Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

wiesz jaka byla roznica miedzy caryca katarzyna a gorbaczowem ???

u katarzyny na dworze byl burdel a w panstwie porzadek,u gorbaczowa[byl abstynentem] na dworze porzadek a w panstwie burdel. 

co z tego ze ktos zachowuje sie oficjalnie godnie jesli prywatnie jest swinia ???   modli sie pod figura-pewnie znasz to powiedzenie..

podobno ta tasma to celowo zostala zalozona -zeby zamaskowac polska mysl techniczna przed konkurencja.

ci amerykanscy synoptycy to chyba wzieli przyklad z polskich i im te prognozy troche niedokladnie wychodza.

Opublikowano

A przepraszam - gdzie ten lód do łamania? Podejrzewam, że chodzi o zalew i kanał żeglugowy tak, że inwestycja raczej z bieżących. Ale niewiem. Na serię mi to nie wygląda aby takie sztuczki oralne robić.

Opublikowano
1 godzinę temu, jacus napisał:

pada deszczyk pada-a nawet leje,byle teczy potem nie bylo😛

niby dlaczego nie mozna polaczyc parady rownosci z przysiega wot ?? uwazacie ze tam i tu nie ma normalnych ludzi ktorzy nie mysla zeby komus od razu przypierdolic ???? zreszta - wojsko to byc moze nie kosciol ale i pewnie tam niejedna osoba lgbtq+ by sie znalazla..............

jarecki- wczoraj byly dozynki   wojewodzkie wschodniej malopolski-zachodniej byly za miedza w tamta niedziele- bylo pelno poslow,ministrow ,senatorow- pozniej poszukam jakiejs relacji- zaklad o flaszke ze spiewali i tanczyli ???????

slodziaku- czas leci szybko,za 4 lata wejdziesz pod stol i odszczekasz wszystko ??? gwarantuje ci to, kiedys pewnie glosowales na tyminskiego,pozniej na kwasniewskiego,potem na leppera a na koniec na kaczynskiego-juz mysl na kogo bedziesz glosowal za 4 lata

myslalem ze to fejk ale minister potwierdzil - tasma 😛

tasma😛-lodolamacz tasma klejony.........smiali sie z szyby trzaskowskiego a tu tasma 😛-panstwo z tasmy 😛

https://natemat.pl/283151,szczecin-lodolamacz-puma-od-pis-posklejany-tasma-zdjecia

kurna tasma😛

Jak wyjdziesz z pod tego stołu i przestaniesz szczekać to będziesz mógł zobaczyć trochę więcej niż wytyczne od germanskich pachołków zrzeszonych pod szyldem pojebkow maści wszelakiej. Póki co to przed tobą kolejne ciężkie 4 lata ujadania pod tym trolowym stołem. Ciekawe co poczniesz jak twoim farmerom kasa na TROLL500 + się skończy? 

• Like 2
  • Haha 2
Opublikowano

Podejrzewam że jedyny godny i zgodny pląs w wykonaniu naszej elity. to chyba właśnie ten niżej. Dostojeństwo, powaga i okoliczność godna każdego tańca i śpiewu.

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)

a bo widzisz PIS daje oficjalnie i sie nie wstydzi  a PO tylko swoim na ,,farmie troli ''i to pod stołem , ale skubance z farmy pewno na dwa fronty jadą biorą i od PIS I od PO i stąd się nie przyznają .;)

14 minut temu, wiesiek63zmc napisał:

Czemu nie macie jakiegoś loga które by mówiło z jakiej farmy dostajecie kasę to bym nie musiał czytać tylko rozpoznałbym po nicku kto kim i od kogo

Edytowane przez jarecki
  • Like 2
Opublikowano

a Szyszko garnitur ma inny Ta orkiestra nie dla niego

5 minut temu, mirro napisał:

Podejrzewam że jedyny godny i zgodny pląs w wykonaniu naszej elity. to chyba właśnie ten niżej. Dostojeństwo, powaga i okoliczność godna każdego tańca i śpiewu.

A Szyszko  garnitur ma inny Nie dla niego ta orkiestra

Bo może leśnik 

Opublikowano
24 minuty temu, mirro napisał:

Wszyscy coś śpiewają 

• Like 2
Opublikowano

Zbyszko 😕 jeszcze wykraczesz......ilekroć to słyszę, to mam wrażenie, że o sobie śpiewa....

Opublikowano
1 godzinę temu, jacus napisał:

jak tance i spiewy to ja tez nie bede gorszy

slodziaku-tasma....tasma......tasma...

mnie to pis sponsoruje- 500 +, doplaty, do niedawna chorobowe z krus-u ........

To się nie liczy . Kto to śpiewał? Orzeł . 

• Like 2
Opublikowano
Dnia 1.09.2019 o 06:44, daron64 napisał:

Ehh romku, skoro już mnie wywolales, to akurat w sklepie niespecjalnie patrzę na ceny produktów. Chyba, że coś ma ewidentnie cenę z d**y.

Auto? 23letnie, a części kupuje mechanik. Jeśli jest wybór(bo nie zawsze są zamienniki), to każe mu brać lepszej jakości (która ocenia on na podstawie swojego doświadczenia z wyrobami danego producenta).

