Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Jak by to powiedział forumowy przodownik POwskiej propagandy:

,,Bo tupaliśmy nóżką. Zamiast współpracować to nam w dekiel odwaliło i tupaliśmy nóżką...

Więc co ci bezradni niemcy mieli zrobić z tym fantem? Musieli przejść do odstrzeliwania nas.,,

Edytowane przez damianzbr
Opublikowano (edytowane)

No znam Twoje stanowisko i wiem że nawet siostrę w jasyr byś oddał aby tylko święty spokój mieć . To żart . Ale Ty chyba nie zdajesz sobie sprawy , że lista żądań najczęściej wzrasta i takie ciągłe ustępowanie nic nie da .

A na takie tematy już było ? https://www.money.pl/gospodarka/marszalek-kuchcinski-latal-z-rodzina-rzadowym-samolotem-sa-dowody-6406331944089217a.html

Mniej kradną ??

Edytowane przez zetorki12
Opublikowano (edytowane)

Ty chyba się nie wyspałeś :D

bo coś cię się pochrzaniło i w ogóle nie zrozumiałeś że moja poprzednia wypowiedź była cynicznym nawiązaniem do przekazów ulmana i spółka.

Poczytaj jak odnoszą się odnoszą do czasów obecnych. Na każdym kroku piszą że pis zamiast współpracować z sąsiadami to tupie nóżką i kopie mierzeję która wkur. sąsiadów, wprowadza podatek od banków sąsiadów, sklepów sąsiadów, podnosi pensję minimalną która oznacza wzrost kosztów dla korporacji sąsiadów które w Polsce miały mieć tanią siłę roboczą.

Że daje 500+ i przez to nie ma komu zbierać szparagów u sąsiadów.

Ten kaczor to faktycznie ujowy sąsiad. Ja pierdziele takiego mieć na polu przez miedzę, ciągle by tylko kamienie fruwały nad głowami.

Więc przyjmując ich retorykę w wypowiedzi o czasach wojny trzeba powiedzieć że hitler nie chciał nam krzywdy zrobić, ale tupaliśmy nóżką gdy nas odwiedził z bombami w chyba Wieluniu więc zostali bez wyjścia i nas rozstrzelali wszystkich.

Zresztą już tu kiedyś był poruszany temat Powstania Warszawskiego że to było tylko niepotrzebne tupanie nóżką a powstańcy to idioci którzy przypłacili za to życiem.

Także sam widzisz co te bałwanki reprezentują. Albo może kogo.. Hitlera i morderców którzy strzelali do naszych bohaterów.

Opublikowano

Damian - Hitler napadł na Polskę albowiem ta była po drodze. Celem samym w sobie nie było niszczenie Narodu Polskiego. Tak, Polaków zginęło ogrom lecz znowu to jest wynik napaści także i przez Sowietów oraz ciągłego stawiania oporu. Wojna ot co. Działania dywersyjne rozpoczęły się jeszcze zanim bomby w Wieluniu spadły. Prawda jest taka, że w polsce jest chyba najwięcej do zwiedzania ruin. Rozprawiamy o kosztach a nie rozsądzamy historię. Wiele lat wciskano nam zaszłość wroga jedynego - niemca. To zwykła manipulacja. To wszystko. Francuzi tak samo gineli w osłonie odwrotu korpusu ekspedycyjnego. Tłukli dzielnie Niemców a tego nikt nie chce pamiętać. Nie chce bądź nie potrafi bo podręcznik do historii korygowała aktualna sytuacja polityczna. Tak już przy okazji to przez 500 plus niema komu truskawek zbierać... u nas. 🤨

Opublikowano (edytowane)

Polacy ciągle stawiali opór dlatego są sami sobie winni że ginęli? O.o

Czy ty przypadkiem gdzieś kiedyś nie dostałeś cegłówką w dekiel że takie brednie piszesz?

Pofolguj, bo przesadzasz..

