Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, DTaras napisał:

Racyl dość szczegółowo sprawę postawił co oznacza, że się orientuje prawdopodobnie. Myśl przewodnia dzieci... Gdyby tak każda morula prowadziła do potomka nie wspominając o rzeczonym plemniku. Biedny to człowiek powiadam. Nie zna przyjemności obcowania, aktu samego w sobie. Wnioskując ostatecznie para nawet i małżeńska nie mająca potomka z powodu żeńskiej niepłodności od razu pod kolorowy parasol. Gdy niepłodność jest męska a mąż się nie dowie wszak wychowa jak swoje. Proste to jego myślenie jak ta muzyka skoczne polo. Tu jednak miejsca w kulturze odmówić jej nie można. Nie mniej ani tam relaks ani przełom żaden, teksty o kropkowanych gatkach czy szalonej opisanej następnie dokładniej jako ruda. Idzie to pod nogę i z "nogi" tancerza tworzy. Jedyna to funkcja raczej aby zatrzeć różnicę w umiejętnościach tanecznych i sprowadzić wszystkich do jednego poziomu. Takie disco po Polsku odbiera zatem naturalne ryzy i każdy może to uprawiać i do tego pląsać zatem skoro znikają kryteria, jest kolorowo to o chu chodzi Racylowi z LGBT? Jeżeli wrócić do tematu z początku to Woody Alen powiedział: "seks między dwojgiem ludzi jest rzeczą piękną - między piątką fantastyczną" Jak widać są tam ludzie, płeć trzeba sobie dobrać Racyl i nikomu do tego jaka ona będzie.

zgłupiałeś do reszty ! może zrób sobie urlop od kompa. baba pieprzy się z 4 chłopami na raz a potem szuka ojca swego dziecka po wpadce  i to ma być normalne

idż się lecz człowieku

Opublikowano (edytowane)

muzykę na imprezach dobierałem według zasady - zbyt dobre oświetlenie i muzyka nie służą dobrej zabawie bo demaskują zbyt wiele niedoskonałości.
Sam mam jakiś tam udział w promowaniu - jak ją nazywałem - muzyki użytkowej.
Ja prymitywizm odbieram jak narkotyk. Tak samo uzależnia i ogłupia z tą różnicą że jest legalny. a dalej już wcześniej rozwinął Ulman

58 minut temu, Ulman napisał:

Podstawowe prawo marketingu i reklamy . Wmówić potrzebę a potem ja zaspokoić 

wmówić lub inaczej - uzależnić bez dbania o dalszy los czy rozwój uzależnionego.

DSCN0357ed.jpg

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

Nie chodzi, Dysydent, aby złapać króliczka ale by gonić go... O Racyl napisał "baba pieprzy się z 4 chłopami na raz a potem szuka ojca swego dziecka po wpadce  i to ma być normalne idż się lecz człowieku" Wiele to Tobie mówi. Po pierwsze: dyktator powie: "zamknij się!" , demokrata: "gadaj zdrów". To w kwestii ostatniego zdania. A po drugie: Ty chyba masz ciężko w życiu.

Opublikowano
14 minut temu, dysydent napisał:

muzykę na imprezach dobierałem według zasady - zbyt dobre oświetlenie i muzyka nie służą dobrej zabawie bo demaskują zbyt wiele niedoskonałości.
Sam mam jakiś tam udział w promowaniu - jak ją nazywałem - muzyki użytkowej.
Ja prymitywizm odbieram jak narkotyk. Tak samo uzależnia i ogłupia z tą różnicą że jest legalny. a dalej już wcześniej rozwinął Ulman

i po raz kolejny walisz kulą w płot, starzejesz się chłopie wypisując bzdury

na plenerach gdzie jest disco polo i inne gatunki to akurat disco jest za dnia  więc gdzie tu twoje słabe oświetlenie i tuszowanie niedoskonałości

