Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
4 minuty temu, leszek1000 napisał:

Moja matka 4 dzieci wychowała i nie było 500plus. Babcia 6 dzieci wychowała i 500plus nie było. 

Bo to nie jest dla dzieci tylko socjalna łapówka.

3 minuty temu, racyl napisał:

Jak kretynowi można odpowiedzieć inaczej co chciałby dogonić zachód, zatrzymać pracowników, lekarzy, naukowców  a jednocześnie płacić pracownikowi 1,5tys na rękę

Nadal nie rozumiesz tak prostego pytania? Skąd biorą się pieniądze na rosnące koszty podatkowe i pracy skoro produkt finalny podobno nie drożeje.? Potwierdź że zrozumiałeś zanim odpowiesz 

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
2 minuty temu, leszek1000 napisał:

Roman PIS ci zapierdzielił kasę a ty jeszcze im brawa klaszczesz 

jaką kasę ? na śląsku spustoszenie to zrobiło peło psl  widać to po głosowaniu obrót o 180 stopni 

Opublikowano
1 minutę temu, leszek1000 napisał:

Oby te cały social zlikwidowali. 

I sami kasę przesrali.

Opublikowano
2 minuty temu, Ulman napisał:

Bo to nie jest dla dzieci tylko socjalna łapówka.

Nadal nie rozumiesz tak prostego pytania? Skąd biorą się pieniądze na rosnące koszty podatkowe i pracy skoro produkt finalny podobno nie drożeje.? Potwierdź że zrozumiałeś zanim odpowiesz 

co tam ci znowu zdrożało że cie na to nie stać ? może odwiedz pośredniaka i zmień pracę

Opublikowano

Od tamtego roku maszyny unii poszły o 20 % do góry lemiesze kosztowały 140 teraz 190 zł jak ktoś nie widzi wzrastających kosztów w sektorze rolnym to jest debilem. Za po i pslu kupowałem rsm po 550 zł za tone a teraz co? W dupie mam ten 500 + bo płace prawie 2 x tylw

• Thanks 1
Opublikowano
2 minuty temu, Mich9 napisał:

Od tamtego roku maszyny unii poszły o 20 % do góry lemiesze kosztowały 140 teraz 190 zł jak ktoś nie widzi wzrastających kosztów w sektorze rolnym to jest debilem. Za po i pslu kupowałem rsm po 550 zł za tone a teraz co? W d*pie mam ten 500 + bo płace prawie 2 x tylw

A kto w jakim biznesie zagwarantuje ci nie rosnące koszty produkcji ? może środki ochrony zatrzymasz na jednakowym poziomie przed kilka lat 🤣

Opublikowano
4 minuty temu, Mich9 napisał:

Od tamtego roku maszyny unii poszły o 20 % do góry lemiesze kosztowały 140 teraz 190 zł jak ktoś nie widzi wzrastających kosztów w sektorze rolnym to jest debilem. Za po i pslu kupowałem rsm po 550 zł za tone a teraz co? W d*pie mam ten 500 + bo płace prawie 2 x tylw

zapomniałeś ze lemiesz to stal stal potrzebuje zeby przetopić czyli co a własnie podatek uni od emisji a ty masz w d*pie 500 

brawo ty 

Opublikowano
Przed chwilą, racyl napisał:

co tam ci znowu zdrożało że cie na to nie stać ? może odwiedz pośredniaka i zmień pracę

No właśnie sPISkowcom nic nie podrożało a koszty rosną jak cholera i już któryś raz pytam sie ciebie jak to mozliwe ale nadal dialog jak z ułomnym.  emocjonalnie i intelektualnie Znasz może rozwiązanie tak niezmiernie złozonego problemu 

• Like 1
Opublikowano
racyl napisał:

2 minuty temu, Mich9 napisał:

A kto w jakim biznesie zagwarantuje ci nie rosnące koszty produkcji ? może środki ochrony zatrzymasz na jednakowym poziomie przed kilka lat 🤣

Zrozumie wszystko panie, ale zagraniczne nawozy są po 250 zł taniej za tone to jest chyba coś nie halo co? 😂 Polskie gównomaszyny wyrównały się cenowo z zachodnimi 😂 Przez wiele lat jakoś te ceny tak tragicznie nie rosły tylko od tamtego roku zaczęło się apogeum panie mądralo

Opublikowano

Nie mogę zrozumieć ludzi którzy myślą tylko o sobie, a reszta niech zdycha. Niestety, ale liberałowie tak myślą.

Opublikowano
Roman176 napisał:

zapomniałeś ze lemiesz to stal stal potrzebuje zeby przetopić czyli co a własnie podatek uni od emisji a ty masz w d*pie 500 

brawo ty 

Wzrost cen energii dla przedsiębiorców którego nikt miał nie odczuć mówi wam to coś? Wszystko nie dzięki uni tylko dzięki rządom pisu który wycofał programu budowy wiatraków teraz bym tyle nie bulił

Roman176 napisał:

brawo ty 

Wzrost cen energii dla przedsiębiorców którego nikt miał nie odczuć mówi wam to coś? Wszystko nie dzięki uni tylko dzięki rządom pisu który wycofał programu budowy wiatraków teraz bym tyle nie bulił

• Thanks 1
Opublikowano
Przed chwilą, Ulman napisał:

No właśnie sPISkowcom nic nie podrożało a koszty rosną jak cholera i już któryś raz pytam sie ciebie jak to mozliwe ale nadal dialog jak z ułomnym.  emocjonalnie i intelektualnie Znasz może rozwiązanie tak niezmiernie złozonego problemu 

jak nie umiesz prowadzić biznesu to zakończ jego działalność i idz to pracy, wyjedz za granicę i przestań się użalać nad swoją nieudolnoscią

z tobą to jest jak z ciulem co chciałby kupić chleb za 1,8 jak kiedyś a jak już kosztuje po np 3 latach po 2,30 to się robi problem

Opublikowano

Co wam rośnie. Pracownik mój jak zarabiał 7 - 8 tys. tak zarabia cały czas.

Paliwo jak kosztowało około 5 zł dalej tak kosztuje.

Opony jak kosztowały 2tys. tak teraz staniały na 1800 netto. Akumulatory też.

Chleb zdrożał bo najniższa krajowa rośnie. Truskawki i maliny i wszystko co się ręcznie zbiera też już tańsze nie będzie, ale to chyba dobrze z pt. naszego czyli rolnika?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v