A od parówek z biedronki wara - całe studia na nich przeżyłem, a w domu kot tego nawet jeść nie chciał 😛

Myślałem, że jeśli chcemy porównać, czy ocenic jakość danego produktu, to sprawdzamy np skład, bierzemy pod uwagę renomę producenta(choć to też nie zawsze coś nam powie), nasze wcześniejsze doświadczenie z danymi produktami, jeśli jesteśmy w stanie ocenić to jakość wykonania itd itp. Wyższa cena nie zawsze musi iść w parze z wyższą jakością. Ale widzę, że tobie bliższe jest rozumowanie 8letniego dziecka - cena jest za niską żeby to było dla mnie dobre. Na Śląsku to się wam dopiero musi powodzić.

nie fochaj się tak od razu też dałem przykład ... co do parówek  to miałem na myśli ...

Dnia 1.09.2019 o 07:32, jarecki napisał:

problem uszlachetniania mies zarówno wiepszowego , drobiu , wołowego na szeroką skale pojawił sie 4-5 lat temu  było wczesniej ale miej . dodatkowo cena starszego bydła wołowego czyt . krów jest stosunkowo wysoka wzgledem młodego bydła ponieważ mieso z młodego bydła nie jest w stanie przyjąć tyle wody uszlachetniającej jak stare z krowy .               a i jeszcze dodam że mieszkając na terenie wiejskim nie jestem w stanie zakupić swiniaka dla siebie do zabicia ponieważ takowych nikt nie posiada .

3 godziny temu, jarecki napisał:

a bo widzisz PIS daje oficjalnie i sie nie wstydzi  a PO tylko swoim na ,,farmie troli ''i to pod stołem , ale skubance z farmy pewno na dwa fronty jadą biorą i od PIS I od PO i stąd się nie przyznają .;)

ta farma troli jest chyba wszędzie większych miastach 

https://wpolityce.pl/polityka/460757-farma-trolli-z-inowroclawia-to-prawdziwe-standardy-po

wypisz wymaluj Wodzisław śląski tam były większe standardy podstawiali autobusy na manify kod + 100zł za uczestnictwo nakryła to lokalna gazeta 

• Like 2
Opublikowano

O komentarz do całego zamieszania poprosiliśmy Wody Polskie, głównego inwestora projektu. Bogusław Pinkiewicz, kierownik Zespołu Komunikacji Społecznej i Edukacji Ekologicznej w Państwowym Gospodarstwie Wodnym Wody Polskie RZGW w Gdańsku, na nasze pytania odpowiedział krótko: "Podczas wstępnej konserwacji stosuje się obklejanie taśmą pewnych elementów kadłuba jak np. anody montowane do kadłuba. Konstrukcja stalowa została w całości wyspawana zgodnie z technologią." - powiedział Pinkiewicz.

"Udostępnione zdjęcia oceniam jako manipulację, czy też niezbyt trafiony żart" - dodał.

Masz przygłupi  trolu swoją taśmę! Źródło Onet. 

7 godzin temu, jacus napisał:

slodziaku-tasma....tasma......tasma...

Ujadasz na pusto a taśmą to możesz sobie zakleic ten trolowy ryj. 

• Like 1
Opublikowano

Jeżeli PRS twierdzi że kadłub nie jest gotowy do wodowania i nie ma protokołu zezwalającego na to, to możesz zaklinać rzeczywistość do bólu. Na filmie widać normalne braki w spawach a nie miejsca po anodach. Czas gonił, trzeba było malować kadłub i zostało na zasadzie " a to się zespawa później". Ktoś z PRS nie chce brać sobie na baniak odpowiedzialności za ewentualną tragedię. A gościu od Wód Polskich to może sobie strugać łódki z patyków i puszczać na kałużę, albo sprawdzać wodomierze w studniach u rolników co pola nawadniają a nie tłumaczyć technologię budowy kadłubów statków. Coś sobie wyspawali, coś piznęli na wodę i ogłosili sukces. Znowu nikt nie przejmuje się procedurami a jak pójdzie na dno to już ojców tego sukcesu nie będzie.

Opublikowano

Mirro znasz się na budowie lodolamaczy tak samo jak ten pan z WP i ja ale ten radny PEŁO zna się tak samo jak my trzej więc na podstawie tych paru zdjęć taśmy ew malarskiej nie wysunął bym tak daleko idących wniosków. W 2020 maja pływać, więc niedługo się przekonamy. To nie Titanic i nie PiS go buduje. Cztery lata wieszczenia katastrof związanych z rządami PiS i h*j z tego wyszedł i to z d*py! Afer też nie widać choć wyznawcy likwidatora panstwa tłuska donaldinio de platformejro wpatrując ich wszędzie nie znaleźli nigdzie. Sondaże mówią więcej niż cała trolowa propaganda "niezaleznych" pseudo mediów. 

• Like 3
Opublikowano

Może na budowie lodołamaczy się nie znam, ale wiem po jakie licho montuje się anody na kadłubach. I jak ktoś opowiada takie bajki jak ten Pan z Wód Polskich a na zdjęciach są brzegi blach przygotowane pod położenie spawu, to troszkę pozwolę sobie zaprotestować.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v