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, damianzbr napisał:

Ty chyba się nie wyspałeś :D

bo coś cię się pochrzaniło i w ogóle nie zrozumiałeś że moja poprzednia wypowiedź była cynicznym nawiązaniem do przekazów ulmana i spółka.

Poczytaj jak odnoszą się odnoszą do czasów obecnych. Na każdym kroku piszą że pis zamiast współpracować z sąsiadami to tupie nóżką i kopie mierzeję która wkur. sąsiadów, wprowadza podatek od banków sąsiadów, sklepów sąsiadów, podnosi pensję minimalną która oznacza wzrost kosztów dla korporacji sąsiadów które w Polsce miały mieć tanią siłę roboczą.

Że daje 500+ i przez to nie ma komu zbierać szparagów u sąsiadów.

Ten kaczor to faktycznie ujowy sąsiad. Ja pierdziele takiego mieć na polu przez miedzę, ciągle by tylko kamienie fruwały nad głowami.

Więc przyjmując ich retorykę w wypowiedzi o czasach wojny trzeba powiedzieć że hitler nie chciał nam krzywdy zrobić, ale tupaliśmy nóżką gdy nas odwiedził z bombami w chyba Wieluniu więc zostali bez wyjścia i nas rozstrzelali wszystkich.

Zresztą już tu kiedyś był poruszany temat Powstania Warszawskiego że to było tylko niepotrzebne tupanie nóżką a powstańcy to idioci którzy przypłacili za to życiem.

Także sam widzisz co te bałwanki reprezentują. Albo może kogo.. Hitlera i morderców którzy strzelali do naszych bohaterów.

Widać twoje upośledzenie  😄 wprowadzany podatek płaci nie tylko zagraniczny bank ale też Polski  A tak na serio to płaci każdy Polak także Ty.  Zero pojęcia o ekonomii PiSkomunistyczna propaganda tak Ci zryla dekiel że już nie umiesz samodzielnie myśleć.  Każdy podatek w ostateczności płaci obywatel . Żadna firma  tym bardziej zagraniczna nie działa charytatywnie i każdy nowy podatek przerzuca na klienta zapamiętaj to sobie !!! 

Obecnie to nawet polskie firmy jak orlen kroją nas nawet bardziej . Ale taki pisowiec to pewnie zaraz powie że duży zysk Orlenu to z tych stacji na marsie i to ufoludki A nie Polacy za to zaplacili  😄

Edytowane przez piotreku1
Opublikowano
30 minut temu, DTaras napisał:

Damian - Hitler napadł na Polskę albowiem ta była po drodze. Celem samym w sobie nie było niszczenie Narodu Polskiego. Tak, Polaków zginęło ogrom lecz znowu to jest wynik napaści także i przez Sowietów oraz ciągłego stawiania oporu. Wojna ot co. Działania dywersyjne rozpoczęły się jeszcze zanim bomby w Wieluniu spadły. Prawda jest taka, że w polsce jest chyba najwięcej do zwiedzania ruin. Rozprawiamy o kosztach a nie rozsądzamy historię. Wiele lat wciskano nam zaszłość wroga jedynego - niemca. To zwykła manipulacja. To wszystko. Francuzi tak samo gineli w osłonie odwrotu korpusu ekspedycyjnego. Tłukli dzielnie Niemców a tego nikt nie chce pamiętać. Nie chce bądź nie potrafi bo podręcznik do historii korygowała aktualna sytuacja polityczna. Tak już przy okazji to przez 500 plus niema komu truskawek zbierać... u nas. 🤨

500+ może to nie plus tylko krzyż. Za to jest niższe bezrobocie, przecież są Ukraińcy... toteż wyższe PKB....jak pisaliście

Miałam dobrą nauczycielkę historii, polecała w miare możliwości zaopatrwać się w inne stare wydania podręczników, które nie były tak okrojone.