To się w twojej pale po prostu nie mieści że ktoś z tego gatunku może mieć tyle popularności, wyświetleń na youtube czy tyle grać koncertów i za nie małą kasę

1 godzinę temu, DTaras napisał:

Nie chodzi, Dysydent, aby złapać króliczka ale by gonić go... O Racyl napisał "baba pieprzy się z 4 chłopami na raz a potem szuka ojca swego dziecka po wpadce  i to ma być normalne idż się lecz człowieku" Wiele to Tobie mówi. Po pierwsze: dyktator powie: "zamknij się!" , demokrata: "gadaj zdrów". To w kwestii ostatniego zdania. A po drugie: Ty chyba masz ciężko w życiu.

zboczenie to jest zboczenie i trzeba nazywać to po imieniu bez względu co jakiś znany człenio za granicą powie.

przecież może być 2 baby na 3 chłopa i masz jeszcze lepszy cyrk

No tak mam ciężko bo z jedną babą mam dwoje dzieci 😂

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, racyl napisał:

To się w twojej pale po prostu nie mieści że ktoś z tego gatunku może mieć tyle popularności, wyświetleń na youtube czy tyle grać koncertów i za nie małą kasę

jeśli dla Ciebie "kasa" jest miarą wartości artystycznej to sam sobie wystawiasz ocenę bo i narkobiznes generuje niezłe dochody, domy publiczne, hazard czy handel bronią, ludźmi. 
Tak, wiem, że to nieadekwatne porównania no ale to Ty kasę wskazałeś za miarę jakości.
Chińczycy na handlu śmieciem i podróbami zbudowali silną i nowoczesną gospodarkę tak że nawet prawdopodobne że Twoje postrzeganie wartości kultury zwycięży, ale Pozwól abym miał własne na ten temat zdanie.

Pierwszej części z cytatu mojego posta nie zrozumiałeś a powtarzać "innymi słowami" nie zamierzam zwłaszcza jeśli dla Ciebie miarą wszelkich wartości jest kasa.

Zbyszko o Kukizie w podobnym tonie napisałem pierwszy jakąś dobę temu B|
Kukiz dobrze mówił, ale śpiewał lepiej. Kwestia predyspozycji
O, nawet Racyl się zgadza i to ze mną. Weź zmień zdanie, dobrze się czujesz? ;) 

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)

tak serio to tego kukiza troche mi szkoda widać ze chciał dobrze ale odbił sie od muru rzeczywistosci ,posłowie z jego ugrupowania byli rzeczowi i konkretni myślał że coś zrobi dobrego a tu zwykła niemoc .               co do imprez to dobrze jest dostosować muzyke do rytmu życia zupełnie co innego włączymy na imprezie o 14 godzinie czy 16 h a co innego o 22  godzinie , a o 2 rano to już wystarczy zwykłe bla bla bla ,        zawody sportowe też lepiej rozgrywać puznym popołudniem .                          a co do lgbt to były parady wczesniej  a problem stworzył rabiej mówić o adopcji dzieci , i wprowadzenie edukacji seksualnej u najmłodszych .

Edytowane przez jarecki
  • Like 2
Opublikowano
7 godzin temu, dysydent napisał:

jeśli dla Ciebie "kasa" jest miarą wartości artystycznej to sam sobie wystawiasz ocenę bo i narkobiznes generuje niezłe dochody, domy publiczne, hazard czy handel bronią, ludźmi. 
Tak, wiem, że to nieadekwatne porównania no ale to Ty kasę wskazałeś za miarę jakości.
Chińczycy na handlu śmieciem i podróbami zbudowali silną i nowoczesną gospodarkę tak że nawet prawdopodobne że Twoje postrzeganie wartości kultury zwycięży, ale Pozwól abym miał własne na ten temat zdanie.

Pierwszej części z cytatu mojego posta nie zrozumiałeś a powtarzać "innymi słowami" nie zamierzam zwłaszcza jeśli dla Ciebie miarą wszelkich wartości jest kasa.

