Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Głowa państwa całuje w pazur gościa który raczej papieżem nie jest. No chyba że to rezydent obcego państwa trzęsącego 38 milionowym narodem. Toż to kupa śmichu a nie hejt.🤣

Opublikowano (edytowane)

po pierwsze to niehigieniczne a śmiałbym się na pewno gdybym nie był jednym z tego Narodu

ale... tylko ciii zeby się nie wydało. Oni mają plan przejęcia od środka, wprawdzie Kuria coś przeczuwa ale może się uda
https://www.rmf24.pl/fakty/polska/news-kuria-o-wystapieniu-czarneckiego-w-kosciele-ambona-nie-powin,nId,3160566

Brawo Kuria i taki Kościół to ja lubię tylko - więcej konsekwencji "ojczulkowie", więcej konsekwencji.
 .....
trochę prywaty se pozwolę 
Obserwuję spadek siły sygnału DVBT do zaników włącznie i nie wyrabiam z ustawianiem czy często wręcz z wymiana anten ludziom w instalacjach które do tej pory działały bezbłędnie.
Czy o tylko w moim regionie (okolice Zamoscia), czy problem o szerszym zasięgu? ktoś tu już "rozpaczał" ;) za "tv info" stąd pytam.
nie mieli kiedy się bawić nadajnikami tylko jak mam robotę w polu? 
a może jakie burze słoneczne? 
a może to jaka "burza polityczna"? nie wiem na ile to aktualne bo cytat - „Jak to w ogóle możliwe, że radiodyfuzją sygnału telewizji publicznej zajmuje się spółka kontrolowana przez podejrzany kapitał z USA, której prezes jest zadeklarowanym zwolennikiem KOD?” pochodzi z trzyletniego już artykułu ale nie znalazłszy nowszego w tym temacie cyt pochodzi z tego
https://www.tvp.info/28275596/problemy-z-ogladaniem-tvp-nadchodza-setki-maili-od-widzow
Tam piszą że to amerykańska spółka ale dostrzegam partactwo typowo polskie z czasów chyba jeszcze "nieminionych" 

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
Dnia 21.08.2019 o 09:44, racyl napisał:

a co tu jest trolowanego ? masz problem ze zrozumieniem tego co ta Pani mówi na swoim blogu ?

pooglądaj sobie więcej jej filmików

Słuchałeś w ogóle? 

Pogubiłam się.... czy przeszłeś na stronę światła?

Opublikowano (edytowane)

Racyl jest sam światłem dla siebie  i to tak oślepiająco jasnym, że nawet nie wie czy stoi akurat na słońcu czy w ciemności

no połowy MUX-ów nie wyszukuje telewizor
kolejny biedak musi wybulić za lepszą antenę i to ze wzmacniaczem sygnału a do tej pory na pokojowej pasywnej wystarczało w zupełności.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

Dysydent problem sygnału chyba jest szerszy. 
 Racyl to chyba zmierza  w stronę światła. cokolwiek by to oznaczało.:lol:

U mnie Info ginie na sat pierwsze, kiedy tyko chmura stanie między anteną a satelitą.

Opublikowano (edytowane)

Wiesz coś więcej o sygnale bo ja już nie wiem gdzie szukać?
Jeśli by to było przejściowe to szkoda ludzi w wydatki zbędne na anteny zbyt silne wpędzać.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)

Tarnawatka lub Piaski.
Tak, czytałem o przerwach w Piaskach, ale nic tam o Tarnawatce a właśnie już dałem sobie spokój z szukaniem mocy na antenie skierowanej na Tarnawatkę bo Piaski, no może ten komunikat i dlatego znaczy coś dlubią. Boży dar ukierunkowany chyba na pd zach i u mnie bardzo rzadko cokolwiek zeń złapię.
Chyba że Tarnawatka jest tylko rodzajem repeatera dla Piask i to by wszystko tłumaczyło.
Nie znam tak dobrze struktury naziemnych stacji mediów ponad internetowe czy komorkowe stąd em może i baran w tym akurat temacie i dla tego zapytałem.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
2 godziny temu, mirro napisał:

Głowa państwa całuje w pazur gościa który raczej papieżem nie jest. No chyba że to rezydent obcego państwa trzęsącego 38 milionowym narodem. Toż to kupa śmichu a nie hejt.🤣

No właśnie. Jeden zobaczy różnicę że jest to foto montaż a ortodoksyjny wyborca nie . Za to się śmieje . 

Opublikowano (edytowane)
13 minut temu, 12zbyszko napisał:

No właśnie. Jeden zobaczy różnicę że jest to foto montaż a ortodoksyjny wyborca nie . Za to się śmieje . 

no i "spaliłeś" efekt propagandowy tego fotomontażu
z taką uczciwością to Ty w tym kraju jeszcze długo będziesz miał ciężko.  ;) 
a rzeczywiście genialna selektywność bo adresat właściwy wybiera siebie sam.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

Dokonałem rozbioru logicznego pierwszej foto. Wskazałem na raczej niemożliwość całowania po łapkach Pana, bo na Papieża to on nie wygląda i chyba też odchodzi się od tego zwyczaju w postaci całowania pierścienia,
Zdjęcie drugie to już na zasadzie przekory dlatego tyle emotek.

