Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

no to inaczej
bo się do życia w zmienionych warunkach środowiska nie nadawały

(o ten Linux lepszy)
Mirro ten odpis do mnie z "dwiema sprawami do obiadu" to donoszę że mi tu aplikacje różne od zabezpieczeń Twittera odtwarzacz blokują jako potencjalnie niebezpieczny program który - "prosi o dostęp do informacji niepotrzebnych dla jego działania"; tak mi mniej więcej tu napisało. Czyli szpieg jakiś? kto tam wypisuje na tym Twitterze z postaci - nazwijmy - o strategicznym znaczeniu? .... :o
(spróbuję filmidło pobrać i obejrzeć  ze swojego kompa)

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
3 godziny temu, dysydent napisał:

w sutannach nie tylko pedzie, ale i zwykli kurwiarze się trafiają. i nie dyskutować mi tu z tym bo znam kilka prawdziwych przykładów z realu i jeśli chce kto barchaniarzy bronić to nie prowokować mnie do palcem wskazywania.
;) 

Chyba to nic złego jak się "chłop za babą ugania" niż za chłopem. Tak mi się wydaje.

3 godziny temu, dysydent napisał:

a jakie to hasło? bo nie mam czasu nawet neta gruntowniej przejrzeć  a co mówić o ... cho ć nie bo radia słucham ale jakoś nie mówili .

Na wybory? Jeśli pójdę to po to aby wyrównać szanse kogoś z dalszym numerem na listach wyborczych jeśli to będzie jakiś znajomy a wybieram się czy nie to zależy czy będzie tam jakikolwiek znajomy. 

Oni celowo nie dążą do naszej nędzy, firm zamykania czy nawet szkodzenia komukolwiek.
Politycy tylko chcą pomagać a ja dzielę ludzi na takich którzy na pomoc nie zasługują i drugich którzy pomocy nie potrzebują dlatego nie lubię polityków bo wprawdzie trzeba tym słabym pomagać mimo wszystko, ale politycy często innych wskazują niż w rzeczywistości i jak tak wszyscy sobie wzajem zaczniemy pomagać nic nie robiąc dla siebie to niebawem wszyscy będziemy "zasługiwać na pomoc"

nie wiem jak tu by z tą kursywą? no nie wiem

" Nie świruj idź na wybory" czy jakoś tak. Szum jest wokół tego bo niektórzy mają skojarzenia z osobami niepełnosprawnymi.

Odnośnie wyborów to czytałem ,że opozycja nie wycofa po ewentualnej wygranej programów społecznych obecnego rządu. To skoro obecnie tak jest źle ,rząd prowadzi kraj na bankructwo ,to liczyłem na wycofanie wszystkich ustaw ,programów obecnej ekipy.Inaczej jest to zaprzeczenie 4 letnich haseł głoszonych przez opozycję.

Kolejna sprawa skoro w kraju jest tak dobrze lub tak źle ,zależy której strony słuchać ,to frekwencja wyborcza powinna oscylować w granicach 90%. Jeżeli frekwencja będzie taka jak zwykle to będzie to porażka jednej jak i drugiej strony.

• Thanks 1
Opublikowano
58 minut temu, nie napisał:

przyznać się, który gwałci krowy? :):) 

Ja.... non stop z moją weterynarką.... same łapiemy za rogi i gwałcimy krowy i konie 🙃...........tata nie może na to patrzeć i odwraca się na pięcie jak tylko może, zbulwersowany że tylko naturalnie....

Oczywiście zgadzam się z tymi tezami w zupełności, ale dużo rzeczy w życiu tgrzeba robić wbrew sobie.....nie podobają mi się...biblijne prawdy o podległości zwierząt oraz że ryba to nie mięso...

Opublikowano (edytowane)

Wytłumaczenia do wyboru.
1 nie podcina się gałęzi na której się siedzi a właziło się tam 8 lat.
2 nie podcina się gałęzi na której się siedzi a właziło się tam 4 lata.
3 nie podcina się gałęzi za którą trzeba złapać, aby w ogóle wejść na drzewo.:lanie2:

Edytowane przez mirro
Opublikowano (edytowane)

https://pl.wikipedia.org/wiki/Dront_dodo

najlepiej sciac drzewo i po problemie..... kazda kolejna ekipa przyczynia sie do tego ze to drzewo-chocby to byl tysiac letni dab- sie zwali, jak w koncu XVIII w.

pamietacie takie powiedzenie-za krola sasa jedz ,pij i popuszczaj pasa-wypisz wymaluj dzisiejsza polityka programow +, jak to sie skonczylo, chyba kazdy wie,

Edytowane przez jacus
Opublikowano

https://dorzeczy.pl/kraj/114732/Schetyna-i-Morawiecki-odwiedzili-to-samo-miasto-Wymowne-zdjecia.html

https://natemat.pl/285223,jaroslaw-gowin-chcial-chwalic-mateusza-morawieckiego-wytknieto-mu-blad

Ktoś z tamtych stron i może potwierd,ich, która ze stron ma rację?