Zbyszko o Kukizie w podobnym tonie napisałem pierwszy jakąś dobę temu B|
Kukiz dobrze mówił, ale śpiewał lepiej. Kwestia predyspozycji
O, nawet Racyl się zgadza i to ze mną. Weź zmień zdanie, dobrze się czujesz? ;) 

i po ci kolejne martwe te twoje wypociny

w tym biznesie prawdziwa kasa przychodzi dopiero  po zdobyciu popularności na większą skalę tak jak w innych gatunkach

a kto ma taką ocenę wystawiać ?, jeden czy drugi poruszający się w innym gatunku

polityka wstydu którą próbujesz kreować już upadła totalnie. tego gatunku nikt się nie wstydzi, w samochodzie czy w domu każdy słucha

na plenery czy koncerty na stadionach nikt nikogo nie zmusza tak samo jak do słuchania radia

to jest takie same disco jak inne zagraniczne a co niektórym polaczkom to się wydaje że to jest wyjątkowy kicz czego należy się wstydzić i najlepiej gdzieś schować bo nigdzie tego nie ma 😂

widzisz jaki jesteś ograniczony na tej swojej wsi że nawet nie wiesz że coś podobnego zdobyło popularność w innych krajach a Ty disco polo porównujesz do narkotyków, broni czy chińczyków

Opublikowano

Nie jest to samo disco jak inne bo ewolucji w nim nie widać. Jak dobrze pamiętam to coś co wyjechało na połączeniu Italo Disco z Biełyje rozy i Polki z czech. Przeskoczyło Niemcy i Francję bo był problem z wpasowaniem do tego marsza, akordeonu i poezji śpiewanej. I taki remake "jedna baba drugiej babie" wszedł jako nowy, oddzielny nurt. Wstydzić się? Ktoś tak napisał? Widzę myśl negującą tworzenie z disco polo folkloru przez nachalne przesuwanie tejże twórczości do filharmonii ale czy zaraz o wstyd chodziło? W poście do Ciebie dość karkołomnie starałem się pokazać fakt, że idea i forma podobna do LGBT a jednak przeciwny discopolo nie jesteś.

Opublikowano (edytowane)

ewolucji nie widać 😄 no proszę cię nie wiedziałem że aż tak tępy  i zacofany jesteś.

Od majteczek w kropeczki czy jednej baby drugiej babie mineły lata świetlne minęły i nawet nie wszystkim fanom to sie podobało.

to disco z ostanich lat jest takie same jak to zagraniczne i dlatego to ma ogromną rzeszę fanów. nie które piosenki disco da sie zrobić na innych podkładach i dlatego trafia to do filcharmoni czy gdzie indziej. nawet na metal robią disco polo a to dlatego bo wcześniej dany utwór odniósł sukces jako disco polo

żeby dwa geje czy dwie lesby sobie spokojnie żyły nie trzeba od razu chodzić po ulicach po całym kraju. zdobędziesz szacunek i spokój w swojej okolicy tylko dlatego że zobaczą cię na paradzie ? 🤣 czy tym że komuś pomożesz lub coś zrobisz dla okolicy

Edytowane przez racyl
Opublikowano (edytowane)

w/g Racyla disco polo w większości to nie to nie kicz a wysoka wartość artystyczna zatem?...

ja tam szmirę widzę wszędzie bo zdarza się we wszystkich tzw gatunkach muzycznych literaturze, plastyce, ... no wszędzie a też w umysłach ludzi i szmiry jest najwięcej. Szmira szmirą się żywi na całym świecie i tu Racyl zgoda. Większość tego co nas otacza jest prostackie i pospolite, nawet w Przyrodzie orły giną choć chronione a gryzoni choć tępionych przybywa co nie jest argumentem aby orłów nie chronić.
O ile nieistotne jest do czego pospólstwo sobie podskakuje o tyle bardzo ważne kto nim zarządza a tu ... największym marzeniem nawet  i tych gryzoni jest aby prowadził je orzeł i tu jest paradoks.