Opublikowano
1 godzinę temu, dysydent napisał:

Racyl jest sam światłem dla siebie  i to tak oślepiająco jasnym, że nawet nie wie czy stoi akurat na słońcu czy w ciemności

no połowy MUX-ów nie wyszukuje telewizor
kolejny biedak musi wybulić za lepszą antenę i to ze wzmacniaczem sygnału a do tej pory na pokojowej pasywnej wystarczało w zupełności.

debila z daleka rozpoznam i chwiejną kukłę taką jak TY

1 godzinę temu, Ywa napisał:

Słuchałeś w ogóle? 

Pogubiłam się.... czy przeszłeś na stronę światła?

pewnie to twoja koleżanka ze szkolnej ławy i też tak yntelygentna jak Ty 🤣

czyli ma racje ta baba ?

1 godzinę temu, mirro napisał:

Dysydent problem sygnału chyba jest szerszy. 
 Racyl to chyba zmierza  w stronę światła. cokolwiek by to oznaczało.:lol:

U mnie Info ginie na sat pierwsze, kiedy tyko chmura stanie między anteną a satelitą.

nie dość że siedzi cały dniami bez zajęcia to jeszcze jak burza ogląda telewizje

😂

Opublikowano
2 godziny temu, fD6 napisał:

hej zabugaje jak chcecie zobaczyć żydów to  dokładnie popatrzcie w lustra jak je macie 

Spojrzałem na agrofoto  i zobaczyłem frajera fD6  😄 który ma kompleks żyda  😄

1 godzinę temu, racyl napisał:

pewnie to twoja koleżanka ze szkolnej ławy i też tak yntelygentna jak Ty 🤣

czyli ma racje ta baba ?

nie dość że siedzi cały dniami bez zajęcia to jeszcze jak burza ogląda telewizje

😂

Troll racyl nadal nie odpuszcza 😄

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, racyl napisał:

no ja wiem że dla Ciebie ideałem stabilności i intelektu jest "to coś" co się "fD6" nazwało a że z daleka? no przy takim "oświetleniu"
niczego nie jesteś w stanie oprócz prostych czynności na roli i może w jakim jeszcze wyuczonym zawodzie,
Jak Ci Pisiorki się żreć między sobą zaczną zobaczysz jak sam zbaraniejesz za którymi ....? Może ja starszy czy więcej miałem okazję ale już zdarzyło mi się zbaranieć parę razy wcześniej tak że nie myl sceptycyzmu z chwiejnością.

Piotrek poczytaj trochę wstecz forum abyś pojął komu odpowiadasz.

Wzajem z Racylem jesteśmy się w stanie obrazić i jest to nawet rodzaj komplementu bo "to coś" jak sobie na zbyt wiele pozwoli to mu się konto zablokuje co najwyżej bo obrazić toto ani potrafi ani chyba nawet nie wie co to godność własna, wątpliwości, wrażliwość i parę innych takich.... 
dobra bo to Racyl czyta a to dla Niego za trudne na razie i więcej może przy innej okazji.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)
30 minut temu, piotreku1 napisał:

Spojrzałem na agrofoto  i zobaczyłem frajera fD6  😄 który ma kompleks żyda  😄

Troll racyl nadal nie odpuszcza 😄

wysil chociaż troszkę ten swój móżdzek POwski  🤣 .

Powiedz ile ewka szpadli w swoleńsku połamała jak ziemię na metr przekopywała. nie wiesz ile razy się porzygała jak była przy każdej sekcji 🤣

24 minuty temu, dysydent napisał:

no ja wiem że dla Ciebie ideałem stabilności i intelektu jest "to coś" co się "fD6" nazwało a że z daleka? no przy takim "oświetleniu"
niczego nie jesteś w stanie oprócz prostych czynności na roli i może w jakim jeszcze wyuczonym zawodzie,
Jak Ci Pisiorki się żreć między sobą zaczną zobaczysz jak sam zbaraniejesz za którymi ....?

Piotrek poczytaj trochę wstecz forum abyś pojął komu odpowiadasz.

Wzajem z Racylem jesteśmy się w stanie obrazić i jest to nawet rodzaj komplementu bo "to coś" jak sobie na zbyt wiele pozwoli to mu się konto zablokuje co najwyżej bo obrazić toto ani potrafi ani chyba nawet nie wie co to godność własna, wątpliwości, wrażliwość i parę innych takich....

A daj spokój raz mu dałem lajka. dziwak jakiś

pisiorki puki co nie mają o co się żreć, poparcie ogromne. a ja nie jestem przywiązany do jakiejkolwiek partii. zagłosowałem poprzednio na kukiza listę i teraz to mi wstyd z tym że bliżej im do nauki uprawy roli niż do Jow

Edytowane przez racyl
Opublikowano (edytowane)

To znaczy, że jesteś niestały...Kukiz15 nie miał dużej możliwości wykazania, obrał ascetyczną ścieżkę zmiany systemu, w którym rządzi pieniadz, toteż efekty...uciekli materialiści.....A persona Pawła Kukiza jest tylko twarzą zmian/ nastrojów społecznych nie politykiem i nie chciałbym nawet, żeby dłużej tam pozostawał, ale coś pozostawił.

Więc na jakiej podstawie go oceniać? ....Na podstawie, bo tak powiedziała konkurencja...na zdrowie jest śmiać się...czemu nie...

Najsmieszniejsze jest, że głosujecie na zmieniające sie tylko barwy partyjnej tęczy...jednak wciąż tych samych, wierząc ślepo mimo powtarzanych błędów, a nóż na starość zmądrzeją/oświeci ich...

Edytowane przez Gość
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v