Ogólnie czuję się zmanipulowana...już jako dziecko....zawsze w filmach pokazywali Niemca jako wroga światowego....w psychice to zostaje, przynajmniej mam tego świadomość. Poza tym normalnie chcę/staram się przynajmniej żywić sympatie. Jednakże kiedykolwiek przejeżdżałam, czy zatrzymywałm się na chwilkę w jakimś mieście niemieckim, to przeszywał mnie chłód. Za żadne skarby  nie pracowałabym tam.

Opublikowano (edytowane)
41 minut temu, piotreku1 napisał:

Widać twoje upośledzenie  😄 wprowadzany podatek płaci nie tylko zagraniczny bank ale też Polski  A tak na serio to płaci każdy Polak także Ty.  Zero pojęcia o ekonomii PiSkomunistyczna propaganda tak Ci zryla dekiel że już nie umiesz samodzielnie myśleć.  Każdy podatek w ostateczności płaci obywatel . Żadna firma  tym bardziej zagraniczna nie działa charytatywnie i każdy nowy podatek przerzuca na klienta zapamiętaj to sobie !!! 

Obecnie to nawet polskie firmy jak orlen kroją nas nawet bardziej . Ale taki pisowiec to pewnie zaraz powie że duży zysk Orlenu to z tych stacji na marsie i to ufoludki A nie Polacy za to zaplacili  😄

jak by tak było to było by super , najważniejsze że była by zdrowa konkurencja  ale tak nie jest , wezmy np , siec sklepów  a polski mały sklep , zadna z sieci zagranicznych nie płaci podatków szczerze bo zawsze coś tam , polski sklepikarz mały musi odprowadzić podatek bo nie zaksieguje fikcyjnych wydatków , a zagraniczny potentat ,sobie poradzi  dodatkowo sieć z racji ze sprzedaje dużo kupuje besposrednio u producenta , a mały sklepikarz w hurtowni która i tak ma wyższe ceny u producenta  jak sieciówka i tak koło sie zamyka , sklepikarz drobny musi mieć wiekszą marże bo i na podatku  nie oszuka to dodatkowo drożej płaci za towar  . itd .itp .     a propo  banku zobacz  w necie jest dostepne ile podatku w polsce płaciło unicredito , a ile teraz PKO .SA , TEN SAM BANK TYLKO TERAZ POLSKI A PRZEDTEM WŁOSKI   

Edytowane przez jarecki
  • Like 2
Opublikowano

Damian - technicznie rzecz biorąc tak. Bohaterowie... Regulaminy Haskie jak i konwencje Genewskie regulują tylko żołnierza strony wojującej. Zalicza się do nich oprócz osób jawnie noszących broń w regularnych strukturach ludność cywilną spontanicznie chwytającą za broń. To oznacza tyle, że patrząc poetycko jednej strony to Ty jesteś bohater a z drugiej bandyta ale patrząc w sposób regulowany obydwaj jesteście wojsko. Wojujące lub nie. Reszta to są zbrodnie wojenne. Wszystkie armie bez wyjątku miały incydenty braku dawania pardonu i złapanych odpirerniczali często na miejscu. Powinieneś Damian uspokoić swój romantyzm i spokojnie się nad tym zastanowić. Nawet Powstańcy Warszawscy nie byli uznawani za stronę wojującą bo ktoś zajebał sprawę gdy ZSRS i III Rzesza ogłosiły koniec Państwa Polskiego. A może tak miało być?

Opublikowano
46 minut temu, piotreku1 napisał:

Wolę aby mnie kroiła polska stacja a nie zagraniczna.

Mam konta w 5 bankach i nie zauważyłem aby coś mi podrożało. Wręcz na odwrót, darmowe wypłaty we wszystkich bankowmtach na świecie mi oferują nawet.

Opublikowano
2 minuty temu, damianzbr napisał:

Mam konta w 5 bankach i nie zauważyłem aby coś mi podrożało. Wręcz na odwrót, darmowe wypłaty we wszystkich bankowmtach na świecie mi oferują nawet.

W sumie masz rację bo jeśli skroi Cię polska stacja to więcej kasy będzie dla ciotek,wnuków,kuzynów i Bóg wie kogo jeszcze  zasiadających w zarządach. Patriotyczne podejście- dac się skroic swoim.  