Racyl, odpowiadając na Twe wpisy nie piszę tylko do Ciebie a wręcz to tylko jesteś pretekstem który sam siebie definiuje i dobrze radzę - nie próbuj odpowiadać na powyższe bo bywa że masz i rację jak w ostatnim zdaniu ostatniego wpisu, ale najczęściej tylko potwierdzasz słuszność spostrzeżeń oponentów.

Argumenty o wielkości mózgu czy skierowania  "lekarza rodzinnego" na leczenie sam oceń jaką wartość mają i co mają wspólnego z tematami dla których mają być odpowiedzią. Próbujesz obrażać oponenta nawet gdy go nie zrozumiesz a jaka jest definicja kultury? tym razem osobistej. Zatem zanim kogo zechcesz jej uczyć ... 
Nikt nie kwestionuje faktu a nawet potrzeby istnienia prymitywnych form rozrywki ani z nimi walczyć zamierza bo nie ma to sensu, co więcej; rzeczywiście jeszcze można na tym nieźle zarobić, sztuką trafnie ocenic poziom odbiorcy/klienta i ani poniżej ani powyżej utrafić (a ja to nawet robiłem zanim z tego nie "wyrosłem") ponadto łatwiej ocenić z kim się ma do czynienia i czego można oczekiwać lub co komu wcisnąć jeśli samemu ma się szerszy horyzont a właściwie to jest warunek konieczny czyli ażtakie zakapiory to discopolowcy nie są jakie by mogli robic wrazenie swym produktem.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

nie bywa tylko mam rację.  a Ty nie potrafisz nawet przyznać się do błedu. walisz na ślepo byle tylko coś naklepać za wszelką cenę .

mało to razy wytknołem ci że nie wiesz o czym piszesz a Ty dalej swoje

wysoko czy nie wysoka. O hicie jednym czy drugim z gatunku disco polo zwykli słuchacze decydują oczywiście to przechodzi przez ludzi co o tym decydują ale w wytwórni do której dany wykonawca należy a nie do ekspertów czy wykonawców z innych gatunków.

żaden ekspert czy wykonawca disco polo nie porywa się na to aby oceniać utwór z innego gatunku czy jest kiczem czy hitem a na odwrót niestety to obserwujemy. być może to jest strach przed siłą disco polo bo inaczej tego nie da się wytłumaczyć

kultura ? 😂 jak ktoś pisze że sex 5 osób to coś cudownego albo fascynuje się homoseksualizmem i chcę przyznawać im większe prawa niż hetereseksualnym to jest oczywiste że ma coś z głową

Opublikowano (edytowane)

kolejny raz nie rozumiesz alboś nie doczytał bo i wiem o czym piszę, po wycofaniu się moim z klubu pod kolejnym prezenterem klub upadł w pól roku z braku klientów.
Dlaczego się wycofałem? bo zbrzydło mi wciskanie tej szmiry której w ocenie pod publikę musiałem być skuteczny jeśli największym problemem naszym był deficyt dobrej ochrony dla opanowania żywiołu tłumu, co może bardziej przyspieszyło decyzję po tym jak na jednej zabawie gdzie byliśmy "reklamę na siebie zrobić"   zobaczyliśmy jak  dwie walczące watahy przetoczyły się po płocie na którym nie została ani jedna sztacheta xD.
Nie mam najmniejszego zamiaru tego tutaj udowadniać ani zagłębiać się w kwestie artystyczne a nawet temat o muzyce jest na af i jeśli bym ... to tam.

Co wyniosłem z tego epizodu w swym życiu to jakieś tam pojecie o zarządzania tłumem no ale tu też pewnie "się nie znam" i pewnie dla tego mam czelność w politycznym temacie ... bo tu to jest jak najbardziej na temat i w tym kontekście kontestuję czy nie przesadą w populiźmie jest promowanie szmiry zwłaszcza że ona sama i bez tego aż nazbyt dobrze daje sobie radę?

