Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tylko czy to były ich maszyny bo o ile wiem t czeska firma swiadczyła usługi dla grupy topfarmas i przerzucali kilkanascie kombajnów  do Głubczyc a potem lecieli dalej. Dopytam sie w tym tygodniu znajomego czy oni maja teraz jakies swoje kombajny. Roman, co to jest to 80-90 pln?

Opublikowano
Przed chwilą, Ulman napisał:

Tylko czy to były ich maszyny bo o ile wiem t czeska firma swiadczyła usługi dla grupy topfarmas i przerzucali kilkanascie kombajnów  do Głubczyc a potem lecieli dalej.

pomocą służą firma nazywa się agrosluzby  my jesteśmy w bramie morawskiej ciepły i wilgotny klimat .. czasami się zdarza ze co 2 dzień pada ... ta sama firma siekła w Kietrzu a w tym roku mają nową ze Słowacja 

2 minuty temu, Ulman napisał:

Dopytam sie w tym tygodniu znajomego czy oni maja teraz jakies swoje kombajny

zapytaj się o cenę ha który padł w tym roku 150 tyś za ha pole miało w kąsku 5 ha 

4 minuty temu, Ulman napisał:

Roman, co to jest to 80-90 pln?

koszt przy swoim kombajnie 

3 minuty temu, mirro napisał:

No i jak u Was floty nie wymieniać kiedy ludzie aż się palą do tego?:lol:

co z tego te kombajny siczą 24h od maja do koca listopada nawet nie zjeżdżają do bazy tylko na polach są zostawiane 

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Ulman napisał:

No ale czemu jedną Grazynka moze byc zmuszana a druga juz nie? Nie mówiła tego propaganda i nie wiesz?

jak to było z twojego punktu widzenia w grudniu gdy zgineli polscy górnicy w czeskiej kopalni ?

przecież nikt ich tam nie zmuszał pracować  i wiedzieli na co się piszą a teraz nagle się taki wrażliwy zrobiłeś widząc różnicę w pracy grażynki w kanjpie i tej w sklepie 🤣

czysty przykład hipokryty 🤣

Opublikowano
36 minut temu, Ulman napisał:

A jak ty to wyliczyłeś? Koszt paliwa ?

tak

55 minut temu, Ulman napisał:

Chodzą tacy prawicowi lewicowcy jak Roman i wymierzaja proletariacką srawiedliwość społeczną. Powinien sie debil jeden z drugim sam podpalic 

chodzi o to ze mieszkasz w takim miejscu gdzie diabeł mówi dobranoc , gdybyś ty mieszkał u nas to byś gadał inaczej u nas nie kupisz nawet ha ziemi brak ...a tu jeszcze 12 tyś ha sprzątali pl rolnikowi po cichu dlatego u nas tak drogo 

• Like 1
Opublikowano

Roman to po ciula mieszkać, albo przenosić się do Was, skoro tam nie można nic zrobić, ani niczego kupić?🤣 A jak co, to jeszcze graty palą na polach.
Te ceny za hektar to i tak nic specjalnego. Do mnie przylazł gościu z propozycją pierwokupu działki 2 hektary tylko cena była 500 tyś. Drugi chciał 300 tyś za hektar ( tyle brakowało do mieszkania dla córki). Wszystko argumentuje, bo sobie zarobicie. 

Opublikowano

To mogłeś mu zaproponować sprzedaż swojego hektara za trzysta i niechby sobie chłopina na to mieszkanie dla córki zarobił

16 godzin temu, Ulman napisał:

To jaka muzyka jest na wyzszym, ambitniejszym poziomie?

Ano ta, której twórca jest ambitny, bo to on/oni ją tworzą. Zdecydowana większość słuchaczy, dla relaksu muzyki słucha i tak naprawdę w doopie ma zastanawianie się nad tym, co autor miał na myśli, i jaki przekaz utwór niesie. Ci którzy się zastanawiają, to ponuracy z reguły😉 choć ambitni oczywiście...tylko czy o to w relaksie ma chodzić. Byłem na rybach wczoraj. Ambitnie na brzanę się nastawiłem, a złowiłem trzy książęce pszeniczne i klenika niewymiarowego. Niemniej zrelaksowany jestem, a i spałem po piwie jak rzadko. 

• Thanks 1
Opublikowano

racyl - a kto zmusza ulmanowską Grażynkę do pracy w firmie gdzie jest konieczność niedzieli? Ty widzisz czubek nosa a Ulman prowadzi Romana do wniosków. Czy hipokryta? Być może, niewiem. Zdanie Ulmana znam a Roman jak poczuje, że musi przyznać rację - zamilknie albo wrzuci coś dużymi literami tudzież obrazki. Samo to jak Roman wyliczył koszt koszenia. Czekam tylko jak go Ulman zaraz wyprostuje bo wychodzi, że kombajn Romana to prezent od wujka. Kombajn spłonął... Napiszę inny kierunek w rozumowaniu. Zdewaluował się w jakiś sposób to spłonął. Został złom łatwy w utylizacji i wartość ubezpieczenia przy szkodzie całkowitej.

• Haha 2
Opublikowano (edytowane)

Ulman to jest zwykły dziad co zazdrości jednym socjalu drugim kombajna.

wrażliwości u tego człowieka nie znajdziesz. szuka zaczepki  i tyle

jak to kilka miesięcy temu pisał że on i cała jego rodzina zagłosuje na PIS jak tylko obniżą podatki. podatki obniżają a ciekawe czy się wywiąże ze swojej deklaracji

czubka nosa to sobie poszukaj na paradach lgbt po całej polsce gdzie jeżdzą niemal ci sami ludzie i ogłupiają takich ty

Edytowane przez racyl
Opublikowano

jak się coś mówi to się nie rzuca słów na wiatr. nikt cie tego w domu nie nauczył ?

jebał pies czyli ty z takich to raz dziewczynka raz chłopaczek a najlepsze dla ciebie pięciokąty 🤣

Opublikowano
2 godziny temu, DTaras napisał:

Samo to jak Roman wyliczył koszt koszenia. Czekam tylko jak go Ulman zaraz wyprostuje bo wychodzi, że kombajn Romana to prezent od wujka. Kombajn spłonął...

wyjaśnię - chodzi o liczenie kosztów koszenia kombajnem jako cena samego paliwa

ciekawa forma wykładu o roli rezerw amortyzacyjnych i jak można zejść "na dziady" jeśli się takowych nie odkłada ... z każdej minuty pracy majątku 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v