Opublikowano (edytowane)

Dtaras , to coś tak samo  jak by  cie napadli   bandyci [ bandyci :D ] a jak byś sie zaczął bronić  to jescze ci bandyci mogli cie oskarżyć że sie broniłeś i zrobiłeś im krzywde .

2 minuty temu, thor1984 napisał:

W sumie masz rację bo jeśli skroi Cię polska stacja to więcej kasy będzie dla ciotek,wnuków,kuzynów i Bóg wie kogo jeszcze  zasiadających w zarządach. Patriotyczne podejście- dac się skroic swoim.  

wolał byś dostać wpiernicz od polaka czy jakiegoś  zagranicznego goscia ?  ja chyba jak miał bym wybór to od Polaka ;)

Edytowane przez jarecki
Opublikowano

Jarecki - tyle, że tak jest. Obrona konieczna musi być wyważona, adekwatna do zagrożenia i nie jesteś uprawniony do ataku. Nie możesz również w ramach tejże obrony upierniczyć rąk owemu bandycie.

Opublikowano
25 minut temu, DTaras napisał:

Damian - technicznie rzecz biorąc tak. Bohaterowie... Regulaminy Haskie jak i konwencje Genewskie regulują tylko żołnierza strony wojującej. Zalicza się do nich oprócz osób jawnie noszących broń w regularnych strukturach ludność cywilną spontanicznie chwytającą za broń. To oznacza tyle, że patrząc poetycko jednej strony to Ty jesteś bohater a z drugiej bandyta ale patrząc w sposób regulowany obydwaj jesteście wojsko. Wojujące lub nie. Reszta to są zbrodnie wojenne. Wszystkie armie bez wyjątku miały incydenty braku dawania pardonu i złapanych odpirerniczali często na miejscu. Powinieneś Damian uspokoić swój romantyzm i spokojnie się nad tym zastanowić. Nawet Powstańcy Warszawscy nie byli uznawani za stronę wojującą bo ktoś zajebał sprawę gdy ZSRS i III Rzesza ogłosiły koniec Państwa Polskiego. A może tak miało być?

Kwestia semantyki. Można spontanicznie chwytającego za broń nazwać bandytą, co Niemcy skwapliwie czynili, albo terrorystą co dzieje się obecnie.
Jest taka magiczna formułka, prawie zaklęcie albo rozgrzeszenie z pociągnięcia za spust, korzystamy z niej stale. Brzmi, "w miarę możliwości lub jeśli to możliwe". To bardzo duże pole manewru. Powiem tyle. kiedy lezie na Ciebie ekipa z bronią, granatnikami i różnym innym żelastwem w łapkach, drze japę a na dodatek ich nie rozumiesz to nikt nie myśli o zaliczaniu do jakiejś grupy. Wyznaczasz sobie tylko priorytetowe cele. Albo i na to nie starcza czasu więc wyznaczasz linię śmierci. Tej linii ma nie przejść nikt żywy. Szczególnie ważne jakby trafił się jakiś obwieszony ładunkami samobójca.

Opublikowano
1 godzinę temu, Ywa napisał:

500+ może to nie plus tylko krzyż. Za to jest niższe bezrobocie, przecież są Ukraińcy... toteż wyższe PKB....jak pisaliście

Miałam dobrą nauczycielkę historii, polecała w miare możliwości zaopatrwać się w inne stare wydania podręczników, które nie były tak okrojone.

Ogólnie czuję się zmanipulowana...już jako dziecko....zawsze w filmach pokazywali Niemca jako wroga światowego....w psychice to zostaje, przynajmniej mam tego świadomość. Poza tym normalnie chcę/staram się przynajmniej żywić sympatie. Jednakże kiedykolwiek przejeżdżałam, czy zatrzymywałm się na chwilkę w jakimś mieście niemieckim, to przeszywał mnie chłód. Za żadne skarby  nie pracowałabym tam.