Ale to pytanie nie do Ciebie - jak widzę bo jesteś po stronie tych pod których dobierałem a dziś inni to robią "paszę rozrywkową"

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

zbrzydło ci 😄 to po cholerę tam poszedłeś ? nie było co do garnka włożyć ?😎

dobrze wiedziałeś czego właściciel oczekiwał od ciebie. cluby tak jak inne biznesy nie upadają jeśli zarządzają nimi ludzie co wiedzą czego klienci oczekują. biznes to biznes żeby dobrze funkcjonował to trzeba bo części lubieć to co się robi

ciebie czy innego dj zawsze można zmienić a zaradności właściciela już nie

widzisz jak sie pomyliłeś , ta twoja szmira poszła do przodu. więcej jest klubów z muzyka  disco polo niż innych, plenerów

a Ty dalej swoje zacofane poglądy serwujesz

Opublikowano (edytowane)
11 godzin temu, racyl napisał:

tak wygląda samozaoranie kukiza 🤣

..wszyscy na bierząco są  zaorywani aż przykro patrzeć na pis i po ....PSL zgodziła się na  jego postulalaty i doszli do kompromisu, aby wspólnie mieć większe szanse i siłę przebicia... to interes i tyle....podoba mi sie jego zaparcie mimo wszystko.....nie umie udawać...

Siostra  u lekarza kilka dni temu usłyszała: 'tylko niech Pani nie głosuje na Pis'

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Jak złapię siebie przypadkiem nucąc coś wbrew sobie, bo jest się biernym słuchaczem tego polo..mainstream'u, to wyrzucam sobie, że to jakaś szatańska nuta, kurde...opętuje !🙃

Czyż to nie wpisuje się świetnie w polityczną narrację PiS? Owszem, ale pamiętajmy, że z tego zabiegu przez lata skorzystało już wiele innych formacji starających się o władzę. Z disco polo romansowali przecież w latach 90. startujący na prezydenta Aleksander Kwaśniewski (hitem jego kampanii był legendarny utwór grupy Top One „Olé! Olek”), a także Waldemar Pawlak (u boku Bayer Full). Po której stronie politycznej i ideologicznej barykady plasuje się zatem polskie disco?

– Jak skutecznie zrazić do siebie inteligenta? Powiedz mu, że słuchasz disco polo – usłyszałam kiedyś od swojego profesora. Niby to tylko anegdota sprzed lat, a jednak przekonanie, że polska muzyka taneczna spod znaku Bayer Full i Boys jest podrzędnym gatunkiem dla niewykształconych mas, w wielu elitarnych (i nie tylko kręgach) wcale nie straciło na aktualności. Ba, licznym krytykom przaśnych dyskotekowych brzmień nadal wydaje się, że jego odbiorcami są wyłącznie mieszkańcy prowincjonalnej Polski, którzy estetyczną ekstazę przeżywają przy akompaniamencie „Majteczek w kropeczki”.

Edytowane przez Gość
Opublikowano (edytowane)

....
Sam byłem współzałożycielem klubu i nic mi nikt nie mógł narzucić a własnie doswiadczenie tam zdobyte kiedy uznałem że wystarczy na radzenie sobie w spoleczeństwie bez kompleksów i nieśmiałości ... nawet polonistyka konieczna do ... to zasługa tamtego okresu.
Wyniosłem dużo więcej niż wielu jest w stanie pojąć że takie rzeczy w ogóle istnieją, wyniosłem też odpowiedzialność za przypadkowego przechodnia aby mu drugi łba nie rozwalił z błahego jakiego powodu zwłaszcza że są z jednej społeczności  te i wiele innych rzeczy wcale nie do użytku przeciwko otoczeniu a dla jego lepszego zrozumienia. 