Jeszcze raz wrócę do banasia, bo pojawił się chyba oficjalny przekaz

To jest swoistego rodzaju zemsta na panu prezesie - tak ostatnie doniesienia na temat majątku szefa NIK Mariana Banasia skomentował Stanisław Karczewski. Marszałek Senatu dodał, że Banaś jest "człowiekiem kryształowym i niezwykle uczciwym".

Opublikowano

tak wygląda cała kampania. PiS ma wiatr w żaglach a z Platformy zeszło powietrze. PO nie ma wizji i idei, która byłaby porywająca ludzi. Epatowanie tęczowym ptaszkiem trafia do zagubionych ludzi. Sodoma nie jest zachęcającą perspektywą. 

postulat 1 

odsunąć pis od władzy dalej co ?? 

lgbt ?

zaskakuje natomiast konfederacja 7/8 %

https://www.fronda.pl/a/przyjaciel-walesy-lech-walesa-sikal-do-kropielnicy,132217.html

• Like 2
Opublikowano

Na Zachodzie patriotyzm konsumencki jest SZEROKO rozpowszechnioną postawą. Np. nie jest przypadkiem, że we Francji dominują samochody francuskie, w Niemczech – niemieckie, a w Czechach co drugie auto to Skoda (tak wiem, że Skoda to VW, ale produkowany w Czechach, więc miejsca pracy zostają tam). My rodzimego przemysłu samochodowego nie mamy, ale (jeszcze) mamy rolnictwo. Jednak typowy polaczek, który widzi tylko czubek własnego nosa i który za 5 zł sprzedałby własną matkę, gdyby tylko ktoś chciał za nią tyle zapłacić, nie potrafi zrozumieć, że społeczeństwo i jego bogactwo tworzą jednostki, które są albo mądre i świadomą konsumpcją (i ogólnie – swoim życiem) do tego bogactwa się przyczyniają, albo głupie i ciągną własny kraj na dno

Opublikowano

a wiesz jaki mamy największy zakład zatrudniający najwięcej osób ?

ano jsw 33tyś nie wiem jak to napisać tylko najmniejsze zakłady mają tyle w gr lub francji  sam Renault zatrudnia 130 tyś 

tyle zatrudnia skoda w czechach 

a tak się płaci jak ty opluwasz górnictwo a jak ja bym dostał 10 tyś złoty premii to mógłbyś coś pisać 

https://www.money.pl/gospodarka/praca-w-czechach-za-17-tys-zl-z-premia-tak-zarabia-sie-w-fabrykach-skody-6378356246951553a.html

rudy pies ładnie ci banie zrył a co tam robi czym się zajmuje ??

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano (edytowane)

czy ktoś słyszał o warunku Trumpa dla politycznych śmieci z kongresu jakoby za jeden wprowadzony nowy przepis mają śmieci zlikwidować dwa stare?
Czy ma odwagę który z naszych śmieci politycznych zasugerować bodaj taki postulat w kampanii wyborczej? ma mój głos
ten i parę innych punktów widzenia poniżej (nie mam czasu pisać to niech inni gadają za mnie)

oczywiście moja święta "zasada ograniczonego zaufania" do czyichkolwiek argumentów bo gostek potrafi też coś takiego chlapnąć

no nie bardzo bym chciał dofinansowywania z podatków jeszcze akupunktury, homeopatii i .... egzorcystów.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

Taka likwidacja to i u nas miała być, oprócz tego sprawdzanie jak dany przepis ma się w całym prawie polskim do rzeczywistości. Tylko chyba zbrakło czasu na merytoryczne działania , albo ludzi co mieliby jakąś wiedzę aby to pociągnąć. Zajmowanie się pierdołami to u nas podstawowe zadanie, no i zawsze medialne. 😂

Opublikowano (edytowane)
8 godzin temu, racyl napisał:

, ale (jeszcze) mamy rolnictwo

:D:D   z tym [ jeszcze ] to trafione , my mamy robote a smietanke spija zachód , dopłaty prawie w całosci są zostawiane w zachodnich sprzetach , na sprzedaży też zarabiają zachodnie sieci markety itd  ...ale to też po czesci braku polskich firm solidnych produkujacych dobry sprzet .no po trochu pojawiają sie  firmy godne kupna ich produktu .

