecia które nigdy mi nie będzie potrzebne.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
1 godzinę temu, mirro napisał:

Proszę nie zaniżaj swojego poziomu tak "głębokimi" tekstami. Daj się traktować jak rozsądnego. 

Mirro.... bo rzucę klątwę na ciebie i to do trzeciego pokolenia.... 

Profesor ostatnio groził  to i mnie ciemnemu z Podlasia wolno. 

• Haha 1
Opublikowano

Mądrość Twa życiowa duuuużo większa niż tego profesora, dlatego Ci nie wolno. Gdyby był mądry nie pieprzyłby takich głupot. Tym bardziej że znam Twoje stanowisko, szanuję je i choć czasami się nie zgadzam to jednak tylko stanowisko. Ja tez mam odjazdy.

Jak to mówią, " dzień bez wtopy dniem straconym".:-o Tak się zastanawiam czy coś w tym kraju może być jednak mniej jawne?

https://wiadomosci.dziennik.pl/wydarzenia/artykuly/610837,ipn-cia-oficerowie-dane-osobowe-ujawnienie.html

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, mirro napisał:

Mądrość Twa życiowa duuuużo większa niż tego profesora, dlatego Ci nie wolno. Gdyby był mądry nie pieprzyłby takich głupot. Tym bardziej że znam Twoje stanowisko, szanuję je i choć czasami się nie zgadzam to jednak tylko stanowisko. Ja tez mam odjazdy.

No pieprzył głupoty a druga sprawa to kontekst i reszta wypowiedzi bo w TVP był kawałek żyletką wycięty. 

Odjazd to będzie przy ponownym liczeniu głosów i z zarzutami konfederacji o nieważność wyborów . 

Edytowane przez Slodki66
Opublikowano

Tak. Nestle nie rozpoczęło wydobycia z tych źródeł ale to nie to. Jest jakieś nienormalne parcie na te wody. Odkręcasz kran i masz to samo, bawet mikroplastik z plastikowych rur wodociągu. Wodę trzeba wydobyć, uregulować, zapakować, przywieźć, zmagazynować. Kurcze ile to plastiku i CO2 z wszystkich procesów? Dysydent ma wiele racji. Przegrana POPSL może im się przydać a przebieg obecnej kampanii zdaje się to potwierdzać. Z dwojga lepiej się buduje niż remontuje. Załóżmy taki wątek jako prawdziwy. Te zakupy i ogólny szał pał w wydatkach to może być katalizator katastrofy, na którą lek będą miały Niemcy. Jesteśmy od nich wszak mocno zależni. Co wówczas? Co teraz? Obrać kierunek na Chiny? Zbyt odległy to kierunek. Na własne mocarstwo? Ambicje trzeba mieć USA jednak na to nie pozwolą. Mają nauczkę z Chinami. Nawet w postaci trójmorza. Wszystkie potęgi powstawały od wieku XVI i budowały się na upadku poprzednich. Ten czas jest już przesrany. Teraz musi pierdaknąć któraś aby móc realizować ambicje.

słodki - weź to wyedytuj bo brzmi jakbyś swoich zdradzał...

Opublikowano (edytowane)
5 godzin temu, DTaras napisał:

Tak. Nestle nie rozpoczęło wydobycia z tych źródeł ale to nie to. Jest jakieś nienormalne parcie na te wody. Odkręcasz kran i masz to samo, bawet mikroplastik z plastikowych rur wodociągu. Wodę trzeba wydobyć, uregulować, zapakować, przywieźć, zmagazynować. Kurcze ile to plastiku i CO2 z wszystkich procesów? Dysydent ma wiele racji. Przegrana POPSL może im się przydać a przebieg obecnej kampanii zdaje się to potwierdzać. Z dwojga lepiej się buduje niż remontuje. Załóżmy taki wątek jako prawdziwy. Te zakupy i ogólny szał pał w wydatkach to może być katalizator katastrofy, na którą lek będą miały Niemcy. Jesteśmy od nich wszak mocno zależni. Co wówczas? Co teraz? Obrać kierunek na Chiny? Zbyt odległy to kierunek. Na własne mocarstwo? Ambicje trzeba mieć USA jednak na to nie pozwolą. Mają nauczkę z Chinami. Nawet w postaci trójmorza. Wszystkie potęgi powstawały od wieku XVI i budowały się na upadku poprzednich. Ten czas jest już przesrany. Teraz musi pierdaknąć któraś aby móc realizować ambicje.

słodki - weź to wyedytuj bo brzmi jakbyś swoich zdradzał...

A dlaczego zdradzam? Na twoje znaki zapytania jest jedna odpowiedź... RÓBMY SWOJE.  

Edytuje. Uwaga. Chłopina chciał się popisać elokwencja ale jebnal z grubsza kula nawet nie w płot a co z tego że to takiego wydźwięku zapewne mieć nie miało jak zostało sprytnie podciete i tyle. Moja subiektywna ocena. Wrzucił chłopina profesorzyna wodę na młyn i dziwią się wszyscy że koło ruszyło. 

Dosyć. Idę do roboty. 

Edytowane przez Slodki66
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v