Kukiz to historia człowieka który zatracił swoje wlasne ideały z mlodości na rzecz tego co widział ostatnio w swym najbliższym otoczeniu - parlamencie a te wpływy bardzo degenerują nawet Kukiza. Chociaż?.. nazywanie ugrupowania politycznego swym nazwiskiem, czy to nie nazbyt narcystyczne? szkoda mi nie Jego a kilku których wokół Niego się znalazlo i zostali zwiedzeni bo parę bardzo racjonalnych i wyważonych rzeczy wyszło z tego środowiska. 
Jeśli Kukiz sądzi że jakkolwiek zmieni postrzeganie społeczne szyldu PSLu własnym to ... PSL nawet jeśli się już kończy to i tak jest bardziej silne wizerunkowo od ... niejednego Kukiza. Szrama na komunistyczną kolaborację ze zdrajcami (wprawdzie sytuacyjnymi ale jednak) może być wystarczająca aby ten wizerunek się wystarczająco silnie zeszmacił i kto inny niszę polityczną wykorzysta.. tylko kto?

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

Kukiz ciekawych i poukładanych ludzi wokół siebie zgromadził, tylko co z tego jak to zmarnotrawił.

Po raz kolejny potwierdziło się że PSll to partia co z każdym pójdzie a u kukiza jak widać chęć zasiadania w sejmie przezwyciężyła rozum i wcześniejsze poglądy

Ywa disco polo nie słucha się tylko po pijaku jak wcześniej pisałaś. nikt sie tego nie wstydzi normalnie leci w radio ogólnopolskim czy lokalnym za dnia czy nocy.

nie byłoby słuchaczy to by to dawno upadło a tak nie jest. jak radio ogólnopolskie rockowe upadło kilka lat temu a na jego częstotliwość weszło z muzyką disco polo i się utrzymuje robiąc nawet trasy koncertowe to o czymś to swiadczy

Opublikowano (edytowane)

Racyl świadczy to o tym, że ludzie chcą się po prostu rozluźnić :)

Jeśli wejdzie się między wrony to trzeba krakać jak ona...nie pasuje do Kukiza jeszcze. Widać, że żaden z niego wykwintny czy wyrafinowany polityk/odmieniec... za to go lubie.

A po co wchodzi się w szeregi wroga, aby m.in. poznać go/przejąć(PSL korzysta) itd .........niebezpieczeństwem jest tylko  rządza pieniądza...

Edytowane przez Gość
Opublikowano
6 minut temu, dysydent napisał:

....
Sam byłem współzałożycielem klubu i nic mi nikt nie mógł narzucić a własnie doswiadczenie tam zdobyte kiedy uznałem że wystarczy na radzenie sobie w spoleczeństwie bez kompleksów i nieśmiałości ... nawet polonistyka konieczna do ... to zasługa tamtego okresu.
Wyniosłem dużo więcej niż wielu jest w stanie pojąć że takie rzeczy w ogóle istnieją, wyniosłem też odpowiedzialność za przypadkowego przechodnia aby mu drugi łba nie rozwalił z błahego jakiego powodu zwłaszcza że są z jednej społeczności  te i wiele innych rzeczy wcale nie do użytku przeciwko otoczeniu a dla jego lepszego zrozumienia. 

Kukiz to historia człowieka który zatracił swoje wlasne ideały z mlodości na rzecz tego co widział ostatnio w swym najbliższym otoczeniu - parlamencie a te wpływy bardzo degenerują nawet Kukiza.

tak czy siak biznes ci nie wypalił.

bezpieczęństwo które udało ci się zapewnić to jedno a utrzymanie clubu to drugie. tam gdzie zapotrzebowanie było inne typ muzyki Ty chciałeś im narzucić coś czego nie lubili to nic dziwnego że biznes upadł

wszyscy wokół grali w tym czasie coś na czasie w stylu jesteś szalona a Ty nie chciałeś to nic dziwnego że to upadło

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...
v