9 godzin temu, DTaras napisał:

Hę? Jaka to jest wizja i idea w PIS?

nie no wizje ma , możemy sie zgadzać z nią lub nie zgadzać ale widzi jak według nich miała by wyglądąć Polska , jaka gospodarka itp .

Edytowane przez jarecki
Opublikowano

Artykuł od Romana czytaliście? Jak ładnie przeszli tam od płac brutto do netto? Jak z premii zrobili pewny dochódb a następnie dopiero wskazali operatora pracowników najemnych, który takich premii nie wszak nie wypłaca? Zasady Dysydenta zabrakło.... Co do akupunktury. To działa. Gdy kłuje ktoś co wie jak kłuć. Trochę to dwuznaczne. Piszę o akupunkturze. Działa i skoro NFZ finansuje lasery, krioterapię i dźwięki to te igły mógłby również. Niestety w realiach gdzie populizm sieje spustoszenie w głowach prędzej sfinansują szamanów. Tak jak z naprotechnologią zrobili. Zapytam ponownie - jaka ta wizja? Improwizacja chyba. No ale zaczekam na odpowiedź.

Opublikowano (edytowane)

co to znaczy słowo wizja ? chcieliby gospodarki opartej o nowoczesne technologie , wydajnej w której są wieksze zarobki zamiast montowni tanich , nawet samochody które składamy  są to tanie modele które wymagają niskich płac dla pracowników ,z 6-7 lat temu jaguar szukał terenu pod inwestycje i wybrał chyba wegry , a polska ? tanie astry składa , fiata pande , i co tam jeszcze ?

21 minut temu, DTaras napisał:

Zapytam ponownie - jaka ta wizja? Improwizacja chyba.

może i po czesci improwizacja ale wiedzą co chcieli by . zauważ że inwestycje które były w polsce to były  inwestycje w produkcje tanich produktów czy telewizory ,pralki które siłą rzeczy nie mogły dać wysokich płac .

Edytowane przez jarecki
Opublikowano

Ty zobacz na czym Fiat wyjechał. Czyli to w zasadzie marzyciele... Ty mnie pytasz co to wizja? Wpływ na rentowność zakładu ma stabilność zbytu produkcji. Czego zatem sprzedaje się dużo? Jakie kroki w kierunku zachciewajki poczyniono? Co się teraz dotuje?

Opublikowano

A jak można było produkować śmigłowce ( przecież w ciula drogie), to Antonii i jego ekipa powiedzieli "niet- nienada". To dopiero byłyby zarobki.😂 Jarecki nie pogubiłeś się troszkę?

Opublikowano (edytowane)

ja napisałem   BY CHCIELI jeszcze powtórze BY CHCIELI i tu trzeba 20 -30 lat czy sie uda , raczej nie najbogatsze panstwa nie wypuszcz swoich najlepszych miejsc pracy , tu nawet wyraznie widać jak usa blokuje swiatową ekspansje technologi  ze strony chin .natomiast i Polskie społeczenstwo wymaga coraz lepszych nowoczesniejszych maszyn i urządzeń , . Jakich samochodów sprzedaje sie najwiecej w polsce ? wcale nie fiata czy opla .

5 godzin temu, dysydent napisał:

czy ktoś słyszał o warunku Trumpa dla politycznych śmieci z kongresu jakoby za jeden wprowadzony nowy przepis mają śmieci zlikwidować dwa stare?
Czy ma odwagę który z naszych śmieci politycznych zasugerować bodaj taki postulat w kampanii wyborczej? ma mój głos
ten i parę innych punktów widzenia poniżej (nie mam czasu pisać to niech inni gadają za mnie)

oczywiście moja święta "zasada ograniczonego zaufania" do czyichkolwiek argumentów bo gostek potrafi też coś takiego chlapnąć

w zupałnosci sie nie zgadzam z wizją gospodarki tego goscia z filmu ,, gospodarka  ' to jest oderwanie od rzeczywistosci .

Edytowane przez jarecki
  • Like 1
Opublikowano

Jarecki u mnie czołowy od pokoleń  fiat...jakiś zawsze musi stać....sentyment.

I tak mało jest zakładów w poszczególnych regionach....usług, podwykonawców owszem..

W moim regionie powstał zakład, przed którym powiewają 3 flagi ue i Niemiec i Polski......Tylko korzystać...technologia przychodzi i ludzi zaprasza do współpracy dumnym cytatem:

"By odzwierciedlić uznane na całym świecie wyrażenie „Made in Germany” opieramy się na nowoczesnych technologiach"...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...
v