Ja chętnie pracowałbym w niemieckich miastach i wsiach...przy wybużaniu 😎

Opublikowano

Mirro - po to są oficery aby wydać polecenie: "otwarcie ognia bez rozkazu i ostrzeżenia", co nie? Partyzanci czy terroryści na ogół nie mają znaku (obecnie mundur) a noszą broń. To wiesz... W każdym razie jak można zauważyć po głosach tutejszego gremium Hitler rozpoczął wojnę bo chciał się na Polsce odegrać i z tym się nie dyskutuje 🙂

Opublikowano
5 godzin temu, damianzbr napisał:

Jest wiele różnic. PO nie dało kasy na 500+ a pis dał. PO nie widziało problemu jakim był proceder wyłudzania VAT, pis parę baniek uchronił przed tym.

PO jest na posyłkach dojczland, pis nie.

Na początek to mi w zupełności wystarczy. Ideału jeszcze nie widziałem, PO i korwina z choinki nie chcę więc niech teraz będzie pis.

Masz wpojone to co PIS i PO chce - alternatywę tylko pomiędzy tą dwójką.

5 godzin temu, zetorki12 napisał:

Jemu sie to po prostu nalezy

2 godziny temu, damianzbr napisał:

Polacy ciągle stawiali opór dlatego są sami sobie winni że ginęli? O.o

Czy ty przypadkiem gdzieś kiedyś nie dostałeś cegłówką w dekiel że takie brednie piszesz?

Dać się zabić każdy głupi potrafi Sztuka jest przeżyć i miec jak najmniejsze straty. Popatrz jak stoją ci co sie tak haniebnie poddali. Możesz mi przypomniec co nam dało Powstanie Warszawskie?

1 godzinę temu, damianzbr napisał:

Nie , no  jak w pieciu  to kozak z ciebie.  A ile masz traktorów i przyczep?😃

Nie widzisz ze podrożało i nie widzisz też że dostajesz mniejsze oprocentowane jak mógłbyś mieć. Bank nie da sobie krzywdy zrobić a każdy podatek jak ktoś tu mądrze napisał , zawsze płaci klient . 

1 godzinę temu, jarecki napisał:

wolał byś dostać wpiernicz od polaka czy jakiegoś  zagranicznego goscia ?  ja chyba jak miał bym wybór to od Polaka ;)

Ale żes pojechał. Morda będzie boleć tak samo więc co to za róznica? Od rodaka dostać po pysku to chyba gorzej bo swój ci miche oklepał

Opublikowano (edytowane)
58 minut temu, DTaras napisał:

W każdym razie jak można zauważyć po głosach tutejszego gremium Hitler rozpoczął wojnę bo chciał się na Polsce odegrać i z tym się nie dyskutuje 🙂

hitler chciał podbić europe i tyle i takie są fakty .natomiast polaków jako narodu nie lubiał delkatnie mówiąc .

10 minut temu, Ulman napisał:

le żes pojechał. Morda będzie boleć tak samo więc co to za róznica? Od rodaka dostać po pysku to chyba gorzej bo swój ci miche oklepał

jako przykład podam szpilke i jego walke ;)

Edytowane przez jarecki
  • Like 1
Opublikowano

Mówiąc krótko przeprowadzili dość drastyczne ubogacanie narodów sąsiednich swoją ideologią, ze szczególnym naciskiem na sterowanie i kontrolę ich populacji.🤣

Opublikowano (edytowane)
4 godziny temu, jarecki napisał:

jak by tak było to było by super , najważniejsze że była by zdrowa konkurencja  ale tak nie jest , wezmy np , siec sklepów  a polski mały sklep , zadna z sieci zagranicznych nie płaci podatków szczerze bo zawsze coś tam , polski sklepikarz mały musi odprowadzić podatek bo nie zaksieguje fikcyjnych wydatków , a zagraniczny potentat ,sobie poradzi  dodatkowo sieć z racji ze sprzedaje dużo kupuje besposrednio u producenta , a mały sklepikarz w hurtowni która i tak ma wyższe ceny u producenta  jak sieciówka i tak koło sie zamyka , sklepikarz drobny musi mieć wiekszą marże bo i na podatku  nie oszuka to dodatkowo drożej płaci za towar  . itd .itp .     a propo  banku zobacz  w necie jest dostepne ile podatku w polsce płaciło unicredito , a ile teraz PKO .SA , TEN SAM BANK TYLKO TERAZ POLSKI A PRZEDTEM WŁOSKI   

A polo market,  dino   to pewnie powiesz że też niemieckie  ,  podatek od sklepów i tak zapłacisz Ty, ja  i inni Polacy bo markety podwyższa marżę.  A śpiewak że małe sklepy wygrają bo będą miały więcej klientów to bajka bo mały zawsze będzie miał drożej  . Szczególnie teraz jak kochany PiS ZUS podwyższyć do 1500 zł ile taki mały osiedlowy sklepik musi sprzedać by na sam ZUS zarobić. 

Nie kupuję wy pisowcy myślicie że pieniądze z kosmosu się biorą? Ze sklepy dołożą do działalności z pieniędzy od ufoludków 

3 godziny temu, damianzbr napisał:

A świstak siedzi i zawija sreberka  😄  pewnie banki zysku mają z tych placówek na marsie 

Edytowane przez piotreku1
Opublikowano
3 godziny temu, thor1984 napisał:

dlaczego zakładasz że skrojone przez stację PLNy, obojętnie jakiej narodowości muszą trafić na konta ciotek i wnuków zarządu?

jakieś zaszłości PRLU siedzą w twojej głowie i ciągle uważasz że wraz krojeniem klienta zarząd będzie kroił także swoją  firmę do czasu aż zbankrutuje?

Ja uważam że  stacja będzie się rozwijać inwestować z tych pieniążków skrojonych klientowi.

I teraz pytanie wolisz aby cię krojąc rozwijała się stacja zagraniczna czy Polska?

3 godziny temu, jarecki napisał:

Dtaras , to coś tak samo  jak by  cie napadli   bandyci [ bandyci :D ] a jak byś sie zaczął bronić  to jescze ci bandyci mogli cie oskarżyć że sie broniłeś i zrobiłeś im krzywde .

Może wpiernicz, tylko kradzież.

Ciekawe czy on by wolał aby okradł go ruski na bazarku który za pewne całość łupu zawiezie i wyda u siebie w domu, czy pola?

No chyba że będzie to polak który na stałe mieszka na wyspach...

15 minut temu, piotreku1 napisał:

A świstak siedzi i zawija sreberka  😄  pewnie banki zysku mają z tych placówek na marsie 

Może mają zyski z większych obrotów które są spowodowane silnym rozwojem gospodarki napędzanej przez 500+ ?? Pomyśl że nic nie bierze się z niczego.

Skoro że niby wprowadzili im ten podatek a mi koszt prowadzenia konta nie wzrósł lecz nawet zmalał i ciągle wydzwaniają do mnie inne banki abym przeniósł konto to widocznie musi być hossa.

A co ją mogło spowodować, może jakieś ufoludki z marsa, świstaki ewentualnie 500+

Opublikowano
4 godziny temu, jarecki napisał:

A co ty rozumiesz przez zdrową konkurencję? Każdy na rynku ma takie same mozliwości tylko jedni o tym nie wiedza , inni nie potrafią itd.

Co w tym niesprawiedliwego że duży kupuje od producenta? To oczywista oczywistość. Duży rolnik kupuje od Chemirolu kilka tirów NPK a mały u lokalnego handlarza który kupuje od Chemirolu. To też jest nie zdrowa konkurencja? Chciałbyś by jak w utopijnym socjaliźmie było wszystko po równo według srawiedliwosci społecznej? 

Co masz na mysli pisząc że nie płacą podatków? Nie płacą w Polsce czy nie płacą w ogóle i co znaczy że na podatku oszukują?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...
v